Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

onsdag 23 januari 2013

Stolt mor!

Här om dagen kände jag mig som världens sämsta mamma som jag skrev. Sen finns de här dagarna, såna som idag, då jag känner mig som världens bästa mamma, att jag verkligen har lyckats och att jag kan vara stoltast i världen! Dessa dagar överväger faktiskt dessutom. Jag har ju världens finaste barn och jag är så klart stolt över dom alla tre!

Vid middagsbordet idag hamnade vi av någon anledning i en diskussion om alkohol, droger och sånt. Fråga mig inte hur vi hamnade där, men det gjorde vi. Jag tog tillfället i akt eftersom jag har en tonåring hemma och pratade lite extra runt det. Jag poängterade hur viktigt det är att de ska känna att de alltid kan ringa/komma hem, oavsett i vilket skick de är. Jag kanske inte alltid kommer att gilla det de gör och ropa jiipie, men jag kommer alltid att finnas där för dom och de ska alltid känna att de kan berätta allt! ALLTID! Det första som gjorde mig glad var Jonathans svar: "Mamma, det känner jag att jag kan, både till dig och pappa!". När vi sedan pratade vidare om droger och sånt sa han det som nästan fick mig att gråta, det som gjorde att jag blev alldeles varm och verkligen kände hur fantastiskt kloka barn jag har! Han sa: "Mamma, jag och Tobbe har gjort en överenskommelse. Det är att om någon av oss någonsin skulle hamna fel och prova på nåt starkare än cigaretter eller alkohol så har vi lovat att vi ska ringa varandras föräldrar direkt, för vi är rädda om varandra och vill inte att nån av oss ska hamna i missbruk!"

Vaa??? Jag blev alldeles stum och lite tårögd. SÅÅÅ klokt sagt av en 14-åring! All ilska som var från hans sida här om dagen över att jag inte tillät honom att åka på konsert till Stockholm i helgen var nu som bortblåst, och jag vet att han har förstått. Han förstår att han och hans syskon är de som betyder mest av allt här på jorden för mig, och det kommer de alltid att göra! Trots att vi inte alltid tycker lika.

Ibland svämmar hjärtat över av kärlek.

2 kommentarer:

Fangoria sa...

Ja det låter verkligen som en väldigt klok kille ni satt till världen. ;)

Catarina sa...

:-)