Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

torsdag 29 augusti 2013

En bild från 1984....

Sitter i soffan hemma hos min bror och Linda. Det är morgon och det är bara jag som klivit upp ännu. Snett framför mig på väggen hänger ett foto på mig och brorsan. Jag var 8 år och han 3, det var ett tag sen...Minns den där dagen. Fotografen jagade honom runt hela studion och var alldeles svettig, det var inte lätt att få honom att sitta stilla då heller, min lilla turbo-bror! Minns att hon lockade med alla möjliga leksaker i hopp om att han skulle vara stilla en stund! Haha, vilka minnen! 

onsdag 28 augusti 2013

Stöttepelare

Det är ingen hemlighet att min bror mår oerhört dåligt just nu. Alla vi som är nära har varit/är så oroliga för honom! Igår kände jag att jag bara var tvungen att åka ner, bara veta att jag finns här och gör det lilla jag kan, även om jag inte kan påverka så mycket. Kom hit vid ett igår och har sovit här i natt, och faktiskt så känns det som det har viss betydelse att jag är här. Är så glad att jag åkte ner. Klart vi ska fixa det här också! Älskade lillebror! 

måndag 26 augusti 2013

I väntan på Idol

Sitter och väntar på att klockan ska bli åtta så Idol börjar, det är kul att kolla på alla tokiga auditions! Idag blev det terminens första vab-dag. Thea klagade redan igår kväll över att hon hade så ont i halsen. Hon fick en halstablett och somnade sen. Det första hon sa i morse var också att hon hade så ont i halsen. Optimistiska jag hade ju redan klivit upp, duschat och gjort mig i ordning för att gå till jobbet. Jag föreslog honungste, och att gå till skolan, men ringa om det inte blev bättre.... Hon försökte få i sig någon klunk, och en liten tugga på mackan, och sen började hon storgrina vid köksbordet! "Det gör så oooooont, jag kan ju inte ens svälja!" Då kände jag att jag fick så lov att stanna hemma med lillgumman och ringde jobbet....=(
Dess bättre är att det faktiskt blev bättre sen inpå dagen. Åkte och köpte isglass som hon fick äta och sen tyckte hon det kändes mycket bättre. Nu har hon åkt till Patric och jag hoppas att det inte blir nåt mer än "morgon och kvällshalsont", det är tillräckligt. Vill inte ha en repris av den förra "sjukstugeterminen".
Har väl inte gjort så mycket idag direkt. I morgon är det åter till arbetet i alla fall. Efter jobbet ska jag till frissan, välbehövligt och skönt ska det bli!

söndag 25 augusti 2013

Söndag...

Redan söndag! Vart försvann den här helgen då? Har inte gjort då mycket. Bakade "falsk morotskaka" a'la Lchf igår som blev riktigt mumsig! Och idag har jag bakat Drömmar-dock INTE Lchf, så själv tittar jag bara på dom...:-/ Helen och Lottis kommer snart förbi på fika så dom kan få smaka!
Thea hade varit på Hemsö fästning igår, kul för henne! Grabbarna var där med Erik tidigare i sommar, så nu är det bara jag som inte har varit där! Tänker varje sommar att jag ska, men kommer inte längre än så... Nåja...Nästa sommar kanske...;-)


lördag 24 augusti 2013

Fredagstrött

Oj vad jag var trött igår! Somnade tidigt i soffan och barnen hade fullt sjå att få liv i mig så jag kunde förflytta mig till sängen. Tråkigt med såna fredagar, helgerna blir så korta. Var med Thea på ridskolan, sen handling och middag, sen hann jag inte så mycket mer...
Idag har Thea följt med Patric o Anneli på "hemligt upptåg", vet inte vad hon ska göra för kul! Jag ska skjutsa Edvin på kalas, och sen borde jag verkligen, verkligen städa här...:-/
Spindlarna som vi hade såna problem med förra sommaren håller visst på att återvända, jag HATAR dom! Det är inte små varianter heller, utan riktigt stora grova håriga vidriga saker! Jag är desperat, och barnen livrädda. Jag har googlat och googlat och hittat nån grej man stoppar i kontaktuttaget som ska hålla spindlar borta. Kan köpas på Bauhaus för 299kr. Måste nog införskaffa, kan vara värt att testa i alla fall. Inte kul när barnen knappt vill duscha! Och jag själv är inte mycket tuffare. Spanar misstänksamt i varje hörn och skakar sängkläder innan sovdags. Blääääh! 

onsdag 21 augusti 2013

Årskurs två, fem och NIO.

Fattar inte hur barnen kan vara så stora!!! Skumt som attan att Thea börjar i tvåan, Edvin i femman och Jonathan i nian. NIAN liksom. Då var man ju stor. JAG gick ju nyss i nian! Nåja det är bara att följa med i svängarna....De verkade i alla fall ganska nöjda med första dagen, även fast de varit lite anti innan (förutom Thea som har längtat!) Det har varit stekhett ute idag, rena högsommarvärmen och jag har fått ont i ögonen av att ha varit ute hela långa dagen utan solglasögon. Ögonen rinner och svider som bara den! Vem kunde tro att det skulle vara så här varmt?
Det har annars varit en vanlig dag på jobbet. Precis när jag gick ut genom grinden på jobbet ringde Jonathan och frågade om jag hade slutat jobba. Jag sa att jag precis var på väg till fritids för att hämta Thea. Då sa han: "Du kan gå hem i stället mamma, jag hämtar henne jag så slipper du, jag är ändå på väg hem från Kackela!" Goa unge! Det är så mycket värt att få sån hjälp ibland när man annars gör allt själv. Det har varit lite känslomässigt jobbigt idag. Mina tankar har varit hos brorsan och Linda, då ytterligare en nära vän till honom/dom har gått bort, alldeles för ung. Hade jag haft mer ledighet att ta ut skulle jag ha åkt hem till Söderhamn på stört. Skulle bara vilja finnas där, även om det inte hjälper. Mår så dåligt när någon närstående mår dåligt att jag själv skulle kunna sätta mig och storgrina! Det är såå orättvist vad mycket hemskheter som hänt nära vänner till dom det sista året. Man tror knappt att det är sant. Men det är det tyvärr. Önskar jag kunde göra något. Men det kan jag inte. =(
Efter regn kommer solsken. Ibland känns den där solen dock väldigt långt borta.
Nu ska jag tänka på annat och se på Idol med barnen.
Hur kan den här lilla plutten ha börjat i årskurs nio idag? Det här fotot känns ju som alldeles nyss! En av de tre lyckligaste dagarna i mitt liv....

måndag 19 augusti 2013

En ser på film, en leker med telefonen...

...och den tredje är ute och åker skateboard... Men så skönt att dom är hemma igen, vissa veckor känns längre än andra.
Planeringsdag på jobbet idag, känner mig trött och lägger mig nog tidigt i kväll. Men först måste jag så klart se "Idol" som börjar om tio minuter. Ett favvoprogram som jag har saknat.

söndag 18 augusti 2013

Mums

Bakade formfranska a'la Lchf, rostade ett par skivor och gjorde skagenröra... Mums mums må jag säga...:-)


Besök från Sveg, tripp till Birsta och en trevlig kräftskiva!

Vilken trevlig helg jag har haft! På fredagen kom Madde och hennes svägerska som också heter Madde hit. De skulle till Birsta på lördagen och ville komma hit och sova över på fredagen så de skulle slippa kliva upp så tidigt för att åka på lördagen. När de var här kom jag på att jag också ville till Birsta, så jag åkte med dom ner och tog en buss hem. Vi var där kl nio och åt frukost på Ikea. Lite shopping blev det, köpte en jättefin tröja på Cubus som jag blev så nöjd med! Bussen hem var naturligtvis försenad, så jag hann inte med bussen hem från stan sen, så jag gick från resecentrum hem. Inte för att det är världslångt, men det kändes så när jag bar på kassar och hade platta skor som jag får ont i hälarna av! Nåja...På em blev jag upphämtad av Lottis för att åka på Kräftskiva hos Helen och Patrik. Det var mycket trevligt, och mycket, mycket gott! Kom hem vid halv två i natt och då var jag dödstrött och somnade som en stock och sov till närmare tio i  morse. Härligt! Idag är det en slappardag här hemma. Ska åka och handla lite inför veckan. I morgon har vi planeringsdag med jobbet. Grabbarna är på väg hem från Göteborg och ville komma redan i kväll, och i morgon kommer även Thea. Två dagar kvar av sommarlovet. På onsdag börjar de i skolan. Då har jag plötsligt en andraklassare, en femteklassare och en niondeklassare! Hur nu det är möjligt....?

torsdag 15 augusti 2013

Födelsemärken...

Jag är verkligen inte den som springer hos doktorn i onödan. Är verkligen inte hypokondrisk av mig utan snarare åt andra hållet, tror aldrig att något är så allvarligt. Men den sista tiden har jag faktiskt oroat mig lite. Jag har fått ett flertal nya födelsemärken här och var på kroppen. Några av dom växer och ändrar form och färg, ett på ryggen har börjat besvära mig lite då det skaver mot kläderna. Har ju extremt känslig hud och bränner mig lätt. Läser mycket om hudcancer i tidningar nu för tiden och har nu bestämt mig för att kolla upp dessa märken. Vet att de flesta födelsemärken är ofarliga men ändå...Bara för att. Det är inte likt mig att oroa sig, så nu ska jag ta oron på allvar har jag bestämt. Mejlade nyss vårdcentralen, får se när jag får en tid...

Lchf-pancakes i min rosa stekpanna...

Pratade med Jenny igår och hon tipsade mig om enkla Lchf-pannkakor. Jag är ju urdålig på att steka pannkaka, men har fått tips av Lottis att det är enklare i teflonpanna... Nu har jag ju ingen "riktig" teflonpanna, men jag har min fina lilla rosa minipanna som jag fått av mamsen. Det funkade riktigt bra och de blev grymt goda! Smakade verkligen som riktiga pannkakor! Dessutom gillar jag skarpt recept som är så enkla att göra. Det här receptet blev tre portioner.

3dl grädde
3 ägg
1-1,5 msk fiberhusk

Vispa ihop och stek! Serverade med hallongrädde. Mums!


onsdag 14 augusti 2013

Lång vecka

Det är bara onsdag fast det känns som det borde vara fredag för länge sen! Vet inte varför jag tycker att denna vecka går så otroligt sakta! Suck suck...
Har nyss pratat med grabbarna som är i Göteborg. De hade så kul så hemfärdsplanerna var ändrade ända till söndag! 
Thea var in som som hastigast och hämtade sina badkläder, och de var på väg till Edsele, så hon var också så nöjd och glad! :-)
När barnen är glada är jag glad!
I morgon ska det bli finväder enl prognosen. Hoppas på det efter senaste dagarnas provsmakning av hösten. Är inte riktigt redo för den än! (Är jag någonsin det?)

tisdag 13 augusti 2013

Mätt...

Sjuukt god mat och efterrätt på kvällens tjejmiddag, det gjorde du bra Britta! Tycker synd om Lottis som inte kunde följa med för sin eländiga migrän. :-(




Nya jeans och tjejmiddag i Kramfors...

Idag slutade jag halv tre som nu är min kortaste dag enligt nya arbetsschemat. Blir nog lite ovant utan de riktigt korta dagarna, men det blir nog bra det här med. Efter jobbet åkte jag på KappAhl och köpte mig ett par nya jeans, riktigt snygga och sköna. Det var 25% på valfri vara så jag passade på eftersom jag har så dåligt med byxor...
Nu väntar jag på att Helen ska hämta upp mig, det är nämligen tjejmiddagsdags hos Britta i Kramfors. Äntligen, känns som en evighet sedan eftersom jag missade förra gången som var i juni då Thea hade magsjuka! 

måndag 12 augusti 2013

Trötter

Är SÅ trött i kväll. Soffläge sen jag kom hem från jobbet...! Nu har jag just förflyttat mig till sängen med nya numret av Mat & Hälsa. Får se hur många sidor jag orkar läsa innan ögonen faller ihop... Natti natti.

söndag 11 augusti 2013

Hon sover och sover....

Kl är tio över nio och Thea sover fortfarande. Själv har jag nog varit vaken i en och en halv timme nu...Grabbarna åker till Göteborg med Erik idag så de åkte till honom redan igår kväll. Får se vad Thea och jag hittar på idag? Om hon nu tänker vakna nån gång...;-)

lördag 10 augusti 2013

Myskväll med barnen!

Igår kväll hade vi vår "myskväll" hos Ann med alla våra fina barn! Så kul när alla är med samtidigt. Vi grillade, åt och drack gott, spelade yatzy o bara hade trevligt. Grabbarna övernattade och jag och Thea gick hem runt elva-snåret. Så kul när vi trivs så bra ihop hela familjerna! Mats är i Norge och fiskar så han fick inte vara med. ;-)


torsdag 8 augusti 2013

Fransk manikyr

Skrev ju för några veckor sen att jag har börjat spara ut naglarna. Mina naglar växer nog långsammast i världen! Men nu börjar de i alla fall bli liiite långa och det börjar bli kul med nagellack och sånt. Idag testade jag att göra fransk manikyr för första gången i mitt liv! Pillrigt, svårt och lite roligt. Blev ganska bra, men längtar som sagt tills de är aningen längre. De växer dessutom i så olika takt, vissa är ganska lagoma nu, medan andra fortfarande är lika kort som när jag började. 

Torsdag redan...

Veckan har gått ganska fort, även fast jag upplevt att tiden går långsamt på jobbet...
Efter jobbet åkte jag ner på bolaget en sväng och köpte två rose-sorter som jag varit nyfiken på ett tag, nämligen Black tower och Tre apor. Bägge är ju goda i vitvinsform. Sen for jag och handlade, bland annat kött som nu lagts i marinad. Jag och barnen, och Ann och hennes barn ska nämligen ha en liten "grillafton" hemma hos dom i morgon kväll! Det ska bli såå kul och mysigt. Även våra "stor-grabbar" Jonathan och William ska vara med! Blir en perfekt avslutning på fredagen! Härligt! Nu blir det ryggläge i soffan fram till läggdags. Är supertrött. Har inte vant mig vid att kliva upp tidigt ännu efter semesterns lata härliga sovmornar...

onsdag 7 augusti 2013

Ur en 8-årings dagbok...


Thea kom och visade mig vad hon hade skrivit i sin dagbok...
"Love. Kära dagbok. Jag har en väldigt bra familj, hjälpsam och trevlig. Påhittig och smart. Världens bästa familj. Mamma." 
Och så nästa sida...


"Tack för allt familj. Ni tar verkligen hand om mig. Tänk att jag fick dig. I love you mamma o pappa o Edvin o Jonathan."

Gissa om hjärtat höll på svämma över. Lilla älskade unge!

tisdag 6 augusti 2013

Lchf-snacks från Willys

Blev överraskad när jag av en slump hittade dessa lchf-snacks på Willys, har tidigare bara sett dom på nätet. Dyra, men faktiskt riktigt goda! Helt ok om man ska helglyxa ibland. 0 kolhydrater!!! Då fick Willys ett litet plus då. (Har mest fått minus av mig hittills).

Strålande tisdag

Ännu en fin dag, ljuvliga underbara sommar, kan inte säga det nog många gånger! Öppnade på jobbet och hade därmed kortdag. Gick sedan till Ann på en kopp kaffe och surr i var sin solstol. Lånade en bok av henne, hoppas den är bra, har varit lässugen ett tag!
Till middag blev det klassiska "Sambalkotletter" och en egenpåhittad simpel Blomkålsgratäng som blev god. Kokade små blomkålsbuketter och lade i en form. Vispade ihop en ask creme bonjour vitlök med lite grädde, riven ost och kryddor och klickade över blomkålen. In i ugn, och vips färdigt! Blev riktigt gott. Till o med barnen tyckte det (fast de hade pasta till), och Edvins kompis som var middagsgäst bad till och med om att få mer av blomkålsgratängen! Kul! 



söndag 4 augusti 2013

Avskedsbrev till semester 2013

Tack för allt, härliga semester 2013. Framför allt för det fina vädret du bjudit på. Varje år just denna dag har jag sån ångest över att börja jobba i morgon. Det har jag även i år, men på något vis mindre än vanligt. Det är tack vare dig, som bjussat på så många fina dagar! Jag kommer minnas dig i många år fram över och vara dig evigt tacksam. Jag som är en "vädermänniska" och rätt kräsen har inte upplevt en sån här fin semester på länge! Dessutom har jag delat de fina upplevelserna med människor som betyder mycket. Fina vänner och släktingar som gör mig glad. Jag har som vanligt inte gjort "något märkvärdigt". Inga längre resor eller sevärdigheter. Men trevligt umgänge och stranden räcker långt för mig, och det har jag fått. Och sol förstås, det bästa av allt.
Tack än en gång! På återseende semestern 2014.

fredag 2 augusti 2013

Sista semesterdagen...

Idag är det min sista semesterdag...Bara helgen kvar innan allvaret börjar igen. Det har nog varit en av sommarens varmaste dagar idag, så himla härligt! Madde åkte idag, vi har haft roligt som vanligt utan att göra något särskilt! I morgon blir det förhoppningsvis en stranddag och sen på kvällen blir det utgång på Hamnkrogen. Ska bli superkul, längtar!!!

torsdag 1 augusti 2013

Ny smakupplevelse

Igår kom Madde! Jag hade gjort skagentoast till lunch när hon kom. På lchf-bröd till mig och vanligt till henne. Så himla gott det var! 
Har läst att man med måtta kan äta sötpotatis när man kör lchf. Igår hade jag fått för mig att vi skulle testa det till middag, och jösses vad gott det var! Mums mums, rena rama festmåltiden! Det kommer garanterat bli fler gånger. 
Förutom att äta så såg vi en superdålig film igår kväll. Minns inte ens namnet på den just nu, men det var en svensk relativt ny film m Kjell Bergqvist. Dötråkig var den i alla fall, om nå gubbar som åkte finlandsfärja...:-/ Just nu är det torsdagsmorgon, Madde sover och själv blev jag väckt av ett sms från brorsan. Det var inget speciellt men sen blev jag klarvaken i alla fall, typiskt mig att vara så lättväckt medan syster är tvärtom. Hon skulle inte vakna av en bomb i samma rum! Tro vad vi ska hitta på idag då?