Kassler och papparrotsgratäng, 4 port
500 gram kassler i skivor
200 gram tomater i skivor
1 dl lätt creme fraiche
1 dl lätt majonäs
2 msk pepparrot
2 ägg
35 gram riven ost 17%
1 kg potatis
(200 gram gröna bönor)
Lägg köttet omlott i en form. Täck med tomatskivor. Blanda creme fraiche, majonäs, pepparrot och äggulor i en skål. Vispa vitorna till vitt skum. Blanda försiktigt ner äggvitorna och osten i creme fraiche-blandningen. Smaka av med salt o peppar. Bred geggan över kasslern. Gratinera i ugn 225 grader i ca 20 minuter. Servera med kokt potatis och ev gröna bönor.
Det är kul att testa nya maträtter, synd att man inte gör det oftare.
Usch nu är klockan halv fem, morgondagen närmar sig med stormsteg...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar