Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

onsdag 12 april 2017

Sovrummet i vardagsrummet...

När man kommer hem efter en dag from hell, stressad med tårar som bränner bakom ögonlocken... man skiter i allt vad dieter heter, beställer en pizza och tycker synd om sig själv. Bestämmer sig för att lägga sig tidigt och invänta en ny och bättre dag. Man gör det och tvärsomnar så gott...
Och DÅ... en kvart senare när man sover som skönast dundrar tonåringarna in i hallen, tänder lampor så rummet lyser upp, de viskar för att inte väcka den sovande mamman. De börjar laga mat för fullt i köket så det stinker matos... de tar sina tallrikar och släcker och försvinner upp på övervåningen. Mamman som nu är klarvaken igen har hunnit bli kissnödig. Måste upp och kissa och passar på att öppna altandörren för att vädra lite också eftersom det är svårt att sova i matoset. 
Mamman älskar tonåringarna såklart, men just i denna stund önskar hon så starkt att hon hade ett eget sovrum. Där ingen tänder lampor eller viskar högt, där inte sängkläderna behöver lukta matos, ett rum där hon bara fick sova i fred.  Matoslukten har inte försvunnit, mamman drar täcket över näsan och gör ett nytt försök.
*Livet med sängen i vardagsrummet*

Inga kommentarer: