
Måste dela med mig av gårdagens middagspaj. Hade aldrig gjort den förut, men det är nog faktiskt den godaste paj jag har ätit! Riktigt god!!!
Prova vettja!!!
Italiensk Salami och Briepaj, 4-6 pers.
Deg: 125 gram margarin
3 dl vetemjöl
2-3 msk kallt vatten.
Förgrädda pajskalet i 200 grader 10 minuter.
Fyllning: 100 gram salami
100 gram Brieost. Hacka både salamin och osten och strö i pajskalet.
Blanda sedan: 2 ägg
2 dl matlagningsgrädde
1 msk grön pesto
1 tsk sambal oelek
2 dl riven ost
salt o peppar.
Häll sen "smeten" över salamin och brien. Toppa med delade
körsbärstomater.
Grädda pajen ytterligare i 30-35 minuter.
Jag serverade med en kall sås av creme fraiche, vitlök o salt, en god sallad och pain riche. Mycket mumsigt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar