Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

onsdag 14 mars 2012

Debatten om "hen"

Man läser det i tidningar, i bloggar och på facebook. Det pratas om det överallt. Att man helt plötsligt ska kalla barnen för "hen" i stället för hon och han. Hur sjukt är inte det?!? Vem det nu är för stolpskott som har kommit på denna absurda idé vet jag inte, men om den personen tror att detta kan bidra till en förbättring i jämställdhetsfrågan så tror jag denne har helt fel! Vad är det för fel på att vara hon och han helt plötsligt? Varför inte bara inse att vi är födda OLIKA och så kommer det att förbli! Nej nu ska männiksor vara könlösa hux flux. Jag blir så arg och irriterad bara jag hör talas om det. Jämställdhet kan vara att bli behandlad efter samma förutsättningar i tex lönefrågor osv. Jämställdhet är INTE samma sak som att män och kvinnor ska vara likadana. Vilken sjuk värld vi lever i!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Snart får vi inte säga flicka och pojke....

Anonym sa...

Kan vi inte börja kalla alla för "det" istället.

Linda sa...

Visst är det helsjukt! Jag vägrar använda "hen". Därgår gränsen! Vi har olika kön, och jag förstår inte alls varför vi inte kan få vara bara det. Jämställdheten kommer inte att förbättras ett endaste dugg med detta könslösa ord. Strunt!