Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

tisdag 29 april 2014

Sjukstuga

Igår var jag allt annat än pigg. Gick på Ipren hela dagen på jobbet för att uthärda till kl 16. Huvudvärk, halsont och en hemsk värk i hela kroppen! Allmänt hängig, men ingen feber och inte snorig. Bara totalt slut. Kom hem från jobbet och möttes av Jonathan som frågade vart vi hade Ipren! Han hade exakt samma åkomma! Hade en förhoppning om att känna mig piggare efter en natts sömn, men det gjorde jag inte, så idag blev både Jonathan och jag hemma. Har legat i total tystnad på varsin våning. Urk. Hoppas det blir bättre snart. Har skjutsat Thea till ridskolan men orkar inte ens sitta där och titta så jag for hem under tiden och får hämta henne sen. Hon och Edvin är åtminstone pigga.
Hoppas jag är någorlunda pigg i morgon kväll så vi kan gå en snabbsväng till brasan. Förra året var det Thea som var sjuk med feber på Valborgsmässoafton, så då kunde vi inte gå.
Nåja, det kommer bättre tider.
Har inte uträttat mycket vettigt idag alltså. Kan sammanfatta dagen som händelselös...

söndag 27 april 2014

Solig helg!

Underbart väder hela helgen! Igår var jag till Birsta och träffade "Koja" som Jonta sa när han var liten (Veronica). Det var så klart jättekul att träffas och det blev en riktig heldag innan jag åkte hem. Blev ingen storshopping direkt men lite "bra att ha-saker" blev det, och två solcellslampor som jag satt på min uteplats. Får se i kväll om de fungerar!? På kvällen gick jag till Ann på lite surr och rött vin. Idag började jag och Ann dagen med en riktig långpromenad som resulterade i fina skavsår...:-/ Sen har vi varit på Jysk och kikat lite. Jag har planer på att köpa trädgårdsmöbler när skattepengarna kommer, men det blir svårt att bestämma vilka jag ska välja! Finns många fina. Just nu sitter jag ute på baksidan och bara njuter. Har skallebank och ont i halsen och orkar inte göra så mycket. Hoppas jag inte blir sjuk. 


torsdag 24 april 2014

Fågelkvitter

Har borstat tänder och gjort mig i ordning för kvällen så det bara är att lägga sig sen när jag blir sov-trött...=) Sitter i tystnaden i soffan som jag så ofta gör. Varken tv eller musik på. Jag tycker verkligen om det. Jag tycker om musik också så klart, men ganska ofta väljer jag att ha alldeles knäpp tyst omkring mig. Just nu hörs fåglarna kvittra utifrån, såna där vårglada fåglar som smittar av sig så man blir glad själv också. Trots att klockan snart är halv tio på kvällen kvittrar de för fullt ute. Det här är verkligen min årstid. Även fast det har varit lite småkyligt ute idag så har solen skinit hela dagen. Lottis och Ann har varit här i kväll och vi kunde till och med sitta utomhus och dricka kaffe i solen, det var jätteskönt ända tills solen försvann, då blev det jättekallt på en gång.
Redan fredag i morgon. Det innebär snart lördag och då ska jag träffa Veronica i Birsta. Det är visst två år sen vi sågs sist så det ska verkligen bli kul.
Dagens middag bestod av lax, sallad och en god sås. Älskar det. Tänk att jag inte tyckte om det alls för några år sen. Konstigt hur man kan ändra sig.

Rygg-skrutt

Aj, har haft vansinnigt ont i ryggen denna vecka, länge sen sist! Just nu ligger jag i sängen och funderar på hur jag ska ta mig upp och till jobbet! Blir en Ipren-frukost tror jag...
Igår när jag kom hem från jobbet grillade jag, alldeles själv!:-) Skulle kunna äta grillat varenda dag, det är ju så himla gott!
Idag efter jobbet ska jag till frissan igen, det är inte ens 5 veckor sen den här gången men det har vuxit som ett ogräs och jag känner mig hemsk i håret så det ska bli skönt!
Nä, dags att rulla ur sängen...


tisdag 22 april 2014

Ser ni skillnaden?

NU så...har jag legat på alla fyra och ryckt upp vartenda ogräs mellan plattorna. Det växer säkert upp igen direkt, men det är väl fint så länge det varar! Jag gillar verkligen inte trädgårdsjobb, gör hellre fint inomhus! Nåja...
Idag har jag varit på efterkontroll med bilen så nu är den godkänd och klar, skönt! Just nu sitter jag utomhus i solstolen och om lite drygt en timme bär det av till Helen på tjejmiddag! Lovely!

måndag 21 april 2014

Dåligt med uppdateringar!

Nu har jag varit seg med skrivandet några dagar. Pratade med pappa i telefon på påskaftonsmorgonen och han gav som förslag att vi skulle komma dit, och så blev det. Ett impulsivt spontanryck till Sandsjö blev det alltså! Där har vi haft världens kanonväder, varmt och sooool! Satt ute precis hela dagen igår så ni kan ju gissa vem som såg ut som en kräfta i ansiktet sen!? Men skönt var det! Hann även med att träffa yngsta brorsan Mathias med sambon Jenny och lilla söta brorsdottern Ella! Äntligen!
Kom hem idag och har tagit fram solstolen och grejat lite ute. Borde ta itu med allt ogräs och sånt, men trädgårdsarbete är verkligen inte min melodi så vi får se om och när det händer...Härliga väder hur som helst! Det har varit en riktigt härlig påsk!

Jag och pappsen

Sötaste Ella


Mathias och Ella

Min uteplats

fredag 18 april 2014

onsdag 16 april 2014

Trötter

Har egentligen ingen ork att skriva men det får bli några korta rader...
Har haft kära mor här ett par dagar. Vi har fått underhållning med skönsång av Jonta (som igår fick veta att han kommit in på estet på den preliminära intagningen!), hon har varit med Thea på ridningen, vi har ätit god grillmiddag och haft mysigt. 
Idag fick jag lämna bilen till Jocke för fix av det jag fick anmärkning på när jag besiktigade bilen. Den blev klar idag och det kostade mig 300 kr! Tänk om det kunde vara så lindrigt varje år man besiktigar! Jag hade verkligen tur i år... Ska ombesiktiga på tisdag.
Nu ska jag sova... Känns skönt att efter i morgon ha fyra dagars påskledigt, känns välbehövligt och efterlängtat. God natt!


söndag 13 april 2014

Ytterligare en helg till ända...

Söndag kväll igen och helgen går mot sitt slut. Igår var jag på Dollar och Jysk en sväng, köpte två utekrukor som jag sedan köpte penseer och satte i. Blev så fint så! På em blev jag bjuden på middag i Älandsbro av Lottis och hennes syster, gott och trevligt!
I morse vaknade jag onödigt tidigt. Då tog jag en liten prommis och plockade påskris, sen hem och städa och greja. Sen for jag på Ica och handlade lite och efter det ringde Edvin och undrade om jag ville komma och äta grillat och potatisgratäng med dom! Det tackade jag inte nej till! Så den här helgen har jag sluppit undan matlagningen helt och hållet...skönt! :-)
Nu ligger jag på soffan och latar mig...
I morgon kommer mamsen på visit!

lördag 12 april 2014

En nöjd tjej

Vilken nöjd kalastjej igår! Thea blev så glad först över alla "småsaker" hon fick... Och sen när vi tog fram cykeln blev hon heeelt överlycklig och kastade sig om halsen på oss, vilken lycka! Hon är verkligen tacksam att ge presenter. Efter fikat drog hon så klart ut och cyklade och var ganska osynlig resten av kvällen... Jonta och jag tittade på foton när vi kom hem, både nya och gamla. På bilden med kaninen är jag nio år, precis som Thea är nu... Kaninen hette Sötnos. Brorsan hade en likadan som han döpte till Farbror Bengt (efter Staffan & Bengt på tv:n), haha! Åren går...

fredag 11 april 2014

Thea 9 år!

Idag fyller Thea hela 9 år! Helt otroligt. Hon är hos P denna vecka så i kväll ska vi dit på kalas!
Grattis älskade Thea på Din dag!

tisdag 8 april 2014

Tisdag och hemlängtan

Idag har jag en sån där dag då jag längtar "hem". Har ju inte träffat dom sen i julas//nyår. Som tur är kommer mamma hit på måndag och stannar ett par dagar. Tyvärr måste jag ju så klart jobba, så det blir ju inte så mycket tid, men bättre än inget. Hoppas brorsan o Linda också kommer upp snart, känns som en evighet sen vi sågs.
Idag har jag haft några utvecklingssamtal på jobbet. Har bara ett kvar nu och sen har jag haft mina 7. Det sista har jag på torsdag em. Skönt när de är klara.
Hur kan klockan vara snart tio på kvällen och jag är inte ens trött?? Det märks att det är sommartid nu, jag blir som en ny människa! Dock har jag världens skallebank så det blir snart sängen i alla fall!
Natti natti.

måndag 7 april 2014

VAB och nya rumsgardiner

Igår kväll hade Thea diarré och magknip. Hon får så lite då och då men sen vaknade hon på natten och väckte mig med klagan över mer magknip så då bestämde vi oss för att stanna hemma idag ifall det var magsjuka på g. Det har dock varit bra med henne idag så det var ingen magsjuka tack o lov! På em åkte hon till Patric.
Jag hade beställt nya gardiner fr Jotex som jag passade på att sätta upp idag. Fint blev det! I kväll har Lottis varit här på fika. Just nu kollar jag på Biggest looser och snart är det natti natti. 


Vad var det jag sa?

Idag snöar det minsann! Hädanefter ska jag överväga att ha vinterdäcken på hela året...;-)

söndag 6 april 2014

Söndagsmorgon

Ligger kvar i sängen med en sovande Thea bredvid. Madde och Mathias sover också... Idag blir det hemresa igen efter en trevlig helg. På fredag kväll efter en god grillmiddag fick Thea följa med Mathias syster till stallet och rida! Ni förstår ju att lyckan var total! Hon fick även följa med en sväng igår. Mathias syster (som också heter Madde) är nu mer en stor idol för Thea! :-)
Däcken är fixade så nu har jag nya fina sommardäck, så räkna med snöstorm nu! ;-)
Igår kväll hade vi soffmys med en massa gott, Thea hade med sig sin bärbara dvd och satt och tittade på film. Hon har även fått sig fina flugsvampsnaglar i helgen!


torsdag 3 april 2014

Redan torsdag

Ytterligare en vecka som bara försvunnit! Redan fredag i morgon och då åker Thea och jag till Sveg på "tjejweekend", härligt! Tur att det går att kombinera tråkigt däck-köp med nåt kul! :-) Barnen har lovdag från skolan i morgon, så skönt för dom! Thea springer för tillfället runt och packar... Det är filmer och det är pennor och allt möjligt. Själv har jag baxat in gammeldäcken i bilen, höll nästan på glömma att de skulle med! Men nu blir det sova innan fredags-jobb! Natti natti.

tisdag 1 april 2014

Trött-tisdag

Oj vad det känns att man ställt om klockan, det tar lite tid innan man vänjer sig. Känner mig som ett lik när klockan ringer på morgonen och det blir många tryck på snooze-knappen! Riktigt längtar tills jag kan gå och lägga mig! ;-)
Vi har haft minst sagt lugnt på jobbet, det är rena rama sjukstugan där. Det har varit så lite barn att det rent av blir tråkigt och lite segt. Trist förkylning som knackat på.
Letar cykel för fullt åt Thea. Det är inte det lättaste. Vad som helst duger ju inte heller utan det är ett och annat krav på färgskalan... Min lillgumma har blivit så stor att det är en 24" vi är på jakt efter. Finns ovanligt litet utbud på Blocket och andra köp och säljsidor. Det nalkas ju födelsedag nästa vecka....Hoppas jag hittar någon innan dess.
Till helgen lutar det åt att jag och Thea tar oss en tripp till Sveg. Ska köpa sommardäck och Mathias har fixat med en kompis som jobbar med sånt. Troligen hinner han få däcken innan helgen och i så fall åker vi på fredag. Om inte så får jag väl sjå mig till en annan helg.
Grabbarna vill inte följa med. Jonta och Pontus ska ha spelhelg här hemma och Edvin vill stanna hemma med dom. Erik få vara "jourhavande" trots att han ska jobba. Men han finns ju i stan i alla fall om nåt skulle inträffa. Vilka stora barn jag har! Känns så skönt att jag verkligen känner att jag kan lita på dom också. Om Jonta säger att de ska ha spelhelg så vet jag att det är så. (Är det "party" så säger han det också, vare sig jag gillar det eller inte.) Han är verkligen pålitlig i vått och torrt. Känner mig stolt över att ha hans förtroende i alla lägen. Det gör att jag känner mig rätt lugn i att åka bort så länge det finns nån vuxen i stan som får ha "jour". Det var länge sen jag var till Sveg, det var i oktober sist, så det ska bli kul, trots att syster yster jobbar några timmar på lördagen.
Idag har jag varit med lillgumman på ridskolan. Måste erkänna att det börjar bli lite roligare att titta på nu när hon kommit så långt att det börjar hända lite saker... I början skumpade de runt runt i en och samma fyrkant i slow motion, nu är det galopp och allt möjligt annat som jag är livrädd för...men lite kul är det också, och jag beundrar hennes mod. Själv har jag aldrig varit ens hälften så modig. Minns när Jenny "tvingade" upp mig på en häst en gång och jag skrek som en stucken gris innan de hade fått ner mig därifrån! Haha någon hästtjej blev jag aldrig, trots att jag bara umgicks med hästtjejer! Men en egen hästtjej har jag uppenbarligen fått!