Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

måndag 24 november 2014

Pirrigt

På onsdag ska jag ha mitt livs första lektioner alldeles själv! Har suttit och planerat hela dagen och känner mig lite pirrig och nervös! Nåja, det blir som det blir. Ingen är väl proffs första gången? Här är "min" arbetsplats... Första gången i mitt liv som jag har en "egen" sådan. Känns lite lyxigt faktiskt! :-)
När jag kom hem från jobbet idag blev jag överraskad av min lilla gogumma som höll på städa köket för fullt på eget initiativ! Härligt välkomnande! 
Ute har det blåst och spöregnat hela dagen, kändes extra skönt att jag nu mer har ett "inomhusjobb" där jag inte behöver gå ut på hela dagen! ;-) 
Nu har jag precis sjunkit ner i soffan och inväntar "Ensam mamma söker", och sen sovtajm! Har en envis huvudvärk som inte vill ge med sig trots Ipren! :-( 

fredag 21 november 2014

Fredagstankar...

Det är såklart ovant att jobba till kl 17 varje dag- från att på mitt förra schema i förskolan ha jobbat till senast 16.30! Tidigare de flesta dagar... Detta är något jag tänkt mycket på när jag skulle byta jobb. MEN... Jag är såå förvånad över hur fort dagarna faktiskt går, och det är ju skönt. 
Nu är mina "prövningsveckor" gjorda och på måndag går jag in i tjänst. Kan inte beskriva hur skönt det känns att slippa vara sjukskriven! Däremot så har jag mycket funderingar och en ständigt malande oro som jag inte kan släppa. Jag kollade ju upp inläsningsmöjligheterna till behörighet och det blev ju inte alls som varken jag eller någon annan inblandad trodde. Min förskollärarutbildning är alltså för gammal vilket innebär att om jag skulle läsa till behörig sfi-lärare skulle jag först bli tvungen att läsa till grundskollärare och SEN svenska som andra språk. Min utbildning är alltså så gammal att nästan inget får tillgodoräknas! Här snackar vi alltså flera års studier, så det är uteslutet! Med andra ord... Vad händer med mig när det är slut på mina 6 månaders tjänstledighet? Det kan inte bli en tillsvidareanställning på sfi eftersom jag inte är behörig. Jag KAN bli erbjuden fortsatt jobb, men vem vill säga upp sig från en fast tjänst i kommunen för att gå på s.k "ava-anställning" som inte leder till någonting! Inte ens las-dagar får man! Jag försöker verkligen leva i nuet och tänka att det löser sig, men det är svårt! Nåja, nu är det i alla fall helg. Ska till Ann och titta på Idol om en stund. Ser fram emot att sova tills jag vaknar av mig själv i morgon bitti, utan väckarklocka. Känner jag mig själv rätt fungerar jag som en timer och vaknar samma tid ändå, men det är ändå bättre att vakna av sig själv! Som på beställning efter reumatologbesöket här om dagen verkar jag ha fått ett "arm-skov" igen. Jag hade börjat känna av det lite redan när jag var där så jag misstänkte att det skulle komma och igår kväll körde det igång på riktigt. Tänkte hämta ut tabletterna i dag men det får bli i morgon i stället. 
Mycket gnäll blev det i detta långa inlägg, men ibland bara är det så!
Trevlig helg!

tisdag 18 november 2014

Misstänkt Polymyalgi

Idag efter lång tids väntan har jag äntligen fått komma till reumatologen med mina "armbesvär". Armarna har ju varit hyfsat bra ett tag nu så jag tänkte att det nog inte skulle visa nåt ändå. Men jag HAR faktiskt troligtvis en "sjukdom" som heter Polymyalgi! Ett av proverna jag hade lämnat tydde på att jag har en inflammation i kroppen och läkaren misstänker alltså detta. Han skrev ut Kortison-tabletter som jag ska ta nästa gång jag får ett skov- OM jag får ett. Om det hjälper är det med största sannolikhet denna sjukdom. Ska ha uppföljningssamtal med doktorn efter behandling. De flesta blir bra efter behandling och har jag riktig tur är den redan på väg bort.
Googlade när jag kom hem och såg att det oftast drabbar kvinnor över 60! :-) Haha! Men tydligen kan det drabba ungdomar som mig också då! ;-)
Det känns SÅÅ skönt att det faktiskt ÄR något fel! En bekräftelse på att jag inte är knäpp eller inbillningssjuk. Många har tröstande och välment spekulerat i att det nog är för att jag varit stressad och mått dåligt som jag har haft "ont i kroppen". Jag har känt och vetat att det är nåt mer fel! Man kan knappast få SÅ ont av stress! Smärtan kan inte förklaras, den måste upplevas. Nu när det dessutom verkar vara en sjukdom som oftast går att bota så känns det jättebra! Känner mig nöjd.

lördag 15 november 2014

Världens bästa...

Lyssna och njut av äldste sonen Jonathans sång! Han blir bara bättre och bättre! =) Det är så roligt att följa med i den musikaliska utvecklingen!

onsdag 12 november 2014

Korvstoppning

Det är kul, det är spännande, det är intressant, det är MYCKET....så mitt huvud blir överfullt med information. Så sammanfattar jag de senaste tre dagarna. Phu...Men det känns positivt.
Är ju en omställning i sig att jobba 8-17 varje dag, såna arbetstider har jag aldrig haft förut. 
Har liksom inte hunnit (orkat) göra nåt annat den här veckan så det finns inte så mycket att skriva om.
På återseende nån dag när det lättat lite i huvet...;-)

måndag 10 november 2014

SPA-helg i Sundsvall och nya jobbet...

Wow vilken helg! För att berätta om helgen i stora drag så var den hellyckad, bortsett från att Lottis blev sjuk och inte kunde följa...:-(
Britta- vilken överraskningskvinna! Vi hamnade på SPA på Södra berget, middag på restaurang, goda drinkar, utgång och övernattning på hotell Strand. Vilket 40-årsfirande! Tack än en gång för en kanonhelg!
Idag= stora dagen D...Nytt jobb! Är såå trött av alla nya intryck just nu, men jsg är SÅ nöjd så här långt! Det har varit intensivt och så mycket att göra-men kul!!! Är övertygad om att det kommer bli jättebra! Bara att ha en egen arbetsplats, alltså ett eget skrivbord med mitt namn utanför dörren på en skylt...Känns ju alldeles overkligt! :-) Det ÄR pirrigt med nytt jobb, men det känns SÅ kul! Fortsättning följer en annan dag...För trött nu! ;-) (Men på ett positivt sätt!)
Här kommer några godsaker från helgen...




fredag 7 november 2014

Känslorna och jobbet

Det är så pirrigt det här med det nya jobbet!!! Känslorna åker upp och ner hela tiden och jag vågar liksom inte vara så glad som jag nog egentligen förtjänar. Jag får ingen riktig klarhet i hur mycket jag behöver läsa in. Har fått ett klart och tråkigt besked att jag måste ha en lärarexamen till att börja med om jag ska läsa in behörighet till sfi-lärare sen. Det räcker INTE med svenska som andra språk som alla trodde först. Sen är frågan OM jag skulle trivas så bra så jag skulle vilja göra det, hur lång är vägen dit? Eftersom jag trots allt har en förskollärarexamen måste jag väl rimligtvis få tillgodoräkna något? Men ingen verkar kunna svara, har både mailat och ringt både Skolverket och Miun. Ska göra ett nytt försök till veckan. Om vägen är för lång och krångligt att inte inläsning är möjlig, vad händer då efter de 6 månaderna? Jag gillar inte ovisshet.
Var på möte med försäkringskassan, Previa och facket idag. Alla var så positiva till det här som vi hade att berätta, så även jag, men det finns ingen riktig förståelse för att jag ändå är orolig. Jag är inte den där personen som chansar hej vilt här i livet, jag vill veta vad som händer och framför allt vill jag veta hur min ekonomi ser ut. Tjänsten kommer aldrig kunna bli tillsvidare om jag inte har behörighet, och vikariat är ju just ovisst. Men å andra sidan så är det ju så att om detta inte hade dykt upp så hade jag varit i ett ännu värre läge just nu. Då har jag förmodligen inte varit berättigad mer sjukpenning och då hamnat i uppsägningsläge i stället, och det har ju varit ännu värre. Hur som helst ringde jag just till rektorn på "nya jobbet" och talade om vad som sagts på mötet. Och med ens kändes allt så bra igen. Jag har sällan känt mig såå välkommen till en arbetsplats, de känns otroligt omhändertagande och gulliga. Det ska bli riktigt roligt att börja där på måndag! Det blir två veckors arbetsprövning i stället för en, och det känns ju bra. Det är nog mycket att sätta sig in i när det för mig är en helt ny typ av verksamhet.
Jag måste försöka vara glad i stället för att oroa mig hela tiden. Ja, jag ÄR glad! Dags att fira kanske?

torsdag 6 november 2014

Kundkväll på Ica Maxi

Blev för en tid sedan uppringd med en förfrågan om att komma på "kundkväll" på Ica med provsmakning av kött. Varför inte? tänkte jag och såg framför mig i huvet hur man smakade inne i butiken så där som det brukar finnas på dagtid ibland. Tackade ja och i kväll var det dags. Det var jag och kanske 10-15 st till som kom dit och anmälde oss i förbutiken. Döm om min förvåning när vi sedan fick gå upp på Icas övervåning och in i ett rum där det var uppdukat ett fint långbord med vit duk, tända ljus och servetter! Blev riktigt förvånad, och imponerad! Två av personalen pratade och berättade om Icas egna varor (som jag redan handlar väldigt ofta), och sedan fick vi smaka fyra olika köttsorter, och till det fick vi potatisgratäng, rotsaksgratäng, potatissallad, tre olika beasåser och sallad, med olika drycker att välja mellan till! Riktigt gott och riktigt trevligt! Och som om det inte vore nog så fick alla en kasse med sig hem, och i kassen fanns en Ica potatisgratäng, en påse sallad, en beasåsburk och en förpackning med en skiva entrecote i. Vilken kväll. Ångrar inte alls att jag åkte dit. Tänkte nästan stanna hemma först för jag hade sån huvudvärk, men åkte ändå. Har fortfarande ont i huvet dock så det blir tidig kväller. Hur som helst rekommenderar jag Icas kundkväll. Riktigt trevligt!

Lunchdate med Koja

Idag fick jag ett sms från min kompis Veronica (även kallad Koja) i Hudik att hon var på väg upp till Härnösand över dagen. Hon går förskolelyftet och skulle till Technichus på utbildning. Hon trodde att jag jobbade men tog en chansning i fall vi skulle hinna ses nåt. Och det gjorde hon ju rätt i, för eftersom jag är hemma så kunde vi ses över en lunch på stan. Kul! Roligt med såna spontana överraskningar! Det händer inte varje dag direkt. Roligt roligt.
Idag har jag även varit till vårdcentralen och tagit alla prover inför den 18:e då jag ska i väg och kolla upp det där med armarna.... Det "värsta" eller åtminstone konstigaste är att armarna är ganska bra nu motför i somras. Visst jag känner av dom, men det är inte så där så jag inte kan sova om nätterna. Det verkar vara något som kommer i skov. Och just nu är det en bra period. Men men, bra att det kollas upp ändå. Jag undrar såå vad det kan vara för fel, har aldrig hört talas om något liknande.
I helgen ska jag på äventyr med "tjejmiddagsgänget". Britta fyller snart 40 och har visst ordnat en överraskning tillsammans med oss... Vi vet inte riktigt vad vi ska göra, men vi blir hämtade på lördag mitt på dagen och ska sova borta. Mycket mer än så vet vi inte, men jag är övertygad om att det blir kul! Ser fram emot det. I måndags firade vi Helen som också fyller 40 snart. Vi hade en väldigt rolig kväll med mycket skratt.
Nu kom en frusen Edvin hit och frågade om skjuts... så...ut i kylan! Buuurrrr, är inte van minusgrader än.

tisdag 4 november 2014

Ett nytt kapitel i livet?

Ja... Fastän jag själv knappt vågar tro att det är sant så är det något spännande som håller på att hända!
Jag sökte ett jobb som administratör på Arbetslivsförvaltningen för en tid sen. Jag bad M på personalkontoret att kolla upp det åt mig eftersom hennes uppgift är att hjälpa mig att hitta nytt jobb inom kommunal verksamhet. Hon kollade upp det men det krävdes datakompetens som jag inte har, så det blev inget... MEN... Chefen för det jobbet hade läst mitt cv och personliga brev och tydligen blivit intresserad av att ha dit mig i alla fall, men som SFI-lärare! Hon ville gärna ha dit just en förskollärare med kompetens som jag faktiskt har, och hade sagt att hon ville träffa mig idag kl 15. Jag var på möte med henne, min nuvarande chef och M från personalkontoret idag. Och ja...Hon är på riktigt intresserad av just MIG. Det är ju helt otroligt! På fredag ska jag ju på rehab-möte på Previa med Försäkringskassan och planen är då att jag ska få arbetspröva redan nästa vecka (om inte F-kassan har några invändningar vilket de inte borde ha). Då får jag alltså gå "bredvid" den veckan, och sen får jag börja på riktigt redan veckan efter och får då tjänstledigt från mitt jobb i 6 månader för att känna mig för! Om det känns bra så får jag läsa in till full behörighet under arbetstid! Det känns för bra för att vara sant! Jag ska själv ringa Skolverket i morgon bitti och kolla hur mycket som behöver läsas in. Jobbet innebär undervisning i svenska för vuxna på riktig basic-nivå, faktiskt i stort sett samma nivå som vi lär barnen i förskolan. Det är utlandsfödda som inte kan någon svenska alls,  och jag måste erkänna att det känns väldigt spännande och roligt. Ett jobb jag aldrig skulle komma på själv att jag skulle vilja ha! Det känns faktiskt extra roligt att jag inte ens har sökt jobbet själv, utan att det är de som är intresserad av mig! Hur ofta händer det? När mötet var klart efter en timme erbjöd sig Sara som hon heter, att jag kunde följa med henne och titta på lokalerna innan vi for hem. Så då åkte hon och jag dit och tittade och jag fick träffa blivande kollegor som verkade trevliga. Jag fick en väldigt positiv känsla och jag tror att det här kan bli nåt jättebra! Det känns nästan för bra för att vara sant! Händer det här på riktigt eller vaknar jag ur en dröm om jag nyper mig själv? Jag känner mig sååå redo för nya utmaningar, och nu händer det! Kul, kul, kuuuuul!!!!!

lördag 1 november 2014

Tröttlördag

Thea var ute på Halloweenspökerier med två kompisar som sedan övernattade igår kväll. De var nöjda och hade roligt, men mycket till sova blev det inte. Kl 02 i natt sa jag till dom sista gången...;-) Men som sagt, roligt hade dom och sams var dom också. Idag försvann hon med hem till den ena kompisen där hon övernattar i natt. De lär nog vara rätt så trötta i morgon! Jag själv har varit trött hela dagen och dessutom har det ösregnat ute men jag har ändå hunnit med en del. Stan, Dollar, Ica, en fika på Rutiga duken med Erik o Micke och sen även en kopp te på Waynes, och i kväll har jag haft filmmys med båda mina älsklingsgrabbar! Det hör verkligen inte till vanligheterna att bara jag, Jonathan och Edvin gör något tillsammans så det var mysigt. Jonathan har dessutom spelat och sjungit i massor och det får jag aldrig nog av! Avslutade kvällen med Så mycket bättre som var lika bra som vanligt. Nu är det natti natti för min del och här bjuder jag på en mörk spökbild!