Idag står Jägarhustruns älggratäng på menyn, trots att jag varken har älgfärs eller nån jägare! ;-) Kom på att det var jättelänge sen jag delade med mig av nåt recept, som jag gjorde så ofta förut, så idag tänkte jag bjuda på lördagens middag! Prova!!! Det är ännu godare än vad det låter. Fick receptet av min mormor en gång i tiden när hon levde.
Jägarhustruns älggratäng , 225 grader, ca 4 personer
500 gram älgfärs (eller nötfärs)
10-12 medelstora potatisar
4 gula lökar
3 tsk ljus sirap
3 dl grädde (inte light!)
1-2 msk senap (typ vanlig slotts)
2-3 tsk köttbuljongpulver
(ev mer salt o peppar)
Skala o skiva potatisen. Skala o hacka löken grovt och bryn den med sirapen i margarin. Bryn köttfärsen. Varva i smord form potatis, lök o köttfärs. Potatis överst. Blanda grädden med senap och buljongpulver och slå över gratängen. Grädda ca 40 minuter.
Smaklig måltid!
4 kommentarer:
Tack för receptet! Maten blev supergod!
Roligt att höra! :-)
Blev succé här hemma. Perfekt i matlådan dagen efter är den också.
Jag brukar strimla potatisen. Funkar fint också 🙂
Skicka en kommentar