Exprimenterade lite till middagen idag. Hade överbliven pasta sen igår så jag gjorde en pasta och köttfärsgratäng till barnen. Gjorde likadant till mig fast jag hade grovriven Rättika i min gratäng i stället för pasta. Det blev riktigt gott, kommer göras fler gånger!
Köttfärs och Rättikagratäng, ca 4 port
1 Rättika- grovriv och förkoka ca 15 min, gissningsvis var denna rättika på 6-700 gram?
Ca 400 gr köttfärs
1 gul lök
1 burk kross tomater- som jag mixade släta.
1 liten brk creme fraiche
Grillkrydda, vitlökspulver, salt, svartpeppar och lite cayenne.
En rejäl klick (steviasötad) ketchup
2-3 dl grädde
Riven ost
Lägg hälften av rättikan i en form. Stek köttfärs m lök, tomatkross och creme fraiche plus kryddor så det blir som en köttfärssås. Lägg ovanpå rättikan. Lägg resterande rättika ovanpå och slå grädden över. Toppa med riven ost och in i ugnen på 225 grader tills det är klart! Mums!
2 kommentarer:
Har nog nästan aldrig ätit rättika, men fy vad hungrig jag blev nu! ;)
Jag hade inte heller ätit rättika innan jag började med lchf. Men det är ett ok alternativ till potatis...
Skicka en kommentar