Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

lördag 27 september 2014

Jag har en 16-åring

Idag fyller världens bästa Jonathan 16 år...hur nu det gick till? Vi firade honom igår kväll med att äta på mongoliska restaurangen i Sundsvall (blev där i stället för Kina). Gott var det!
Igår skulle min mormor ha fyllt hela 90 år om hon hade levt. Så grattis även till himlen!

torsdag 25 september 2014

Estet-ettornas första framträdande

Föräldramöte med uppträdande! Wow säger jag- efter första gången! Körsången var helt fantastisk, och allt jag kunde tänka på var hur Jonta som liten stod i Luciatåget på förskolan och höll för öronen, han avskydde att sjunga! Idag stod han i kören och sjöng med basröst för full hals! Det var nog det sista jag skulle ha gissat när han var liten. Tyvärr fick jag film-och fotoförbud innan så det var ju bara att respektera!
Nu längtar jag till den 18 oktober då de ska ha en stor afrikansk konsert på parken. Hur kul ska inte det bli?!?
För övrigt verkade alla lärare bra också! Förstår att han trivs.

Ont i armarna-natt...

Kl två i natt tittade jag senast på klockan innan jag somnade. Förbannade armar! Och benen också men där är inte smärtan lika intensiv. Vaknade halv sju igen, fortfarande lika ont. Hoppas tiden hos reumatologen snart kommer!
Igår morse var det minusgrader ute, undrar om jag törs titta på termometern idag?!?
I kväll är det föräldramöte på estet, gymnasiet. Det ska bli SÅ spännande att höra mer om verksamheten och se hur det ser ut och så...och sist men inte minst ska eleverna framföra sitt första sånguppträdande för oss föräldrar. Har aldrig längtat så mycket till ett föräldramöte! 
På lördag fyller Jonathan 16 år! Som vanligt får födelsedagsbarnet välja restaurang och han har valt Kina! Vi firar honom redan i morgon kväll så även Thea kan vara med eftersom hon och P skulle bort sen. Åter igen undrar jag hur jag kan ha så stora barn?!?

tisdag 23 september 2014

Kylan har slagit till...

Det är tisdag morgon och jag har nyss varit upp och tittat på termometern som visar  1,1 grader! Burr! Folk lägger ut bilder på isiga bilrutor på fb... Nu är nog den fina hösten över... Gruvar mig lite extra för att ta en promenad! 
Igår kväll var jag på tjejmiddag i Kramfors. Det kändes som hundra år sen sist så det var mycket trevligt att det äntligen blev av...och gott så klart!
Nästa gång är det min tur, får se vad jag ska bjuda på då?
Nä nu är det dags att stiga upp och klä på sig!

lördag 20 september 2014

Morgonprommis med Thea

Thea och jag tog en promenad i det fina höstvädret i morse. Inte jättelångt eftersom hon varit sjuk, men en bit blev det i alla fall! 
Nu är det kvällsmys i soffan. Alex är här på övernattning hos Edvin, och Jonta är hos William. Ytterligare en härlig höstdag! Är imponerad av att vädret håller sig så fint! 


Hajade till när jag såg denna bild! Är så otroligt lik min mor på den! Brukar inte se det, men denna var helt makalöst lik. Vi kanske är släkt? Eller vad tror du mamma? ;-)

Lördagsmorgon

Har vaknat tidigt som vanligt och alla andra sover.
I torsdags var jag och tittade på Edvins BRI-olympiad, roligt som alltid! Igår var jag till frissan och kvällen bestod av Idol från soffan. 
Idag ska Edvin på kalas men för övrigt har vi inga planer för dagen. 
Nu är jag frukostsugen!

onsdag 17 september 2014

En hemmadag

Thea fick vara hemma idag också... Synd på BRI, men det kändes fel att skicka henne på en hel dag med spring och idrott med tanke på hur förkyld hon varit. Tycker dock hon verkar pigg nog för att kunna gå till skolan i morgon.
Som kompensation för att hon missade BRI fick hon komma med önskemål om hur vi kunde göra dagen mysig i alla fall!? Gissa vad hennes högsta önskan var? Att vi skulle sminka varann!!! Hon ville göra en "finsminkning" och en "fulsminkning" på mig! Så vi drog fram en massa smink i köket och satte igång... Vilken lycka! Så här vackert blev resultaten...;-)


"Finsminkningen" blev ju riktigt bra! "Fulsminkningen" blev ju just...ful...precis som den skulle! (Känner du igen den orangea ögonskuggan Helen?;-))
Thea hade i alla fall jättekul och det var ju bra!
I kväll kommer Lottis o Helen på visit. Trevligt!

tisdag 16 september 2014

Konstnären...

Thea har grejat med leran idag igen. Är så förundrad över hur hon kan ha sån fantasi? Maken till kreativ unge har jag nog aldrig träffat!!! Så roligt att titta på när hon fixar, och imponeras över hennes sinne för detaljer! Spana in fyllningen på tårtan!



Ge mig ett jobb!!!

Det väller in svar på mailen...."Tjänsten är tyvärr tillsatt av annan sökande", från alla möjliga jobb som jag har sökt. Är SÅ less på det nu! Hur svårt kan det vara?!?
Ett av jobben jag sökt som jag ännu inte fått svar på vill jag VERKLIGEN ha och det är som administratör på sjukresekontoret. Ansökningstiden går ut på fredag men jag ringde chefen för jobbet redan idag och hörde mig för lite. Det var inte så många som hade sökt (hittills 11 st). Han lät väldigt trevlig och uppriktigt intresserad. Ställde frågor om vart jag bor och hur länge jag jobbat i förskolan osv, fast det faktiskt var jag som ringde upp honom! Det han sa som tyvärr är till min nackdel är att ibland finns det lasade personer som har förtur, men det visste han inte i dagsläget om det fanns. Och eftersom jag inte jobbar åt Landstinget så har jag ju inga las-dagar där heller. Hur som helst så skulle de personer som ska bli kallade till intervju bli meddelade detta i början av nästa vecka. Så SNÄÄÄLLLLA håll en tumme HÅRT för mig. Det är precis ett sånt typ av jobb jag vill ha! Bara att åtminstone bli kallad till en intervju skulle ju stärka självförtroendet lite! Det har verkligen inte gått min väg hittills, så nu kan det väl få vara min tur?

Thea kom hem från skolan tidigare igår, dunderförkyld. Toknyser och snorar, men det är lite bättre idag. Till hennes stora sorg missade hon skolfotograferingen idag....=( Och det värsta är att det är hennes livs första BRI-olympiad i morgon och hon har längtat ända sen förra året när Edvin var med. Jag hoppas innerligt att hon blir tillräckligt pigg för att vara med på den. Törs inte avgöra det förrän i morgon bitti då vi ser hur kvällen och natten har varit. Hon har åtminstone ingen feber.

Jag har verkligen haft en "ringa-runt-dag" idag. Olika jobb, försäkringskassan, AFA....Nu känner jag mig helt färdig! Det mesta verkar flyta på som det ska, utom just bristen på jobb...Men snart så?

Dags att börja med middag åt barnen, själv kör jag 5:2 för tredje veckan och just idag har jag en "fastedag" då jag äter lite mindre/annat. Less på att höra om mina diet-försök? Det kan jag förstå så jag tänker inte gå in på det mer  än så. Har svårt att lita på att nåt så enkelt ska fungera, men jag får väl återkomma om några veckor och tala om ifall det verkligen fungerar. Känner mig skeptisk, men det verkar ju fungera för alla andra så jag ger det ett försök.

Hej så länge!

lördag 13 september 2014

Mamma och Thea-helg

Från igår eftermiddag tills idag på eftermiddagen har Thea varit hos mig. Det är ju inget ovanligt kanske ni tänker eftersom hon är mitt barn. Men det ÄR ovanligt med tu man hand-tid, och det har vi haft nu. Riktigt lyxigt, både hon och jag uppskattade det. Igår var vi ju först på invigningen av skate-parken, och sen på kvällen åt vi ost och kex och tittade på Idol. Kamera-spex med grimaser hann vi också med, det äääälskar Thea (och ja, jag skrattar också!)
Idag har vi gått på stan, lunchat och myst. Ett riktigt mys-dygn hade vi verkligen! På eftermiddagen hämtade P henne igen. Då åkte jag och grattade Nobbe som har fyllt år. Kul att träffa alla och umgås en stund. Lottis o jag hade en tanke om att gå ut i kväll men ingen av oss hade någon egentlig lust, så vi struntade i det helt enkelt. I stället blev det en hemmakväll i soffan för min del.. Håller just nu på att titta på en film på fyran som verkar bra.
I morgon är det val. Äntligen. Det finns nog ingen på jorden som är så ointresserad av politik som mig, så jag ser fram emot att slippa tjatet sen. Kan inget om politik över huvud taget. Ja ni får tycka att jag är knäpp och oansvarig, men sån är jag. När de pratar politik på tv:n så kan de lika gärna prata grekiska. Jag fattar lika lite. Bläh. Samma blaj-blaj alltihop.
Nu är reklamen slut och jag ska återgå till filmen....

fredag 12 september 2014

Äntligen invigning!

Äntligen! Dagen är här som Jonta och co väntat på sååå länge! Skateparken är klar och idag var det invigning! Solen strålade och alla glada ungdomar med den! Thea och jag tog cyklarna ner och tittade, riktigt roligt var det. Oväntat från mig var dessutom att Jonta och några fler ungdomar blev uppropade med sina namn av självaste kommunalrådet Fred Nilsson för att ta emot var sin ros som tack för att de suttit med i gruppen och engagerat sig i parkens utformning! Kul! Verkligen en lyckans dag för alla skate och bmx-ungdomar i vår lilla stad. Så himla roligt!
För övrigt idag har jag haft besök av kollegan Linda som kom med en fin blomma, TACK, den värmde!
I kväll blir det Idol-mys med Thea som är här lite "extra" tills i morgon kväll. Det kallar jag fredags-lyx!




Negativa tankar i mörka natten

Klockan är kvart i ett på natten och jag kan inte sova. Tankarna maler och maler.... Idag har inte varit någon bra dag. Var på samtal ang ett jobb som jag kände mig såå hoppfull till. Tyvärr gick jag därifrån med en känsla av besvikelse på många sätt. Känner mig frustrerad över att det aldrig kan ordna sig! Hur svårt kan det vara att hitta ett nytt jobb?!? Mycket svårare än vad jag någonsin kunde föreställa mig! Tiden bara går och jag känner mig jätte-redo för att jobba. Men inte på det jobb jag har. Det klarar jag inte av. 
Bröt ihop och stortjöt på eftermiddagen och just då ringde Ann som en räddande ängel. Hon hörde så klart hur det var fatt och sa att jag gärna fick komma dit. Och tänk vad bra det är att prata av sig med fina vänner, det kändes mycket bättre sen...tills nu då när jag ligger här i mörkret och funderar som vanligt. Är så less på det här nu! Varför blir det aldrig min tur att få lite medgång?!?
Så många känslor. Frustration, besvikelse, ilska, ledsamhet, hopplöshet, förtvivlan...allt på samma gång. 
Om det bara kunde vända nån gång. Det tycker jag faktiskt att jag är värd.
Och arm-jävlarna värker också. 
Ja, nu är det bara SKIT. Tur att inte alla dagar (och nätter) är så här. 
Uppmuntrande inlägg va?
Det är nog bättre i morgon igen. 
God natt från gnäll-Olga mitt i natten.

onsdag 10 september 2014

Onsdag

En helt vanlig onsdag...men ändå inte helt vanlig...
Promenad med stavar i morse, har verkligen kommit igång nu. Minst tre gånger i veckan går jag. Känns bra. 
Pratat med en chef ang ett ev nytt jobb. Berättar mer om/ när det blir klart. Ska i alla fall dit i morgon...:-) Wish me good luck! 
Har ätit grillat med Erik o grabbsen. Kan vara på sluttampen m grillning nu, gott var det i alla fall! Edvin är lite hängig och gick hem från skolan idag. Thea var visst också hemma idag med ond hals. Höstförkylningar på g?
Nu väntar jag på Idol!



måndag 8 september 2014

Lat-dag

Bortsett från en morgonpromenad har jag haft en riktig lat-dag. Legat på soffan och läst tidningar, tittat på en film "The other woman" (ingen höjdarfilm men lite smårolig emellanåt), kollat på Idol och avslutningsvis Det Okända. En riktigt skön dag. Nu ska det bli skönt att sova...
God natt!

söndag 7 september 2014

Kalas... Nästan ett halvår för sent...

Igår kväll hade Thea äntligen sitt kalas. Bättre sent än aldrig! Halv sju anlände 5 finklädda, stylade och sminkade tjejer, jösses vad stora de är nu! Fina presenter fick hon av dom allihopa. Kalaset var mycket trevligt, lugnt och trivsamt. En av tjejerna stannade på övernattning också. Thea fick bland annat lera, som hon önskat sig, och den har hon pysslat med hela dagen idag. Hennes konstnärliga ådra visar sig även där och hon gör så fina detaljerade saker, bland annat den här datorn ni kan se på bilden. Observera att till och med pilen (muspekaren) på skärmen finns med! :-) Kul!
Idag är jag mest lat och ligger på soffan och gör ingenting...   


fredag 5 september 2014

Tidiga morgon

Det är fredag morgon och jag har sovit dåligt och vaknat onödigt tidigt...(ont i armarna-natt). Ligger o väntar på att klockan ska ringa då barnen ska upp till skolan, men det är nästan en hel timme kvar till dess...
I kväll är då den stora nollningsfesten för esteterna... Jag har pratat med Jonathan och känner mig lugn. Hoppas min känsla är rätt! 
Har bjudit hit Lottis på middag i kväll, det ska bli trevligt. 
I morgon kväll ska Thea ha tjejkalas här hemma. Ett NÅGOT försenat kalas (hon fyllde år i april!)... Hon har inte glömt att kalaset uteblev och nu slipper jag inte undan längre...;-), så vid 18.30 i morgon kväll ska hon ha 5 kompisar på visit. Förväntansfull? JA.
Stora tjejen... Sen är det inte länge förrän det blir 10- årskalas...;-)
Barnkalas är tyvärr inte riktigt min melodi, blir lätt att det skjuts upp som ni märker...men snart är nog barnkalastiden över helt och hållet. Jag har inte så små barn längre...
Nä nu kliver jag nog upp, känns segt att ligga här och invänta klockan. Ha en fin-fin fredag!

tisdag 2 september 2014

En somrig tisdag

Idag har det varit 20 grader varmt ute, sommar igen? Härligt hur som helst! Det har varit en ganska vanlig dag. Tog en långprommis runt Nickebostrand på förmiddagen. Ridskola med Thea på eftermiddagen och föräldramöte för Edvin på kvällen. 

måndag 1 september 2014

Positiv kille!

Idag hade Jonathan fått haft sin första privata sånglektion på skolan. Han är SÅ positiv! Alla lärare är "asgrymma", de har redan nu bra sammanhållning i klassen, ingen är utanför..., varje dag har varit rolig sen de började, schemat är kanonbra, till och med matten är rolig tack vare läraren, ja, det låter för bra för att vara sant! Och alla dessa ord kommer från Jonathan själv! Jag är i chock. Och glad!!!  Till helgen vankas nollnings-fest. Hm... Känns lite jobbigt för mamman, men den positiva sonen tycker att det ska bli as-nice...:-)
Hur som helst känns det roligt att det redan nu känns som att han valt helt rätt gymnasieutbildning!