Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

onsdag 7 september 2011

Hemkunskap och Bacon

-Har ni nån idé om vad jag ska skriva om på bloggen idag? frågade jag mina barn alldeles nyss. - Säg ett ämne! De associerade så klart till ett skolämne och Jonathan svarade genast "Hemkunskap!"... - ja men säg ett ord bara, menade jag...
"-Bacon!" sa han då.... (Undrar om han är hungrig på nåt vis??) Ok, jag ska alltså skriva om bacon och Hemkunskap i detta inlägg....? Hm.... Har inget minne av att vi gjorde nåt med bacon i hemkunskapen så det får bli två separata delar. Hemkunskap var ett roligt ämne, man fick jobba två och två vid köken i lokalen. Vår hemkunskapslärare hette Ann och var lite av en "pojkflicka" med kort hår och snus. Hon var väldigt omtyckt, var oftast glad och hade ett gott skratt som smittade av sig. Jag var nog en medelmåtta i ämnet, mitt intresse för matlagning kom nog inte riktigt förrän jag flyttade hemifrån och började exprimentera själv. Det som hindrade mig lite i ämnet var att jag var så vansinnigt rädd för allt som var hett av nån märklig anledning. Jag vågade inte ta ut formar som stått i ugnen för jag var livrädd att bränna mig! Ja det är faktiskt sant, så jag överlät mycket av jobbet på kompisarna. Jag var även rädd för strykjärnet på slöjden....men jag har inget minne av att jag har bränt mig ordentligt nån gång! Man fick göra mycket gott på hemkunskapen, men mitt starkaste minne är när vi gjorde Tacos. Då var det en "ny" modern maträtt som jag aldrig hade ätit förut, och jag tog med mig recept hem kommer jag ihåg... Men vi fick inte alltid laga mat på hemkunskapen. Ibland var det tråkigt också och det var när vi fick lära oss att putsa fönster och vika linnehanddukar fint. Vi fick även lära oss hur man skulle duka och hur man tvättar. Hur som helst tycker jag att hemkunskap är ett bra ämne. Jonathan tycker också att det är jätteroligt....men han berättade en sak för mig igår...."-Mamma, det är jättekul med hemkunskap, men jag vågar aldrig ta ut formarna ur ugnen för jag är så rädd att bränna mig!" Hm...vilket sammanträffande....men så var det! Jag tröstade honom med att det blir bättre ju mer man tränar.

Jaha vad ska jag skriva om bacon då?? Blev lite less på det nån period när jag åt LCHF-kost. Då var det ägg o bacon i det mesta. Bacon är gott men fett! Jag brukar göra en egenpåhittad pastasås med bacon som barnen älskar! Jonathan är en riktig bacon-fantast och det bästa han vet är när han lyckas tjata till sig en bacon-och äggröre-frukost. Där är han min motsats. Jag kan inte alls äta det till frukost.

Ja det var ju ett annorlunda inlägg, men jag fick nåt att skriva om i alla fall! ;-)

Inga kommentarer: