Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

lördag 26 mars 2011

Nybakat bröd

Jag tog tag i saken och bakade Grahamsbullar. Enkelt och gott!

Grahamsbullar, ca 18-20 bröd
100 gram margarin eller smör
5 dl mjölk
1 paket jäst (50 gram)
1,5 tsk salt
5-6 dl grahamsmjöl
7 dl vetemjöl

Smält margarinet, tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt. Smula sönder jästen och häll vätskan över. Rör ut jästen med en träslev. Blanda först ner grahamsmjölet (grova mjölsorter först), och sedan vetemjölet. Arbeta degen några minuter tills den släpper från bunkens kanter. Lägg en handduk över bunken och låt jäsa ca 15 minuter. Häll ut degen på bänken och dela i tre delar. Rulla ut varje del till en rulle och skär varje del i 6-8 delar och rulla till bullar. Jäs på smorda plåtar i 15-20 minuter. Grädda dom i ca 15 minuter i 250 graders ugnsvärme. Låt bullarna svalna under en handduk.

( Receptet kommer från Annas mat)

Inga kommentarer: