Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

onsdag 26 september 2012

Brev till himlen

Hej mormor!

Idag skulle du ha fyllt 88 år om du hade funnits i livet. Om du bara visste hur mycket jag saknar dig! Ibland när jag sitter och har tråkigt önskar jag att jag kunde ta luren som förr och slå en signal. Du fick mig alltid på gott humör! Vi var så lika du och jag, och förstod alltid varandra, lite djuptänkande och känsliga, dessutom älskade du att skriva liksom jag.
När jag var liten tog du hand om mig när mina föräldrar jobbade, jag behövde inte gå på "dagis" eller vara hos dagmamma. Du fanns alltid där och tyckte om mig vad jag än gjorde. I mina ögon var du bäst på allt och den snällaste människan på jorden! Du var som en sån där sago-mormor som bakade bullar, stekte gröt och lagade världens godaste mat! På sommaren gick vi och plockade smultron på strån och när vi var i fjällen gick du och jag och plockade glittriga stenar. Du stickade vantar, sockor och tröjor, du virkade dukar och överkast till mitt framtida vuxenliv. När morfar var på älgjakt på hösten sov jag alltid hos dig nästan hela veckan, jag fick ligga i en sovsäck i morfars säng och du brukade säga att jag såg ut som en kåldolme!!! =)
Jag önskar så att jag kunde vrida tiden tillbaka ibland, prata och skratta med dig som förr.
Nu tror jag ändå att du har det bra där uppe bland molnen, tillsammans med morfar, som även han var den bästa! Jag tror att ni kanske sitter och firar din födelsedag med dina goda bakverk, för visst kan man baka där uppe också? En dag ses vi igen! Grattis på din födelsedag!


4 kommentarer:

Christina sa...

Så otroligt fint skrivet! Ja visst var hon en underbar mormor och mamma.Säkert har dom kalas där uppe idag!

Catarina sa...

Tack mamma!

Lillstrumpa sa...

Jättefint! <3

Catarina sa...

Tack syster!