Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

söndag 12 januari 2014

LCHF-knäcke

Jo jag är faktiskt igång med LCHF igen sen i tisdags.... Får se hur länge det varar den här gången... Har nyss bakat lchf-knäcke för första gången på väldigt länge. De är ju faktiskt riktigt goda! Ska masa mig iväg och börja träna igen också till veckan har jag bestämt, troligen på tisdag. I morgon är det tjejmiddagsdags i Kramfors, så då blir det ju som det blir...
Ute är det 11,6 minusgrader och jag har ingen som helst lust att gå ut idag. Burr vad kallt! Har varit ut och skottat runt bilen åtminstone, det hade kommit en del snö i natt igen.
Jag är i chock över att Edvin och Thea har lekt så bra den här helgen! De har lekt hela dagen hittills idag också med lego uppe i Edvins rum, och jag har inte hört de bråka en enda gång!!! DET är mycket ovanligt ska ni veta! Hoppas det håller på vänder, de har haft en ganska lång period nu då de bråkat extremt mycket om precis allt.
Pratade med min syster här om dagen, eller rättare sagt så har jag pratat med båda mina systrar. Vi har bestämt att de tillsammans med sina "gubbar" ska komma hit och hälsa på. Tyvärr hittade vi ingen helg då alla kunde förrän den 28 mars, så det är ju hundra år kvar...Men det ser jag verkligen fram emot, åååh vad roligt det ska bli!!! Besvärligt när flera av alla inblandade jobbar helger... men bra ändå att vi bestämt nåt så det förhoppningsvis blir av! Kul kul! Hoppas att tiden går fort till dess!
 Jonathan har ångest över det kommande gymnasievalet. Det ska vara ansökt och klart den 1 februari, så det är nära nu. Efter mycket om och men hit och dit så har han åtminstone kommit fram till något. Han ska på studiebesök på Estetiska musikprogrammet, och om det känns bra så söker han det, och annars ska han söka Hotell och restaurang. Jag tycker att det känns bra, så jag hoppas att han står fast vid det. Det viktigaste är ju egentligen att han går en utbildning där man får högskolekompetens, och jag tycker självklart att det är en bonus om han får göra något han är intresserad av under tiden, och han gillar ju både sång och musik och matlagning. Klokt tänkt.
Nä nu är det dags att hänga tvätt....

LCHF-knäcke (hårt), 1 plåt

100 gram solrosfrön
25 gram linfrö
25 gram sesamfrö
25 gram hackande pinjenötter
2 msk fiberhusk
0,5 tsk salt
2,5 dl vatten

Blanda allt och låt svälla i tio minuter. Bred ut tunt på bakplåtpappersklädd plåt. Grädda 1 tim, 15 min tills de är spröda. 160 grader.


Inga kommentarer: