Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

onsdag 29 juli 2015

I Sveg

Är hos syster denna sista vecka av semestern! Igår var vi till Vemdalen på en liten inredningsbutik och sen var vi och åt mat. En mysig dagstur. På kvällen hjälpte Madde mig att göra slingor. Det blev bra men inte så mycket. I kväll ska vi till Jenny i Lillhärdal och äta kräftor och i morgon ska vi besöka Sandsjö...
Kul kul!



lördag 25 juli 2015

Sälsten

Härnösand har många vackra platser. Sälsten är en av dom. I kväll blev det korvgrillning där. Och för ovanlighetens skull var det riktigt skönt ute! 





Oj vad många dagar sedan...

Dagarna rusar iväg och nu har jag bara EN ynklig semestervecka kvar!
I onsdags kom mamma upp med barnen efter ett par dagar i stugan. Hon stannade tills igår och på torsdag kväll åkte hon o jag ut med Ådalen 3. Mysigt och god mat!
Vädret fortsätter vara tidernas sämsta sommar. Inte en enda dag har vi kunnat vara på stranden, bedrövligt. 
Foten har varit besvärlig sen sist men har ändå blivit bättre o bättre så nu börjar det snart bli dags att ut o testa den lite igen...
Igår kväll dammade Thea o jag av akvarell-lådan och målade lite... Eller kladdade mest, måste säga att jag kommit av mig helt när det gäller att måla! Men men... Kul en liten stund i alla fall! Nä nu ska jag väcka liv i denna dag, får se vad man hittar på!




tisdag 21 juli 2015

Hur lyckas man?

Tog bilen (trots att det är nära) upp till Högslätten när jag skulle springa igår kväll. Genomförde min runda som vanligt och satte mig i bilen och for hem igen. När jag klev ur bilen hemma på gården kunde jag helt plötsligt knappt stödja på höger fot, benet vek sig för det gjorde så ont runt vristen! Som när man stukat sig ordentligt. Och så ont har jag fortfarande. Haltar rejält. Jag förstår bara inte när/hur det hände?? Borde man inte märka om man gör illa sig?!?
Suck, hoppas det försvinner lika snabbt som det kom! Hur lyckas man?? Mycket märkligt.


måndag 20 juli 2015

Stadsfesten och annat...

I lördags var jag på stadsfesten med Anneli, Henke, Kicki och Niklas. Grillade innan och hade en trevlig kväll. 
Igår kom mamma hit. Vi hade en riktig mys-dag i finvädret med bland annat en långprommis genom stan, härligt! På kvällen kom Ann också på besök en stund. Thea o Edvin kom redan igår kväll också eftersom de skulle följa med mamma hem idag (för att åka vidare på deras traditionsenliga "stugan-dagar"), så de åkte på fm idag. Jag var till frissan i morse, skönt som alltid!
Det rätta semestervädret vill inte infinna sig och nu har halva semestern redan gått! Inte en strand-dag hittills har det blivit! 
I kväll blir det i alla fall en "spring-tur" igen. Så glad att jag fortfarande håller motivationen uppe! 
Tror jag var först hos frissan i morse! Kanske inte är så många som är i farten klockan åtta en semestermorgon?...;-)

lördag 18 juli 2015

Hem ljuva hem

Det där med vad som är mest hemma är en svår fråga, men nog njuter jag när jag är hemma i Hälsingland som jag nu varit i några dagar! Naturen... Vattnet intill gården, dofterna.... Det liksom luktar som när jag var liten. Mamma och jag tog en promenad idag och det luktade verkligen smultron för det finns så mycket.... Ja hemma är verkligen mitt smultronställe- och ändå är det så skönt att komma hem sen...;-)
Underbara dagar har jag haft- och Jonta och Lisa var också nöjda efter ett par dagar i stugan med mamma o Jerry. 






torsdag 16 juli 2015

Date på tu man hand med brorsan!

I kväll fick jag ett mess från brorsan att han ville åka o ta en fika nånstans. När brorsan vill umgås gäller det att passa på, då släpper jag vad helst jag sysslar med eftersom det är så sällan han "tar sig tid". Så jag lämnade systrarna i Vallvik  en stund och for o mötte upp honom. Vi åkte ut till Stenö havsbad och tog en fika och satt och surrade en lång stund. Sen åkte vi på en riktig nostalgi-turné genom Ljusne där vi vuxit upp. Vi åkte förbi vår gamla skola och tittade, pratade om och mindes gamla lärare. Vi åkte förbi där vi gått på lekis. Vi åkte i Askers där vi bott o tittade, mindes vilka som hade bott i alla husen, pratade och skrattade åt gamla minnen. Vi åkte på Ala-berget, vi åkte genom det som en gång i tiden kallades "gå-gatan" där det förr fanns flera affärer, bio mm som nu för tiden är mer än öde! Vi åkte förbi Ljusne-badet och pratade om hur man brukade "planka" in där på nätterna i tonåren...Vi åkte genom Bäckänge, ja vi åkte nog på varenda gata i Ljusne. Det kan ju tyckas trist och fånigt, men vi hade en SÅ trevlig kväll! Så många gamla minnen som väcktes till liv. Människor brorsan mindes som jag hade glömt och tvärtom. Att en kväll i Ljusne kunde vara så trevlig trodde jag inte! Det är inte ofta man umgås en helkväll med brorsan, önskar det hände oftare! 
Tack för i kväll lillebror!

onsdag 15 juli 2015

Söderhamnstripp

Blev en spontantripp "hem". Åkte ner i måndags, åker hem igen på fredag. Just nu är jag på väg hem från Gävle med tåg. Systrarna o jag har varit ner över dagen. Mysigt och kul. Igår hade vi en heldag i solen! Magnus hann vi också träffa så det blev rena rama syskonträffen bortsett från Mathias- men vi ordnade en stand in åt honom...;-) Stekhett var det och jag fick nån variant av "solsting" och fick sån huvudvärk på kvällen att jag blev alldeles yr och kräktes. Vätskebrist förmodligen så jag fick hinka i mig vatten och blev piggare till slut! Nåja, det var det värt- fick ju en härlig soldag årminstone! 
Kul har vi också haft förstås. Det blir alltid lite "teater" o spex när vi ses, och skratt i massor. Nä vi är inte riktigt kloka och det trivs jag med! ;-)
Nu anländer vi snart till Ljusne station och vi ska kliva av...:-)




söndag 12 juli 2015

Gott recept!

Idag blev det god middag! Kycklingburgare som vi aldrig testat tidigare. Receptet kommer ursprungligen från boken "Smart skräpmat med Amir" och är ett Viktväktarrecept. Maten fick högsta betyg (även av barnen), supergott och mättande! Delar med mig av receptet här:


Smaklig måltid!





Ibland måste man få "skryta" lite...

Åh vad jag är duktig! Jag jämför mig inte med andra- bara med mig själv. Jag kommer nog aldrig kunna springa flera km i sträck. Håller mig till intervall, men när jag slår mina egna rekord känner jag mig sååå bra!!! Såna som motionerat hela sitt liv kanske skrattar åt mig nu, men för mig som alltid hatat allt vad motion heter är det här stoora framsteg! Just nu slarvar jag väldigt med vad jag äter tyvärr, skyller på semestertider... Men med tanke på det är det ju ÄNNU bättre att jag åtminstone håller i gång! 
Vet av hela livets erfarenheter att jag är en "periodare" när det gäller motion så risken finns att jag plötsligt tappar all motivation och lägger mig på soffan igen...MEN...nu har jag faktiskt hållt igång  regelbundet ända sen i februari! Först var det träning på Actic, sen promenader och nu jogging. Någon gång simmade jag också. Hurtigt värre!!!
Hurrarop och applåder mottages gärna! ;-)
Geggigt i spåret var det idag!


fredag 10 juli 2015

På stenåldern.....

Jontas flickvän har lärt honom göra fina (tålamodsprövande) armband. Han skulle visa mig o Edde hur man gör och jag tyckte mig känna igen själva tekniken... "-Det där har jag nog också kunnat en gång i tiden" sa jag. 
Snabbt svarar Edvin: "-Fast på din tid gjorde man det väl med spindeltråd och pinnar mamma!"
...
Ja, vad säger man?
Skitungar!!! ;-)

torsdag 9 juli 2015

En postit-lapp fylld med konst och kärlek

Thea ritar tyvärr inte lika ofta längre... Men när hon gör det så blir jag lika faschinerad och imponerad varje gång fortfarande. Låg och läste på sängen i kväll då hon helt plötsligt kom och gav mig denna postit-lapp. (Ca 7*7 cm) Kan titta på den hur länge som helst! Detaljerna, skuggorna....Ibland önskar jag att jag kunde sia in i framtiden och se hur hon kommer utveckla denna förmåga.  Kanske gör hon inget alls av den, eller så kan hon gå hur långt som helst. Konstnärlig är hon i alla fall min "lilla" 10-åring!


Tråkväder!

Redan torsdag och hittills har det varit tråkväder hela veckan! Grått, kallt och regn... Thea och jag ligger på var sitt soffhörn och läser/tittar på film.
Igår kväll var jag på "tut-bingo" med Anneli. Jag vann inget men hon vann 300 i alla fall! :-) 
En springtur hann jag med igår morse åtminstone, det gäller att passa på när det är uppehåll. Det gick bra, men får rysligt ont i benhinnorna/smalbenen. Nån som har nåt bra tips? Smörjde med Voltaren gel och tänkte fortsätta med det ett tag o se om det hjälper... Det ska alltid komma nåt skit när man kommit igång som bäst! Tjatigt.
Idag tänker jag nog mest fortsätta i samma läge här på soffan. Ligger skönt här med en bok och regnsmatter på rutan...

onsdag 8 juli 2015

Lycka

När brorsan var här i söndags gav han sig den på att han skulle hitta felet på min bil, så han stod ett bra tag under huven och fipplade. Efter en stund sa han med bestämdhet att det garanterat var tändspolen som var felet. Han sa också det till Patric, som erbjudit sig att titta på min bil så han kunde ha det i åtanke.
Idag på em kom Patric förbi med en nyinhandlad tändspole från Biltema. Han bytte den direkt här ute, och gissa vem som blev ÖVERLYCKLIG när bilen sedan startade!?! Åååh vad glad jag blev!!! 368 kr, det var annat än den tidigare misstänkta bensinpumpen för flera tusen det!!!! SÅ skönt!!! Glad och tacksam över god hjälp- både från brorsan o Patric.
Så i kväll har jag tagit mig en provtur, skjutsade Jonta o Lisa till Ica Maxi. Kändes heelt fantastiskt! :-)
Tänk vad lycklig man kan bli, har känt mig glad hela kvällen!
Ann o Alex har också varit här och gratulerat Edvin i efterskott.
I morgon bitti blir det en springtur igen- om jag hinner före innan det utlovade ösregnet kommer!
Min fina blombukett som jag fick av Thea i födelsedagspresent doftar underbart och är så vacker att se på! 

måndag 6 juli 2015

Första riktiga semesterdagen

Denna första semesterdag har varit kall och ruggig med några regnskurar. Började dagen med att cykla upp till Högslätten och "intervalla" 5 km. Har vilat drygt en vecka för jag fick så ont i benhinnorna, men nu var det dags att försöka. Det gick ganska bra även om det känns i smalbenen.
Jag och Edvin blev inbjuden på våffellunch hos Anneli, lyxigt och gott! Jonta har flyttat hem idag och jag har flyttat tillbaka ner, så nu är det "som det ska" igen med sång och gitarrspel från övervåningen, skönt! :-)
Edvins födelsedagsmiddag blev på Kina, Sam's hade visst stängt på måndagar. Kinamat är dock minst lika gott så det gjorde inte något. Edvin valde som alltid friterad anka, och jag själv tog fyra små rätter. Mumsigt värre! Jonta o Thea körde också på friterat olika slag, det funkar alltid!
Har pratat med lilla syster yster i luren och saknar henne mycket. Vill åka dit som jag brukar på sommaren, men det är lite svårt utan bil!
Idag kom en inbjudan i brevlådan till min fd kollega Malins 40-årsfest i slutet av augusti. Kul! Roligt med trevligheter att se fram emot så där på höstkanten.
Nu ska jag nog lägga mig och läsa en stund. Snälla sommarvärme, kom tillbaka snart!
Glömde förresten visa denna coola bild igår. Thea "ritade" Magnus i gruset här ute. Riktigt häftigt och faktiskt väldigt likt också! :-)




söndag 5 juli 2015

Edvin 13 år, finfrämmande och flyttstök...

Idag fyller bästa Edvin hela 13 år! Det blev en snabb fika på Tullis i morse och som vanligt vill han fira med att äta på Sam's. Av olika anledningar blir det först i morgon. Han är i alla fall nöjd med dagen som blev ett impulsbesök av brorsan som kom på bågen! Kul! Han tog sig tid o stannade heela dagen och åkte inte hem förrän vid 20.30. Vi har haft en riktigt mysig dag.
Jonta ringde i natt och "bekände" att han inte trivs med att "bo själv", mycket pga att det är så mycket spindlar (!) i lägenheten. Han var lite skamsen och förtvivlad men det ordnar vi såklart! Så han flyttar hem igen och ska bo hos mig på heltid nu. En styrka tycker jag, att erkänna att det inte blev som man trodde. Så jag flyttar ner i vardagsrummet igen, och han tillbaka till sitt rum. Nu har han testat och han var väl helt enkelt inte riktigt redo för det.
Jag är bara glad att han talar om hur han känner, då är man trygg anser jag, och för mig är han såklart mer än välkommen hem igen! <3






lördag 4 juli 2015

Sista året på 30-talet...

Inte för att jag kan förstå hur jag kan fylla 40 om bara ett år, men så är det tydligen... Min 39-årsdag har "firats" i gassande solsken med fina vänner och go-fika, en härlig dag! En liten stund i solstolen med en bok har också hunnits med- för att liksom skapa den rätta semesterfeelingen!
I morgon är det Edvins tur att fylla år. Han fyller tonåring!


fredag 3 juli 2015

Bra dag att gå på semester...

Känns som jag prickade in helt rätt dag för att gå på semester...Idag har jag INTE frusit alls...

Morgontemperarur

Har nyss klivit upp för att jobba sista dagen innan semestern. När jag skulle stänga av alarmet satt detta lilla hjärta fast på telefonskärmen! Har ingen aning om vart det kommer från eller hur det hamnat där...men det måste vara ett positivt tecken! ;-)
Termometern visar 22,1 grader fast klockan bara är strax efter sju.
Alarmet är avstängt. På måndag ringer ingen klocka!
SEMESTER 2015, välkommen!


torsdag 2 juli 2015

Prat & skratt

Ett par härliga dagar med Monika har passerat. Pratat och skrattat i massor såklart! 
På jobbet idag har jag också haft en härlig dag. Strålande sol och riktig sommarvärme, utomhusaktiviteter med alla fina deltagare i stadsparken. Kubb, fotboll och svenska-pratträning på filtar i gräset. Efter arbetstid fortsatte jag umgås med alla härliga kollegor på jobbet eftersom Folkuniversitetet bjöd på mat. Har skrattat så jag har ont i magmusklerna! Alltså detta härliga gäng...:-) Fortsatte le hela vägen hem på cykeln... I morgon jobbar jag sista dagen innan 4 veckors semester. Det ska bli grymt skönt- men att veta att jag har dessa människor att komma tillbaka till sen gör det hela liksom ännu bättre. De kan nog inte bli bättre. Trots att vi har jobb upp till öronen hela tiden och inte en lugn stund så trivs jag SÅ bra! 
Lycka.
Vädret i morgon ser inte heller ut att bli så dumt...:-D