Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

tisdag 21 juli 2009

Urinvägsinfektion

Skulle ju till Britta på tjejmiddag igår, vilket jag såg fram emot. Kvällen blev inte som jag hade tänkt mig.... Patric skjutsade mig, Lottis o Helen till Häggdånger där Britta har sin stuga alldeles vid havet...sååå vackert läge! Vi gick in, åt lite tapas-plock och drack varsin öl. Kände att jag var kissnödig direkt, fast jag kissat innan jag for hemifrån. Gick på toa och det sved till ordentligt. Sa till tjejerna att "nu känns det som jag håller på får urinvägsinfektion!" (Har haft det endast EN gång förut och det var för ca 6 år sen) Och sen förstår ni, så stegrades det hela med raketfart! jag bodde på toan hela kvällen, jag grinade när jag kissade och det var till och med blod i urinen... aj aj aaaaaaaaaajjjjjjjjj vad ont det gjorde. På nån timme bara blev det från inget till katastrof. Ringde primärvårsjouren. De svarade så fantastiskt att det inte fanns nån doktor. Fick vänta tills i morgon, som alltså är idag. Helenes kille kom och hämtade oss och bilresan hem var fruktansvärd.... I bilen sa Lottis att hon hade ett par penicillintabletter hemma som hon hade haft till nåt sår på benet eller vad det var. Vi bestämde att hon skulle messa mig när hon kom hem namnet på penicillinet, så kunde jag gå in på fass o läsa om det. Sagt o gjort. Hon skickade medicinnamnet o jag läste: Kan användas för att behandla urinvägsinfektioner! Blev SÅÅÅ glad. Patric fick kasta sig i bilen o hämta tabletterna...ja ja jag VET att man inte ska laborera själv med penicillin men jag var minst sagt desperat. Själv satt jag på toaletten, halvgrinade o drack tranbärsjuice... Han kom och jag tog en tablett, och POFF, hokus pokus var allt över på ca en och en halv timme!!!! TACK Lottis för att du räddade min natt!!!!! Fick dock springa o kissa var fjärde minut...men det slutade åtminstone att blöda o göra ont. Ringde vårdcentralen direkt nu på morgonen o berättade hela historian från början till slut. Fick komma direkt o kissa i en mugg. Fick bekräftat att det VAR urinvägsinfektion o fick penicillin utskrivet. Vilken pärs! Jag har inte ofta varit sjuk i mina dagar, men just urinvägsinfektion är nog den värsta åkomma jag haft. FYYY vad helvetes ont det gör! Men det är tur att det finns penicillin! Fattar inte att det kan komma så snabbt bara! Kände absolut ingenting innan vi for, och sen från kl fem på eftermiddagen till bara några timmar senare blev det så illa. Otroligt. Nåja, nu mår jag bra igen! Idag ska vi roa oss med att städa i allrummet, jiiipie vad kul! Eller inte. Åker till Sveg i morgon, himla tur att jag fick detta innan åtminstone så jag inte skulle få det där. Nä, dags för frukost! ... och förresten, middagen vi fick hos Britta var suveränt god, pasta och salsakyckling! Mums.

1 kommentar:

Linda sa...

Din stackare! Vilken tur att din vän hade medicin, jösses vilken hemsk natt du haft att ta dig igenom annars. Krya på dej!! *kram*