Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

måndag 31 mars 2014

Måla med filmjölk

Det finns en sida på facebook som heter "Återbruka mera" där människor kommer med alla möjliga tips om allt mellan himmel och jord. Många har tipsat om hur man kan göra eget insynsskydd på fönster genom att måla med filmjölk! Bara att tejpa med maskeringstejp och måla fil med roller eller svamp! Enl de som testat sitter det tills man putsar fönstren och det blir ingen lukt. Jag har testat på tvättstugefönstret nu i kväll och det ser ut som det blev riktigt bra! Ser väl bättre hur det ser ut i morgon när det är ljust. Enkelt och billigt! 


söndag 30 mars 2014

Slut på helgen...

Fort var det gjort, en rolig helg är redan slut! Kul har vi haft och vädret har varit på vår sida. Suttit ute i solen, hunnit grilla två gånger, och varit på B7 och firat Lottis 40-årsdag! En jättehärlig helg på alla vis med överflöd av skratt som alltid. Fick en superfin golvlykta i inflyttningspresent av Camilla och Thomas, och goaste Madde hade med sig fin "syster-choklad"!
Nu har de åkt hem, jag är nöjd och glad över helgen, men trött...zzzzzzzzz....







fredag 28 mars 2014

Efterlängade fredag!

Klockan är bara tjugo i sex och jag har så klart vaknat före klockan, alldeles i onödan. Men idag är dagen äntligen här, som jag längtat!!! Idag kommer systrarna med gubbar, det blir garanterat skratt helgen lång! Åååååh vad kul det ska bli! Nu vill jag bara att det ska bli eftermiddag så jag får gå hem från jobbet! 
Igår kväll var jag på Ica och handlade. Det var tjejkväll med en massa kanonerbjudanden på skönhetsavdelningen igen, plus att man fick en sån där sk "goodiebag" med en massa smått o gott! Min favvomascara för tillfället som dessutom just håller på tar slut för mig, reade de ut galet billigt! Den var nedsatt fr 165 kr till 40 kr och så var det dessutom 25%, så då köpte jag så klart en ny, och var sin till mina sminkgalna systrar också! Snacka om fynd! Nu är det dags att kliva upp och möta dagen! Tjohoooooo, Äntligen 28 mars!!!!!


tisdag 25 mars 2014

Första tussilagon och bilbesiktning

Idag for jag raka spåret till besiktningen efter jobbet. Efter vägen såg jag en slänt full med tussilago. Kom på mig själv med att sitta och le fånigt där i bilen...Om ni inte redan vet det så älskar jag våren! Besiktningen gick bättre än vad jag förväntat mig, inga stora dyra saker enl besiktningskillen, kände mig lycklig när jag åkte därifrån trots att det blir ombesiktning!
Nu i kväll har jag varit på långprommis med Ann, kändes kyligt ute nu! Stackars tussilagon...;-)
Har förberett efterrätten inför morgondagens tjejmiddag eftersom det är min tur! Har även hunnit prata med Camilla och planerat lite inför helgen, det är ju DEN helgen nu, den vi planerat sen tre månader tillbaka! Det är alltså nu på fredag mina systrar med respektive kommer hit och jag längtar nästan ihjäl mig, så kul ska det bli!!!



söndag 23 mars 2014

Rena fönster

Idag fick jag nåt ryck och putsade alla fönster på nedre plan, jag tog även bort alla spröjs på de fönster där det saknades en eller flera. Ser mycket bättre ut nu. Passade på att plocka fram utemöblerna när jag ändå var igång, så nu blir det nog riktig snöstorm!;-) Köpte mig en grill igår också, nu måste våren stanna!
Har hunnit med en långprommis med Ann idag med, underbara solsken!
Det blev ett helt nytt sken med rena fönster!:-)



fredag 21 mars 2014

En välbehövlig helg har startat

Äntligen fredag! Härligt härligt! Har haft en riktig slappar/myskväll här hemma. Jonta har varit på sitt bästa sånghumör och sjungit o spelat låt efter låt för mig i vardagsrummet, jag kan aldrig höra tillräckligt, tycker det är så kul att få lyssna. Dagens bästa kommentar från honom löd:"-Jag tror det kommer bli grymt kul att gå estet!" Härlig inställning! Medan han sjöng för full hals somnade lillasyster på soffan där hon fortfarande sussar, hon sover nog hela natten där nu. I morgon ska jag äntligen till frissan, det blir belöningen efter denna vecka som inneburit en massa jobbiga saker, samtal och möten hit och dit, missförstånd och tråkigheter av olika art. Jag känner mig verkligen trött och utpumpad. Nu hoppas jag på att bara få njuta av helgen med mina fina ungar!

torsdag 20 mars 2014

Efter vinter kommer vår? Eller...Efter vår kommer visst vinter!

Förra veckan bar mark, 11 plusgrader och solsken, denna vecka 11 minusgrader och snöstorm! Det svänger må jag säga! Men i eftermiddag har det vänt och börjat töa igen...Antar att det är detta som kallas våren? 
Fick hjälp av Thea att sopa bron när vi kom hem, sen har vi mest slappat. Känns extrem-skönt med fredag i morgon, det har varit en tung vecka! 

onsdag 19 mars 2014

En skitdag

Har haft en riktig skitdag från början till slut. Less och på dåligt humör, en massa onödiga motgångar har inte gjort det hela bättre. Tror jag drar nåt gammalt över mig o går o lägger mig snart! Allt blir bara fel...ni vet en sån där dag...
Tur det kommer en ny i morgon, den kan ju bara bli bättre! God natt.

måndag 17 mars 2014

I väntan på vinter...

Förra veckan fick jag verkligen riktiga vårkänslor då solen gassade och det mesta av snön har försvunnit. På alla väderprognoser har de dock visat att vintern är på väg tillbaka... I morse fick jag mess av Madde med värsta snöbilden från Sveg, och på facebook efterlyste Söderhamnsborna plogbilen! Jag hade rena ångesten över att kliva upp och titta ut genom fönstret, men blev glad då jag såg att det inte hade kommit så gott som någonting... Prognoserna visar att det ska snöa här i natt så nu fasar jag för morgondagen i stället. Bläh, vill inte ha någon mer snö nu! 
Har haft en vanlig jobbmåndag, barnen har kommit och allt är sig likt. Har hjälpt Edvin plugga till ett religionsprov de har i morgon, svårt!
Thea och jag har "manikyrat"i kväll, kul med nagelfix!


söndag 16 mars 2014

Kreativ söndag

Idag har jag hunnit med mycket måste jag säga! På fm åkte jag till Dollarstore och kikade lite. Köpte servetter och en sprayfärg ifall jag skulle få för mig att pyssla lite... När jag kom hem testade jag färgen på ett trähjärta på fot och på en tom Glossybox. Tänkte att man kanske kan göra en tavla med nåt ordspråk eller nåt av den... Det var ganska svårt att spraymåla och sakerna ligger kvar ute i en kartong än så länge, vi får väl se om det blir nån fortsättning på det hela....
Till fika mitt på dagen bakade jag "Ketobollar", typ lchf negerbollar, fast med kokos i. Inte supergoda men helt ok till kaffet när man är sugen på nåt gott. När jag ändå var i bakartagen gav jag mig in på ett nytt lchf brödrecept. Det såg godare ut än de var.... men funkar i nödläge när man är brödsugen! Sen var Ann och jag på en promenad runt nattviken, 6,4 km visade appen att vi hade gått. Lite småkallt ute idag, är ju bortskämd med plusgrader sen flera veckor tillbaka!
Till middag gjorde jag lax i ugn med sås av grädde och creme bonjour-ostar/gräslök. Mumsigt värre! Känner mig  nöjd med dagen och nu sitter jag i soffhörnet under en filt och myser. Har som vanligt tänt en massa ljus, räknade just till 24 stycken. Det gäller att passa på, snart är det slut på "ljussäsongen"! I morgon är det måndag vilket innebär att gofisarna kommer hem!


lördag 15 mars 2014

Sundsvallslördag

Idag har jag varit i Sundsvall med Lottis och Helen hela dagen. Vi gick i affärer och var och åt lunch. Klockan två hade Lottis tid på Make up store för en sminkning, så vi följde med och tittade på. Himla kul att se och många bra tips fick vi allihopa! Köpte mig en fin glittrig eyeliner. En rolig dag! Vi hade kanske tänkt gå ut i kväll, men när vi kom hem var vi så trötta så ingen av oss orkade! Pensionärsvarning...jag vet! ;-) I stället har det blivit en slapparkväll i soffan, hur skönt som helst. Och nu är det snart läggdags och det känns också hur skönt som helst! =)
Natti natti.

torsdag 13 mars 2014

Sol sol underbara sol

När solen redan runt 7-snåret på morgonen skiner in genom köksfönstret så känner man att hela livet håller på lättar igen! Det är så underbart härligt skönt att vi har vårväder trots att det inte ens är mitten av mars. Riktigt varmt har det varit idag, så varmt att fleecetröjan åkte av ute på jobbet, det räckte alltså med EN jacka, en tunnare variant dessutom!
Det är redan torsdag, den här veckan har till skillnad motför förra gått i rasande fart. Har inte gjort så mycket speciellt direkt, en långpromenad med Ann igår förresten, det är ovanligt nu för tiden, vore ju bra om vi kunde komma igång med det igen.
Klockan är 22.06 och jag känner mig inte ens trött, tänk vad lite sol kan göra! Dessvärre har jag hört att vintern ska komma tillbaka, och det är väl ganska väntat. Men de här två dagarna med sol som varit kan jag nog leva länge på!
Bildbevis på att solen visat sig. Här redan kl 7 på morgonen. Äntligen!

måndag 10 mars 2014

En liten lapp som förgyllde dagen

Gick till jobbet halvstressad som vanligt på måndagsmorgnar... Lämnade sängen obäddad och hade fullt upp med att se till att barnens väskor var packade med badkläder, gympakläder osv. Jag går ju alltid före barnen, så vi tog den obligatoriska måndags-långkramen i hallen när jag gick (de byter ju till "pappavecka" på måndagar). Jobbade hela dagen till fyra, kom hem och fick se sängen fint bäddad med en liten lapp liggandes ovanpå. Gissa om jag blev glad och rörd?? Omtänksamma goa ungar!!!

söndag 9 mars 2014

Grease, Dirty Dancing och Annie

Thea börjar tycka det är roligt att se på amerikanska filmer, gärna musikaler med massa kärlek-trots att hon inte hinner läsa all text ännu. Självklart var jag tvungen att visa henne några gamla favoriter, så i helgen har hon sett ovanstående filmer, Dirty Dancing 3 gånger! Annie såg jag också med henne, för den var det verkligen hundra år sen jag såg! Den är ju verkligen jättebra, och det tyckte Thea också. Undrar hur många gånger jag såg den när jag var i Theas ålder? Måååånga, vi hade den hemma, inspelad på vhs...:-)
Kul med gamla filmer...

lördag 8 mars 2014

En blåsig lördag

Rena rama stormen ute idag! Så tråkigt, eftersom det för övrigt var sol och plusgrader! Så vad har vi gjort idag? Städat/dammsugit, fika på Tullporten, biltvätt (!),Dollar (där jag köpte fina turkosa dukar till köket), Ica Maxi, och melodifestivalfinal. Sanna Nielsen vann. En seg låt som jag inte tror har en chans att vinna.
Nu blir det kväller.



fredag 7 mars 2014

Sommarlängtan

Idag har jag en sån där dag då jag längtar så fruktansvärt mycket till sommaren! Och det bästa av allt är att vi faktiskt är en bit in i mars, med andra ord så är det faktiskt bara några månader kvar! Det känns så skönt! Kan titta på bilder sen i somras och minnas alla härliga dagar, hoppas att vi får en till sån fin sommar! Vi är inte bortskämda med sol nu så då kan vi få extra mycket av den i sommar tycker jag! =) Åh vad jag längtar!
Idag är det i alla fall fredag och det är nog så bra! Hade min tidiga fredag och det känns skönt, helgen känns längre då.. I helgen har vi dessutom inget inplanerat. Ibland är det skönt med såna helger. Bara vara, njuta av ledigheten och att göra det som faller en in. Om det så bara är att sitta i soffan och glo. Veckan har känts evighetslång så man kan hoppas att helgen också kan gå långsamt! I kväll blir det Let´s dance med Thea-gumman i alla fall. Egentligen är jag lite less på det programmet (ganska mycket egentligen), men ändå, det hör till att "fredagsmysa" framför tv.n.
Känner mig så där djup med många tankar idag. Längtar efter alla. Längtar efter mamma, längtar efter brorsan, längtar efter systrarna, längtar efter gamla kompisar jag inte träffat på länge, längtar efter alla! Ibland känns det surt att bo så långt ifrån alla.
Nu kom en hungrig Thea in från en kompis, då det är dags att fixa nåt att äta. Ha en skön helg!
Så här trivs jag som allra bäst......sommar, sommar, sommar, åh vad jag längtar!

onsdag 5 mars 2014

Onsdagskväll

Ååh vad veckan har känts lång, det är bara onsdag och det borde ha varit fredag typ igår känns det som! Det är sportlovsvecka vilket innebär färre barn och färre personal på jobbet. Delvis skönt, delvis segt och tråkigt, nog är det bättre när allt är som vanligt allt! Och så känner jag mig stressad över att Thea är på fritids! TROTS att hon själv vill det, hon hade möjlighet att vara hemma med brorsorna eller följa mig på jobbet, men hon ville hellre gå på fritids. Så varför känner jag mig stressad över det? Dumheter, jag vet. Det är bara den där känslan, att jag vill att barnen ska känna sig lediga när de kan vara lediga. Hon går i alla fall själv dit till kl nio på mornarna så hon inte behöver kliva upp så tidigt. Ställer alarmet på hennes mobil så hon vet när hon ska gå. Nåja, om nåt år kan vi säga upp fritidsplatsen och hon förmodligen vill vara hemma själv. De gör en massa roliga saker på fritids den här veckan i alla fall, de åker på olika utflykter, har bakat semlor och i morgon ska de åka till Högslätten och åka skridskor, veckans höjdpunkt tycker Thea! Kul!
Idag kom mina nya jobbartofflor och de var alldeles perfekta, skönt! Nu ska jag tjata Thea in i duschen, samma jobbiga procedur varje gång, längtar tills den dagen kommer då jag slipper tjata om det. Vet ju att den dagen kommer, grabbarna var likadana när de var yngre, men nu är det inga problem... Hon HAAATAR att duscha skriker hon. alldeles högröd i ansiktet av ilska över mitt tjat. Men nu är det dags om det ska bli nån mästerkock på tv:n om en halvtimme! ;-)
Mina fina rosor som jag köpte till mig själv i fredags står lika fina fortfarande, otroligt!!! Titta vad fina de är!

måndag 3 mars 2014

God "hitta på-middag"

Ååh vilken god middag jag gjorde idag! Är så trött på all mat så ibland måste man förnya sig. Hittade på i huvet och måste skriva ner det så jag kan göra det igen! Gjorde en sås av kycklingfärs. Det här hade jag i:

Kycklingfärs
Kycklingfond
Röd Currypasta
Creme fraiche
Grädde
Tomatpure
Soja
Gul lök
Vitlök
Salt o svartpeppar

Kokade äggnudlar till barnen och "lchf-nudlar" till mig. Mycket mumsigt!
Den här veckan är det sportlov. Thea är dock på fritids, i alla fall till viss del. Någon dag kanske hon hellre vill vara hemma m brorsorna, hon får välja lite. 

söndag 2 mars 2014

Jobb-skor med bra kvalitét!

Mina jobb-skor har jag haft sen år 2000, fatta vilken kvalitét! Köpte dom när vi bodde i Göteborg! Det är ett par helt vanliga typiska jobbtofflor från Jobi. I alla dessa 14 år har jag haft dem, dag efter dag på jobbet. Har hunnit jobba på många olika ställen under de åren, men skorna har hängt med! Nu börjar den ena gå sönder i sulan längst fram under tån, och den har spruckit lite i hälen, så nu är det dags för ett par nya. Självklart blir det ett par Jobi igen, kanske har jag dom tills jag är över 50 år om de håller lika länge som dessa har gjort!!! =) Har alldeles nyss gjort en beställning. Samma modell som de jag har, fast de nya är svarta med prickar på, de gamla är blå. Fina va?

Kul kväll

Igår var det en riktigt rolig utekväll med mycket folk och bra musik. Innan var vi hos Lottis. Vi har ju en förmåga att kunna ha på oss nästan likadana kläder när vi ska ut, utan att ha planerat det så klart. Den här gången hade vi inte lika kläder, men vi hade exakt lika nagllack. Samma märke och exakt samma färg....haha, vi fick oss ett gott skratt åt det där. Lite lustigt är det ju att vi väljer så lika...
Sov ända till tjugo i tio idag så det var ju skönt!
Har skrivit med Veronica på fb idag och det var inte igår. Vi har bestämt en träff i Birsta i slutet av april, det ska bli så kul att träffa henne! Var ju hundra år sen sist igen, fattar inte att det ska vara så svårt att ta sig för. Vi kom fram till att det nog har gått tre år sen vi sågs sist och innan det var det ju hur många år sen som helst. Saknar verkligen henne ibland, vi har haft så otroligt mycket roligt för oss i våra dagar! Kul att vi bokat in nåt!
Nu börjar jag även längta till sista helgen i mars när mina systrar med deras respektive kommer på besök! När vi bokade in det kändes det evighetslångt kvar, det var tre månader kvar eller nåt sånt, men nu är det faktiskt bara EN månad kvar. Längtar ihjäl mig! Känns bra att ha något att se fram emot, allt känns så mycket lättare då!
Nej, nu är det dags att fixa nåt att äta.

lördag 1 mars 2014

Lördagsmorgon

Grymt onödigt att vakna 6.30 när man är ledig! Nåja, inget att göra åt... 
Igår kom kompensationen från Telia, en utbetalning på 500 kr. Det kändes ju bra efter allt strul som var där före jul i samband med flytten...
När jag kom hem från jobbet igår tog jag äntligen itu med städningen, som jag skjutit på hur länge som helst! Känns så skönt nu när det är rent och fint. Belönade mig själv med en bukett rosor då de hade billiga på Ica denna vecka! :-)
Idag ska jag en sväng på stan, sen ska jag färga håret och förvandla mig till partypingla inför kvällens galej! ;-)
Hoppas det blir kul!