Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

måndag 19 september 2011

Ryggrapport

Nu är jag nyss hemkommen från sjukgymnasten. Måste säga att han är otroligt duktig och att jag är mycket nöjd. Först fick jag tala om vart jag hade ont, så jag visade så klart nere på vänster sida. Jag fick visa hur jag hade vridit mig när jag skulle lyfta in sakerna i förrådet. Sen fick jag lägga mig på sidan på en brits och så tog han tag i ena benet och i mina korsade armar. Jag fick ta djupa andetag och när jag andades ut så "knäckte" han till, men det hände inte så mycket. Då fick jag lägga mig på mage och så tröck han mellan varje kota i ryggraden och då "pluppade" det lite här o var. Sen fick jag vända mig tillbaka på sidan och han gjorde samma sak som innan, och då sprakade det lite mer. Sen fick jag resa mig upp och han frågade hur det kändes. Helt otroligt, men då kändes det genast mycket bättre! Han visade en bild på alla muskler och förklarade att det var högt upp i ryggen jag hade ont egentligen, fast det kändes som det kom där nerifrån. Han förklarade även att muskelerna var så spända och därför hände inget först, men sen efter han hade pillrat efter ryggraden så mjukades musklerna upp och därför hände det mer saker nästa gång han "knäckte". Ja han kanske förklarade det på ett bättre sätt än vad jag kan återberätta, men helt klart så känns det genast bättre!!! Han sa även att jag skulle köpa Voltaren i tablettform, så det gjorde jag, plus att jag fick lite "vridövningar" som jag ska göra flera gånger om dagen i några dagar. Om jag har riktig tur så kan jag gå och jobba på onsdag om jag själv får bestämma. I morse kändes det som att jag skulle bli tvungen att vara hemma i minst en vecka. Konstigt att några tryck här o var kan göra sån skillnad! Så klart har jag ont, men inte på långa vägar så som i morse! Tur att det finns kunniga människor som kan hjälpa en.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men va bra :) Egentligen ska man nog gå dit lite nu och då och njuta av smatterbandet i ryggen ;) Glädjer mig att det är bättre :) /Micke

Catarina sa...

Tack, ja om inte annat borde man tänka på att träna o förebygga sånt här....