Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

torsdag 24 oktober 2013

Gymnasiesnack

Har lagt mig och ska sova... Idag slutade jag 15.30, tänk att det redan är torsdag, bara en dag kvar på veckan och sen helg!!! Härligt. I kväll har jag varit en sväng till Ann och "tiggt" dagstidningar som jag kan packa glas i. Stannade på kaffe och pratstund också förstås. Det blev mycket gymnasiesnack, då våra äldsta grabbar är i full färd med att välja gymnasieutbildning. Inte helt enkelt. Inte enkelt att veta vad man vill när man är 15 och inte helt enkelt att som förälder låta bli att lägga sig i och styra för mycket. Jag tycker en sak och Jonathan tycker helt annat...och det är ju hans val, inte mitt. Minns själv hur svårt det var att välja gymnasium. Jag ville allra helst gå "Reklam och dekoration" i Gävle, men kom inte in. Kom inte heller in på Estetisk bildlinje först, så jag började på Barn och ungdom. Efter några veckor kom jag in som reserv på Estetisk i alla fall och hux flux skulle lilla 16-åriga jag flytta själv hemifrån lilla Ljusne till Sundsvall. Något jag inte alls var mogen att göra. Inte heller tyckte jag det var roligt att rita och måla på kommando och trivdes inte alls på skolan, så efter fem veckor flyttade jag hem igen och fick komma tillbaka in på Barn och ungdom. Ibland undrar jag vad jag hade gjort idag om jag hade fortsatt på den konstnärliga banan? Nej, gymnasieval är minsann inget lätt val!

2 kommentarer:

Linda sa...

Och jag valde "Barn och ungdom" då det var minst antal gymnastiktimmar på den linjen. Hade väl de dåliga minnen från gymnastiken i högstadiet i allt för färskt minne vid valet. Kan inte sluta fundera vad som hänt och var man hamnat om man valt efter hjärta och intresse. Och inte efter antal gymnastiklektioner :-D Fast jag är iof rätt nöjd med mitt arbete idag så jag kanske hamnat där ändå!

Cattis sa...

Faktiskt var det en av anledningarna även för mig...Så mycket hatade jag också idrotten i skolan! En annan anledning var att vi slapp matte på den utbildningen... Ja du ser...jag tänkte inte så långt....haha...