Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

fredag 2 september 2011

Åååååh vad roligt!!!!

Det var en mening med att jag skulle gå dit. Det bara vet jag. Det var huuur kul som helst och jag ångrar det inte en sekund. På jobbet fick jag positiv respons och det löste sig så jag kunde sticka i väg i tid. Snälla arbetskamrater och en bra chef! =) Det första som slog mig när alla var samlade i salen var vilka otroligt olika människor som var där. Allt ifrån 19 år till 60? Olika personligheter verkligen, det var roligt bara att studera människorna! Först var det en bra stund som gick åt till upprop, inledning och upplägg. Efter det fick vi göra en skrivövning i grupper på tre personer. Vi skulle under tre minuter beskriva på ett papper tre olika personer som vi känner eller har känt. D.v.s en minut per person, så det gällde att stapla upp ord så fort som möjligt så det blev nåt. Jag tog de tre första personerna som poppade upp i mitt huvud. Min lillebror Magnus, min mormor som tyvärr inte finns längre, och min väninna Monika. Det är tre personer som på olika sätt betyder väldigt mycket för mig. Jag hann få ner ganska många ord. När vi hade gjort det skulle vi berätta för varandra i gruppen om de olika personerna. Sen fick vi en ny uppgift. Vi skulle välja ut en av personerna och skriva en inledning på en berättelse där berättelsen skulle starta med att personen i fråga gjorde nåt som han/hon aldrig någonsin skulle göra i verkligheten. Vi hade fem minuter på oss. Jag hann få ner ganska mycket på den tiden och lillebror fick huvudrollen...;-) Sen skulle vi läsa upp texterna för varandra och ge varandra kritik. Mycket intressant! Sen fick vi en ny uppgift. Vi skulle fortsätta där vi slutat, men nu skulle ytterligare en person av de vi beskrivit komma in i texten och det skulle uppstå en dialog. Vi fick bre på och ljuga hur mycket vi ville! Vi hade även nu fem minuter på oss. I historien levde min mormor så dialogen blev mellan henne o brorsan. En osannolik berättelse, men det var jätteroligt att skriva!!! Och roligt att få respons från andra! Sen blev vi uppdelade i andra "responsgrupper" som vi ska jobba ihop med under hela kursen. Vi blev indelade efter vart vi bor, så vi var en Härnösandsgrupp. Det var människor från olika ställen, Sundsvall, Stockholm, Göteborg, Nyköping, Mariestad, Bollnäs, Söderhamn, ja alla möjliga....så det var som sagt en blandad kompott. Vi fick sätta oss i grupperna och presentera oss och "vårt eget skrivande" mm. Det var oerhört intressant att höra andras sätt att skriva och vilka slags böcker de är intresserade av. Kan säga att vi var grymt olika personligheter i vår grupp! Och mest yngre. Vi var åtta st tror jag och flera var i 20-årsåldern, och så jag och en som var över 50. Men det var kul och intressant.
Som sagt, jag ångrar inte att jag gick dit och jag ser fram emot fortsättningen! Tack alla som peppade mig att gå dit, jag var väldigt nära att tacka nej!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Å, vad roligt att det verkar bli bra. Låter som ett roligt upplägg om man gillar att skriva. Själv skulle jag bara få tidsångest och inte komma på vad jag skulle skriva om!
Ha så kul och LYCKA TILL i helgen!
/Linda Viberg

Catarina sa...

Tack Linda!!! =)

Anja sa...

Men vad kul! Vad glad jag blir för din skull!! Det var som meningen det där... ;-)
Ha det gott!

Catarina sa...

Tack Anja, ja det var allt meningen! =)

Christina sa...

Ja visst är det en mening med den här utbildningen! Resten kan du räkna ut själv...

Anonym sa...

Kul!

// E

Anonym sa...

Som sagt, balsam :)// Micke