Jag tog tag i saken och bakade Grahamsbullar. Enkelt och gott!
Grahamsbullar, ca 18-20 bröd
100 gram margarin eller smör
5 dl mjölk
1 paket jäst (50 gram)
1,5 tsk salt
5-6 dl grahamsmjöl
7 dl vetemjöl
Smält margarinet, tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt. Smula sönder jästen och häll vätskan över. Rör ut jästen med en träslev. Blanda först ner grahamsmjölet (grova mjölsorter först), och sedan vetemjölet. Arbeta degen några minuter tills den släpper från bunkens kanter. Lägg en handduk över bunken och låt jäsa ca 15 minuter. Häll ut degen på bänken och dela i tre delar. Rulla ut varje del till en rulle och skär varje del i 6-8 delar och rulla till bullar. Jäs på smorda plåtar i 15-20 minuter. Grädda dom i ca 15 minuter i 250 graders ugnsvärme. Låt bullarna svalna under en handduk.
( Receptet kommer från Annas mat)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar