Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

tisdag 2 augusti 2011

Egentligen borde jag gå o sova...

...Men jag är klarvaken och grubblar över vad jag ska göra med mitt liv?? Nu menar jag på jobbfronten. Jag har för ett tag sen kommit fram till att jag inte vill jobba som förskollärare ända tills jag fyller 65 år. Jag har ju i stort sett bara gjort det hela mitt yrkessamma liv. I perioder tycker jag att det är roligt, men allt för ofta känner jag att jag bara vill göra nåt helt annat. Jag vill på något sätt utveckla mitt skrivande och framför allt utvecklas själv och inte stå och stampa på samma ställe hela livet! Men åt vilket håll, i vilken riktning?? Vart börjar man?? Vad är mitt mål med det?? Gick in på Miuns hemsida och hittade en fristående kurs som heter "Kreativt skrivande" som verkar intressant. Problemet är att det är en distanskurs på halvfart. Och jag känner inte att jag har råd att gå ner i arbetstid. Och att jobba heltid och samtidigt läsa på halvfart kanske är lite väl optimistiskt?? Hmmm, hmmmm..... Samtidigt är jag en sån som klarar saker bara jag ger mig den på att jag ska klara det, även om det blir tufft. Varannan vecka kan jag ju tokläsa på "fritiden"... och om jag känner att jag absolut inte fixar det så kan jag ju faktiskt hoppa av, eftersom jag inte tar nåt studielån om jag ändå jobbar?? Jag "blir ju ingenting" bara för att jag läser en sån kurs, men det är en början, och nåt jag gör för att jag är intresserad, inte för att jag måste. Hmmm, hmmm,hmmm.... Jo jag HÖR att det låter väldigt tufft och idiotiskt, men man vet ju aldrig förrän man har provat ändå. Fast jag vet samtidigt att det var nog tufft när jag läste en kurs på kvarts-fart i vintras... suck....men vart annars ska jag börja??? Jag blir tokig på att grubbla hela tiden, jag VILL ju göra nåt annat i mitt liv än att vara pedagog hela dagarna. Jag blir så trött på mig själv och mitt velande. Jag blir så less på att jag aldrig kommer fram till vad jag vill bli. Ge mig råd, ge mig tips, ha helst ett färdigt svar...;-) Vad ska jag göra?? Nu måste jag i alla fall sova. Kanske vaknar jag när klockan ringer i morgon bitti med en snilleblixt-idé och har ett givet svar. Fast dess värre så är det inte så troligt... God natt i alla fall!

5 kommentarer:

söstra di sa...

Go sister! Pröva, du kan ju som sagt hoppa av. Provar du inte så får du aldrig veta! ;)
"Kreativt skrivande" låter som en Catarina-kurs upp i dagen!
Kör på bara!
Kramsi kramsi

Anonym sa...

Klart du fixar det :D

Tycker du att det är roligt orkar du vad som helst! Seså, in med en anmälan nu genast.

/Mia

Catarina sa...

Tack för ert pepp! ;-) // C

Linda Å sa...

Jag har jobbat heltid och pluggat på deltid och det fungerade för mig. Bara att bestämma sig för att det ska gå, men det blir inte så mycket fritid. Jag är nöjd över att jag gjorde det, trots heltidsjobb och 3 barn. Klart du fixar det också!!!!

Catarina sa...

Tack Linda! Skönt att höra att det går!