Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

torsdag 30 oktober 2014

Halloween-förberedelser

Thea ser såå fram emot i morgon när det är dags för spökerier! Vi var på Ica igår och köpte en pumpa och idag kunde hon inte hålla sig längre så hon ritade och skar ut ansiktet på pumpan- alldeles själv. Det tyckte hon var såå kul så att senare när vi var på stan köpte hon en minipumpa på en blomsteraffär för egna pengar, för att få skära ut i en till! :-) Så nu är hon hyfsat nöjd och förväntansfull inför i morgon kväll! Själv är jag inte lika imponerad av just Halloween. Gillar inte riktigt det där med att spöka och "tigga" hos folk även fast man väl får se det som en lek. Jag är väl kanske gammaldags! Antar att det bara är att gilla läget. Här kommer några bilder:


onsdag 29 oktober 2014

Nu händer det grejer!?

Någonting kanske håller på hända på jobbfronten! Har i alla fall fått ett mycket positivt och lovande samtal från Marianne på personalkontoret idag. Jag är van att bli besviken i slutändan så därför orkar jag inte gå in på alla detaljer här förrän det är helt klart. Men på tisdag kl 15 ska jag på ett möte med Marianne, min nuvarande chef, och chefen för det eventuella nya jobbet. Jag är SÅ förväntansfull så jag får säga åt mig själv att tagga ner. Vill så gärna slippa bli besviken den här gången. Håll en tumme eller två! 

tisdag 28 oktober 2014

Smyglyssnar på Thea och en killkompis...

Thea och en killkompis sitter och ritar. En intressant diskussion pågår under tiden...
Kompisen: "Du skulle bara träffa min flickvän..."
Thea: "Va? Har du en flickvän? Du sa ju att du hade gjort slut!?"
Kompisen: "Ja, men en ja! Men jag har väl fler!"

Haha! :-D

söndag 26 oktober 2014

Utekväll

Igår blev det utgång för första gången på evigheters evighet. Jag, Anneli och Lottis träffades här och åt hemgjord pizza och lite senare kom även två kompisar till Anneli. Åkte ner på B7 sen där det var 30+ och jag kan säga att vi kände oss unga så det var många "äldre" ute. Bortsett från det så hade vi ändå trevligt, kul att dansa lite! Somnade väldigt sent och vaknade väldigt tidigt alldeles i onödan! Förstår inte att det ska vara så svårt att sova! Idag blir det en slappardag känns det som... Måste titta på "Så mycket bättre" som gick igår kväll. Tycker det är ett bra program!


fredag 24 oktober 2014

Busväder, en vagel i ögat och dagens roligaste!

Igår kväll poppade en ilsken vagel upp i ögat så det är alldeles rött och skaver... Bara för att jag ska ut i helgen så klart...;-) 
Efter en så gott som sömnlös natt på grund av ovädret hade jag ändå klockan på ringning tidigt, eftersom jag hade tid hos psykologen kl 8.15. Trodde allvarligt att både jag och bilen skulle blåsa bort ute. Skitväder verkligen! Blåst OCH spöregn! Efter psykologbesöket åkte jag på Ica och KappAhl en sväng och sen tillbaka in till stan när bolaget hade öppnat. Dagens roligaste var att hon i kassan frågade om jag hade legitimation! Hahaha jag slutar aldrig att förvånas. Har fått visa leg många gånger men sist var nog för ca 2 år sen så nu trodde jag det var färdigvisat... Men... Tydligen så ser jag fortfarande ung ut ibland...;-D
Komiskt!
I kväll ska jag gå på seans tror jag. Det är här i stan så jag måste passa på, det är inte så ofta. Hoppas det är ett bra medium.

torsdag 23 oktober 2014

Rädd....

Jag har blivit livrädd för storm de senaste åren. Förra vinterns storm natten mot Lucia glömmer jag aldrig! Huuua. Och nu blåser det jättemycket ute! Sådär så det knakar i fönsterrutorna och bara viner... Och här ligger jag ensam och klarvaken i mörka natten och är RÄDD. Jag HATAR sånt här väder och bara önskar att jag kunde somna och vakna när det är över! Usch! Försvinn, försvinn....

Tjejmiddag och Svegsfrämmande

I måndags var det min tur att ha tjejmiddag. Jag bjöd på Rotsaksgratäng, fläskfile i ugn med Rödvinssås och Nutella cheesecake till efterrätt. Efterrätten var gryyymt god! Måste göras fler gånger!
På tisdag kom Madde hit och nu har hon nyss åkt hem. Vi åt Kalops o potatis när hon kom. Hon hade med sig en biobiljett åt mig så på kvällen gick hon, jag o Ann på bio och såg Hallonbåtsflyktingen. Det var nog den skummaste film jag har sett! Ganska dålig faktiskt, men ändå konstigt komisk...Tror inte att jag rekommenderar den direkt.
Igår fick vi ett litet spontanryck och åkte till Birsta en sväng. Kul kul.
På lördag blir det utgång för första gången på evigheter. Det ser jag fram emot!



söndag 19 oktober 2014

Marching for love

Igår kväll var jag och tittade på Jonta och alla andra begåvade ungdomar när de sjöng för "Marching for love" på parken. Det var heeeelt fantastiskt och jag fick världens lyckorus efteråt! Nästan så jag blev religös! ;-) Riktigt riktigt bra!
Idag är det söndag igen och snart ny vecka. Verkligen en fullspäckad vecka i min kalender, men mestadels roliga saker så det är ju positivt. 

torsdag 16 oktober 2014

Dagarna flyger iväg...

Är inte på nåt blogghumör nu för tiden av någon anledning. Dagarna bara försvinner! Inget särskilt händer. Mörkt och kallt börjar det bli ute, det kändes riktigt kyligt idag. Snart får vinterjackan åka fram! Vinterdäcken på bilen måste också på snart. Känner mig trots allt glad över att det efter den fantastiska sommaren faktiskt även har varit en ovanligt fin höst! 
Thea kom hem igår med fina träslöjdsalster. Slöjd är nytt ämne för terminen för hennes del så detta är det allra första hon gjort. Gissa om hon var stolt när hon kom hem med det och gissa om jag blev stolt och rörd? Så fint!

måndag 13 oktober 2014

Längtar till lördag...

På lördag är det dags! Jonta och de andra esteterna ska uppträda på parken på denna "konsert". Biljetter är inhandlade redan, oj vad jag längtar! :-)

lördag 11 oktober 2014

Mamma-besök

Idag har mamma åkt hem efter att ha varit här sen i onsdags. Vi har haft riktigt mysiga dagar. Gått på stan, pratat, ätit god mat- både på Sam's och hemma! 
På fm idag kom Helen o Patrik och hjälpte mig att montera ner studsmattan. TACK för det än en gång, ovärderlig hjälp för mig! 
Ute har det varit gråväder i flera dagar. Riktigt tråkigt. Men bättre än snö förstås! ;-)

onsdag 8 oktober 2014

Operation och ruskväder!

Idag var det äntligen dags för Thea att operera sitt nageltrång på Sundsvalls sjukhus. Hon fick en låda på tån när hon var yngre och var på förskolan. Tån har krånglat sen dess, men nu hoppas jag att det är färdigkrånglat! Operationen gick i alla fall bra, det var "bara" bedövningssprutorna i tån som gjorde ont. Jag gjorde själv exakt samma operation för 30 (!) år sen och jag kan fortfarande minnas hur jäkla ont det gjorde med sprutor i stortån! Men hon var så tapper min lilla gumma och nu hoppas jag att det onda ska hålla sig borta! 
Ute har det varit rått och regnigt idag, riktigt ruggväder! Var så frusen när jag kom hem att det blev en kopp hett te under filten i soffan! Burr! Från den ena sjukan till den andra så har jag äntligen fått tid hos reumatologen för mina armar. Den 18 november är det dags.

söndag 5 oktober 2014

Samtal runt middagsbordet...

Edvin:"Åh nej, idag är det söndag, då är det skola i morgon!"
Jag:"Fast du verkar ju ganska positiv till skolan nu ändå?"
Edvin:"Ja, det är faktiskt kul, men det är ju ännu bättre med helg om man får välja!"
Thea:"Jag tycker det är jättekul i skolan...
Jonathan:"Nu för tiden gör det mig inget alls att det är måndag i morgon, jag har absolut inget emot att gå till skolan!"

Är det här verkligen mina tre barn?!?
Tror nästan inte mina öron, men jag blir väldigt glad!!!

Vinterförberedelser...

Idag har jag och Edvin hjälpts åt att bära in utemöbler, grill, krukor mm i förrådet. Känns lite vemodigt på nåt sätt. Har även (bli inte chockad nu!) burit IN julsaker, julgran och snöspadar! Nej det låter verkligen inte klokt, jag vet. Men när snön väl har lagt sig går det inte komma in i det där förrådet med den gamla kärva dörren, så här gäller det att vara förberedd! Så nu får julgrejer och gran stå i kartonger på övervåningen tills det är dags för det. 
Känns i alla fall skönt att ha fått undan utemöblerna, nu är det bara studsmattan kvar och den ska jag få hjälp med av Helen o Lottis nån dag.
Jag har också varit till psppersinsamlingen med kartonger sen förra julen och flytten, är jag inte snabb så säg? ;-)
Jag har varit ovanligt energisk den här veckan måste jag säga. Fått mycket gjort! Kanske borde städa lite också när jag ändå är igång? Eller.... Nja....känns inte så lockande när jag tänker efter!

lördag 4 oktober 2014

Lördagskvällen...

En liten uppdatering så här på lördagskvällen. Jag överlevde. Hade övat mig på att vara positiv innan så jag for dit med åtminstone ett försök till att vara det. Väl där när jag blev muntligt instruerad om hur toastjärnet funkade, kaffebryggaren, korvkokningsgrejen, rattar som skulle vridas, knappar som skulle knäppas på och stängas av, vad som fanns vart och vad som skulle slängas var, hur det skulle städas och var nyckeln skulle lämnas osv....då höll jag  på bryta ihop i värsta hjärtklappningen. 
Men hur illa det än var så gick det ju ganska bra ändå. Vi fick till ett fungerande system rätt snabbt, jag och den andra mamman. Hon skötte kassapparaten och pengarna och jag gjorde toasts, kokade kaffe och serverade varmkorv mm på löpande band. Det är ju det med pengar och räkning som jag gruvat mig allra mest för, men nu delade vi ju upp det på ett bra sätt! SÅ skönt att det är bortgjort för den här gången. Var inte hemma förrän efter halv tio.
Nu ska den här handbollsmorsan gå och sova! God natt...

En långsam lördag

Idag har jag en sån där dag då jag vill hitta på nåt, men tar mig inte för något alls... Har mest varit hemma och gjort ingenting. 
Thea ska sova hos kompis i natt. Jonta ska sova hos kompis i natt... Och själv ska jag ju tillbringa kvällen på Öbackahallens cafeteria. Tjohoo vad kul! ;-/ Det ska enl schemat vara färdigjobbat kl 21 och då hinner jag i alla fall hem till 21.30 då sista delen av "Det blodröda fältet" börjar. Jag tycker det har varit en bra serie! 
Får se om åtminstone Edvin tänker sova hemma eller om han också ska ut på äventyr?
Idag är det Kanelbullens dag. Tur att jag  bakade igår så vi fick oss en bulle! :-)

fredag 3 oktober 2014

Massage, bullbak och en tatuerad son

Idag har jag varit på massage! Hur ofta är jag på det? Typ aldrig... Eller en gång vart tionde år... Skönt var det i alla fall, och ack så ont på sina ställen...Antar att det är då man behöver det som bäst!?
Energi gav det tydligen i alla fall för när jag kom hem satte jag igång att baka bullar! Det händer inte heller så ofta.
Sen blev det lax och potatis till middag. Vi andra passade på när inte Jonta skulle äta hemma. (Han gillar inte lax). Jonta åkte nämligen med bussen till Sundsvall där han äntligen fick göra sin efterlängtade tatuering (16-årspresenten). Han har varit så säker på sin sak i flera år nu. Att han vill ha kinesiska tecken som står för att familjen betyder allt! Hur fin tanke är inte det? Ordagrant betyder just dessa tecken "Familjen under ett tak", men budskapet är det samma. Bara för att han stått fast vid samma sak i flera år redan och för att budskapet är så fint så fick han vår tillåtelse, trots att han är under 18. Han blev supernöjd och jag tycker att det blev jättefint! 


onsdag 1 oktober 2014

Tankar från en obekväm idrottsmamma...

Oktober? Redan? Skumt.
Dagarna bara passerar och denna vecka har även handbollen kört igång för Theas del, två gånger i veckan nu...
Det första som hände när vi klev in i hallen var att jag fick en Newbodykatalog tilldelad i handen, bara att sälja! Två minuter senare var en mamma på mig o ville ha mailadress till mig för ett "cafeteria-schema", jag ska visst "jobba" och baka till nån idrottscafeteria, stå där hela lördagskvällen till att börja med! 
Tårar i ögonvrån på en gång. Om det åtminstone vore frivilligt! Nyckel till cafeterian ska hämtas på en adress i stan, pengar lämnas på en annan.... Om någon kunde fatta hur galet stressad sånt här gör mig! Jag får på riktigt bita mig i läppen för att inte grina hysteriskt som ett barn! Jag känner mig SÅ obekväm i alla "idrottssammanhang" så man kan inte tro att det är sant! Hurtiga mammor o pappor i snygga dyra träningskläder som pratar glatt om mål och snygga passningar. Själv står jag där och känner mig som en säck potatis som inte ens fattar vad de pratar om. Hemska minnen från skolgymnastiken... Stark känsla av utanförskap...Finns det terapi för sånt här?!? ;-) Har oroat mig för lördagen halva natten! Dessutom vill jag inte ansvara för sånt som har med pengar att göra eftersom jag har mattekunskaper noll.
Men ingen talan verkar man ha när det är i idrottssammanhang. Jag är jätteglad att Thea har intresse för idrott. Men jag retar ihjäl mig på att man även som förälder förväntas ha ett brinnande intresse och tvingas in i det. Självklart vill jag titta på hennes matcher osv, men att mina egna lördagskvällar ska gå till att sälja fika åt andra gillar jag inte alls. Speciellt inte eftersom det inte är Theas lag som spelar då. Vilket jäkla påhitt.
Önskar att jag också vore en "riktig" idrottsförälder. Som alla andra.