Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

söndag 30 augusti 2015

En rolig helg!

Igår åkte jag ner på stan på fm, hade lite ärenden plus att jag o Lottis skulle leta present till Malin. Vi velade hit o dit men till sist blev det en Maja-lykta (som säljs till förmån för cancerfonden). Fin tycker jag och jag tror att den uppskattades! :-) Malins 40-årsfest igår kväll var såå rolig och trevlig på alla vis! Träffade några fd kollegor också, vilket också var roligt, var så länge sen sist! Kom hem 02:40 i natt. Riktigt lyckat, och mycket dansa blev det på slutet- kul!
Idag åkte jag med Erik en sväng till Birsta, och nu har jag sjunkit ner i soffhörnet och snart kommer John Blund. Det tar på att vara ute o svira om nätterna...;-)

fredag 28 augusti 2015

Välkommen fredag!

Det är fredag morgon och jag har unnat mig en liten sovmorgon. Det var jag värd. Fredagen känns minst sagt välkommen. Helgen bjuder på 40-årsfest för en fd kollega, det ska bli trevligt! Solen skiner just nu på morgonen och det får jag vara tacksam över. Nu upp o skutt in i duschen innan jobb-dags!
Ha en härlig helg!

onsdag 26 augusti 2015

Överkast-fynd

Förlåt mormor, men nu har jag bytt ut det virkade överkastet som jag haft sen jag flyttade hemifrån (som jag fick på min 14-årsdag). Hittade detta på Inreda & sånt för halva priset, ett riktigt fynd för 200kr! Mycket nöjd!


tisdag 25 augusti 2015

Ett roligt tandläkarbesök

Igår var det då dags...dagen jag skjutit upp såå länge... Tandläkarundersökningen!!! Har haft hemska ilningar i två tänder i övre käken till och från, så jag började med att tala om att jag med all säkerhet hade minst två hål. Jag har nog aldrig blivit så snopen/förvånad i hela mitt liv som då hon efter att ha synat röntgenbilder och undersökt sa: "Här finns inga hål alls, det ser jättefint ut!" VAA?!? Jag brukar ALLTID ha tandsten, och så öven denna gång, men det var såå lite, mindre än någonsin! Det tog hon bort på nån minut och sen var det klart. 330 kr! Hade räknat med att få lägga minst 3000 på tänderna, så det blev ju en viss skillnad! Tänk så glad man kan bli efter ett tandläkarbesök!!!

söndag 23 augusti 2015

En härlig sommardag!

Idag har jag njutit av sommaren. Sista veckan har det verkligen varit sommar och varmt-äntligen! Men först idag har jag haft tid att njuta (eller rättare sagt så tog jag mig tid som jag inte hade). Jag, Thea och Anneli åkte ut till Locke på "Hällan" och solade (de badade också- men inte badkrukan Hallgren). En riktigt mysig dag hade vi! 
När jag kom hem kom verkligheten i kapp och jag har försökt få ihop en planering för i morgon, vilket inte gått så bra. Grinfärdig och stressad är kvällens ord. Drömmer ju alltid om jobbet på nätterna så min förhoppning är att jag kommer på nåt bra när jag sover i natt! ;-)  
Nöjd ändå med dagen eftersom den bjöd på sol.




lördag 22 augusti 2015

Lördagskväll

Nyss hemkommen från Ann och landat i soffhörnet. Det är lördagskväll och jag är dötrött, som vanligt. Har varit till Birsta idag, Edvin o Thea skulle shoppa skolstartskläder, nöjda och glada. Tänk att sommarlovet faktiskt är slut. Känns overkligt. På måndag ska jag till tandläkaren, hemska tanke! Har skjutit upp det på tok för länge och nu säger min magkänsla mig dessutom att jag har minst ett hål. Gruvar mig såå för domen och ser i mitt inre hur tusenlapparna fladdrar iväg med vinden...;-/ Usch! Men efter tandis får jag belöningen, då ska jag på "privat" gruppseans hos en kollega. DET ser jag fram emot och hoppas på att få några goda råd nu när jag känner mig så trött. På tal om det har hoppet till ett piggare liv kommit idag, mitt Friskis-kort är här och det finns ingen återvändo. Vecka 36 kör jympan igång. 

onsdag 19 augusti 2015

Energin...??

Det känns som jag jobbar 24/7!!! Har jobbet i huvet heeela tiden och om jag för en gångs skull försöker göra nåt annat så går liksom luften ur mig och jag blir bara tvär-trött i stället. Det ÄR kul på sitt sätt, och jag tycker om att det aldrig hinner bli tråkigt...men...jag saknar min fritid och att vila i hjärnan. Hoppas det lugnar ner sig snart! Tappar liksom mer o mer energi och motivation till annat. Tvingade mig upp på Högslätten nu i kväll och gick en kort runda bara för att. Hade ingen lust alls. Och nu skulle jag behöva jobba/planera inför i morgon som jag inte hunnit klart med, men jag ooooorkar inte. Ställer klockan och åker ner vråltidigt i morgon i stället... Och så här rullar det på...Jag trivs- men ibland känns det bara så övermäktigt. I morgon är det torsdag och jag har som vanligt lektioner hela dagen, och innan fredag ska jag ha hunnit skriva utlåtanden om femton deltagare till arbetsförmedlingen också- en liten "rapportering" om deras individuella utvecklingsnivåer. Och det tar TID. Plus den vanliga planeringen. Plus rätta tester. Plus allt annat...Hur hinner andra? Är det nåt fel på mig? Det är roligt, men jag skulle känna mig mer nöjd om jag kände att tiden räckte till. 
Nu är det färdiggnällt för idag, ser fram emot i morgon kväll  när jag äntligen får träffa Thea som varit i Spanien i två veckor! 
God natt från en övertrött frustrerad dygnet runt-pedagog.
Zzzzzzzzzzz

tisdag 18 augusti 2015

Presenter till svärmor! ;-)

Haha ordet svärmor låter ju gammalt och på något sätt lite "elakt" (även fast det inte behöver vara så!)... Hur som helst kom Jontas flickvän världens sötaste Lisa hem i kväll efter två veckor i Korea. Döm om min förvåning när hon hade köpt med sig presenter- till MIG! En söt fickspegel och en nagelfil! Tänkte för mig själv att jag är nog en ganska snäll "svärmor" eftersom jag får presenter! Kan inte låta bli att le, så himla gulligt!

söndag 16 augusti 2015

Solen

De sista dagarna har solen visar sig...(Ja nu passar det minsann när semestern är slut!) ;-) Idag är det söndag och jag får se vad jag hittar på, började med städning igår och borde kanske fortsätta men känner mig väldigt omotiverad till det! Känner mig omotiverad till det mesta just nu...träningen också...:-( Men det tror jag är fotens fel. Trots att motivationen tryter tog jag en 5-kilometers prommis igår och det gick riktigt bra, jag behövde inte halta efteråt! Hoppas det går bra sen också när friskis kör igång.
Ska nog kolla om Ann är hemma idag och kanske gå o hälsa på, det var hundra år sen känns det som.
Dags för lite frukost...


onsdag 12 augusti 2015

Onsdag och trött...

Har varit såå trött denna vecka! Som en död sill när klockan ringer på morgonen. Men det har flytit på bra med jobbet, har inte behövt jobbat hemma på kvällarna så mycket som jag brukar. Har faktiskt inte ens tagit hem datorn från jobbet 2 dagar. Det är framsteg. Hoppas det fortsätter så och inte bara är tillfälligt!
Har fortfarande ont i foten till och från så jag törs inte springa ännu. Har varit på Actic 2 ggr i stället och kört crosstrainer, men det är ju så fruktansvärt tråkigt! Har bestämt mig för att börja med Friskis & svettis när de kör igång v 36, har till o med betalt in avgiften så jag inte ska ångra mig! ;-) Nä, det ska faktiskt bli kul, och då MÅSTE ju foten vara bra om jag tar det lugnt fram till dess!? Skulle förstås vara kul om jag slapp gå ensam, nån jag känner som vill haka på? 


tisdag 11 augusti 2015

Kontakt med världen...

Idag blev jag bjuden på hemmagjorda köttbullar och makaroner av Erik o grabbsen. När jag kom dit var Jonta i full färd med att prata med Lisa (som är i Korea) via Skype. Tur att Skype finns för nu tror jag det är lite kärleks-abstinens minsann...;-) Efter maten åkte jag hem, och då ringde Thea från Spanien! Hon hade det varmt och skönt och det gick ingen nöd på henne! Ganska fantastiskt egentligen, vad enkelt det är att hålla kontakt med världen nu för tiden...:-)
Ögonlocken verkar säga Tack för idag, så god natt!

måndag 10 augusti 2015

Tom i bollen

Det är inte händelsefattiga dagar på jobbet i alla fall. Om jag tyckt att jag hunnit haft tråkigt på tidigare arbetsplatser så tar jag igen det med råge nu! Här hinner man knappt tänka. Men men.... Jag klagar inte längre på att jag är uttråkad åtminstone...;-) Puuh.
Men nu är jag trött och säger god natt.

söndag 9 augusti 2015

Lika som bär!

Jag har aldrig tyckt att mina grabbar varit särskilt lik varandra förutom färgerna...
Men det sista halvåret har Edvin vuxit otroligt, och i och med det förändrats... och plötsligt är han så väldigt lik din storebror! Ja faktiskt nästan en liten kopia...
Två fantastiskt snygga, underbara killar som jag älskar mest på jorden!
Vi har varit till Värptjärn och grillat idag, mysigt. Och Thea-gumman (som jag också älskar mest på jorden) är i Spanien och har det bra! <3
Titta bara här vilka skönheter!


02:39 på natten!

Utgång på Hamnkrogen med Lottis i kväll. Lite folk men kul ändå! Kom hem för tio minuter sen och då satt Jonta, Edvin o två kompisar till Jonta i köket o käkade pizza. Pratade, skrattade och undrade om jag haft det bra? Tänk så stora barn jag har! Känns som vuxna karlar som bryr sig om mig. Så härlig känsla att vi har den relation vi har. Underbara ungar! 
Kompisarna övernattar där uppe och nu skrattas det för fullt. Älskar när huset är fullt av ungdomar! Det är glad o härlig stämning och man vet var man har dom! 
Hela hallen är full av skor i kanot-storlek...;-)

tisdag 4 augusti 2015

Men skit!!!

Testade fot-fan igen. Det gick inte. Det gick inte alls. Började försiktigt och fint, men fick halta (gå saaaakta) för att ens ta mig runt ett varv!!! Nu blir jag ledsen! När man för en gångs skull i livet har hållt i träning i någon form mer än ett halvår och känner sig jättemotiverad- Då ska det bli nåt sånt här skit! Bläääh va tråkigt! Less.
Nåja. Nu tänker jag inte ens försöka springa på ett tag och hoppas det blir bättre. 
Men nog är det bra typiskt.
Ibland får man till och med svära. Så det så!

måndag 3 augusti 2015

Nya tag!

Klockan 7 var jag på jobbet i morse, först av alla, och gick sist därifrån strax efter 17. Men det har gått bra och jag fick mycket gjort, ändå har jag såklart suttit hemma och jobbat i kväll också. MEN... Det känns ändå bättre än det gjorde igår, jag har på något märkligt sätt känt att jag haft lite flyt i det jag gjort, så i det stora hela känns det bra. Och såå roligt att träffa härliga kollegor och fantastiska deltagare som verkligen gör att man känner sig välkommen tillbaka! 
Edvin och Thea kom idag, och som alltid när jag själv varit bortrest känns det som att det var superlänge sen jag träffade dom sist! Thea hinner jag knappt träffa alls för i morgon åker hon tillbaka till P för att på onsdag åka till Spanien i TVÅ veckor!!! Så kul för henne, hon har aldrig varit utomlands förut så det blir en upplevelse. Pirrig är ett lindrigt ord!!! :-) 
Från det ena till det andra har jag kommit på att jag är supersugen på att börja på Friskis & svettis igen. Får se om jag börjar när terminen kör igång. Har bara kommit på att jag saknar det, är ju hundra år sen sist, men det var ju faktiskt riktigt kul. Hundra år kanske var att ta i, men det är säkert 5-6 år sen sist åtminstone!
Nä, nu måste jag sova...Har blivit sena kvällar på semestern och nu måste jag "ställa om mig"!
Natti natti!

söndag 2 augusti 2015

Skitfot och jobb-ångest

Det gick inte så jättebra med foten när jag sprang. Jag tog det jättelugnt och försiktigt och ändå började den göra sig till känna efter ett tag, så jag gav upp efter 2,5 km. Vågade inte utmana ödet mer. Fasen vad irriterande! Så jag har haltat lite nu igen, fast inte lika mycket som sist.
I morgon börjar allvaret igen. Jag har sån ångest så jag får nästan andnöd. Jag trivs ju såå bra på arbetsplatsen, med både arbetskamrater och alla deltagare, men ändå... Jag tror ändå inte att det här med undervisning är min grej riktigt. Känner mig så dålig och värdelös, har så stora krav på mig själv att det ska bli bra, och känner att jag har dålig fantasi, vad ska jag göra i morgon liksom? Helt tomt i hjärnan. Sen jag började där har jag inte haft nån fritid på kvällarna, all tid går åt till att tänka och planera för jobbet. (Och det beror inte på jobbet eller planeringstiden, utan på min egen ovana och små elaka hjärnspöken som gör att det tar extremt lång tid). Jag hoppas fortfarande att det ska bli bättre, att jag ska känna mig mer "van" så småningom, men om det inte blir lättare måste jag väl till sist leta nåt annat igen, annars blir man ju sjuk till sist. Har varit så skönt med semester nu och kopplat bort, men idag var det bara att ta tag i verkligheten igen, suttit vid datorn, googlat o tänkt, googlat och tänkt... Men kommer liksom ingen vart. Nu låter jag gnällig, jag ÄR ju jättetacksam att jag hittat ett nytt jobb som för mig är bättre än förskolan så klart, och jag trivs som sagt med allt- utom just frustrationen över att jag har så jobbigt med själva planerandet. Men det är liksom en stor del. Önskar fortfarande trots allt mycket hellre ett mer administrativt jobb i stället för pedagogiskt.
Men jag får ju leva här och nu. Just nu i livet är jag här, i framtiden någon gång kanske jag hamnar någon annanstans. Och jag ÄR tacksam, så jag ska inte gnälla.
Nåja...Ska i alla fall bli kul att träffa alla i morgon, det är mycket värt det!
I morgon återgår jag till Viktväktarlivet igen också, har som vanligt spårat ur på semestern och vill inte ens veta hur mycket jag säkert har gått upp i vikt. Har åtminstone förberett med god matlåda tills i morgon...

I morgon ska foten testas!

Ja nu får det vara "färdigvilat"! Har inte varit ut och sprungit på nästan två veckor nu eftersom jag fick så ont i foten och rent av haltade! Men i morgon ska den testas, jaa det ska den!!! Träningskläder framlagda på sängkanten. Håll tummarna för att foten pallar med, vill ju inte behöva ge upp nu när jag var så på G!
Natti.

lördag 1 augusti 2015

Roliga dagar!

Idag tog jag mitt pick o pack och åkte hemåt igen efter nästan en hel vecka i Sveg. Vi har haft roligt som alltid och hunnit med massor! Vi har varit till Vemdalen, vi har varit på kräftskiva i LillHärdal och på hemvägen därifrån stannade vi och tittade på en gammal avrättningsplats sen 1600-talet...huuua...otäckt! Vi har hunnit träffa "lill-Madde" och söta hundvalpen.
Vi har varit till Sandsjö och av en händelse/slump kom Tord och Jessica dit samtidigt som jag inte har träffat på MASSOR av år, vi har varit på tutbingo (med pappa, Marie o Mathias), vi har haft en liten "syskonträff/fest", jag, Madde och Mathias då vi nästan dog av skratt-anfall, vi har varit till Los och träffat Lena (Maddes mamma) och fikat i bageriet. Väl där träffade jag min tremänning Marie som jag inte träffat på 26 år räknade vi ut! Kul! Jag och Madde var faktiskt också till kyrkogården i Los för att titta på vår farfar och farmors grav. Bara av nyfikenhet, vi hade ingen kontakt med vår farmor och farfar dog när jag var bebis, men intressant ändå. Vi har varit ut och åkt för att titta efter björnar, men såg ingen denna gång. Vi hann också hälsa på Olle och Britta i Sandsjö, ett gammalt par i byn som vi inte heller hade träffat på många år, vi har haft "Morran & Tobias"-marathon och sett ALLA avsnitt...vi har varit på marknad i Sveg, vi har hunnit med ett par promenader och gjort hårslingor. Vi har ätit en massa gott och skrattat sådär hejdlöst som bara vi kan! Underbara dagar.