Kyckling med soltorkade tomater, pesto och mozzarella, 4 port
4 kycklingfileér- bryn så att de får färg och lägg i en ugnssäker form.
2 påsar mozzarella-ost
0,5 burk Ridderheims soltorkade tomater
Grön pesto efter smak
2 dl matlagningsgrädde
Skär ett snitt i de stekta fileérna, fyll med mozzarella och hackade soltorkade tomater. Bred sedan över pesto och lägg mer mozzarella ovanpå kycklingfileérna. Klicka ut några tsk pesto runt omkring kycklingen och slå sedan över grädden. In i ugn 180 grader, ca 15-20 min tills kycklingen är klar. servera med tagliatelle.
Sedan hade jag även en efterrätt som blev betydligt godare än mina egna förväntningar, en riktig tiopoängare!!! Hittade receptet i Må Bra´s mattidning med Viktväktarrecept. Därav var jag liiite skeptisk och tänkte att det kanske skulle bli väldigt syrligt och inte hundra procent gott. Men samtidigt tänkte jag att jag skulle göra nåt pointsfattigt eftersom jag hade ätit en ganska onyttig mat. Men jag lovar, efterrätten var gudomligt god. Receptet kommer här, (endast 4 propoints för er som räknar!)
Passions- och hallonswiss, 4 port
4 dl frysta hallon
2 msk socker
4 passionsfrukter
2 dl passionsfruktsorbet (hittade ej denna sort på affären så jag tog kaktus/citron-sorbet)
2 dl hallonsorbet
1 dl vispad mellangrädde, 27%
8 små maränger
Värm hallonen med sockret på låg värme, de ska behålla strukturen. Gröp ur passionsfrukten och vispa grädden. Varva sorbet med lättvispad grädde, krossade maränger, hallonkompott och passionsfrukt i glas eller skålar.
Jag känner mig mycket nöjd med kvällens "meny", det blev otroligt gott! Efterrätten blev inte det minsta för sur, marängerna och de sockrade hallonen gjorde att det blev en supergod kombination! Rekommenderas varmt! Nu blir det snart natti natti. Håll era tummar för min tandläkarundersökning i morgon!!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar