Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

lördag 17 december 2011

Pepparkakspraliner

Idag for Thea och jag ner till Ica Maxi för att handla ingredienser till julgodis. Väl där blev Thea glatt överraskad, för vem satt där mitt i affären, om inte självaste jultomten?? Han satt och delade ut påsar till barnen med både godis och frukt i. Thea blev alldeles lyrisk och lite spak tror jag... Hur som helst handlade vi det vi skulle och åkte hem igen. Nu har jag gjort Pepparkakspraliner och Snöbollar. Båda sorter var med i julklappen på jobbet som jag berättade om igår... Googlade och hittade recepten och de var enkla dessutom! Testa vettja!

Pepparkakspraliner, ca 15 st

75 gram (ca 12 st) pepparkakor
100 gram mandelmassa
3 msk mjukt smör

200 gram vit choklad

Krossa pepparkakorna och riv mandelmassan. Blanda samman tillsammans med smöret. Rulla till bollar och doppa i smält vit choklad.

MUMS!!!!

Snöbollar, ca 15-20 st

100 gram vit choklad
1,25 dl kokos
knappt 1 msk pressad citron

Kokos till garnering

Smält chokladen, blanda med kokos och pressad citron. Låt smeten svalna något i kylskåp, men inte helt. Rulla till bollar och rulla sedan i kokos.

MUMS!!!!

Det blev inte så mycket så jag får nog göra lite till en annan dag, men nu orkar jag inte. Goda är de i alla fall!

Jag har svinont i halsen idag, inte kul. Hoppas det snart går över. =(

Inga kommentarer: