Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

onsdag 28 januari 2015

Undrar om 2015 blir mitt år?

Jag har kommit igång med träningen och viktnedgången... Jag trivs på jobbet och har dessutom blivit kallad till en anställningsintervju på ett likasinnat arbete fast på Folkuniversitetet, där det dessutom i så fall kan leda till en fast anställning! I måndags var jag på ett avslutningssamtal hos psykologen (för jag mår bra nu). Dessutom idag fick jag ett brev från försäkringskassan att jag fått för lite bostadsbidrag 2013 så jag ska få tillbaka ca 2300 kronor! Det känns som det börjar vända på nåt vis... Men det törs jag egentligen inte säga högt! :-)

måndag 26 januari 2015

VAB och råttbesök

Klev upp som vanligt i morse och gjorde mig i ordning innan jag väckte Thea. Hon kände sig hängig och hade jätteont i halsen så det fick bli en vab-dag. På em kom även febern smygandes, tråkigt! Men nu har hon nyss åkt till P så i morgon blir det jobb som vanligt igen för min del. När jag öppnade dörrarna under diskbänken i morse möttes jag av en nindre trevlig syn, en äcklig råtta satt på kanten av sophinken och stirrade på mig!!! Reflexmässigt drämde jag igen dörren igen så den försvann så klart igen, men sen ringde jag hyresvärden. Vaktmästaren kom hit och tyckte att det var bättre att vi ställde ut råttgift än fällor. Dessvärre var det nån annan gubbe som hade hand om det så det blev ingenting idag, men jag hoppas att det blir i morgon! Känns ju inte såå kul med råttor i köket! Usch!!! 

söndag 25 januari 2015

Vinterns fina sida...

Efter en mysig helg med mor och Jerry på besök vaknade vi idag till en kanondag. Det har varit skitväder i helgen  men när de skulle åka hem blev det minsann fint. Ca 5 minusgrader, strålande sol och klarblå himmel! Thea och jag var ute en liten stund och det var riktigt skönt. Såna här dagar är det ok med vinter, synd att de förekommer så sällan bara! Nu är det sova-tajm.

torsdag 22 januari 2015

Knockad

Åååh vad trött jag är idag! Vill bara sova, men klockan är bara sju...
Igår ringde reumatologen, om armarna. Han blev förbryllad över att cortisonet inte har hjälpt och tycker att det här är "intressant" uttryckte han sig...(!) Han skulle genast skicka en ny tid åt mig för att ta om alla prover igen och utreda vidare. Känns bra att han inte bara släppte det.
I morse klev jag upp och gick o tränade igen, tredje gången nu, känns bra. Gick alldeles själv dessutom, så jag känner mig stolt att jag kom iväg trots att sängen lockade.
I morgon kommer kära mor och Jerry på visit över helgen. Ska bli såå kul!!! Nä, nu ska jag betala räkningar.... Inte lika kul...:-/

tisdag 20 januari 2015

Yes

Träning idag igen tidiga morgon innan jobbet! Anneli hakade också på, bra med sällskap när man ska iväg så där tidigt, då blir det verkligen av! Skönt att ha det gjort innan jobbet! Det enda jobbiga var att bära väskan, skulle verkligen behöva skaffa mig en ryggsäck i stället!
Kvällen har ägnats åt god mat och multiplikationsträning med Thea. Hittade en bra app som kanske gör det hela lite roligare. Hon är precis som mig inte någon matteälskare tyvärr. Eller rättare sagt, hon tycker precis som jag, att matte är svårt...


måndag 19 januari 2015

Åååååå heeej, ååå håååååå...,,.,

Ja men då ringer vi bärgningsbilen då... Inte vet jag annars hur jag ska ta mig ur sängen! Träningsvärk from hell.
Det kan inte vara bra för kroppen att träna!
God morgon på er!
(Ok, om jag tar sats och rullar ur sängen kanske det funkar...
Aj som fan.

söndag 18 januari 2015

Säger bara en sak....

Undrens tid är inte förbi...Jag har TRÄNAT! + promenad dit och hem. På vägen hem blev det snöoväder...så klart! ;-) 

lördag 17 januari 2015

Lyxlördag

Oj vad dagarna rusar iväg! Redan lördag! På fm idag var jag på Tullis och tog en fika med Edvin o Erik. När jag kom hem ringde jag till Ann för jag tänkte kika bort dit en sväng. Hon föreslog att jag skulle stanna och äta middag med dom också, så det gjorde jag. Härligt, gott och trevligt. Mats skjutsade hem mig nu i kväll så jag slapp gå i halkan... Det är HEMSKT halt ute! 
Nu är jag trött så det blir ett kort inlägg...
Sov gott.

onsdag 14 januari 2015

En glimt av motivation...?

Det där nya livet som jag skrev om för ett tag sedan.... Jag har faktiskt påbörjat det. (För vilken gång i ordningen vet inte jag heller, men i alla fall...). Har ätit enl Viktväktarna i ca 1,5 vecka och det går bra. Vilket betyder, det går neråt... Det känns positivt. Så nu är det träning som också ska införas...snart. Varje litet pyttesteg mot ett hälsosammare liv räknas. Jag är dock less på detta jojo-bantande så klart, har ju hållt på så i hela mitt vuxna liv! Nåja... Det är bara så jag är helt enkelt.
Idag har solen visat sig, hör och häpna! Den gör mig glad.
Jag har haft en hemsk huvudvärk av och till i flera dagar, så hemsk att jag faktiskt varit hemma från jobbet igår och idag! Just nu känns det lite bättre så i morgon blir det förhoppningsvis som vanligt igen. Vet inte vad det beror på, det liksom pulserar i huvet. Har försökt druckit mycket vatten idag, vet ju att jag är urdålig på att dricka, så det kan ju vara en orsak förstås... Har sovit som aldrig förr och det är inte heller likt mig. Känner mig inte särskilt förkyld...jaja, det går väl över.
Idag har jag testat mitt nya "glitter off-lack".Nån som provat det? Glitter-nagellack är ju ett helsike att få bort vet alla som testat... Detta är ett baslack som tydligen ska göra att glitterlacket bara är att "dra" av från nageln när man vill ta bort det! Låter ju för bra för att vara sant! Började lite smått med en glittrig nagel på varje hand så får vi väl se om några dagar när det ska bort om det verkligen är så enkelt! Spännande...;-)



Det översta kortet är ett bildbevis på att solen sken idag...:-)

tisdag 13 januari 2015

Vinter vinter vinter.... Kul för er som gillar den!

Igår var vi på tjejmiddag till Kramfors, gott och trevligt som alltid. Helen körde, vi trotsade ovädret och åkte ändå...
Hemresan blev en spännande färd. Pga av ovädret blev vi ståendes på E4 i två (!) timmar helt stilla...kul... Extra stressande kändes det att Helen skulle med nattåget och att "soppatorsken" i bilen var nära.... Men till slut så rörde det på sig, vi hann till macken för påfyllning och sen hem till Helen som fick rafsa ihop sina saker snabbt, Patrik fick ta över chaufförsrollen, skjutsa henne till tåget och sen skjutsa hem mig och Lottis. Halv ett tror jag klockan var när jag kom hem! Slutet gott allting gott, vi kom ju hem välbehållna i alla fall! MYCKET snö har det kommit, och ännu mer ska det väl komma. Grattis till alla er som tycker det är så mysigt. 
Jag är inte bitter.
Där under snön döljer sig min bil, hittade den till slut...

söndag 11 januari 2015

Väderpåverkad

Ååh vad jag önskar att det fanns ett slags vinterpiller. Helst ett som gjorde att jag älskade vintern, eller ett som gjorde att jag fick gå i ide. Igår kväll började det vräka ner och enl prognoser ska det vräka ner i flera dagar. Bara en sån sak gör att jag får sån ångest att jag har vaknat hundra gånger i natt och tänkt "Hur mycket snö har det kommit nu?" "Hur ska jag orka skotta allt utan att ryggen brakar?" "Hur ska jag ta mig nån vart med bilen?" "Nu måste jag nog avboka en tid jag har på Öbacka på måndag eftersom jag inte kommer kunna ta bilen och inte hinner gå eftersom det är på arbetstid..."
Och när jag väl sov drömde jag mardrömmar om snöhögar, stora traktorer och att jag kom för sent till jobbet pga av snön.
Ja ni hör ju, det är sjukligt och det tycker jag själv också, men vad kan jag göra åt det? Det hjälper inte att "försöka ändra tankemönster och tänka positivt om snön" som alla positiva snöälskare tipsar om, jag har försökt i hela mitt liv. 
Jag är väl helt enkelt född i fel land. Men det är lite svårt att ändra på det...;-)
Tänk om jag ändå kunde komma på en  lösning på problemet. 
Så där ja, det var årets gnäll på snön-inlägg. Nu drar jag täcket över huvet en stund till och tittar på sommarbilder!
Syster och jag en varm sommardag. Den enda människan i hela världen som förstår mig...Kram på're! <3

fredag 9 januari 2015

Kick Off

Idag hade vi sk "Kick Off" med jobbet. Vi åt lunch utomhus, gick på långpromenad och sjöng körsång! (Eleverna börjar inte förrän på måndag). Det var en trevlig dag förutom att promenaden ledde till två FETA skavsår så jag haltar, och dessutom fick jag sån huvudvärk att jag fått så lov att stanna hemma nu i kväll när vi dessutom skulle äta tillsammans på Kochs. Vet inte om jag hade kunnat följt även om jag inte haft ont i huvet eftersom jag 1. Kan inte promenera dit med skavsåren, ja så illa är det! 2. Bilen är ett ispaket med en isvall runtom eftersom jag inte skottat runt den sen snön kom här om dagen och det sedan frusit så det är stenhårt. Tråkigt att inte kunna följa när det är första gången vi skulle göra nåt tillsammans utanför jobbet sen jag började. Men så kan det gå! Som ni hör är det lite synd om mig i kväll...;-) Men...det hade kunnat vara värre. Det går magsjuka på jobbet tex...
Det var i alla fall bra att vi blev "utsparkade" på en promenad. Det behövde jag! Trevlig helg!

onsdag 7 januari 2015

När julen åker ut ska tulpanerna in...

Igår städades hela julen ut. Tomtar, gardiner, ljusstakar, nu är de väck! Självklart var jag i stället tvungen att införskaffa årets första tulpanbukett i stället! :-) I lööööv tulpaner! ;-)
Idag har jag jobbat, planeringsdagar står på schemat idag och resten av veckan med Kick off på fredag. Jonta har börjat skolan idag och Edvin och Thea har haft sin sista jullovsdag och börjar i morgon. Jag tror att alla är överens om att det varit ett superhärligt jullov med lååånga sovmorgnar. Det blir nog några tuffa dagar nu när de ska vända tillbaka dygnet igen, men det var det nog värt. Det är väl lite det som är tjusningen med lov, att lägga sig lite när man vill!
I går kväll och i natt kom det en massa snö igen, skottat ordentligt hade de gjort när jag gick till jobbet, men det blir ju så halt, så jag lyckades starta dagen med världens praktvurpa precis innan jag kom fram till jobbet! Som tur är gjorde jag inte illa mig så farligt. (måste vara tack vare min fantastiska smidighet ;-))
Eller hur var det nu igen med det där nya livet?...;-)

tisdag 6 januari 2015

Nu är glada julen slut, slut slut.....

6 januari! Jag har nog aldrig haft julen kvar så länge i mitt hem! (Den brukar vanligtvis ryka på nyårsdagen...) Men idag ska den ut! Sista lediga dagen.... Det har varit en mysig jul och en mysig nyårsafton. Men nu säger jag adjöss till tomtar och adventsljusstakar för den här gången!


söndag 4 januari 2015

Det där nya livet ni vet...;-)

Undrar när jag ska ta mig i kragen och börja mitt nya liv?... Ni vet träna, äta hälsosammare, gå ner i vikt....suck... Känner mig totalt omotiverad men känner att jag åter igen kommit till den där gränsen när jag MÅSTE göra nåt! Men när? Vad väntar jag på? Ja det kan man undra... Träna på morgonen innan jobbet vore det ultimata för mig. Är ju ändå uppe i god tid. Kliva ur sängen och gå direkt och träna, duscha på badhuset och traska över gatan direkt till jobbet sen. Då är det bortgjort. Är för trött för att orka på kvällarna när jag jobbar till 17, sen mat och träningar för Thea. Nä, morgonen vore perfekt. Dessutom inbillar jag mig att det är mindre folk där då... Men.... Än så länge har träningen fastnat i tanken. Känns som träningen blir mer effektiv om jag gör verklighet av den, eller? Jag SKA.... Frågan är bara när? ;-) Återkommer om det...

fredag 2 januari 2015

Fredagsfeeling med soffhäng

Aaaaah vad skönt det är att ligga under en filt i soffan, lyssna på musik och bara njuta av lugnet. Helgdagar och högtider i all ära, det är hur mysigt som helst, men att vara helt ensam och bara vara är inte så dumt det heller! Trött var jag minsann på riktigt i morse. När jag skulle gå tog jag på mig ena brodden direkt på strumpan...;-) Var tvungen att skratta högt åt mig själv. Och halt var det kan jag lova, det tog på riktigt ungefär dubbelt så lång tid att gå till jobbet motför det brukar. Tur att jag var ute i god tid. Hela dagen har jag ångrat att jag inte har tagit semester på måndag, så innan jag gick hem idag gick jag in och frågade chefen om det är ok att jag är ledig på måndag och det var inga problem, så nu är jag ledig fyra dagar igen, skönt! Det är ju inga elever på skolan nu så dagen idag kändes väldigt lång, lite samma känsla som jag brukade ha på förskolan när det var extremt lite barn, det blir liksom långtråkigt och segt. Så ledig måndag känns fint. Ute blåser det riktigt ordentligt nu, hoppas det inte är en riktig storm på g, få saker gör mig så rädd! Hoppas det drar förbi snabbt!

Jääääsp

Nu har jag vaknat kl 6 i stort sett hela julledigheten helt i onödan. Idag ska jag jobba...Klockan har ringt och jag är sjuuuukt trött! Skulle behöva tandpetare för att hålla upp ögonlocken! Min fråga till mig själv är: VARFÖR tog jag inte en semesterdag idag också för? En ensam liten fredag, så meningslöst! Men det är ju skönt att det ÄR fredag åtminstone! Ute är det halkigare än halkigast! Skulle kunna sätta mig på rumpan och åka kana hela vägen till jobbet, men det blir nog stapplandes a'la Bambi i stället. Tar nog dubbelt så lång tid att ta sig dit idag. Bäst att kliva upp... 
Ha en finan dag hörrni!
Låt mig ligga kvar....Zzzzzz

torsdag 1 januari 2015

Eldsvåda i ugnen!

Ja det var ju en nyårsafton att minnas på många sätt! Glömde berätta att det började brinna i ugnen! Grabbarna åkte iväg för att hämta hit Micke. Gratängerna stod i ugnen och vi tjejer satt i vardagsrummet och pratade. Helt plötsligt fick jag bara en känsla av att jag skulle gå in och "titta till" gratängerna trots att jag visste att det var lång tid kvar  på dom. När jag kom in i köket var det fullt av rök och jag ropade på Linda. När hon kom in slog lågor upp inne i ugnen, det började brinna på riktigt! Jag blev paralyserad, handlingsförlamad och började nästan grina! Precis så som man önskar att man INTE reagerar när nåt händer! Jag bara skakade och stod och tittade på Linda som tack o lov var mer handlingskraftig och fick ut gratängerna och kvävde elden med pannlapparna! Fy 17 vad otäckt det var! Det låg folie längst ner i ugnen och förmodligen var det väl nåt fett eller nåt på det som började brinna... Huuuua. Men det gick ju bra och sen kunde vi göra maten färdig som vanligt, men ja...det var ju en annorlunda upplevelse! Tur att jag inte var ensam hemma...

Välkommen 2015

Klockan är 02.23 den första januari 2015 när jag påbörjar detta inlägg. Har lagt mig och ska sova efter en perfekt nyårsafton. Brorsan, Linda och Ludwig kom upp. Erik firade med oss, och tre kompisar till honom. Micke känner jag sen tidigare, men inte Andres och Jenny. Trevligt. Pontus käkade också med oss, Jontas kompis...så vi blev 12 pers till middagen! Klassisk meny... Potatisgratäng, oxfile och rödvinssås. Gick hem hos alla, och Pannacotta till efterrätt. Funkar alltid. En trevlig och lagom kväll. Glada miner, nöjda barn, god mat och mycket skratt. En härlig blandning av människor, släkt, barn, vänner, nya bekantskaper och ett gammel-ex...:-) 
Ligger och funderar och summerar 2014 i mitt huvud. Ett år då det hänt mycket. Mest inombords. Många och viktiga tankar. Självutveckling, kallas det så? Jag känner mig ändå nöjd med 2014 även om det inneburit många tårar och in och ut-vändning på mig själv. Vem är jag och vad vill jag med mitt liv? Har fortfarande inga klara svar men jag har i alla fall kommit en bit på vägen och börjat på ett nytt jobb, trots att jag inte vet vart det leder mig. Jag har kastat mig ut i ovissheten trots att jag är livrädd för vart jag kommer att hamna? Någonting har hänt i hjärnkontoret trots att en längre sjukskrivning krävdes. Jag känner mig nöjd, och jag tror och hoppas att det kommer hända ännu mer 2015. Jag har lärt mig en massa saker på vägen också. Något jag verkligen fått öva på och som jag behöver träna ännu mer på är att våga be människor om hjälp när jag behöver. Jag har ju fantastiska människor i min närhet som finns där när jag behöver. 
God fortsättning på det nya året alla fina vänner!