Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

söndag 30 juni 2013

Sommardag med kalla havsvindar...

Idag for jag, Thea och Edvin ut till Svartvik. Vi blev där ett par timmar men sen for vi hem, det blåste så kallt där vid havet. Men barnen badade ändå, jag satt i solstolen och småhuttrade...;-)
På em kom Lottis förbi en sväng på kaffe, satt ute på balkongen och där var det stekhett! Jag och barnen käkade middag på balkongen också, då var det aningen svalare och jätteskönt! Jonta har kommit hem, men stack till Tobbe på direkten, de har saknat varandra nu, de som umgås varje dag annars!





lördag 29 juni 2013

Mor och dotter-dag

Idag har Edvin varit i Solumshamn på "Wild kids". Jag och Thea passade på att ha en "tjejdag" på stan. Vi gick i affärer och fikade på Tullporten. Eller ja, Thea fikade, jag tittade på, eftersom de inte hade nåt jag kunde fika där. Thea fikade en snygg bäver...;-) När vi åkte hem sa Thea: "Gud vad vi har haft roligt idag!" Tänk vad så lite kan göra så mycket...=)
Resten av dagen har jag inte gjort så mycket. De hade lovat sol idag men det har varit molnigt och ganska kyligt ute. Hoppas på sol i morgon i stället. Hade varit trevligt med en stranddag!
Edvin var i alla fall också väldigt nöjd med dagen. Hans lag hade vunnit (av 6 lag!), så han var så glad! I morgon kommer Jonta hem från Lustholmen efter en veckas jobb. Längtar efter honom, känns som en evighet sen!

fredag 28 juni 2013

En vecka kvar...

Fredag morgon... Om en vecka jobbar jag sista dagen innan semestern...Som jag längtar! Är som en död sill när klockan ringer varje morgon! I natt har jag vaknat hundra gånger och flygit upp ur sängen på grund av sendrag i vaderna! Aj, vad det kan göra ont! I perioder har jag det så ofta. En del påstår att det beror på vätskebrist. Det kan säkert stämma då jag är jätteslarvig med att dricka om dagarna... Måste skärpa mig! Om en vecka fyller Edvin 11 år. Svår ålder... Vad ska man hitta på för present?? Någon som har förslag? Nu är det dags att gå till jobbet! Ha en fin fredag!

onsdag 26 juni 2013

Långdag

Idag har det varit en lååång dag. Hade världens huvudvärk på fm, inte ens två alvedon hjälpte minsta lilla. Det släppte till sist i alla fall, men det har varit en seg dag. Till middag blev det lax i ugn med sås av grädde och gräslöksost. Potatis till barnen, blomkålsris till mig. Det är bara sååå gott! Vi passar på denna vecka när inte Jonta är hemma, han gillar inte lax. Fantastiskt nog hade Jocke fått tag i hjullagret, så bilen är redan fixad och tillbaka hos mig! :-) Får se hur länge det varar denna gång... 
Jag är så trött idag, känns som det blir en tidig kväll...

tisdag 25 juni 2013

En härlig sommardag

Jobbade kortdag och sen for jag med Edvin, Thea och Alex till Smitingen. De badade trots det iskalla vattnet, själv njöt jag av solen... 




Sen åkte vi hem, Thea och jag for på Maxi och handlade, vi lyxade till det med lite jordgubbar ute på balkongen efter maten...


Sen ringde E och sa att jag kunde köra upp bilen till Jocke så han åtminstone kunde kolla vilket hjullager som var paj. Sagt och gjort, körde dit goffe och E hämtade upp oss. Han skulle åka ut till Lustholmen där Jonta är på sitt livs första sommarjobb denna vecka, för att lämna fiskespön, så vi hakade på för att se hur han har det. Det gick ingen nöd på honom, vilket superfint ställe!!! 




De "bor" i den lilla gula stugan...fint! Sen åkte vi hemåt och då ringde Jocke och sa att det var hjullagret höger fram som var slut. Han sa även att han skulle kolla om delen finns att få tag på i stan i morgon och i så fall fixa det åt mig! Med min vanliga tur så finns säkert inte delen inne...:-( Men vi får se...
Nu är jag trött och gruvar mig för i morgon när jag jobbar till halv fem! Nu är det rent av tråkigt på jobbet. Relativt lite barn och många vuxna, alla längtar efter semester och allt känns lite extra segt... Men men...8 arbetsdagar kvar, nedräkningen har börjat! :-)
God natt mina vänner!

måndag 24 juni 2013

Den höll en helg i alla fall...:-(

Erik ringde och frågade om jag kunde hämta upp honom hos Jocke, för nu var det hans bil som skulle lämnas in. Sagt och gjort... När då E satt på passagerarsidan säger han: "Men...Du har ju fel på hjullagret, hör du inte det?"

Skulle ni ha skrattat eller grinat? Jag är sååå nära till riktiga tårar- i flodvågsform just nu!!! Det innebär att jag förmodligen blir utan bil hela semestern, eftersom Jocke har rätt fullt nu och ska själv gå på semester! Det hjälper inte att de som kan bilar säger: "Jo då, bilen i sig är bra, det är bara små vanliga slitage-fel som alltid blir på gamla bilar..."
VARFÖR MÅSTE ALLA FEL AVLÖSA VARANDRA HEEEELA TIDEN???? Kan det inte åtminstone få gå ett tag emellan?
Kunde den åtminstone inte få vara hel över semestern? 
Jag ska vara så tacksam över att jag kom iväg i helgen åtminstone. Och kul hade jag!!! 

söndag 23 juni 2013

Den roligaste helgen på länge, ja kanske den roligaste någonsin!

Åh herregud vilken välbehövlig rolig helg! Käkarna har jobbat stenhårt, både med att äta en massa gott, och att skratta! Känns som att det här kan bli ett långt inlägg...
På midsommarafton när Madde åkte och jobbade åkte jag till Sandsjö och hälsade på min fader och Marie. Trevligt! Jag fick bland annat se ett foto av pappa som ung (vet inte om jag sett något förut). Jag tyckte han såg välbekant  ut men kom inte på vem han var lik. Det kom jag på senare, när jag var tillbaka i Sveg. Bingo Rimer så klart! =) Hahaha vad jag skrattade när jag såg det!
Väl tillbaka hos syster började midsommarfirandet. Flera av deras kompisar kom så vi var nog närmare 15 pers kanske? Riktigt trevligt och supergod mat så klart. Tyvärr hällregnade det så det blev en riktig inomhuskväll, men det gick bra det med! Spelade "Med andra ord" och skrattade...=)
På midsommardagen gick Madde och jag ner på "byn" och åt Langos på världens mysigaste fik som finns där. Gott var det också!
Sen kom vi på att det var Pubafton på "Knuten" på kvällen och att vi ville gå ut. Sagt och gjort. Madde bjöd både på Baileys, Rom o cola och rosevin....Sen började en av mitt livs roligasre kvällar tror jag bestämt! Haha, kan inte sätta ord på vad det var som var så extremt roligt egentligen, men allt bara var SÅÅÅ kul. Ni vet en sån där höjdarkväll som man minns hela livet...
För det första träffade vi Söderhamnsbor och helt plötsligt kände alla varandra, ni vet "jaha är du syster till honom, jaha och jag har varit tillsammans med den och är kompis till den...." Så där när alla har nån anknytning till varandra fast vi aldrig har träffats förut. Kul kul och mycket att prata om!
För det andra kom det en religös gubbe och satte sig vid vårt bord som Madde drev med och det slutade med att han var så imponerad av hennes bibelkunskaper och undrade vart hon lärt sig allt? Hahahahaha, gissa om vi fick roligt åt det?!?!?! Oj oj oj...

Sist men inte minst, när stället stängde och vi var så där barnsligt fnissiga så åkte vi cykel i en lekpark. Oj oj vad kul allt kan vara ibland! ;-)
Det allra roligaste på hela kvällen var dock när vi kom hem. Mathias hade gått hem tidigare än oss och hade ingen nyckel, så han hade lagt sig i förrådet intill garaget!!!! Hahahaha, vi skrattade så vi höll på kissa på oss när vi hittade honom i en hög av bråte...Flyttkartonger, grillkol, resväskor, färgburkar...och så Mathias i mitten under en skoterjacka...precis som en uteliggare, men med skorna prydligt uppställda och glasögonen avtagna och fint lagd på en bänk. Tur det var nära till en toalett annars har det hänt en olycka. Hysteriskt skrattanfall strax efter tre på natten! Ja jag säger då det.
Det är så roligt skönt med såna här barnsliga skratt-attacker-kvällar ibland!
"Finn ett fel"...Just det, man ser ett öra ovanför den blålila jackan....;-)

Sist men inte minst, som grädde på moset.... Tragiskt nog så har det försvunnit en dansk gubbe i Sveg i helgen också, så det är värsta pådraget med sökande och missing people är också inblandade. Idag på fm kom det en tjej och knackade på hos Madde o Mathias och frågade om hon fick titta in i "öppna förråd", eftersom de höll på finkamma hela Sveg i sökandet.
Gissa vilka tankar vi fick? Tur att Mathias hade vaknat och flyttat inomhus. Det hade blivit lite jobbigt om de hittat honom där när de sökte efter den försvunne mannen. HAHAHAHA, då blev det kul igen!
TACK Madde för en suuuuperkul helg, tur att den blev av till sist! =D



fredag 21 juni 2013

Sveg by night...:-)

Jag är här! Har precis krypit ner i "min" säng här hemma hos syster och ska snart sova. Bilfärden gick bra, inget krångel eller några missöden...
Vi åt middag på Svegskrogen, fusk på hög nivå men väldigt gott! :-)
Madde har förberett en massa gott inför morgondagen och jag har mest blivit bortskämd...som synes på bilden... Jordgubbar m grädde, rose-vin och en baileys...mmmmm... 
I morgon bitti skjutsar jag Madde till jobbet och själv åker jag vidare till Sandsjöskogarna och hälsar på min far.

onsdag 19 juni 2013

Sommarfint på balkongen

Idag har Thea äntligen varit ganska pigg och till och med ätit riktig mat! Härligt! Hon ville åka en sväng på Dollarstore så vi gjorde det på fm. Sen for vi och köpte lite blommor till balkongen, så nu ser det lite bättre ut där ute! På em skjutsade jag bort henne till P, så i morgon ska jag till jobbet igen... Antar att det vankas midsommardans där i morgon....och sen när dagen är slut DRAR jag! Det ska bli sååå skönt, och kul, att komma bort några dagar! Har nyss varit och tankat och ska nu packa väskan. Inget kan väl krångla denna gång eller? När jag tänker efter är nog halva väskan packad sen förra gången jag skulle iväg. Då blev jag så sur så jag bara slängde den i ett hörn och där har den stått. Har plockat upp en del saker vid behov, men resten ligger kvar...Bara halva jobbet kvar med andra ord! =)
Ringde nyss till pappa också och han lät glad över att jag skulle komma en sväng på fredag. Kul!


tisdag 18 juni 2013

Hopp om tillfrisknande...

Thea har inte kräkts sen igår eftermiddag. Hon har varit ganska pigg idag men inte ätit just något. Vi har roat oss med att titta igenom nästan hela serien av "Skärgårdsdoktorn", så här 15 år efter alla andra...Nu har vi bara tre avsnitt kvar och dom tar vi i morgon! Det roliga är att Thea tycker att det är lika bra som jag tycker...:-)
Hela förmiddagen gick jag och väntade på besked från brorsan som körde upp för mc-kortet igen. Var så nervös så jag höll på bli galen. Messade och pratade med hans tjej flera ggr, vi var lika nervösa båda två! Gissa om jag blev glad när hon till slut ringde och sa de magiska orden: "HAN KLARADE DET!!!"
Åååh jag blev så otroligt glad så tårarna rann! Grattis älskade lillebror!!!!
Edvin har ju fått en ny tid i Sundsvall på måndag och hade fått papper om att han skulle lämna urinprov på vårdcentralen innan, så det skulle vi hasta ner och göra i morse. Eftersom Thea var sjuk var jag tvungen att lämna henne ensam hemma under tiden. Gissa om jag blev stressad när vi fick sitta i väntrummet en hel timme innan vi fick komma in på lab. Hade telefonkontakt m Thea, var orolig att hon skulle kräkas i sin ensamhet, men det gick ju som tur var bra! 
Nu ser jag fram emot torsdag kväll då jag förhoppningsvis tar mig iväg till Sveg. Nu missade jag avtackningen av en kär kollega som ska gå i pension igår kväll, och nu i kväll missade jag tjejmiddag hos Helen. Nu tänker jag inte missa mer roliga saker denna vecka. Våga vägra sjukdomar! ;-)
Madde jobbar dag på fredag. Funderar på om jag kanske ska åka och våldgästa min fader då? Ska ringa i morgon o kolla om det passar. Det är snart ett år sen jag träffade honom så det vore kanske på sin plats.
God natt!

Friskhetstecken??

måndag 17 juni 2013

Vad är detta?

Sista kräkningen igår var kl tre.... sen mådde hon relativt bra på kvällen och hade diarre en gång. Sov sen hela natten och vaknade som en sol, på strålande humör, pigg och alert och sugen på frukost! Äntligen har det vänt, tänkte jag. Hon åt en tugga på en macka och lite, lite yoghurt. En timme senare kom den värsta, värsta spyan, som en fontän...och sen en gång till! Vad är det frågan om? Kräkas i tre dygn känns inte normalt, även om tanten på rådgivningen sa att det kan sitta i länge... Nu väntar jag på att vårdcentralen ska ringa upp, jag måste höra direkt med dom också vad de tycker. Lider så med henne! Nu får det väl ändå vara nog! Och såå konstigt att det kan gå så lång tid mellan "tömningarna", det känns inte som en vanlig magsjuka.
Det grämer mig att jag missar planeringsdagen på jobbet idag, känns inte alls bra... =/ För att inte tala om dessa pengar jag förlorar, månad efter månad. På hela denna termin har jag fått EN hel lön. EN enda, det är ju inte klokt. Jag är döless just nu. På ALLT. Vill dra nåt gammalt över mig och bara vara. Ge mig semeseter NU, både från sjukdomar och annat som känns bläh. Till helgen ska jag iväg till Sveg. Blir dock förvånad om inget kommer emellan denna gång. Men jag behöver det nu, behöver göra nåt kul. Känner mig faktiskt lite deppig, för första gången på länge.

söndag 16 juni 2013

Sommaren är räddad...;-)

Senaste numret av Mat & Hälsa kom igår.  Den bästa tidningen någonsin, läser den verkligen från pärm till pärm! Något jag alltid tyckt varit svårt när det gäller lchf är det här med viner, vilka är det "bäst" att dricka? Nu fick man en hel sida med tips, superbra! (Inser dock att jag vanligtvis brukar ta de från den högra sidan...:-/) 

Nu spyr hon igen...

Ringde sjukvårdsupplysningen. Fick bara sitta 32 minuter i kö innan jag kom fram...:-/ Hon jag pratade med sa att det är en "typisk maginfluensa" och att det kan sitta i upp till en hel vecka så här i sommartider!? Hon sa även det vanliga...dricka mycket osv... Thea både kräks och har diarre om vartannat, har dock inte haft feber sen i morse. Jag tycker det är så konstigt att det kommer och går hela tiden...att det stannar av och sen börjar om igen...? Suck... Det är då den värsta/segaste magsjukan vi varit med om någon gång. Lider med henne, önskar vi kunde byta ett tag så hon slapp! Samtidigt är jag dessa stunder tacksam över att jag aldrig får magsjuka. Då vore det jobbigt att springa och tömma hennes hundrafemtioelva spyhinkar. Usch och bläh för magsjuka!

Frukost, feber och en fantastisk ros!

Sitter och äter en tråkig frukost, 2 ägg och en burk makrill. Nu är det nya hårda tag! Hela sista veckan har jag spårat ur ganska rejält när det gäller ätandet. Vet inte riktigt själv vad det beror på, men det känns som en riktig svacka. Blir inte kul med min obligatoriska måndagsvägning i morgon, eftersom jag vet att en veckas fusk ger minst två kg upp. Men som sagt, nu är det tillbaka till ordningen som gäller. Rätt bra med en blogg där jag kan lova nåt till så många. Det jag lovar försöker jag hålla. Just nu känner jag mig arg och besviken på mig själv. Dags att läsa "Sockerbomben"-boken för fjärde gången. Den är guld värd när jag har svackor!
Thea hade 38,8 i morgontemp, inte kul. Har dock inte kräkts sen igår...
Är förundrad och imponerad av en ros jag fick av ett barn i tisdags på jobbet. Den är lika fin fortfarande, efter fem dagar. Helt fantastisk! Kul när rosor håller sig ett tag!


lördag 15 juni 2013

...och så feber igen då...

Det är inte Theas år i år. Hon har varit mer sjuk än någonsin tidigare. Hon sov i natt efter sista kräkningen vid tolv, halv ett...Trodde det var över, men hon har spytt två ggr till idag, och nu hux flux har hon 39,8 i feber!!!! Ville inte lämna henne så jag ringde Patric som åkte och köpte tabletter och glass. Vi hade bara flytande alvedon hemma och den kräktes hon upp direkt! Stackars lilla gumma. Vad beror det på att hon så ofta har feber nu för tiden?!? Känns inte bra...Hoppas hon får behålla tabletten nu så hon får ner febern...:-(

fredag 14 juni 2013

Om det finns nån gud skulle hon få sluta kräkas...

Jag tror inte på Gud, men om han/hon finns så ber jag här och nu att hon slipper kräkas en gång till. Herregud vilken magsjuka! Jag överdriver inte om jag har tömt hinken 10-12 gånger nu... Och nästan lika många gånger har hon fått bytt trosor. Det är SÅ synd om henne. Så fort hon dricker nåt så kommer det upp igen. Hon somnade för ca en timme sen, men vaknade nyss och kräktes igen...:-(
Nej, usch vilken sommarlovsstart! Grabbarna håller sig hemifrån i natt...Jag förstår dom. :-(
Törs man somna nu tro? Känns som jag vill ligga och "vaka" över lillstackarn. Mitt lilla hjärta...som var så bedårande vacker på avslutningen idag! Jonta hade förresten höjt två av sina betyg, i slöjd och i fysik. Kul kul!!!

Ingen rolig start på lovet...:-(

Thea har fått magsjuka! Det är ju inte klokt... Jag reagerade när vi fikade efter avslutningen på att hon inte åt lika mycket kakor som hon brukar (Hon är ett riktigt kakmonster). Efteråt åkte vi på Kochs och åt grillbuffe till lunch. Thea ville inte äta, hon ville inte ens ha glass! När vi kom hem sa hon att hon mådde illa, och efter ett tag kräktes hon...:-(
Nu har hon spytt 4-5 ggr till plus att det kommer ur andra ändan också, så det blev verkligen ingen bra start på lovet! Stackars Thea! Tur i oturen att hon hann vara med på avslutningen åtminstone! Nu är det bara att hoppas att alla hon kramats med under dagen klarar sig!

Sommarloooov!

Äääntligen sommarlov! Vädret höll sig någorlunda medan de sjöng, men vi fick fika inomhus i år. Regnet kom under slutsången...Men det gick bra det med! Nu är det sommarlov, och de här tre är jordens finaste! 

torsdag 13 juni 2013

Pannkaksjävlar...

Steka tunnpannkakor har aldrig varit min grej. Laga mat överlag är jag rätt ok på, men just tunna pannkakor, som borde vara basic, det man borde klara...det är omöjligt när man heter Catarina Hallgren. Många gånger i mitt liv har jag testat och det slutar alltid på samma sätt, det blir en geggig hög i stekpannan och jag blir förbannad och slänger alltihop. Nu har jag inte ens försökt på flera år, men sista tiden har barnen tjatat och vill att jag ska försöka igen. Idag gav jag med mig. Tänkte att jag borde kanske lära mig, jag är ju trots allt snart 37 år liksom....
Sagt och gjort, till barnens stora förtjusning! Vispade ihop en smet som en världsvan och försökte vara positiv...Hm... Första pannkakan blev över förväntan faktiskt...lika så den andra, och tredje...men sen hände det nåt, som vanligt. De gick sönder, de blev brända...de blev för tjocka...ja alla tänkbara fel, och sist men inte minst gick brandvarnaren igång och tjöt så vi fick öppna balkongdörren på vid gavel för att få någorlunda tyst på den (och slutligen fick jag ta ner fanskapet från taket för att få den heltyst!)... Barnen försökte med några uppmuntrande ord...: "Mamma, de blev nästan lika bra som pappas" sa Thea... "Hm...nja...din pappas pannkakor är nog lite finare" sa jag. "Mmmmm, ja lite finare kanske, faktiskt..." =)
Här med lovar jag på heder och samvete att jag aldrig i hela mitt liv kommer att steka tunnpannkakor igen! Och det hjälper inte med alla tips...hög värme, mycket ägg, mycket smör, bla bla bla, jag har provat ALLT. Jag KAN inte steka pannkakor. Har förevigat en som såg okej ut. En pannkaka i mitt liv.

onsdag 12 juni 2013

Slut som artist

Längtar verkligen efter semester nu. Känner mig så där totalt slut, trött, less och irriterad ni vet. Vill bara vara ledig! Har liksom ingen ork och tålamod för något. Bläh. Dessutom lägger jag mig på tok för sent på kvällarna nu när det är ljust ute, och då blir jag så klart ännu tröttare. Nåja, snart så är det semester..=)
En ynklig skoldag kvar för barnen, så himla härligt! Om de längtar? Gissa!
De har plockat hem böcker och årets arbeten från skolan, alltid lika roligt att titta igenom deras temaböcker, de har bland annat jobbat med planeter detta år som ni ser! =)
Idag hade Erik ringt Sundsvalls sjukhus igen, eftersom det aldrig vill bli riktigt bra efter Edvins operation...=( Doktorn hade tagit det på största allvar och Edvin skulle få gå om kösystemet och bli akut prioriterad, så inom tio dagar ska han få en ny tid på Sundsvalls sjukhus. Eventuellt kommer de att söva honom en gång till och gå in och titta hur det ser ut i urinvägarna...Jag börjar bli lite orolig nu, varför blir det aldrig bra? Är det nåt knas med njurarna eller vad kan det vara? Stackarn. Skönt dock att de tog oss på allvar och att det kollas upp ordentligt nu. Så här ska det ju inte vara.
Idag körde brorsan upp för mc-kortet. Han kuggade sig stackarn, tycker så synd om honom! Det verkar vara kort om tid på sig för att köra upp igen om man inte ska behöva skriva teorin igen, och det finns inga uppkörningstider, så han var inte så glad idag. Nu vet han inte hur det blir....=( Typiskt. Hoppas det ordnar sig...
Tänk att det är midsommar om bara drygt en vecka, hur är det möjligt? Hoppas, Hoppas, hoppas att inget kommer emellan eller att jag får nåt nytt fel på bilen.... för nu vill jag åka till syster yster! Har inte varit dit sen i november, eftersom allt har krånglat varje gång vi bestämt... Men just nu är hon i Turkiet och har det bra!
Från det ena till det andra, blev just påmind....Jag HATAR Windows 8, vilket jäkla skit! Man kommer ju åt en massa osynliga saker hela tiden så rätt var det är så poppar nåt annat än det man håller på med upp på skärmen...just nu försvann detta blogginlägg och ett fotografi kom upp bara så där! Sånt händer HELA tiden och det retar mig enormt mycket...! Usch... Ja jag är inte den smartaste, mest tekniska, men det gamla var i alla fall enklare och BÄTTRE. Men vem vet? Jag kanske har vant mig och lärt mig lagomt precis till Windows 9 kommer ut?? Suck.


tisdag 11 juni 2013

Dagsfärsk...

En alldeles dagsfärsk bild på mina tre finaste... Inte alltid man lyckas fånga alla tre på samma bild! Åh vad jag älskar dessa, vad jag är lyckligt lottad!

Gårdsfest och Studentbal

Idag var det den årliga gårdsfesten på jobbet. Fin skönsång av barnen och härlig uppskattning från föräldrar i form av både blommor och godsaker. Inget regn detta år heller, vi har sån tur med vädret varje år! Nu i kväll åkte Thea och jag ner på stan för att titta på alla fina studenter som hade bal. Tur för dom också att det inte regnade! 
Nu sitter jag i soffan och slappar, ska se sista  avsnittet av Biggest looser. 




måndag 10 juni 2013

Det finns dagar då man är så hiskeligt GLAD!!

Kom hem från jobbet, ganska trött. Lagade motvilligt mat och diskade undan. Skulle äntligen sätta mig ner när Edvin meddelade att de ska på utflykt med skolan i morgon och ska ha matsäck med sig...:-/ Suck, då måsta jag ju handla också! Ringde E och skulle få åka m honom till affären. När han hämtade mig sa han att golfen var klar att hämtas, så han skjutsade upp mig dit. Nu till det roliga. Den GLADA nyheten... Det var oljefiltret som läckt. Jocke hade ju nyligen bytt både olja och oljefiltret så det var alldeles nytt, men däremot ett "måndagsexemplar", dvs det var nåt fel på det. Därför bytte Jocke det igen nu, och det blir stället hans verkstad handlat grejer från som står för kostnaden av både filter och olja!!!! Kul att jag för en gångs skull har lite flyt! Först skojade E med mig och sa att det kostade mig 1200 kr och jag trodde honom (har ju noll koll), men sen när han sa att det var gratis trodde jag inte honom då heller. Det lät för bra för att vara sant! Tjohoooo vad glad jag är! Så jäkla skönt att slippa EN tråkig kostnad! Det kändes genast roligare att åka och handla sen. Tror jag log brett genom hela affären!

söndag 9 juni 2013

Solig söndag

Det blev en trevlig kväll igår. Först på Mormor Hilmas där vi åt middag och lyssnade på musik. Fin och bra sång, men lite väl lugna låtar, vi höll nästan på somna till sist, så då gick vi vidare ner till Hamnkrogen. Till en början var det inte mycket folk, men det kom eftersom och på slutet var det proppfullt. Träffade Anja och en kompis till henne där också, så de satt med oss sen. Trevligt!
I morse ringde Edvin och ville ha sin månadspeng i förskott, för han och Erik skulle till Birsta. Jag såg min chans att ta mig dit för att köpa lampan som Thea fick pengar till när hon fyllde år. Så jag frågade om jag fick hänga på och det gick bra, så då for vi dit, så nu är lampan inhandlad! Vad glad hon ska bli. Idag har det även blivit bestämt att Jocke tar sig an min bil i morgon och det känns bra. Fyllde på olja innan vi körde dit den nu idag och sen när vi kom tillbaka såg vi att det hade droppat olja  i ett streck hela vägen, så nåt knas är det allt. Mitt hopp tändes i alla fall nu att jag kanske har en bil till midsommar trots allt, så jag kanske eventuellt kan hälsa på syster yster... tänkt för vilken gång i ordningen? Nåja...vi får se. Just nu är min syster i Turkiet, hon åkte igår. Det är nog otroligt varmt där nu, men vi har ju fint här med för tillfället så jag klagar inte!
I morgon är det måndag igen, kortvecka även denna vecka, eftersom jag har tagit semester på fredag när det är skolavslutning. Skolavslutning. Säg det igen, visst låter det uuuuunderbart?!?! Det ÄR underbart och ofattbart. Sen veckan efter är det kortvecka igen eftersom det är midsommar...=) Och sen är det bara två arbetsveckor kvar innan SEMESTER..... Ååååh vad jag längtar!

lördag 8 juni 2013

Prinsessbröllop

I dag är det bröllop för prinsessan Madeleine. Jag tittar så klart...:-)
Mamma for hem efter frukosten i morse. Jag och Lottis for ner på stan och kikade runt lite och gick och fikade. I kväll ska vi gå ut. Ska äta på Hilmas och lyssna på livemusik. Självaste Lina som driver Hilmas ska sjunga, och det är jag nyfiken på! Blir snart upphämtad av Lottis. Hoppas på en kul kväll! 

torsdag 6 juni 2013

Spontanbesök!

I tisdags när jag pratade m mamma föreslog jag att hon kunde komma hit i helgen om hon ville. Hon skulle fundera lite... Igår när jag jobbade kom det ett sms: "Jag kommer i kväll!" Jag blev så klart hur glad som helst! Så nu är hon här och åker hem på lördag morgon. Thea har varit med oss idag och vi åkte ut till Smitingen och tog en promenad kring Klubbsjön. Mysigt och fint väder! Synd att jag ska jobba i morgon...:-/ 

tisdag 4 juni 2013

Kortare och kortare...

Idag var jag till frissan. Idag rykte även nackhåret, det blir kortare och kortare... Tänkte att det kan vara skönt nu inför sommaren- även om det varit riktiga höstvindar idag! Ovant känns det dock. Har pratat en lång stund m mamma o Jerry på Skype. De känns genast lite närmare när man kan se dom! :-) Sen i kväll ringde omtänksamma Ann och frågade om jag behövde handla, så då följde jag med henne på Ica en sväng. Nu är det dags att sova...

Ny favoritfrukost

Har gjort en ny upptäckt...Rysk yoghurt!  Riktigt krämig och god! Äter den med vaniljpulver och lite "frön". Enda nackdelen är att den bara finns i liten hink, tar ju slut så fort då! Alla "nya" frukostar jag hittar är positivt. Tråkigt att bara äta ägg jämt.

Trötter...

Kl är 05.16 och det är dags att kliva upp. Öppnar idag eftersom det är tisdag...jäsp...
Igår jobbade jag till fyra. Tog en prommis till Willys och handlade lite. Gjorde en supergod lchf-pizza till middag med pesto, salami och tomat. Mumma. Riktigt längtar till lunchen idag när jag får äta den igen! ;-)
Idag ska jag klippa mig, underbart! Hoppas det inte blir regn eftersom jag måste gå. 
Nä, nu är det dags att masa sig upp, trots att jag helst skulle vilja vända mig och somna om...:-/

söndag 2 juni 2013

Gullungen

Edvin och Jonta tog sina skateboardar ner till Willys. När de kom hem hade Edvin köpt en Loka lemon pie (min favvo) till mig för sina egna pengar! "Som tack för att du bjöd oss på så mycket på tivolit!" sa han....Finaste goungen! Dess utom hade han köpt chips som han bjuder mig och sin lillasyster på. Omtänksamma kille! Han är alltid så otroligt tacksam för allt, minsta lilla. Härligt.

Pengarna i sjön

Usch för tivoli, det borde vara förbjudet! Som att kasta en femhundring i sjön, och ändå betalade både Edvin och Thea en hel del utöver det jag betalade, med sina egna pengar! Tur att det är ett år kvar till nästa gång nu! =(
Kul hade dom i alla fall, och det var ju bra! Det blev inte samma fiasko som förra året. Då hällde regnet ner så vi var blöta utifrån och in på kroppen, Thea hade feber, Edvin blev kräksjuk efter första karusellåket, och Alex gjorde illa sig så han grät i en karusell. Minns hur Ann, jag och barnen sprang som galningar över nybron när vi skulle till bilen för att åka hem, och ändå fick vi byta kläder när vi kom hem för vi var så blöta! Hahaha, ja det är ett ganska roligt minne nu så här i efterhand...Men som sagt, i år var det glada miner för hela slanten åtminstone! Bara Ann och jag som inte var lika muntra...men nu är det avklarat för i år, vi härdade ut i över tre timmar så det var bra gjort av oss tycker jag! Tycker att tivolit kan infinna sig på "pappaveckorna" nästa år...;-)
Nu börjar jag bli skitless på att vara utan bil igen. Hoppas det inte dröjer allt för länge innan Jocke kan ta den. Har en förhoppning om att kunna åka till Madde i midsommar, men det blir nog som vanligt inget. Men hoppas kan jag ju alltid... Och så längtar jag hem också. Brorsan och Linda har flyttat in i hus i helgen och jag är så nyfiken så jag håller på dör så klart.
Nu ska jag plugga adverb med Jonathan!

Favoritkarusellen Shock åktes flera gånger....