Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

söndag 22 september 2013

Viktgnäll....

Jaha, så var helgen slut igen då! Det går så fort när man är ledig...=( Idag har vi inte gjort så mycket vettigt heller. Barnen har varit med kompisar och jag har gjort ungefär ingenting hela dagen. Har ballat ur fullständigt när det gäller mat och sånt sista veckan. Har bara vräkt i mig allt onyttigt man kan tänka sig. Känner mig irriterad på mig själv och misslyckad. De kilon jag gick upp under semestern har fortfarande inte lossnat och nu har jag nog lagt på mig ännu fler. Suck. Typiskt såna här perioder när jag mår "mindre bra". Vet inte vad jag ska ta mig till? Lchf kan ju inte vara det ultimata för mig eftersom jag inte går ner. Eller ja, i perioder har jag gått ner några kilon, men det är läääänge sen nu. Det händer ju absolut ingenting, även när jag sköter mig. Jag har därför ett litet dilemma. Mitt huvudsyfte med lchf var ju viktnedgång. Jag har inte fått det i den utsträckning jag önskat. MEN...Jag mår såå mycket bättre av den kosten, framför allt att sockerbegäret försvinner. Så vad gör jag nu för att gå ner i vikt?? Jag kan ju inte byta till t.e.x Viktväktarna trots att jag vet att det fungerar, eftersom att mitt sockerbegär kommer att komma tillbaka då, och då misslyckas jag i slutändan i alla fall. Jag vill ju fortsätta äta en lågkolhydratskost, men ändå gå ner i vikt. Varför gör jag inte det då? Jag har aldrig hållt en "diet" så länge förut, ett helt år har jag hållt på. Jag vet att jag har gått ner i vikt, men allvarligt talat.... Hur många orkar fortsätta när det går i den här takten?? INGEN, jag lovar. Man blir döless och undrar vad man har för fel. Börjar känna mig desperat.
Det är mycket som gör mig trött och less just nu som ni märker...Trevligt att ni står ut med mina gnälliga inlägg. Men det vänder nog snart igen. Det brukar det ju göra.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du kanske äter för mycket kalorier, för även om man äter lchf kan man inte äta obehindrat med kalorier för då uteblir viktminskningen. Om du mår bra är det dumt att byta "metod". Testa att bokföra maten duErika(finns en app för det som är bra, shape up heter den) för att se hur många kalorier du äter och prova att äta med ett kaloriunderskott ett tag och se om det hjälper. Det kan vara så att du behöver vara strikt med kolisarna ett tag för att gå neråt i vikt igen. Se även över din fysiska aktivitet, tränar du regelbundet nu? Även det är ju viktigt om man vill minska i vikt, fast det vet du ju redan. ..inte meningen att komma med pekpinnar, hoppas du inte uppfattar det så.
Hoppas det vänder snart för dig, men försök att ta tag i detta snarast för det finns få saker som får en att känna sig så värdelös som att gå upp i vikt efter att man gått ner, "been there, done that"...
/Eruk

Catarina sa...

Tackar för råd och tips. // C