Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

lördag 8 oktober 2011

Städhjälp

Medan jag lagade mat idag fick jag lite städhjälp av världens bästa Thea!
Vi åt Kyckling-Tacos till mddag och alla småskålar var rensade när vi hade ätit klart (utom tomaterna...) Själv är jag så fruktansvärt less på vanlig Tacos med köttfärs så jag är tvungen att byta ut den mot kyckling för att ens kunna äta det. Förstår inte riktigt vad som är så speciellt med Tacos även om det är gott? Barnen älskar det i alla fall!

Thea har gjort ett textiltryck på en bit tyg på skolan, som ska bli ett kudd-fodral till hennes massage-kudde. (De har massage på skolan). Förädrarna har två uppgifter. Att köpa en kudde som är 40 gånger 40 cm och att sy ihop kuddfodralet! Nu i helgen vad det dags. Jag och Thea travade iväg till Ann på förmiddagen och lånade hennes symaskin. Skolan hade skickat med en beskrivning som inte var den allra bästa, så jag stod och kliade mig i huvet en lång stund. Det slutade med att både Ann, Mats och jag stod och läste den där beskrivningen om och om igen. Jag sydde med gasen i botten så det skulle bli klart nån gång...;-) snett o vint blev det, men det får vara så... Till sist blev det ett kuddfodral av tygstycket i alla fall, så på måndag återstår det att se om kudden passar in också...;-) (Den är redan på skolan) Jag säger då det... Vet att jag låter gnällig nu, men ibland tycker jag att skolan ställer "jobbiga" krav på oss förädrar. Hur många har en symaskin nu för tiden? Kläder lagar man inte, utan man köper oftast nytt. Gardiner syr man inte själv längre, utan man köper färdigsydda... Jag gissar att det är många som inte har en symaskin. Och så ska man ju kunna tyda själva "sy-beskrivningen" också och det var då inte det lättaste minsann!


3 kommentarer:

Anonym sa...

Prova att göra tikka masala kyckling istället för köttfärs nästa gång ;) Och currymarinera bananerna till ;) / Micke

Anonym sa...

Ja dessa lärare! De är ett eländigt släkte! :)
/Britta

Catarina sa...

Ja huuuuga ;-)