Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

fredag 21 november 2014

Fredagstankar...

Det är såklart ovant att jobba till kl 17 varje dag- från att på mitt förra schema i förskolan ha jobbat till senast 16.30! Tidigare de flesta dagar... Detta är något jag tänkt mycket på när jag skulle byta jobb. MEN... Jag är såå förvånad över hur fort dagarna faktiskt går, och det är ju skönt. 
Nu är mina "prövningsveckor" gjorda och på måndag går jag in i tjänst. Kan inte beskriva hur skönt det känns att slippa vara sjukskriven! Däremot så har jag mycket funderingar och en ständigt malande oro som jag inte kan släppa. Jag kollade ju upp inläsningsmöjligheterna till behörighet och det blev ju inte alls som varken jag eller någon annan inblandad trodde. Min förskollärarutbildning är alltså för gammal vilket innebär att om jag skulle läsa till behörig sfi-lärare skulle jag först bli tvungen att läsa till grundskollärare och SEN svenska som andra språk. Min utbildning är alltså så gammal att nästan inget får tillgodoräknas! Här snackar vi alltså flera års studier, så det är uteslutet! Med andra ord... Vad händer med mig när det är slut på mina 6 månaders tjänstledighet? Det kan inte bli en tillsvidareanställning på sfi eftersom jag inte är behörig. Jag KAN bli erbjuden fortsatt jobb, men vem vill säga upp sig från en fast tjänst i kommunen för att gå på s.k "ava-anställning" som inte leder till någonting! Inte ens las-dagar får man! Jag försöker verkligen leva i nuet och tänka att det löser sig, men det är svårt! Nåja, nu är det i alla fall helg. Ska till Ann och titta på Idol om en stund. Ser fram emot att sova tills jag vaknar av mig själv i morgon bitti, utan väckarklocka. Känner jag mig själv rätt fungerar jag som en timer och vaknar samma tid ändå, men det är ändå bättre att vakna av sig själv! Som på beställning efter reumatologbesöket här om dagen verkar jag ha fått ett "arm-skov" igen. Jag hade börjat känna av det lite redan när jag var där så jag misstänkte att det skulle komma och igår kväll körde det igång på riktigt. Tänkte hämta ut tabletterna i dag men det får bli i morgon i stället. 
Mycket gnäll blev det i detta långa inlägg, men ibland bara är det så!
Trevlig helg!

2 kommentarer:

Cecilia sa...

Raknas inte alla ar som du jobbat som förskollärare da? Det ar ju som larare som kanske gick grundskollarar utbildning for lange sen och har jobbat sedan dess, aven om utbildningen ar gammal maste ju erfarenheten sta for nagot?

Cattis sa...

Jsg tror att allt blev omgjort när lärarlegitimationer infördes för något år sen. Så länge man saknar behörighet kan det inte bli en fast tjänst. Jag tycker i grund o botten att det är rätt, bra med kompetent utbildad personal! Men i det här fallet blir det knäppt ur egoistiskt perspektiv...