Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

måndag 22 april 2013

När saker o ting inte blir som man tänkt sig....

Upp i ottan, liftade med Erik som släppte av mig och Edvin vid Sundsvalls sjukhus. In och anmälde oss i receptionen, och sen sitta och vänta ganska länge eftersom vi var i väldigt god tid! Doktorn kom dock på avtalad tid som tur var. En kvinnlig. Det var fel nummer ett. Hon presenterade sig och sa: "Ja jag har läst i journalen att du hade en önskan om en manlig doktor, men för att du inte skulle behöva vänta så länge så får det gå bra med mig!"
Jag kan förstå resonemanget, men jag tycker att de av respekt mot Edvins önskemål, hade kunnat ringt oss innan och kollat om det var ok för honom! Nu fick han ju ingen valmöjlighet!
Hon började ställa frågor till Edvin... Han blev otålig till slut och undrade när hon skulle börja med själva operationen?? Hon såg ut som ett frågetecken och förklarade att någon operation var det inte tal om idag, det här var ju bara en "förkoll"! Jag och Edvin blev minst sagt snopna och jag undrade varför de måsta göra en koll eftersom de redan kollat på vårdcentralen och där gjort en bedömning? Jo men det var ju skillnad på "vanliga läkare" och urologer fick jag till svar... Jaha, så jag fick gå ut och doktorn , förlåt, jag menar urologen...fick kolla på Edvin... Sen fick jag komma in och fylla i ett formulär m frågor och urologen hade gjort sin bedömning- att det är ganska akut med operationen, så hon skulle försöka påskynda det hela! Hon hoppades att han skulle få en tid inom fyra veckor. Innan vi gick bad jag henne att framföra till den som skriver kallelsen att det är bra om det står någon info om vad man ska göra på sjukhuset för att undvika såna här missförstånd! Hon sa som om det vore en självklarhet att om det vore en operationstid skulle det stå mer utförligt på papperet. Men HUR ska man veta det? Vi hade fått info fr vårdcentralen att de skickat en remiss till sjukhuset och att vi skulle bli kallad för en operationstid. När vi då får ett papper där det står "Kallelse" med en tid hos urologen, så trodde jag självklart att det var så. Alla är inte världsvana att ränna på sjukhus, så det hade inte skadat om de skrivit lite kort att det bara var ett "förberedande samtal" inför operationen. Jag blev faktiskt ganska irriterad, och Edvin besviken! Jag hade ju fixat vikarie för VAB hela dagen, och nu blev vi klar kl nio!!! Så vi fick göra det bästa av dagen... Vi tog bussen fr sjukhuset till själva Sundsvall. Gick och fikade, gick på stan...köpte nya skor till Edvin...gick och åt lunch...gick lite mer på stan...för att slutligen ta bussen hem!
Vilken dag det blev! Snopet, minst sagt!



2 kommentarer:

Cecilia sa...

Men fy vad dåligt, stackars Edvin!

Catarina sa...

Ja det blev lite snopet...:-/