Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

fredag 31 januari 2014

Det är inte bara jag som trivs!

Det är inte bara jag som trivs bra i den här lägenheten, flera av blommorna verkar också trivas bättre här. Upptäckte att min "novemberkaktus" eller vad den nu kallas, blommar!!! Och det måste vara första gången på flera år som den gör det! =)
Just nu är det fredagskväll och jag bara njuter av tystnaden. Har inte ens knäppt igång tv.n. Är nog allt lite ljudskadad från jobbet, orkar verkligen inte med några ljud när jag kommer hem vissa dagar. Vill bara ha tyst, tyst, tyst....och just nu är det knäpptyst och så himla skönt! Har verkligen bara latat mig sen jag kom hem från jobbet idag. Hade matrester kvar sen igår så jag behövde inte ens laga mat! Ringde till min far och försökte övertala honom att de ska komma hit nästa helg! Det var faktiskt Theas idé att vi skulle ringa och fråga. Och det lät faktiskt inte helt omöjligt, han skulle prata med Marie bara så hon inte hade planerat något annat. Så nu håller jag tummarna. Minns överhuvudtaget inte när de var hit sist. När jag fyllde 30?? Minns att pappa var i Härnösand och jobbade tillfälligt nåt år senare, men då var det han och en arbetskamrat som bara kom på snabbvisit, så det räknar jag inte. Och den gång jag fyllde 30 (alltså över 7 år sen) så sov de inte kvar, utan åkte hem på kvällen...så nä, jag minns verkligen inte när det var sist. Med andra ord är Theas idé inte alls dum. Det vore roligt om det blir av. Han är ju lite speciell min pappa så man vet aldrig, men jag tycker om honom ändå! =)
Nu ser jag fram emot i morgon kväll när vi ska gå ut, hoppas det blir roligt och mycket folk!


torsdag 30 januari 2014

Redan torsdag!

Och vart tog den här veckan vägen???  Den har verkligen gått jättefort, det är ju fredag i morgon, tjohoo vad skönt!
Igår var vi till Britta på tjejmiddag och det var trevligt och gott som alltid. På vägen hem passerade vi en bil som brann för fullt utanför ett hyreshus! Riktigt hemskt såg det ut, och Lottis ringde 112, men det var redan någon som hade hunnit ringt så brandbilen var på väg. Vi åkte igen innan den hann komma...usch vad läskigt med bränder!
Idag blev det ensam-middag däremot. Lax och Broccoligratäng, gott var det! Sen var jag en sväng på KappAhl och en sväng på Ica, och nu har jag slagit ner rumpan i soffan. Hela förra veckan och hittills denna vecka har det varit fullt upp på kvällarna med allt möjligt, idag är första dagen på jättelänge som det var helt tomt i kalendern efter jobbet. Så skönt! Även om jag inte bara gjort tråkiga/jobbiga saker så är det ändå skönt när man bara får "vara" när man kommer hem.
Idag fick jag ett mail av Jonathans musiklärare att den stora dagen D då Jonathan och de andra ska uppträda på teatern är måndagen den 24 februari kl 10! Så nu har jag tagit semester och ordnat vikarie den dagen, längtar redan jättemycket fast det nästan är en hel månad kvar! Kommer väl grina mest av alla som vanligt....;-)

tisdag 28 januari 2014

Tandläkarbesök

Så var det gjort, med en fin OK-stämpel!!! ÅÅh vad skönt, inga hål den här gången heller!!!! Det är som att vinna på lotto när de säger de magiska orden. Hade mindre tandsten än jag brukar också, och det beror så klart på att jag större delen av de ett och ett halvt år sedan jag var där sist har ätit lågkolhydratskost. Positivt! Så det kostade mig "endast" 749 kr att gå till tandläkaren det här året! Skönt, skönt, skööööönt! Det firade  jag med att gå på Åhlens och köpa ett nagellack innan jag åkte hem! ;-)
Jonta kom hem en sväng (han är egentligen hos E denna vecka). Frida skulle komma hit och klippa honom och det gjorde hon, så nu är han lite korthårigare igen. Idag hade han gjort sitt gymnasieval, och det känns så bra att det är gjort, och det kommer att bli helt rätt för honom tror jag, så jag hoppas att han kommer in!
I morgon jobbar jag veckans långdag. Känns lyxigt att få åka till Kramfors på tjejmiddag sen, var så länge sen vi sågs allihopa känns det som. Kul kul.

söndag 26 januari 2014

Sune på bilsemester

Idag har vi varit på bio. Det är verkligen inte ofta det händer, men både jag och Edvin hade var sin biobiljett som vi fått i julklapp så det passade bra. Kostar ju en del annars om vi ska gå allihopa. Barnen tyckte den var jättebra och det var ju kul! För utom bion har vi inte gjort så mycket, de har städat sina rum, jag har handlat och lagat mat, gjorde mumsiga köttfärsbiffar! I morgon kväll är det personalmöte så då blir det en lååång dag...tisdag ska jag till tandläkaren (huuua vad jag gruvar mig!), och onsdag är det tjejmiddag i Kramfors (blev inställt sist), veckorna rullar verkligen på, och till helgen blir det troligen utgång, kul! Det är 30+ på B7 och då måste vi passa på, finns annars inga ställen att gå ut på i vår ålder...:-/



lördag 25 januari 2014

Sanndrömmar och Handbollscup

Hade klockan på ringning i morse eftersom handbollscup på Landgrenshallen stod på schemat idag. Precis innan klockan ringde drömde jag att vi kom för sent till handbollscupen så jag var alldeles stressad i drömmen. Berättade det för Thea när vi vaknade och sa: "Vad skönt att vi vaknade i tid så vi inte blir försenade på riktigt!"...
Sen åt vi frukost och allt var frid och fröjd. Planerade att åka i god tid ifall det skulle bli svårt med parkering. När vi kom ut till bilen upptäckte jag att det var väldigt lite luft i ena framdäcket...så lite att jag inte vågade köra med den! Ringde P men han svarade inte...ringde E, men han var i Sundsvall så han kunde inte skjutsa oss. Ringde Theas farmor o farfar. De kunde skjutsa oss men var just då i Älandsbro så det tog ju en liten stund. Så vad göra? Jo...ringa handbollsledaren och säga att vi blev lite försenade! Precis som jag hade drömt! Lite skumt var det allt! Men tur att det ordnade sig till sist i alla fall! Thea tyckte handbollscupen var rolig, det tog ju hela dagen. När vi kom hem kom Ann och Alex på fika och sen följde Edvin med dom hem för övernattning hos Alex. I morgon kommer E förbi och hjälper mig att pumpa däcket, är väl nån pyspunka och jag kan inte pumpa själv. På em har jag lovat barnen att vi ska gå på bio och se Sune. Ann o Alex kanske också följer med. 

fredag 24 januari 2014

Hektisk vecka

Vissa veckor känns bara mer stressiga än andra. Det här har varit en sån vecka. Har verkligen inte hunnit någonting. När jag äntligen fått tid att sitta ner på kvällarna så har det varit läggdags! Nu är det fredag och första lugna kvällen på hela veckan. I morgon är det handbollscup hela dagen med Thea...Går lite trögt med min egen träning...:-/ Ska försöka komma i väg på söndag morgon så har jag åtminstone kommit iväg en gång den här veckan. Bättre än inget. Men vi får väl se, motivationen finns inte heller riktigt där.
Idag har jag varit hos frissan. Min "vanliga" har brutit foten så jag fick gå hos en annan. Känns inte helt bekvämt, men känns säkert bättre när jag fixat till det själv. Blev hemmagjord pizza till middag, en lchf-variant till mig själv. Gott! Nu blir det fredagsmys med Edde och Thea! Jonta övernattar hos Pontus.



onsdag 22 januari 2014

Aaaaaj

Jag har fått problem med en axel, eller ja... mellan nacken och axeln någonstans. Har så fruktansvärt ont, det liksom ilar! Känns som nån kör in en skruvmejsel och vevar runt! Det började natten mot söndag och sen har det kommit och gått. Och det blir värre och värre, så där så jag är grinfärdig emellanåt! Tänkte prova Ipren några dagar, men om det inte blir bättre i helgen får jag ju så lov att ringa om det. Just nu funderar jag på hur jag ska kunna sova för det gör så ont. *Försvinn, försvinn, försvinn!* Färdiggnällt!
Idag fick Thea laga maten, vi åt Kasslergratäng och ris (Broccoligratäng till mig). Det blev gott och hon var så stolt! Dessutom hade Jonta kompis här som vi också bjöd på middag så då kände hon sig extra mallig! Nu ska jag sova!





tisdag 21 januari 2014

Gymnasieval....

Idag har Jonathan varit på studiebesök på estetiska programmet-musik, och äntligen har han kommit fram till att det är det han ska gå! Det har jag tyckt hela tiden, men man vill ju inte tjata och styra för mycket! Själv har han haft tusen olika bud, allt från sjöfart till kockskola, bygg eller barn o fritid... Men han skulle minsann INTE gå estet. Men nu har han bestämt sig för det ändå! Känns kanon, jag tror och hoppas att det kommer passa honom bra!

söndag 19 januari 2014

Söndag

Hade klockan på ringning i morse trots att jag inte sovit så mycket i natt. Kl tio då de öppnade på Actic var jag där! Jag var till och med lite tidig så jag fick stå och "köa" innan jag fick komma in! Känner mig mycket nöjd att jag kom iväg, känner mig verkligen totalt omotiverad till att träna nu. Måste tvinga iväg mig ett par gånger till nu i veckan, så brukar det gå lättare sen.
Energi får man i alla fall när man väl gör något, så sen fick jag ett ryck och städade i Jonathans rum och satte upp de nya gardinerna. Det blev bra, hoppas att han tycker det också.
Till veckan börjar skridskoåkningen på skolan. Måste fixa skridskor....suck.... HATAR att man måste köpa sånt där! Just med Thea känns det i alla fall lite bättre, för hon tycker det är kul att åka även på fritiden. Men grabbarna har ju aldrig gjort det, och då är det inte sån rolig kostnad att lägga ut. Måste nog skotta mig ut i förrådet för säkerhets skull och titta vilka storlekar som finns. Man vet aldrig vad som finns i gömmorna. Annars blir det till att köpa...=/
Nä, dags att hänga tvätt!

lördag 18 januari 2014

Lugnt, skönt och lite tråkigt

Har inte gjort så mycket vettigt idag heller. Varit på Ica och handlat, tittat på en dålig film, gjort lax och stekt blomkål till middag, läst tidningar, surfat på nätet och latat mig i soffan! Varit lite uttråkad men ändå inte tagit mig för något att göra. Har nyss packat träningsväskan och laddar för att masa mig iväg i morgon fm. Suck. Känner mig såå omotiverad, men måste ju nån gång. Hoppas jag tar mig iväg i morgon trots att jag inte vill. Spark i baken på mig själv! ;-)

torsdag 16 januari 2014

Dille på Kesoplättar

På 56kilo.se finns massor med goda recept som passar bra när man äter lågkolhydratskost. Fick tips av Jenny att Kesoplättar var gott, och det var det! Har ätit såna till middag tre dagar i rad nu. Gott och mättande! Och enkelt, det gillas! Supergoda med ost, skinka och tomat! 

Dagens bästa

Mycket post i lådan idag, men det här brevet var helt klart det bästa! Så nu kan jag släppa det! :-)

onsdag 15 januari 2014

Telefonkväll

Har pratat läääänge i telefon med Monika. Det blir så sällan vi ringer varandra nu för tiden, men när vi väl pratar så pratar vi som sagt länge. Blev säkert en och en halv timme! Synd att det blir så sällan vi ses, det är så långt att åka. Men trevligt var det med en pratstund!
På eftermiddagen idag var jag på "Vfu-café", nån liten föreläsning eller vad man ska kalla det för oss som har gått LLU-utbildningen. Det var bra, alltid intressant att träffa de andra från olika ställen i stan.
Idag har snön fullkomligt vräkt ner, det har kommit massor! Som tur är så är snön lätt, nästan så man kan blåsa bort den!
Hm, läste just att det är Tulpanens dag idag. Om det inte vore för skitvädrets skull hade jag åkt och köpt mig en bukett, de jag har börjar se vissen och ledsna ut. Tänk om man kunde prenumerera på tulpaner, då hade jag nog kanske gjort det. Bara älskar dom!!!
I slutet av februari ska Jonathan spela på Kulturveckan det här året också, måste ta semester den dagen, tänker inte missa det för allt i världen! Vet dock inget exakt datum ännu. Men jag längtar redan, och då menar jag inte BARA för att han ska vara med. Alla var så fantastiskt duktiga förra året, så jag skulle kunna gå ändå. Kul kul! På tal om musik så har jag köpt gardiner till hans rum med "musiktema" på. Det var nog första gången i hans 15-åriga liv han hade en åsikt om gardiner, han tyckte att de var "as-nice" och ville sätta upp dom ostrukna med en gång! ( Men där fick mamman hejda honom, kan ju inte sätta upp skrynkliga gardiner!) Men kul att han uppskattade dom, han brukar inte se sånt där annars. Visst var de snygga? I alla fall till en musikintresserad tonåring.
Bilden är lånad från Jotex.se

tisdag 14 januari 2014

Energilös

Är så sjukt trött! Känner mig som en pensionär som lägger mig supertidigt, men jag orkar helt enkelt inte vara vaken så mycket längre idag! Jag som skulle träna idag, det blev ju ingenting alls det! Sov jättedåligt i natt som var av någon anledning, kan ju vara orsaken till tröttheten...jäsp...
Inget särskilt har hänt, det har varit en alldeles vanlig, men kall tisdag. Har legat som en död sill på soffan ända sen jag kom hem från jobbet, bortsett från att jag har lagat mat. Får rycka upp mig och hoppas att jag kommer iväg någon annan dag den här veckan.
I morgon är jag på jobbet bara till kl ett, sen ska jag iväg på en utbildning på eftermiddagen. Är så glad att det var på en onsdag, då jag annars har min halv fem-dag.
Nä, jag orkar helt enkelt inte skriva nåt mer...God natt!

söndag 12 januari 2014

Syskonkärlek

 
Började stortjuta när jag loggade in på facebook idag och brorsan hade lagt upp denna bild på min sida. Blev så rörd. Gulligt. Är ju lite känslig av mig....=)
Tack kära lillebror!
 

LCHF-knäcke

Jo jag är faktiskt igång med LCHF igen sen i tisdags.... Får se hur länge det varar den här gången... Har nyss bakat lchf-knäcke för första gången på väldigt länge. De är ju faktiskt riktigt goda! Ska masa mig iväg och börja träna igen också till veckan har jag bestämt, troligen på tisdag. I morgon är det tjejmiddagsdags i Kramfors, så då blir det ju som det blir...
Ute är det 11,6 minusgrader och jag har ingen som helst lust att gå ut idag. Burr vad kallt! Har varit ut och skottat runt bilen åtminstone, det hade kommit en del snö i natt igen.
Jag är i chock över att Edvin och Thea har lekt så bra den här helgen! De har lekt hela dagen hittills idag också med lego uppe i Edvins rum, och jag har inte hört de bråka en enda gång!!! DET är mycket ovanligt ska ni veta! Hoppas det håller på vänder, de har haft en ganska lång period nu då de bråkat extremt mycket om precis allt.
Pratade med min syster här om dagen, eller rättare sagt så har jag pratat med båda mina systrar. Vi har bestämt att de tillsammans med sina "gubbar" ska komma hit och hälsa på. Tyvärr hittade vi ingen helg då alla kunde förrän den 28 mars, så det är ju hundra år kvar...Men det ser jag verkligen fram emot, åååh vad roligt det ska bli!!! Besvärligt när flera av alla inblandade jobbar helger... men bra ändå att vi bestämt nåt så det förhoppningsvis blir av! Kul kul! Hoppas att tiden går fort till dess!
 Jonathan har ångest över det kommande gymnasievalet. Det ska vara ansökt och klart den 1 februari, så det är nära nu. Efter mycket om och men hit och dit så har han åtminstone kommit fram till något. Han ska på studiebesök på Estetiska musikprogrammet, och om det känns bra så söker han det, och annars ska han söka Hotell och restaurang. Jag tycker att det känns bra, så jag hoppas att han står fast vid det. Det viktigaste är ju egentligen att han går en utbildning där man får högskolekompetens, och jag tycker självklart att det är en bonus om han får göra något han är intresserad av under tiden, och han gillar ju både sång och musik och matlagning. Klokt tänkt.
Nä nu är det dags att hänga tvätt....

LCHF-knäcke (hårt), 1 plåt

100 gram solrosfrön
25 gram linfrö
25 gram sesamfrö
25 gram hackande pinjenötter
2 msk fiberhusk
0,5 tsk salt
2,5 dl vatten

Blanda allt och låt svälla i tio minuter. Bred ut tunt på bakplåtpappersklädd plåt. Grädda 1 tim, 15 min tills de är spröda. 160 grader.


lördag 11 januari 2014

Lördagsmys

Nu har vintern kommit i alla fall, det tog tid... Jag lovar att jag ska försöka att inte gnälla så mycket över det, ska i stället försöka vara glad över att den kom så sent som den gjorde! :-)
Idag var vi på Rutiga Duken och tog en fika mitt på dagen, sen handlat och i övrigt inte gjort så mycket. Thea och Edvin har varit ovanligt sams och byggt med lego i Edvins rum. Nu i kväll har HELA familjen sett på tv och myst i soffan. Det hör verkligen inte till vanligheterna att Jonathan tar sig tid och umgås med oss! Kul.



torsdag 9 januari 2014

Första tulpanerna...

Idag kunde jag inte motstå en bukett tulpaner när jag var och handlade... Äntligen, årets första! Älskar ju dessa blommor som ger mig hopp om våren, trots att de flesta går och hoppas på vinter...Idag har det faktiskt snöat...dock blöt och tung snö. Får väl se hur det artar sig...Det sägs att det ska bli kallt nu. Vi får väl se vad som händer. Konstigt januariväder är det i alla fall! 

tisdag 7 januari 2014

Sista kvällen på jullovet

Idag hade vi planeringsdag på jobbet, i morgon kör det igång på allvar med halv fem-dag på direkten! Barnen börjar i skolan och det kommer bli ovant att kliva upp tidigt för dom i morgon. Jag tror att de tycker att det ska bli lite kul att börja igen också, även om det bara är Thea som erkänner det... 
I kväll har vi tittat på Sveriges mästerkock och Thea kom på att hon vill prova på att laga maten själv någon dag. Vi har bestämt att fredag blir en bra dag. Då slutar jag ganska tidigt och en hyfsat basic ugnsrätt står på vår veckomatsedel. Ska bli spännande! Hon har suttit och lusläst receptet och längtar jättemycket! Nu blir det natti natti...jäsp...

måndag 6 januari 2014

Trettondagen

Helgdagarna är på sluttampen och i morgon blir det vardag igen... Tur det är kortvecka igen innan det kör igång på allvar. Men helt klart så känns det ok med vardag och rutiner också, även om det tar emot lite...
Igår kom Ann hit på middag. Lottis fick envis migrän och kunde inte komma. Hon kom idag i stället så hon inte behövde gå miste om sin efterrätt åtminstone! Ann hade med sig flera av mina favoritljuslyktor fr Boom i inflyttningspresent! Fick både i silver, vitt och turkost, jag bara älskar dom! Ställde några av dom ihop med andra ljus på brickan, blev så fint! Vi hade trevligt med god mat, vin och surr, så tråkigt att Lottis blev dålig! :-(
Barnen har kommit hem och allt är i sin ordning. Jonta sover dock hos kompis i natt. På onsdag börjar allvaret även för dom då skolan startar igen. Åtminstone Thea börjar "klättra lite på väggarna" och behöver rutiner igen så det blir bra. Det har blivit alldeles för lite utevistelse det här lovet, har ju bara varit regn o halka. Nu ska vi se klart på Sveriges mästerkock...

lördag 4 januari 2014

Uttråkad

Känner mig uttråkad, men ändå har jag ingen lust att göra nåt. Sitter i soffan och glor mest... Funderar på att se en film lite senare, vet dock inte vad? Igår kväll såg jag "Hur många kramar finns det i världen?", uppföljaren till "Lingonfilmen". Den var ganska bra, men inte lika bra som den första. Från det ena till det andra så har jag nu HEMTELEFON igen, samma nummer som förut, det var på tiden va? Heja Telia...Jag har faktiskt agerat gnällspik och skrivit ett långt mail till Telia efter alla fel som uppstått, eftersom det inte går att komma fram på telefon (alltid minst 36 minuters väntetid i kön). De har inte svarat ännu så vi får väl se om DET fungerar åtminstone. Känns tveksamt.
I morse sov jag ända till tio i nio, trots att jag lade mig ganska tidigt igår. Skönt! Pratade med Jenny igår kväll och vi konstaterade att det är ett helt år sen hon och Sophia kom upp då Jenny fick värsta magsjukan och låg på toan hela natten... Vi har planer på ett nytt försök framöver, det vore ju kul att umgås utan kräksjuka. Får se när vi får till det...
På måndag är det ju röd dag igen, helgerna tar aldrig slut, och det är så klart skönt, men det är helt ok när det blir lite vardag igen också. Då ska jag väl börja mitt nya liv igen, ni vet, träna, bättre kost osv... för vilken gång i ordningen? Men måste ju försöka... Nu har det slarvats sen i somras och kilo efter kilo läggs på igen och det mår jag skit av. Bläh och urk, tjatigt tjatigt.....Tänk att det faktiskt är januari nu, och vi har ingen vinter alls! Det är plusgrader och regn dagarna i ända. Ja, det passar mig utmärkt med plusgrader och snöfritt, men regnet hade jag klarat mig utan. Det känns så grått. Men vi är på rätt sida av året och det går mot ljusare tider och det gillar jag skarpt så jag ska inte gnälla över det. Tråkigt dock för alla barn att det inte riktigt finns något att göra ute nu.
Tacka vet jag sommar, denna bild är så härlig från i somras! Kasta kläderna och fort ner i vattnet!

fredag 3 januari 2014

Nu är glada julen slut, slut, slut....

På Nyårsdagen åkte mamma och Jerry hem igen, så roligt att ha dom här över Nyår! Mitt på dagen kom Anja och hennes yngsta dotter och hälsade på. Det var jättelänge sen vi sågs så det var trevligt att surra en stund. På kvällen åkte julen ut, så skönt! Jag tycker julen är jättemysig med allt som hör till, men direkt den är avverkad vill jag liksom börja på ett nytt kapitel! Så nu syns inte ett spår av julen förutom en blommande hyacint...Härligt! Hade bekymmer med vad jag skulle sätta upp för gardiner i köket, är fasligt less på panelgardiner, men det fick ändå bli ett par korta paneler som jag inte använt sen jag flyttade från huset 2010 eftersom de sedan inte passat. Så de blev ju som lite "nytt" ändå (fast jag egentligen vill köpa nya!). Igår jobbade jag igen och sen var jag till Ann på besök. Har bjudit hit henne och Lottis på middag på Trettondagsafton som tack för all flytthjälp jag fick av dom! Om en stund är det dags att gå till jobbet igen...
Trevlig helg igen!

onsdag 1 januari 2014

Gott Nytt År!

Första dagen 2014, God Morgon på er! Jag är som vanligt mest morgonpigg av alla, ingen annan är vaken.
Nyårsafton blev en riktigt lyckad dag, mamma och Jerry kom upp och har firat med oss, de åker hem idag. Vi har ätit god mat, druckit gott och haft det allmänt bra! På tolvslaget var vi ute och tittade på en massa fina fyrverkerier som skjöts här och var. Känns overkligt att det är 2014. Undrar vad detta år har att bjuda på?