Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

söndag 28 juni 2015

En härlig sommardag!

Idag har det varit RIKTIG sommar ute! +23 grader i skuggan och alldeles underbart! På fm bakade Thea rabarberpaj. Anneli kikade ner och vi satt ute i solen och njöt. På eftermiddagen kom Jonta o Edvin och visade upp hunden Simba, som de skaffat hemma hos Erik. Lycka för grabbarna!
Senare grillade vi, och käkade utomhus för första gången i år! En helt underbar dag- trots att jag nu ser ut som en kräfta...;-)





fredag 26 juni 2015

En vecka kvar!

Fredag, känns skönt efter en minst sagt turbulent vecka på jobbet! Säger som så- man är ALDRIG sysslolös på det stället! Veckorna går fort... Man skrattar otroligt mycket och sliter samtidigt sitt hår i frustration, spännande dagar med underbara kollegor OCH deltagare. Tänk vad mitt liv ser annorlunda ut än förut om dagarna! Och ändå en hel del likheter. Jag trivs otroligt bra även om tiden inte alltid räcker till för allt som ska göras. Känner mig så stolt, nöjd och glad att jag tog steget och gjorde den här förändringen på arbetsfronten. Hur som helst ska det bli skönt att gå på semester om en vecka. Det har varit ett händelserikt år med massor av förändringar som- även fast de varit positiva även har varit ansträngande. Som det är just nu är jobbet det sista jag tänker på innan jag somnar och det första jag tänker på när jag vaknar. Men jag tror det handlar om vana och erfarenhet så det kommer lugna sig, det vet jag. Men just nu behöver hjärnan en paus tror jag!
Som sagt- skönt med fredag!!!
Hastigt idag bestämde jag med min vän Monika i Sandviken att hon ska komma hit på besök ett par dagar till veckan. Det ska bli jättekul, och välbehövligt för oss båda, det var länge sen sist och mycket har hänt. Brukar bli rena rama terapin när vi ses, så mycket som vi pratar när vi ses- om ALLT som händer i livet...Synd bara att jag jobbar på dagarna, men det blir som det blir. Vi brukar hinna prata ändå! Längtar!
Just nu längtar jag efter att lägga huvudet på kudden och sova tills jag vaknar av mig själv utan alarm i morgon bitti, har varit såå trött i veckan! Och jag måste säga att det känns skönt med ett eget sovrum...såå....god natt! :-)

torsdag 25 juni 2015

Även pojkar kan fnittra och flamsa! :-)

Edvin hade en kompis här på övernattning. Jag sa till dom igår kväll att tänka på att jag skulle upp o jobba så de skulle vara tysta. Dock vaknade jag till en gång i natt av att de skrattade högt så jag ropade en gång att de skulle lugna sig. De blev tvärtysta och jag somnade snabbt om så det var ju inget problem.... Men snacka om att hjärtat smälter när man kommer upp på tidiga morgonen och hittar denna lapp på köksbordet!
Gullungar. <3

måndag 22 juni 2015

Jag har ett eget sovrum! :-)

Inget ont som inte för något gott med sig. Nu när Jonta flyttade blev det ett tomt rum "över" eftersom han tog med sig möbler och allt. Han propsade på att jag skulle ta det rummet. "Mamma, du behöver ett sovrum, nu slipper du ju sova i vardagsrummet!" Ja visst han har rätt, men det kändes liiite jobbigt ändå... Ni vet "tänk om han ångrar sig", "tänk om han känner att jag städar bort honom", en vanlig mammas samvete helt enkelt! Men sen tänkte jag att inget blir bättre av att ett rum står helt tomt och ekar, och skulle han ångra sig så är det ju lätt att fixa tillbaka... Så idag hjälpte Jonta och Edvin mig att bära upp min säng och sen har jag fixat och donat så nu har jag minsann ett eget sovrum! Känns ovant, jag har ju inte haft ett eget riktigt sovrum på många många år. Skulle behöva nån matta och nåt fint till väggen, men med tanke på denna spontana ändring så blev det riktigt bra och duger tills vidare. Nöjd och belåten, nu sover jag nog gott!

söndag 21 juni 2015

Min bästa tid är nu!

Ååh vad jag älskar denna årstid! Solsken, blommande syrener som doftar underbart, fågelkvitter, ljusa nätter och längtan efter semester....:-) Sommar sommar sommar, som jag längtat!
Idag har jag varit ut på två (!) "springrundor"! Först cyklade jag upp till Högslätten och tog en 5 km-runda ensam i morse eftersom jag visste att Ann var bortrest. (Intervall givetvis, skulle aldrig orka att bara springa!). Sen i kväll hade visst Ann kommit hem o messade och undrade om jag ville ut på en runda...så jag "offrade mig" igen! Överhurtigt va?!? Men jäkligt bra gick det även om det var superjobbigt så jag trodde min sista stund var kommen! Ingen av oss hade telen med så vi räknade stolpar i stället, sprang förbi 4, gick förbi 2... Så i det stora hela sprang vi mer än vi brukar. Framsteg=Bra! Känner mig mycket nöjd!
Igår kväll följde jag Anneli till ett par vänner till henne. Vi grillade o spelade sällskapsspel, en trevlig kväll! Har sovit som aldrig förr denna helg, ca 10 tim/natt! Skönt och välbehövligt... Idag har jag även cyklat bort till Jonta o spanat in hans lilla "kryp-in", riktigt mysigt hade han där! I veckan ska vi hjälpas åt att flytta upp min säng, tänka sig att jag får eget sovrum o slipper bo i vardagsrummet! Ovant!

lördag 20 juni 2015

Finaste dagen i år....

Vilken härlig midsommarafton. Vädret blev det bästa hittills i år, supergod mat, supergod efterrätt och trevligt umgänge. Precis som en midsommar ska vara! 




fredag 19 juni 2015

Trevlig midsommar på er!

Midsommarafton. För tillfället 16,6 grader i skuggan, det är en av få dagar denna "sommar" som det är ganska varmt. Man kan ju hoppas att det håller i sig hela dagen! Jag började morgonen med en liten "jogging-intervallrunda", och det var första gången jag kunde vara ute i kortärmat i år. Skönt!
Madde och jag hade tidigt planerat att jag skulle åka dit i midsommar men eftersom min bil strejkar så blev det ändrade planer. God mat o trevligt sällskap i goda vänners lag på Bondsjö är inte fy skam det heller! 
Skönt med en extra dags ledigt- även fast det innebär att jag måste planera en del på söndag i stället. Två arbetsveckor kvar innan semestern! SÅ härligt det ska bli. 
Ha en riktigt trevlig midsommarafton på er!

onsdag 17 juni 2015

Min stora Lilla Jonta

I söndags flyttade Jonathan "hemifrån"! Eller ja.... Inte riktigt på riktigt, känns lättare om jag uttrycker mig så. Det började med att Jonta sa att han började ledsna på att bo på två ställen, vilket jag absolut kan förstå! Jag har alltid sagt att barnen måste säga till om de känner så och att jag stöttar dom oavsett var de väljer att bo. Jonta tyckte dock att det var det svåraste- just att bestämma ställe. Precis i samma veva som dessa tankar dök upp var det som så att de behövde större lägenhet hos Erik, men de trivdes alla så bra så de helst ville bo kvar. Då fanns möjligheten att Erik kunde hyra ett "rum" under sin lägenhet, med dusch, toa och kokvrå, vilket Jonta så klart nappade på- i stället för att de skulle söka en större lägenhet någon annanstans. Så Jonta har alltså flyttat in i det rummet nu. Han ville ta med sina möbler som han hade här så nu står det bara en säng där uppe! Känns helskumt, men jag tänker att han ändå bor hemma fortfarande, han kommer ju äta hos oss och sånt ändå, han är ju inte ens 17 än! Men innerst inne vet och förstår jag ju att han inte kommer flytta hem och bo hos mig mer- och det känns såklart lite sorgligt. Eller inte sorgligt, men vemodigt om ni förstår? Liksom konstigt. 
I måndags började han jobba. Han har fått sommarjobb på Brännaskolan i tre veckor med vaktmästarsysslor. Ringde honom nyss och han var SÅ nöjd! Superbra handledare och trivdes kalasbra! Det känns som att han helt plötsligt är "vuxen"! Men kaffe dricker han minsann inte, trots att han sa att han skulle träna på det inför det här jobbet...;-) Nä, när de andra druckit kaffe hade han bett om en festis!...:-)
Min fina lilla stora pojke!

tisdag 16 juni 2015

Mensskydd med ros-doft (!)

Inte för att det är så intressant att höra om mensskydd men jag måste bara få dela med mig av detta helt sinnessjuka!!!
Handlade bindor av mitt vanliga märke på affären och reflekterade över att de gjort om förpackningen lite på utsidan...
Döm om min förvåning när jag öppnade förpackningen och ett doftmoln av rosor spred sig i hela badrummet! PARFYMERADE BINDOR!!!!! Hallåååå är det bara jag som tycker att det är helsjukt?!?
Dessutom...Hur bra är det med parfym i de nedre regionerna?
Mycket ska man vara med om...
Nästa gång läser jag lite noggrannare på förpackningen...och ja, jag erkänner, jag är för gammal för såna här moderniteter.
Jösses.

söndag 14 juni 2015

Bästa gänget!

Oj, vad trevligt det var igår kväll! Har verkligen så himla roligt tillsammans med arbetskamraterna. Kom inte hem förrän 04:20 i morse och det säger ju allt! Så glad att få jobba med dessa härliga människor!
Idag är det lite segt, har inte klivit upp än... Kollat på delar av prins-bröllopet på play och gråtit en liten flod.
Ingen av barnen är hemma, grabbarna sover hos kompisar och Thea hos farmor o farfar. Nu är det dags att masa mig upp och äta frukost!

fredag 12 juni 2015

Sommarlov!

Äntligen sommarlov!!! Nu väntar vi bara på värmen också! Mamma har varit här ett par dagar men skulle jobba idag så hon åkte hem i morse.
Jag gick traditionsenligt till Geresta och tittade på mina fina. Ovant i år dock att inte ha Jonta med...
Thea var såå nöjd med sina kläder och matchande naglar! :-) 
Edvin o Jonta får man helst inte visa på bild nu för tiden så det är väl bäst att lyda!
I morgon är jag bjuden på middag hos en kollega tillsammans med flera andra från jobbet. Det är tredje gången vi gör nåt kul ihop med jobbet på helgen sen jag började där. Det säger ganska mycket om sammanhållningen, ett härligt gäng!
Thea ska sova hos farmor och farfar.









 

måndag 8 juni 2015

Full rulle!

Har haft en bra dag på jobbet, hoppas morgondagen blir lika bra! När jag kom hem gjorde jag middag och när vi hade ätit klart fick jag ett mess från Anneli som undrade om jag ville ha hjälp att sätta upp nätet till studsmattan? OM jag ville?!? Hon och hennes brorsa kom och  hjälpte oss så nu är det fixat! Det kallar jag goda grannar, TACK!!! Efter det gick Thea o jag ner till Willys och handlade matsäck eftersom hon ska på utflykt med skolan i morgon. Sen hem och plockade fram jobbdator o böcker eftersom jag inte hunnit klart med planeringen för morgondagen... Då var kl åtta! Precis då kom ett mess fr Ann som ville ut o promenera, och det ville ju jag med så då blev det en kvällsprommis runt Nickebostrand, och SEN har jag planerat..... Och tvättat. Stökigt är det här, men det har inte hunnits med. Edvin o Thea hade åtminstone fixat disken medan jag var ute. Tack för det!
Nu sova...Zzzzzzzz
I morgon kommer mamsen! :-)


söndag 7 juni 2015

Skolavslutningsshopping

Idag åkte jag med Erik, Ritva och Edvin till Birsta och shoppade kläder till skolavslutningen åt Edvin. Skönt att det är klart! Theas är beställt via postorder så jag hoppas verkligen att den hinner komma och framför allt att den passar! Har nog aldrig varit så här sent ute med skolavslutningskläder förut, jag brukar göra klart det tidigt. Det beror nog på att jag haft huvet fullt på sistone, har liksom inte fattat att det är så snart!
Förutom det har jag inte gjort så mycket idag, planerat lite jobb som jag inte hunnit, tvättat sängkläder och varit till Högslätten och gjort mitt första "spring-försök" sen jag var sjuk. Ann kunde inte idag så jag försökte själv, men orken är inte riktigt som den ska ännu. Jag orkade hälften av vad jag orkade innan, men får väl vara nöjd med det. Är nöjd ATT jag tar mig för över huvud taget, vet hur lätt det brukar vara att bara strunta i allt när man varit sjuk så där. Men som sagt, den tog hårt på orken denna skitförkylning!
Mamma messade igår att hon kommer hit och hälsar på i veckan! Såå kul, på tisdag kommer hon. Synd att jag jobbar och barnen går i skolan så klart, men kul ändå att ses. Har inte träffats sen i mars när jag var ner.
Nu ska jag bädda rent i sängen innan jag blir för trött.... I morgon händer det grejer på jobbet och jag ska ha en ny grupp igen. Har såå svårt att lära mig alla namn så det blir en ny utmaning- igen. Men det ska nog gå det med. Tänk vad mycket som har hänt i mitt liv det sista året. I positiv bemärkelse.
Så glad och tacksam för det.

lördag 6 juni 2015

Efter solsken kommer regn...

Igår var det faktiskt riktigt skönt ute. Kunde till och med sitta ute en liten stund för första gången denna "sommar". Blev bjuden på mat och god efterrätt hos Anneli och sen blev vi så trött i soffan efter allt gott så jag gick hem ganska tidigt. Idag öser det ner! Grymt tråkigt väder. Cyklade bort till Ann i regnjacka och pratade bort en stund för att inte tråka ihjäl i soffan! Kom nyss hem och då var jag dyngsur utifrån o in så jag fick byta kläder. Vilket skitväder!!! Nu ligger jag här i soffan och tycker fortfarande att det är skittråkigt. Vad ska jag hitta på tro? 
Nåja, får vara glad för den lilla solskensstunden som gårdagen bjöd på! :-)

torsdag 4 juni 2015

Vårruset och trasig bil

Det var kul att vara med på Vårruset igår. Vi promenerade runt och fick medalj och go-fika efteråt! Trevligt! När vi kom hem igen blev jag avsläppt på jobbet för att därifrån ta min bil hem. När jag var preciis vid min postlåda dog den. Bara lade av helt utan förvarning! Bilen fick stå ute på gatan hela natten och dagen idag och sen fick jag hjälp av Roland o Patric att bogsera den upp på gården...tack för det! Nu är jag alltså utan bil men det får vara så ett tag. Det löser sig.
I kväll har Ann o jag varit ute på långprommis. Vill komma igång med våran intervallträning på Högslätten igen, men är för hostig ännu så vi tar det lite försiktigt. Men bara att viljan finns kvar efter denna förkylning ser jag som mycket positivt! 
I morgon bitti ska jag med en kollega på ett möte i Sundsvall. Kul med variation. Nu dags för sängen...




tisdag 2 juni 2015

Tisdag...

Ska snart på föräldramöte på estet. Lyxet med sådana föräldramöten är att man blir bjuden på uppträdande samtidigt- så det ska bli kul!
Jag är supertrött idag av någon anledning, tror det blir tidig kväller sen! 
Sommarvärmen låter sig dröjas, det är kallt och ständigt blåsigt ute, trots att vi är inne i juni nu.
Igår tog jag en premiär-prommis med Ann efter förkylningen, väntar några dagar med "springet" eftersom jag fortfarande är rätt hostig. Men i morgon är det dags för Vårruset med kollegorna, det ska bli kul och hoppas att vi slipper regnet!