Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

lördag 10 april 2010

Kalasförberedelser och kycklingsoppa


I morgon är det kalasdags! Det blev ju inte riktigt som vi hade tänkt oss, eftersom Jerry fortfarande är kvar på sjukhuset. Det är bukspottkörteln som spökar igen och han blir nog kvar över helgen.... Jättetråkigt verkligen..... Det innebär att de inte kan komma i helgen som det var tänkt, utan förhoppningsvis kan de komma om två veckor i stället... Vilket elände!
Idag blir det väl ett varv med dammsugaren antar jag.... Eller så får Patric göra det eftersom jag har så ont i ryggen. Fast det är liite bättre tycker jag. Till veckan är det jag som börjar träna igen, vare sig jag vill eller inte! Kanske ska börja redan idag med en promenad eller nåt. Det här går ju inte.
Visst är min nya layout på bloggen vårig och fin?? Kände att det behövs ljus överallt där det går, därav den vita ljusa färgen...=) Idag är det lite ljusare ute också, känns nästan som solen vill titta fram, observera att jag sa nästan..... Det är i alla fall inte dimmigt som det varit sista dagarna.
Jag har nyss ätit frukost, mitt favoritmål på dagen. Jag åt havregrynsgröt med äppelmos och mjölk och två hårdbrödmackor med kokt ägg på. Mumsigt. Till middag idag blir det Italiensk kycklingsoppa. Den är såå god, och det var jättelänge sen jag gjorde den..... Receptet kommer här:
Italiensk kycklingsoppa, 4-6 port
400 gram kycklingfilé
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
3 paprikor i olika färger
1 msk olivolja
1 liter vatten
2 hönsbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
2 tsk vinäger (eller pressad citron)
1 krm svartpeppar
1 frk färsk tortellini med ostfyllning
Tillbehör: 4 hackade tomater
Riven parmesanost
Fräs lök och paprika, tillsätt vatten, buljong, tomatpuré, vinäger och peppar. Koka upp. Lägg i kycklingen och koka ca 10 minuter. Lägg i tortellini och koka enligt anvisningen på förpackningen. Salta om det behövs. Servera när tortellinin är kokt. Strö över hackade tomater och ost. Servera med ett gott bröd till.
Lycka till!
Denna mat åt vi på en tjejmiddag hos Lottis en gång i tiden. Jag som inte är så mycket för soppor blev överförtjust!!!! Har gjort den flera gånger, men det var som sagt jättelänge sen sist, så det ska bli väldigt mumsigt!
Igår kväll skulle jag vara nyttig och avstå från onyttigt fredagsmys, och köpte i stället vindruvor som jag åt.... Jättegott var det, ända tills efteråt. Jag fick sån fruktansvärd magknip så det var inte klokt, har sprungit upp flera gånger i natt.....aj aj.... Ni ser ju själva, det är inte bra att leva hälsosamt!!!! ;-)
Ha en skön helg!

Inga kommentarer: