Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

söndag 7 december 2014

Tjuv-jakt i mörka natten...

Halv fyra i natt vaknade jag av ett ljud från hallen! Det lät som att någon försökte ta sig in och jag tänkte genast på inbrottsvågen som är här i stan. Jag blev livrädd och tänkte tusen tankar... Ska jag ringa polisen direkt eller ska jag våga kliva upp? Tänkte på min marmor-kavel i köksskåpet...;-)
Hur som helst smög jag upp och då blev det tvärtyst! Smög längs väggarna och spionerade ut genom köksfönstret och genom tvättstugan. Såg inget. Tände ficklampan på mobilen, såg inget ändå. Gick och lade mig igen. Precis när hjärtat började slå normalt igen kom ljudet tillbaka! Hjäääälp!!! Samma procedur. Det blev tyst när jag kom till hallen och jag såg inget konstigt. Sen var det omöjligt att somna! Jag var övertygad om att någon smög utanför lägenheten!!! Så där höll det på. Till sist smög jag upp så tyst jag kunde och då kunde jag lokalisera ljudet och upptäckte att det inte kom utifrån utan från innerväggen mellan köket och vardagsrummet...Alltså en RÅTTA!!! :-) Haha!
Inte kul med råttor men hellre det än inbrottstjuvar! ;-) Fy 17 vad rädd jag var innan! Sen har den förbannade råttan stört mig resten av natten så jag har varit vaken sen halv fyra. Den har levt om och haft sig där i väggen och jag har klivit upp typ hundra gånger och bankat i väggen för att skrämma den lite. Det har funkat ungefär tio minuter åt gången...
Men nu när det är morgon är den minsann tyst. Äckelråtta! 

4 kommentarer:

Minimina sa...

Men huvva! Haha, ska jag skicka dit Salmiak? ;)

Cattis sa...

Japp, skicka honom bums! ;-)

Fangoria sa...

Nej vad jobbigt att hållas vaken av en råtta, fy hoppas att han hittar nån annanstans att husera!

Cattis sa...

Det hoppas jag med! Usch!