Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

måndag 23 juli 2012

Den kortaste listan vinner!

Idag när jag skulle knäppa ett kort med mobilkameran upptäckte jag nåt som inte fanns där igår, en grön fläck mitt i synfältet. Alltså när jag fotar blir det en grön fläck mitt i. Så nu har förmodligen mobilkameran gått sönder- som jag använder dagligen. SKIT! Jag kunde inte låta bli att sätta mig ner och fundera över allt som hänt de sista månaderna. Vet att jag i april optimistiskt skrev här på bloggen: "Nu  har det vänt, jag känner det på mig!" och syftade på att jag haft så mycket otur innan. Efter det blev det ännu värre tror jag. Då hade jag precis varit sjukskriven på grund av stress och allt skit som det medförde. Jag skrev ner saker på en lapp som jag kom på i huvet som hänt sen dess. Det är ganska skrattretande.

* Fick bråka med försäkringskassan för att få några pengar efter sjukskrivningen. Det visade sig att arbetsgivarens sjukanmälan på mig inte gått fram till försäkringskassan, så jag fick vänta på pengar i hundra år!

* Personalkontoret som skulle hjälpa mig att hitta nåt "prova-på-jobb" gick bet, jag fick gå tillbaka till det jobb som gör mig stressad. Försökte söka andra jobb, men utan resultat.

* Bilen trasig på flera sätt (som om det inte räckte med grinden som blåste omkull på den i dec). Gick inte igenom besiktningen heller.

* Edvins cykel blev stulen= olycklig pojke och onödiga pengar för en ny.

* Flytten: Allt från att få ett inflyttningsdatum till skriva kontrakt och få nyckar. Allt strulade. Dessutom fick jag en nyckel som var fel så Jonathan blev utelåst och kom inte in en kväll.

* Fick städa den nya lägenheten själv, och det var betydligt mer än "slipdamm" som det lät som det skulle vara.

* Dropp i taket- trodde det var vattenskada, men det var "bara" kylskåpet som gått sönder tack o lov.

* Stopp i avloppet i badrummet. Fick ringa Härnösandshus två gånger men de lyckades inte fixa det så till slut fick de ringa hit en riktig rörmokare. Inte allt för kul när det flyter upp "bajsvatten" på badrumsgolvet.

* Tvättmaskinen-som precis skrivits över i min ägo-gick sönder och kostade onödiga pengar.

* Diskmaskinen gick sönder. Krävdes besök av olika gubbar två gånger för att få ordning på den.

* Faktura på en trasig dörr från förra lägenheten, 1500 kr (Hade blivit billigare om jag tänkt till innan och bytt den själv)

* Stopp i slasken i köket.

* P-böter, 500 kr för att jag stod på besökandeparkering för att inte Härnösandshus kunnat ge mig någon parkering. En massa onödigt bråk och tjafs runt det, men fick till sist rätt och slapp betala skiten!

* Ansökan om bostadsbidrag har krånglat och dröjt på tiden.

* Kaffebryggaren gick sönder.

* Blev så dunderförkyld att jag var tvungen att stanna hemma från jobbet i tre dagar = dyrt som fan.

* Fick komma på en arbetsintervju på skolkontoret till min stora glädje, men fick inte jobbet...=(

* Det senaste...mobilkameran...

Detta är alltså saker jag kommer på i huvet, jag kan ha glömt flera saker, men håll med om att det är rätt mycket på så kort tid? Och då hade det alltså varit en miljon saker innan också. Ibland har man otursperioder i livet, jag vet det, men den här perioden har ju varit så himla, himla lång! Jag tänkte skriva en positiv lista också, men sen insåg jag att den skulle bli så kort jämfört med denna så jag sammanfattar den i stället.

* Jag har världens bästa familj och släkt och jag har världens bästa vänner. Dom ställer upp i vått och torrt i alla lägen! Vi är friska och har inga allvarliga sjukdomar. 

Och när man ser båda dessa listor så ser man klart och tydligt i alla fall att det är den positiva listan som är den viktiga. Den listan som verkligen betyder nåt! Jag har tänkt ut att det kan inte vara så mycket mera materiella saker som kan tillkomma på oturslistan. I och för sig kan tv:n och datorn gå sönder också. Men vad gör väl det om bara den positiva listan få vara kvar och orörd som den är?

Jag är lite sur och irriterad över att oturslistan vill vinna hela tiden, men det ska den inte få göra!!! Jag är i alla fall en lyckligt lottad kvinna, trots allt! Så det så!


3 kommentarer:

Helen sa...

Ja, vilken skitlista! Men håller med om din slutkläm - det kunde vara värre trots allt! Önskar dig en stor oväntad pengavinst!!

Helen sa...

Måste bara fråga om du testat Jonta-tricket och startat om telefonen?

Catarina sa...

Tack Helen! Ja den där pengavinsten skulle sitta fint! Jonta-tricket funkade tyvärr inte på telefonen! =(