Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

onsdag 1 oktober 2014

Tankar från en obekväm idrottsmamma...

Oktober? Redan? Skumt.
Dagarna bara passerar och denna vecka har även handbollen kört igång för Theas del, två gånger i veckan nu...
Det första som hände när vi klev in i hallen var att jag fick en Newbodykatalog tilldelad i handen, bara att sälja! Två minuter senare var en mamma på mig o ville ha mailadress till mig för ett "cafeteria-schema", jag ska visst "jobba" och baka till nån idrottscafeteria, stå där hela lördagskvällen till att börja med! 
Tårar i ögonvrån på en gång. Om det åtminstone vore frivilligt! Nyckel till cafeterian ska hämtas på en adress i stan, pengar lämnas på en annan.... Om någon kunde fatta hur galet stressad sånt här gör mig! Jag får på riktigt bita mig i läppen för att inte grina hysteriskt som ett barn! Jag känner mig SÅ obekväm i alla "idrottssammanhang" så man kan inte tro att det är sant! Hurtiga mammor o pappor i snygga dyra träningskläder som pratar glatt om mål och snygga passningar. Själv står jag där och känner mig som en säck potatis som inte ens fattar vad de pratar om. Hemska minnen från skolgymnastiken... Stark känsla av utanförskap...Finns det terapi för sånt här?!? ;-) Har oroat mig för lördagen halva natten! Dessutom vill jag inte ansvara för sånt som har med pengar att göra eftersom jag har mattekunskaper noll.
Men ingen talan verkar man ha när det är i idrottssammanhang. Jag är jätteglad att Thea har intresse för idrott. Men jag retar ihjäl mig på att man även som förälder förväntas ha ett brinnande intresse och tvingas in i det. Självklart vill jag titta på hennes matcher osv, men att mina egna lördagskvällar ska gå till att sälja fika åt andra gillar jag inte alls. Speciellt inte eftersom det inte är Theas lag som spelar då. Vilket jäkla påhitt.
Önskar att jag också vore en "riktig" idrottsförälder. Som alla andra. 


4 kommentarer:

Christina sa...

Tror nog att det är fler som känner som du men kanske inte säger det högt. Håller med dig!

Cattis sa...

Nä för om man säger det högt är man en lat och dålig förälder!

Anonym sa...

Ja, idrottande barn medför en del arbete för föräldrarna! Ibland tänker jag att det vore enkelt om man kunde välja bort det och istället få betala en avgift, men när jag hör hur mycket HHK faktiskt tjänar varje år på caféet så förstår jag att det är orimligt!
Men du ska väl inte stå där ensam en lördagkväll? Å har du tur är det inget inbokat i hallen en lördagkväll och då ställs det in.
Kram Linda på Jobbet

Cattis sa...

Nej inte ensam denna gång, men en av kommande gånger skulle man vara ensam såg jag. Då hoppas jag på tur inför lördag då! ;-)