Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

tisdag 1 maj 2012

Godaste hårdbrödet

Fick provsmaka ett lchf-bröd en dag som var fantastiskt gott! Så gott att jag har bakat det... Inte för att jag hade planerat att äta lchf just nu eftersom det ändå inte brukar fungera på mig, men det skadar ju inte att man äter ett nyttigt bröd i alla fall, eller hur? Jag är riktigt imponerad, eftersom andra lchf-bröd inte brukar vara någon höjdare att äta... Men det här blev en klar favorit! Dessutom var det enkelt att göra och sånt gillas!

LCHF-KNÄCKE


200 gram solrosfrön
50 gram linfrö
50 gram sesamfrö
50 gram grovhackade pinjenötter
4 msk fiberhusk (finns på glutenfritt-hyllan)
1 tsk salt
5 dl vatten


Grovhacka pinjenötterna och blanda allt. Låt stå i tio minuter för att svälla. Bred ut på två plåtar med bakplåtspapper (var lite svårt att bre ut, men det gick...). Grädda i en timme och femton minuter tills de är spröda i 160 grader. Låt svalna och bryt i bitar.


Thea och jag tog en promenad i solen mitt på dagen och sen på eftermiddagen kom grabbarna hem från Umeå. Thea hittade kläder och skor i Ellos som hon vill ha på skolavslutningen, så det är beställt och klart! Hoppas det blir bra! Bad Edvin att han också skulle kolla, men han är då väldigt kräsen måste jag säga. Han verkar ha en klar bild i huvet av hur kläderna ska se ut, men i verkligheten finns de inte och då blir det ju svårt... Så vi lade ner projektet och hoppas att vi hittar nåt innan det är dags, det är ju i alla fall några veckor kvar, även fast man vet att tiden går väldigt fort!

Inga kommentarer: