Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

tisdag 29 september 2015

Kvällsutflykt

Thea och jag fick ett infall och åkte till Smitingen nu i kväll. Kallt. Men vackert, mäktigt och faschinerande! Men det var ju inte badväder direkt...;-)




söndag 27 september 2015

17 år av kärlek

Så har ännu ett år gått och det är 17 år sedan mitt förstfödda barn kom till världen. Som jag älskar denna kille! Han är världens finaste, otroligt omtänksam, ärlig, rolig, snäll och har världens största hjärta av guld. Grattis på 17-årsdagen älskade Jonathan!

lördag 26 september 2015

Grattis mormor

Idag skulle min älskade mormor ha fyllt 91 år om hon funnits. Grattis var du än är just nu, saknar dig varje dag!

torsdag 24 september 2015

Då var det gjort...

Handledarutbildning avklarad! Nu inväntar vi bara papper på att vi är godkända som handledare och sen är det bara att tuta och köra. Det är ju inte klokt att min lille plutt är så stor!!! 17 år på söndag...SJUTTON år!?! Crazy.
Nu är det dags att sova. Fredag i morgon igen. Underbart. Helgen bjuder på kalas i dagarna två. 40-årsfest på lördag och som sagt 17-årskalas på söndag.
Natti.


onsdag 23 september 2015

Lite gnäll från kontorsstolen....

På onsdagar har jag planering på förmiddagarna. Just idag hade jag en massa material som skulle kopieras på den tiden. Vad händer? Kopieringsapparaten krånglar, vi är flera som hjälps åt att försöka få till den utan resultat, så jag ringer Sundsvall och felanmäler den... 
Tänkte att då gör jag mina administrativa sysslor på fm i stället och tar planeringen på em, smart! Vad händer? Jag hinner skriva lite och sedan lägger internet av!!! Hm... Mitt i allt kom någon och sa att nu fungerar kopieringsapparaten! Jaha, ringa Sundsvall igen och säga att de inte behöver skicka någon... För att i nästa stund mötas av en kollega som säger att "nu har det blivit papperstrassel 4 ggr när jag skulle skriva ut 20 sidor!"
Åååååå, vad gör jag nu? Ringer och felanmäler igen? De lär ju tro att vi är knäppa! Men just nu har jag inte så mycket annat jag kan göra när inte någon teknik fungerar... Eller ja...tjuva en bloggpaus med telefonen såklart...;-)
Orkar inte sånt här, har knappt sovit på tre nätter så jag är trött ju! 
...och NU kom internet igång igen, som på beställning! :-) På riktigt.

John Blund, var är du?!?

Tredje natten i rad... Det är inte fullmåne, jag grubblar inte över något, känner mig inte orolig, har inte ont någonstans, jag är inte kissnödig..., så VARFÖR kan jag inte sova?!?
SÅÅÅ irriterande! 

måndag 21 september 2015

Världsliga nyheter...

Till vänster... Nyheter från Aftonbladet idag. Till höger...mitt foto på Instagram för 121 veckor sedan! Att jag inte tänkte på att ta tillfället i akt och bli kändis...haha, jag säger då det, vilka stora nyheter! ;-)
Dessutom var min snyggare! Ja, detta var verkligen dagens smiley- på flera vis! :-)

Theas rum

Theas rum blev så mysigt nu när vi möblerade om. Tänk att så lite kan göra sån stor skillnad. Det var en nöjd tjej som somnade gott där igår kväll.


Armarna...

Minns ni mitt annorlunda och skumma problem med armarna för en tid sedan? Det som liksom aldrig blev utrett vad det var... Jag törs nästan inte ens skriva det, men det har varit bra nu ända sen i mars någon gång! Fortfarande undrar jag dock vad det var?!? Den smärtan går inte att beskriva. Det gjorde av någon konstig anledning så ont i armarna att tårarna rann vid ett flertal tillfällen! Hur som helst har jag ett uppföljningssamtal med doktorn angående det idag. Fick åka och ta en massa prover förra veckan. Känns skönt att kunna få säga att det mystiska verkar ha flugit sin kos...:-)
Peppar peppar ta i trä!

söndag 20 september 2015

Rensardag

Puh, skönt att äntligen sätta sig! Tänkte i morse att vi skulle rensa Theas garderob, vilket tog betydligt längre tid än vi tänkte. Tre svarta sopsäckar med kläder som blivit för små/inte används! Vi fortsatte städa i hennes rum, bytte gardiner och möblerade om, blev jättefint! När jag ändå var igång röjde jag lite i Edvins rum och dammsög o dammade. (Han brukar göra det själv men ibland vill jag göra det på en mammas vis= ordentligt, haha). Fortsatte med hallen och badrummet uppe. Det har tagit hela dagen, bortsett från en fikapaus på Tullis. Thea min lilla hjälte har rensat golvbrunnen och handfatet (som jag helt enkelt inte fixar, föööör äckligt). Men hon kavlade upp ärmarna, drog på sig plasthandskar och grävde runt! Vilken tuffing va? Själv kräks jag av sånt där, huuua. Och jag hade inte bett henne, hon bara kom på att "om inte jag gör det blir det inte gjort, ingen annan i den här familjen vågar ju!" 
Tacksam är jag för det!
Sover nog gott i natt...

lördag 19 september 2015

Ballongfinger...

I morse när Thea vaknade var hennes ena lillfinger uppsvullet som en ballong! Hon säger att hon slog sig lite på curlingen i torsdags... men konstigt om smärtan och svullnaden kommer två dagar senare... Hur som helst ringde jag 1177 och de tyckte vi skulle åka på jouren. Och här är vi nu, och väntar och väntar på en doktor. Blev mottagna av väärldens suraste sköterska som dessutom tar alla uppgifter i väntrummet!!!? Hur är det med sekretessen undrar jag? Fräsig o snäsig mot alla som kommer är hon också...morr morr. En del har valt helt fel yrke!

fredag 18 september 2015

En kärleksfull dag

Något som är speciellt med mitt jobb är att man får så otroligt mycket uppskattning av deltagarna. Idag var det en sån där dag när jag gick hem med ett stort leende på läpparna. En person ropade på mig på långt håll, kastade sig runt min hals och ville dela glädjen över att ha funnit en lägenhet, en annan person i den klass jag "lämnat" för det administrativa sa att hon saknar mig och "älskar" mig! Och till på köpet idag blev jag uppsökt på jobbet av en deltagare jag hade på sfi som ville säga "hejdå och tacka för allt" för han skulle flytta från stan... Ja det blir mycket känslor i det här jobbet. Jag får dela så mycket glädje, men även tråkigheter tillsammans med dessa människor! Någonstans där inne känns det så himla rätt, att det är min lott här i livet att finnas till för just denna målgrupp. Sen om det är just lärare jag ska vara är en annan sak. Men just det där med att finnas, sträcka ut en hand och bara lyssna. Det känns så fint på något sätt, och man får lära sig så otroligt mycket. Har inte ångrat en sekund att jag  gav mig in i detta, som från början var så främmande. Idag berikar det mitt liv och jag känner mig glad och tacksam.
Vem kunde gissa detta? Inte jag i alla fall och ju mer jag tänker på det desto mer förundras jag över hur livet kan ta sådana riktningar som man aldrig trodde var möjliga. Det är bra konstigt och faschinerande. På ett positivt sätt. 



torsdag 17 september 2015

Julklappstips

Har ni upptäckt Geek? Ladda hem appen Geek och beställ suuuperbilliga grejer från Kina. Det tar ca en månad innan sakerna kommer, men det är värt det! Det fungerar, jag har testat. Har redan köpt en del julklappar därifrån. Och dessa dyrgripar till mig själv...;-)
Armbandsklocka 25 kronor!
Armband hela 9 kronor....

Har även beställt denna klocka för 34 kr! 
Dock är den för stor, så jag måste få hjälp att ta bort några länkar innan jag kan använda den...

Och frakten är inte heller extra dyr. Ett supertips helt enkelt! :-)



onsdag 16 september 2015

Onsdag...

Jobbat hemma- fungerat hur bra som helst! Thea förkyld och sorgsen, men på bättringsvägen. Jonta börjar få tillbaka sin tappade röst, Edvin är i Aspnäs med skolan. Jag har varit och tränat i kväll och sen har vi tittat på Idol. Det var en kort sammanfattning av dagen...
Nu är jag trött.

tisdag 15 september 2015

Som om det inte vore nog...

Som om det inte räcker med att Thea har sorg och är jätteledsen så är hon dessutom dunderförkyld. Så förkyld att hon missar BRI-olympiaden i år igen!!! Som hon har längtat efter att vara med på denna olympiad- i flera år när brorsorna har deltagit. Så förra året när hon äntligen skulle få delta för första gången så blev hon sjuk. Och så blir det en REPRIS detta år! Fyy vad orättvist, jag tycker verkligen synd om henne nu, lilla gumman! Det är ju så typiskt.
Som tur är så har jag fått jobba hemifrån, så jag har sluppit vabba idag i alla fall, och jag tror att det blir likadant i morgon. En stor fördel med att ha administrativa uppgifter! =)
Edvin åker med skolan till Aspnäs i morgon, de ska tälta! Tyvärr visar väderprognosen att det ska bli regnväder, hoppas att det är fel. Inte kul att tälta om det är regn och kallt! Enda fördelen om det regnar ordentligt är att kanske BRI-olumpiaden skjuts upp till ett annat datum, så blev det för ett par år sedan när det ösregnade....Men blir så klart jättetråkigt för Edvins klass om det blir regn.
Jonathan är också dunderförkyld och har varit hemma från skolan idag. Hoppas att jag och Edvin klarar oss.
Nu har jag "rastat" färdigt och ska fortsätta skriva mina utlåtanden till arbetsförmedlingen...
Måste säga att jag har haft ganska bra disciplin på mig själv trots att jag jobbat hemifrån. Trodde det skulle bli svårt att hålla sig till jobbet och pula på med annat, men nä, jag har varit riktigt duktig!

måndag 14 september 2015

Måndag igen...

Och poff så var helgen slut och en ny vecka påbörjad. Helgen har kantats av sorg då Thea förlorade sin blivande lillasyster (på sin pappas sida). Barnet kom- och gick vidare alldeles för tidigt, så helgen har bestått av många tårar, prat och tröst. Det finns ingen tröst i världen som räcker till i sådana här situationer och hemskare händelser kan man nog inte drabbas av. 
Det är jobbigt att se Thea så ledsen. 
För övrigt rullar livet vidare, har jobbat idag och det känns okej och mycket lugnare nu med andra uppgifter. 
Igår var jag på Friskis danspass och "shejkade loss" igen, himmel så roligt det är. Glad att jag börjat igen!
Nu ska jag försöka sova. God natt! 

fredag 11 september 2015

Fredag, underbara fredag...

Fredagar är ju bara bästa dagen på hela veckan. Synd att de inte är lite oftare...;-)
Igår kväll gick jag på ett jympa-pass igen- trots träningsvärken. En del påstår att man ska vila bort träningsvärken, andra påstår att man ska träna bort den...Jag försökte med det sista och jag tror faktiskt att det varit liite bättre idag. 
Vissa omständigheter gjorde att Thea hastigt kom hit ikväll och övernattar. Bonus-mys. (Eftersom det egentligen inte är "min" vecka). Och stolt som en tupp är jag för hon berättade att hon blivit utsedd av lärarna till klassens representant i VÄMM-gruppen (Vi är mot mobbing). En elev som anses vara en god förebild gällande hur man beter sig mot andra väljs ut och det blev just Thea! :-) När Jonathan var yngre blev han också utvald till samma! Klart jag blir stolt!!! MYCKET stolt. Det är ju ett superviktigt ämne att jobba med.
Efter en vecka med mycket jobb känner jag mig ändå väldigt nöjd. Jag har fått jobba administrativt på halvtid och det har känts mycket lugnare inombords. Jag har hunnit det jag ska på arbetstid och har inte jobbat hemma EN ENDA KVÄLL! Det är rekord sen jag började! Jag har orkat träna två kvällar och jag känner mig allmänt nöjdare och gladare. Nu ska jag sova gott. God natt.
Min fina tjej.

torsdag 10 september 2015

Morgonens första tanke

Klockan är sex på morgonen. Efter att ha vaknat vid minsta rörelse hela natten överväger jag nu att ringa bärgningsbilen för att ta mig upp ur sängen och transporteras till jobbet. (Och det sägs att det ska vara BRA med motion?!?)
*Vem sa att träningsvärk är skönt?*
Hjäääälp.

Det var allt jag hade att säga. God morgon.

tisdag 8 september 2015

Pigg & glad!

Känner mig pigg, glad och nöjd. Har varit på Friskis & svettis i kväll alldeles ensam, och jag kände inte en kotte som var där heller. Men det gick superbra! Jag har ju oväntat bra kondition nu (för att vara jag), våren o sommarens träning har uppenbarligen gett resultat även om jag haft en paus en period nu pga foten. Och den kände jag inte heller av!!! :-) Jag trodde innan att jag inte alls skulle orka ett helt medelpass, men det gjorde jag ju!!! Förutom styrke-delarna förstås, jag tror inte att det finns en enda muskel i mina armar tex. ;-) Men det kanske kommer så småningom...
Känner mig mycket nöjd och taggad nu! Känns bättre för övrigt också, inte lika stressad och frustrerad som förra veckan, lite variation på arbetsuppgifterna gör mig nog gott! Och på fredag är det tjejmiddag, och på lördag har Härnösands spiritualistiska förening öppet hus med "prova på-aktiviteter" på teatern. Det ska jag gå på- även om det kanske också blir själv? Mina vänner delar ju tyvärr inte mitt starka intresse för detta! Men kul ska det bli!
Ja jag känner mig riktigt glad och nöjd just nu, hoppas känslan stannar länge!

måndag 7 september 2015

Körkort...

Inte för att jag för mitt liv kan förstå hur det gått till, men nu är det så att jag har ett så stort barn att det är dags att börja med körkort!!! 
Lämplighetsintyget har kommit, men vi måste gå en handledarutbildning också. Den 24 september ska det ske... Jösses... Övningskörningen kommer dock falla i huvudsak på Eriks lott, ni vet ju hur feg jag är när det gäller bilkörning...;-) 
Priserna är ju hutlösa! Tur att Grabbarna har en klok farmor som sparat pengar till deras körkort sen de var små! 
Här om dagen tog Jontas bästa kompis körkort, så nu är de ute o åker...skumt känns det allt. Åren går.


onsdag 2 september 2015

Nya dörrar öppnas...

Jag ska få möjligheten att testa på administrativt jobb på halvtid! Jag kommer att frigöras från lektioner på eftermiddagarna och få lite andra arbetsuppgifter. Det här är ju precis vad jag vill, så jag hoppas verkligen att det blir bra och att jag fixar det! Det kommer underlätta enormt när det gäller planeringen att ha bara en grupp i stället för två! Känns kul med nya möjligheter i alla fall... Det ena kan leda till det andra...:-)
Bilen är fixad och klar så förhoppningsvis blir min och Theas Svegs-tur av i helgen om inget annat elände inträffar. Kul ska det bli! 
I morgon kväll är det föräldramöte för Theas, mycket denna vecka! Idag när jag kom hem stod en "kompis" på granngården och stirrade på mig en lång  stund. :-)
Natti.

tisdag 1 september 2015

En tisdag i september...

En dag då det gått för runt... Dagen startade med att jag upptäckte att jag fått punktering på bilen... Så typiskt eftersom jag ska till Sveg i helgen...:-/ 
På jobbet är det av vissa skäl alltid lite kaotiskt den första i varje månad, så det var ju så idag... Turbo och fullt upp kan man säga. Dagens höjdpunkt som ändå ger mig hopp om att jag gör nåt rätt var när en deltagare sa till mig på sin knaggliga svenska: "Catarina, jag tycker om du!" Då blev jag varm i hjärtat.:-) Det är ju helt fantastiska människor jag träffar om dagarna, ibland glömmer jag bort glädjen i stressen, men det här jobbet ger mig väldigt mycket också. Och så mycket som jag har lärt mig det sista året var det länge sedan jag gjorde sist. 
Ja det är spännande dagar på olika sätt.
Efter jobbet var det dags för föräldramöte för Edvins klass. Efter det kom Erik o hjälpte mig att pumpa däcket o sen körde vi bilen till gummiverkstaden direkt innan luften pyste ut igen. Där står den på ren chansning nu så får vi kolla i morgon om de har tid att fixa den... Hoppas! I helgen ska ju som sagt Thea o jag till Sveg. Vi har bokat guidad tur på Gammelgården i Fågelsjö, Thea har velat åka dit länge, så nu hoppas jag att det blir av! 
Dagen har känts lång, så nu känns kudden väldigt skön! God natt.