Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

söndag 12 juni 2011

Hjälp mig- Motivationen har rymt!

Det går inte alls bra med Viktväktarna just nu. Känner att jag spårat ur lite grann och det är INTE bra. Nu tänker ni säkert: "-jaja, men nu är det ju sommar och man måste få unna sig lite extra...". Så är det så klart för normala människor, men för mig är det helt galet fel att börja tänka så, eftersom jag vet hur lätt jag har att falla tillbaka i "ät-träsket" och dessutom går jag ju upp i vikt så ofattbart snabbt om jag börjar åt det hållet. Nu har det ätits glass, fikats på avslutningar med kakor och annat, druckits vin och drinkar, till och med dricka och godis har jag ätit vissa dagar. Känns inte alls bra, så nu försöker jag hitta tillbaka till motivationen. Vart tog den vägen?? Hjälp mig, peppa mig, vad som helst, det enda jag inte vill höra är att det är ok med ett "snedsteg", för det är det inte. Inte när det har pågått i flera dagar! Förstår inte vad som hände. Försöker titta på gamla bilder sen förra sommaren och jämföra hur jag såg ut för nitton kilo sen. Och så vill jag ju inte se ut igen. Det borde väl vara sporre nog att bryta den negativa trenden. Det här är min första "riktiga" svacka sen jag började. Den gör mig olycklig.
Det är ju en viss skillnad på mina kinder, det ser jag. Och jag vill INTE se ut så där igen, som en övergödd flodhäst. Att det ska vara så svårt. Ska man måsta hålla på så här hela livet? Tråkigt. Den första bilden är tagen i juli 2010. Det brukar vara ett bra sätt att hitta tillbaka till motivationen genom att ta fram den där bilden, men nu känns det som jag behöver nåt mer. Frågan är vad? Heeeeelp me!!!! Jag SKA tillbaka på den rätta banan, så är det bara. Ska sätta mig ner nu och göra en planering för veckan, det är plan 1. Plan 2 är att hålla veckans planering. Plan 3 är.... sy ihop munnen eller nåt?? SUCK.

5 kommentarer:

Christina sa...

Vilken ENORM skillnad det är på korten!!! Leta fram de godaste recept du har av viktväktarna.Du hittar snart formen igen. Du har ju inte gått upp 19kg i allafall!Kram på dig!

Catarina sa...

Tack Mams!

mathilda sa...

men du är ju superduktig! keep up the good work! stor skillnad på korten! men glass och annat är svårt i värmen, du får mixa frysta bär med lite vanilyoghurt, brukar bli ett bra substitut :)

Cecilia sa...

Svårt är det det vet jag. Istället för att fokusera på din målvikt, försök tänka på vad det är du vill egentligen med din tappade vikt. Vill du ha mer energi och kunna röra dig mer? Vill du kunna prova vilka kläder du vill? Vad det än är, försök tänka på hur du kommer känna dig/må när du nått ditt mål. Fråga dig sen om du kommer må bättre än så om du äter det som frestar? Ett annat tips är att skaffa en helspegel och kolla dig i den naken när du tappar motivationen (när du är ensam hehe). Något jag gör som också fungerar är att tugga tuggummi eller borsta tänderna när du blir sötsugen.

Och jag håller med, superstor skillnad i bilderna!!

Catarina sa...

Tack Cecilia och Mathilda!!!