söndag 14 juni 2009

Hallonpannacottapaj

Undrar om det är gott? Har i alla fall bakat en som jag ska ta med till jobbet i morgon. En tröstekaka i den stora sorgen.... Ja, att vår förskola ska läggas ner alltså... Vi är mitt i processen och kan behöva nåt stärkande... Hallonpannacottapaj 8-10 bitar pajdeg: 12 digestivekex 75 gr smält margarin Fyllning: 3 gelatinblad 3 dl grädde 1 dl socker 250 gr hallon 200 gr philadelphiaost ev färska bär till garnering Krossa kexen o blanda med margarinet, tryck ut i en form. Ställ i kylen medan fyllningen görs. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Häll grädde och socker i en kastrull och sjud på svag värme tills sockret har löst sig. Ta upp gelatinbladen och krama ur vattnet. Vispa ner dem i grädden. Ta undan från plattan och låt svalna något. Mixa hallonen till en puré. Rör ner philadelphian och hallonpurén i grädden. Vispa till en slät kräm och häll i pajformen. Kylskåpet minst tre timmar. Servera med färska bär efter tycke och smak. Som sagt, undrar om den är god?? Det är första gången jag gör den... Den blev i alla fall VÄLDIGT rosa.... Hoppas att den smakar! Nu är det snart natti natti. Har hemskt ont i ryggeländet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar