Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

måndag 28 januari 2013

Irriterad

Legat vaken sen fyra och hostat och är alldeles andfådd. Ringde vårdcentralen igen och sa att jag borde få komma och ta ett halsprov. Tanten (läs surpuppan) i telefonen sa att "det är inga bakterier om du inte har nån feber". Jag försökte stå på mig och tyckte att de kan kolla i alla fall. "Nej, nu har doktorn bedömt att det är vanligt virus så då är det bara att vänta ut det!"
Jag undrade i vilket tillstånd man måste vara för att de ska ta en på allvar och kolla ett halsprov? "Du är välkommen tillbaka om du blir MYCKET sämre och får hög feber" svarade tanten.
Ok, jag känner mig lite piggare idag, det gör jag faktiskt, men jag tycker ändå de kan kolla ordentligt för att utesluta bakterier. Tycker det är oförskämt mot både barn och vuxna man jobbar med att jobba och inte veta om och hur smittsamt det är. Till saken hör att jag aldrig brukar vara sjuk. Jag har aldrig i hela mitt liv ätit penicillin mot "förkylningsbakterier". Går inte till nån doktor i onödan heller, men när man väl gör det så tycker man att de kan kolla ordentligt. Nästa gång jag blir så där sjuk ska jag ljuga när jag ringer. Jag ska säga att jag har HÖG feber, trots att jag aldrig har haft feber i hela mitt liv. Man kan visst inte vara sjuk utan att ha feber.

Inga kommentarer: