Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

tisdag 26 oktober 2010

Mobbing- ett viktigt ämne

http://helahalsingland.se/asiktstorget/insandare/1.2438575-gor-inte-skolan-nagonting-

Den här insändaren hade min mamma skrivit i Söderhamns kuriren igår. Den handlar så klart om min kära bror. Mycket bra skrivet av mamma, och även "utgångsartikeln" av Amanda Thyr, en tjej som själv blir mobbad och står för vad hon tycker. Att våga reagera. Tänk om fler kunde göra det! Vilket mod.

Sorgligt att inte skolan har kommit längre. En som kommenterat mammas insändare beskriver hur lärarstudenterna får välja vad som känns relevant att läsa under utbildningen. Är inte det konstigt? Att man får välja vissa saker har jag förståelse för, men att kunna välja bort det som är bland det viktigaste av allt i skolan tycker jag är märkligt. Det är mycket man inte förstår.

När man tänker tillbaka på sin egen skoltid så känner man sorg i hjärtat över vad lite lärarna gjorde för de elever som var mobbade. Inget, av vad man kunde se i alla fall! Och de måste ha sett, det var så uppenbart. Kanske gjorde de nåt som vi andra inte märkte eller såg, men i så fall är det ju ännu värre, det är ju nåt som måste lyftas för att kunna leda någon vart.

Sorgligt är vad det är.

1 kommentar:

Madde sa...

Jättebra skrivet av Christina!!