Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

söndag 5 maj 2013

Köttfärsgratäng med Rättika

Exprimenterade lite till middagen idag. Hade överbliven pasta sen igår så jag gjorde en pasta och köttfärsgratäng till barnen. Gjorde likadant till mig fast jag hade grovriven Rättika i min gratäng i stället för pasta. Det blev riktigt gott, kommer göras fler gånger!

Köttfärs och Rättikagratäng, ca 4 port

1 Rättika- grovriv och förkoka ca 15 min, gissningsvis var denna rättika på 6-700 gram?
Ca 400 gr köttfärs
1 gul lök
1 burk kross tomater- som jag mixade släta.
1 liten brk creme fraiche
Grillkrydda, vitlökspulver, salt, svartpeppar och lite cayenne.
En rejäl klick (steviasötad) ketchup
2-3 dl grädde
Riven ost

Lägg hälften av rättikan i en form. Stek köttfärs m lök, tomatkross och creme fraiche plus kryddor så det blir som en köttfärssås. Lägg ovanpå rättikan. Lägg resterande rättika ovanpå och slå grädden över. Toppa med riven ost och in i ugnen på 225 grader tills det är klart! Mums!



2 kommentarer:

Fangorias sa...

Har nog nästan aldrig ätit rättika, men fy vad hungrig jag blev nu! ;)

Catarina sa...

Jag hade inte heller ätit rättika innan jag började med lchf. Men det är ett ok alternativ till potatis...