Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

söndag 31 mars 2013

Grillpremiär!

Idag blev det grillning hos mamma o Jerry. SÅ himla gott! Skulle nog kunna leva på grillat. I skrivandets stund skumpar jag runt på bussen på väg hem, närmar mig Sundsvall just nu, så det är inte jättelångt kvar tills jag är hemma! Vilken mys-påsk jag har haft! (Och ändå är det en dag kvar!)





Härliga dagar!

Vilket fantastiskt påskväder vi har! Strålande sol hela tiden! Igår tog jag en promenad mitt på dagen och sen satt jag ute på bron i solen och åt lunch. Mamma for och jobbade och jag blev hämtad av Sophia på em och vi åkte hem till henne. Sen kom även Jenny dit. Vi hade en trevlig kväll med mycket skratt och minnen. Inga spyor och kusar den här gången...;-) I kväll blir det hemresa med Y-buss efter några riktigt härliga dagar!



fredag 29 mars 2013

Home is where your heart is...

Ordet hemma har för mig flera olika innebörder och jag uppskattar mina hemma på olika vis. Just nu är jag hemma. Alltså hemma, där jag är uppvuxen och har mina rötter. Här, där jag har alla mina minnen från min barndom, här, där liksom själva hjärtat lever kvar om ni förstår hur jag menar. Min bil blev inte klar till påsk, men allt fick en helt annan lösning. Det blev inte Sveg, men det blev en resa hem. Jag hade sån tur att en arbetskamrat skulle söderut och erbjöd att jag kunde åka med och kliva av hos mamma! Så blev det en bra påsk i år också! Idag har vi varit i Bollnäs o kikat i lite affärer, sen har brorsan o Linda varit hit och mamma o Jerry bjöd på god påskmiddag. I morgon ska jag träffa Jenny och Sophia. Jag har även hunnit med en fem km promenad i solskenet, här i min lilla by, som för mig alltid kommer att vara hemma, även fast mitt andra hemma också är hemma... Ni fattar va? Håll med om att det är ett vackert ställe, mitt hjärte-hemma?











onsdag 27 mars 2013

12-timmars-pass

Har varit på jobbet från halv åtta till halv åtta idag, och nu har jag haft alla mina samtal! Gick så klart hur bra som helst men det känns alltid skönt när de är gjorda. Det har varit kanonväder även idag, så himla skönt. Inte ett ljud om bilen, så den envisas visst med att vara tjurig. Smått less på det och frustrerad över att mina planer inte alls blir som de var tänkta.
Nu är jag snart i John Blunds värld. God natt!

tisdag 26 mars 2013

Energi

Idag slutade jag tidigt. Veckans bästa dag! (förutom fredagar). När jag kom hem kastade jag mig på telefonen och ringde till brorsan, för han hade gjort nåt spännande idag som jag var nyfiken på att höra om. Jag fick höra om det och sen pratade vi i en timme och en kvart i telefonen, om massor med saker. Jag tror att vi båda behövde det och sen när vi lade på var det som att jag hade fått en pil med energi, så då gav jag mig ut på en promenad på 7 km. Härligt! Problemet med bilen kvarstår, nu när den väl är på verkstad så krånglar den tydligen inte alls och då är det svårt för dom att hitta felet. Den får bo kvar där nån dag till så får jag hoppas att det ordnar sig. Det är SÅÅÅ typiskt. Det som gör mig mest ledsen är att jag börjar ge upp hoppet om att åka till Sveg i påsk. Jag hade så sett fram emot det. Nu blir det ingenting. Påsk och fyra dagars ledigt här i min lägenhet, utan bil förmodligen. Känns inte så jättekul....=( Nåja, får göra det bästa av situationen hur det än blir.
Nu är klockan nio och jag tänker gå o lägga mig! Är jättetrött och håller nästan på somnar känner jag. I morgon blir det en lång dag. Jobbar först till halv fem och sen har jag alla mina utvecklingssamtal i ett sträck. Fast jag har själv valt att göra så. Tycker det är skönt att göra alla på en gång i stället för att sprida ut tiderna. Men dagen blir lång! Måste komma ihåg att jag ska ha med mig två matlådor i morgon i stället för en så jag har middag också eftersom jag inte hinner hem emellan.Sen är det torsdag och sen är det LEDIGHET. Påsken är verkligen bra på det viset, att det blir två dagars extra ledigt! Så himla skönt det ska bli! Men just nu är det sova som gäller....Natti natti.

Tidiga morgon

Klockan är inte ens sex på morgonen och jag börjar jobba 6.30. Det ser ut att bli en fin dag idag igen, jag hoppas att jag har rätt!
Tjejmiddagen igår var en riktig "deluxe-variant"... När vi kom hade vi var sitt påskägg på tallrikarna- ett litet härligt "skönhetsägg"! Sen var det en supergod middag med fläskfilé i en gudomlig sås, och frukt med chokladfondue till efterrätt! Mums alltihopa! Känner inte alls nån press på mig till nästa gång då det är min tur...;-)





måndag 25 mars 2013

Måndagslyx

Sitter o väntar på att bli upphämtad. Det är dags att bege sig till Britta i Kramfors på tjejmiddag! Ska bli så kul, gott och trevligt! Våra tjejmiddagar sätter lite guldkant på vardagen, just idag känns det extra lyxigt. Måndag o allt...
Bilen är inlämnad till Jocke och just nu är min högsta önskan att felet (vad det nu än är) är åtgärdat innan påsk, för då vill jag åka till min kära syster i Sveg! Håll tummarna!

söndag 24 mars 2013

Solskenspromenad

Barnen gick till kompisar, så jag fick promenera själv i stället. Det blev 8,4 km. Observera en sak, det var BAR mark stora delar av vägen!!! Underbart, nu är våren på väg!!!





Earth hour 2013

Igår var det Earth hour. Jag är normalt sett tyvärr inte nån "miljömänniska", helt enkelt för bekväm för att orka engagera mig. Men att släcka ner allt under en timme kan jag ställa upp på. För nåt år sen när vi gjorde det satt vi med tända ljus i soffan och lekte "Min favorit..." Var och en fick välja en kategori, tex "Min faviritmat är..." Och så fick vi säga... Och så fick nästa välja...osv...haha...Det var nåt vi gjorde bara för att få tiden att gå. (Vi släcker ner även datorer, tv osv). Hur som helst var denna "lek" något som Edvin och Thea tyckte var jättekul, och sen har det blivit våran Earth hour-grej på nåt vis! Redan under dagen igår började de prata om att vi skulle göra det den där timmen. "Det är så mysigt, det känns som nyårsafton!" sa dom! Snacka om att små saker kan uppskattas stort! Innan det var dags att släcka ner spelade vi Yatzy. Upptäckte att det finns en till (förutom Edvin) otroligt dålig förlorare i familjen. Thea blev så sur så hon började grina när hon hade förlorat tre gånger! Jösses...Måste vara jobbigt att ta det så hårt!
Idag ska E ringa Jocke, och jag hoppas innerligt att han kan ta emot min lilla bil SNART. För nu håller jag på blir tokig.
Solen strålar, Thea och jag ska ta en liten promenad.



lördag 23 mars 2013

Hm...Vilka kan ha lekt med min telefon?

Hittade en massa underliga foton i min telefon...som inte jag har knäppt! Två personer som jag känner har visst haft väldigt kul...;-)





fredag 22 mars 2013

Freeeedag....:-)

Fredagar gillas skarpt! Fick dock en mindre trevlig huvudvärk på em som fortfarande håller i sig...:-(
Jonathan har avverkat sin sista praodag och har trivts väldigt bra. Kul! Erik hämtade Edvin tidigare idag och åkte med honom till vårdcentralen (Han har besvär med "kisseriet"). Det visade sig att det blir operation för Edvin, så det skickades en remiss och nu får vi vänta på en tid. Lillgubben! Hur som helst hade de varit och fikat och åkt en sväng på Dollar sen. När jag kom hem från jobbet var Edvin hemma och då hade han köpt en present åt mig för sina egna pengar. Ett rosa mobilskal! Fina Edvin med sitt guldhjärta!

torsdag 21 mars 2013

Ny garderob

Hade tur att få handla massor med fina kläder till Thea av Linda på jobbet- till bytesmarknadspriser!!! Gissa en som blev överlycklig när hon fick se det!!! Hon har provat vartenda plagg och allt satt perfekt! Så lägligt med en ny garderob till henne just nu! Tack snälla Linda som tänkte på oss!
För övrigt har det varit en alldeles vanlig dag. Lite småkallt men soligt. Blev lax till middag när vi kom hem. Om en halvtimme ska jag se Sofias änglar innan det är dags att gå o sova...

tisdag 19 mars 2013

Vanlig hederlig korvstroganoff...

Det är ganska gott med helt vanlig vardagsmat ibland. Till Korvstroganoff, som var dagens middag, passar det minst lika bra med Blomkålsris, som vanligt ris. Supergott!

Frusen...

I natt som var vaknade jag hundra gånger av någon anledning. Frös som en tok och sen har jag frusit hela dagen! Känner mig absolut inte sjuk på nåt sätt och jag brukar ju alltid frysa, men idag har det varit extremt. Burr. Sitter fortfarande med fleecetröja på för den delen. I kväll ska jag få åka med Ann o handla. Nån bil har jag tyvärr fortfarande inte! HOPPAS jag hinner få den färdig innan påsk, vad det än är...Hade ev tänkt åka till Madde i så fall. Det vore roligt, har inte varit där sen i november! Nåja, bara att hålla tummarna. Ska i alla fall förhoppningsvis få lämna in den på söndag el måndag. Han hade inte tid innan.

måndag 18 mars 2013

Praktikantens första dag...

Så har då Jonta avverkat första dagen som prao på min arbetsplats, fast på en annan avdelning. Han verkar tycka att det var ganska kul, fast han var förundrad över hur mycket ljud det är på en förskola! (Nu kommer han nog få ökad förståelse för sin kvällströtta mamma, haha). Nyttigt med prao!
Jag har känt mig på väldigt bra humör idag, tror det är tack vare den härliga helgen jag har haft! Det är verkligen Lycka för mig när jag får besök av nära o kära, oavsett om det är bror, syster, mor eller vem det än är! Önskar ofta att inte min familj bodde så utspridda i landet. Hade varit betydligt enklare om vi bodde i samma stad! Fast då kanske jag inte skulle uppskatta sånt här liiika mycket!

söndag 17 mars 2013

Härlig helg

Åh vad jag tycker om när man blir överraskad på ett positivt sätt. Vilken härlig helg det blev. Magnus o Linda kom som sagt upp och vi har haft så mysigt. Ätit o druckit gott, pratat och skrattat. Fick dessutom hjälp av Magnus att skruva ihop skrivbordet i Jonathans rum! Avslutade helgen med att äta tillsammans på Frasses (japp, jag har fuskat) innan de åkte hemåt strax innan två. Fler såna här helger tack, nu har jag energitankat!





lördag 16 mars 2013

Väntar finfrämmande!

Igår innan jag gick till Anja, när jag hade så där vansinnigt tråkigt, försökte jag övertala brorsan att han o Linda skulle komma hit, men fick då ett nej. Snacka om att jag blev överraskad när telefonen ringde vid halv tio idag och en sprudlande glad lillebror meddelade att de kommer!!! De skulle bara göra sig i ordning och sen åka! Så nu är de nog på väg. Åååh vad jag älskar impulsiva spontana handlingar! Blev såååå glad att jag hade kunnat gjort värsta glädjeskuttet här!!! Får se vad vi hittar på, det vet man aldrig när man umgås med min bror, det kan bli precis vad som helst! :-) Roligt, roligt!!!!

fredag 15 mars 2013

Vinkväll med Anja

Hade inga som helst planer för kvällen. Var uttråkad till max, kände mig ensammast i världen och tyckte nästan lite synd om mig själv för jag hade så tråkigt! Då kom det ett mess från Anja där det stod att jag var välkommen dit! Inom tio minuter var jag där, med en vinflaska i handen! Kunde inte bli mer lägligt. Tur det är nära. Så nu har jag suttit där hela kvällen, vi har druckit lite vin och pratat om allt och inget. Trevligt verkligen, var så länge sen sist! Nu när jag gick hem kändes det ruskigt kallt ute. Hoppas det blir varmare i morgon! Klockan är elva och jag är som alltid trött. Blir inte uppe så länge till....jäsp...Ovanligt? Näää...;-)

torsdag 14 mars 2013

Handskrivna brev

När jag var i tonåren så var nog bland det bästa jag visste att skriva brev. Det var ju väldigt vanligt då före datorernas tid att man hade brevvänner. Man köpte fina brevpapper som man skrev på och väntade med spänning på svaren. En av mina flitigaste brevvänner var en av mina bästa väninnor (och även tremänning) Monika. Vi skrev ofta, ofta, långa brev om allt och ingenting. Sen liksom upphörde det där med handskrivna brev på nåt vis. När Thea var hemma med lunginflammation och jag var hemma hela dagarna fick jag för mig att jag skulle skriva ett handskrivet brev- Till Monika. Sagt och gjort. Jag skrev ett brev, det var riktigt ovant, men roligt på nåt vis ändå. Nån vecka senare fick jag ett svar, och då skrev jag igen. Idag kom ett svar även på det, så det första jag gjorde idag när jag kom hem var att sätta mig och skriva ett svar igen...Nu tror jag ju inte att det kommer att bli som förr bara för det, att vi börjar brevväxla på riktigt igen, men det blev en kul grej just nu. Det är ju såå mycket roligare med ett brev än bara räkningar med posten. Skillnaden nu motför då är väl själva papperet. Man hittar nåt randigt kollegieblock som man river ut en sida ur, som om man har tur, ingen redan har ritat på... Jag har ju som bekant alltid gillat att skriva, i alla former, men jag tycker det är lite sorgligt att handskrift nästan har "dött ut". Det finns på något vis något värdefullt över handskrift tycker jag. Det är inte samma sak att läsa ett mail som att läsa ett riktigt brev. Så det så. Skriv mer brev! Gärna till mig! =) Och om du inte vill eller orkar det så blir jag jätteglad över små kommentarer här på bloggen också...;-)

onsdag 13 mars 2013

En jobbig dag som börjar ordna upp sig...

Ni vet när man vaknar på morgonen och direkt känner att  "det här kommer att bli en jobbig dag", trots att man inte vet varför. En sån dag har jag haft idag. Kände mig på uruselt humör redan när jag vaknade och sen fortsatte det så ända till eftermiddagen, då släppte det. Har känt mig ilsken, på hugget, sur, ja ni fattar...så där då man bara vill gå hem och lägga sig. Jag har själv funderat över orsaken idag, men inte kommit på någon. Inte ens PMS kan jag skylla på...;-) Bara allmänt grinig. Inte ofta jag känner så som jag gjort idag, men men, man kan väl inte alltid ha bra dagar heller?! Jag menar, i vanliga fall är jag ju alltid som en sol! =) Haha, nä, klart man kan vara grinig ibland, men idag har det varit extremt. Hur som helst, känner mig på bättre humör nu, och ser fram emot att gå till Ann på visit, ska snart gå. Har nyss ätit en god budget-middag. De sålde laxfilé i 4-pack för 29,90 på Ica igår som jag köpte. De sålde även alla Cantadou-färskostarna för 10 kr/frp igår som jag också köpte. Så idag blev det lax i ugn. Vispade ihop en Cantadou-vitlök och örter med lite grädde och slog över laxen. På med lite riven ost och in i ugn. Åt tillsammans med Blomkålsris. Riktigt gott blev det!!!



Burr!

Sitter vid frukostbordet med mitt morgonkaffe och kollar facebook och läser i var och varannan status att det är svinkallt här i Härnösand, mellan 20 o 25 grader skriver dom. Min termometer är inte pålitlig så den är det ingen ide att titta på, en sån där gammal antik ni vet som suttit där säkert sen husen byggdes.Nu gruvar jag mig för att gå ut. Snöstorm igår och denna kyla idag!?! Hm, känns som det är nåt fel. Våren, var är du? Nu vill jag ha solsken och lite värme!
Idag jobbar jag "långdag", eller i alla fall veckans längsta för mig, till 16.30. Ha en finfin dag alla, där ute i kylan! Nu ska jag ge mig ut...

tisdag 12 mars 2013

Skype

Ja jag vet att år 2013 är lite sent att komma på tjusningen med Skype...men jag har inte använt det så mycket förut, fanns ingen webkamera på förra datorn. Visst heter det så? Hur som helst så har jag pratat både med mamma o Jerry, och brorsan på Skype i kväll och vi har tokskrattat! För det första har vi ju så roligt åt våra tekniska kunskaper (om än något försenade?), och sen så är det ju så roligt att se varandra och toka sig lite....=) Ja herregud... Som sagt, vi är inte de snabbaste på fronten, men bättre sent än aldrig. Tror att Thea kommer tycka det där är jättekul, att kunna prata med tex mormor och se henne i datorn!

Gott

Jo då, det får klart godkänt det där brödet. Självklart är det godare med "riktigt" bröd, det kommer det alltid att vara, men det är bra att det finns fungerande alternativ i alla fall. Erkänn att den ser mumsig ut min middag?
Pratade med Ann i telefon, ska dit i morgon kväll på "pratafton", det var så länge sen vi sågs känns det som, fast vi bor så nära varandra. Ibland bara blir det så. I morgon ska Erik ringa Jocke också. Hoppas jag får lämna in bilen så snart som möjligt, nu håller jag på blir galen. Tror ni att jag gick och tränade idag som jag lovade?? Jag var så duktig i morse och lade fram träningskläder och skor på stolen i hallen så jag snabbt efter jobbet skulle byta om och gå. Men vet ni vad?? Det har varit värsta snöstormen här idag. Verkligen riktigt busväder! Och ni vet ju vad jag tycker om det?!? Kollade för säkerhets skull upp bussar, men mellan kl ett när jag slutade och kl två när jag skulle befinna mig på Actic gick det ingen buss. Så vad göra? Vandra i snöstorm eller ringa och avboka? Valet var ganska enkelt för mig. Jag ställde in. Ja, jag veeet att jag hade lovat att jag skulle idag, men det var faktiskt vädrets fel att det inte blev av. När bilen är fixad ska jag återgå till ordningen, och det vet jag att jag kommer att göra, för det handlar faktiskt inte om ovilja, även om man kan tro det.
Erik o grabbarna erbjöd mig att åka med till affären i kväll, så det ska jag göra. Måste passa på när jag får skjuts. Saaaaaknar min lilla Goffe!!!!! 


Prao

Nästa vecka ska Jonathan ut på sitt livs första prao. Han ville helst vara på mitt jobb men hade hört att man inte fick vara på en förälders arbetsplats. Han visste inte vart han skulle "söka" sin plats så tiden rann iväg, och hux flux blev han i stället tilldelad en plats. På Ica Maxi. Nu var ju detta självförvållat, men han var minst sagt missnöjd. Anledning till det? Ja, typiska saker för hans ålder skulle jag vilja påstå..."Man måste ha en röd skjorta instoppad i byxorna= töntfaktor", och "Man måste plocka ut piercingarna" osv. Utseende-anledningar helt enkelt! För att inte tala om den avslöjande skylten man skulle ha på sig där som det står "prao" på! Nåja... Han har muttrat väldigt över detta, och dessutom är det ju väldigt långt att gå dit varje dag! Jag har sagt att antingen får han "gilla läget" eftersom det var upp till honom att ordna en plats, eller så får han prata med lärarna om att få en ny chans att fixa en annan plats själv. Messade honom nyss och hörde hur det hade gått? Gissa om jag blev förvånad när han sa att han ska vara på mitt jobb, fast en annan avdelning! Det var ju det han helst ville! Så nu gick det bra helt plötsligt!?! Alltså att vara på förälders arbetsplats. Hoppas han kommer tycka det är kul, blir ju riktigt spännande! Han visste inte vilken avdelning han skulle vara på, undrar om nån på jobbet vet?? Förstår inte hur denna lilla parvel har blivit så stor att han ska ut på prao!? På denna bild är han inte ens en timme gammal. I år ska han fylla 15. Fina Jonathan.



Jills lchf-frallor

Har blivit rekommenderad en ny brödsort av min syster som jag nu håller på testar... Receptet heter Jills lchf-frallor med vallmo, (www.jillsmat.se) men hon skriver även att man kan använda de som tex hamburgerbröd, vilket jag ska göra idag. Därför är det sesamfrön på mina i stället för vallmo. Har precis tagit ut dom ur ugnen. Ska bli mycket spännande att smaka sen.



måndag 11 mars 2013

En helt vanlig måndag

Då var det alltså måndag igen, kan inte förstå hur fort veckorna rusar iväg! Jobbade egentligen till fyra, men var på ett möte på skolan så det blev lite längre idag. Jag är "krisansvarig" på vår förskola och det var det mötet gällde. Hoppas att man aldrig någonsin kommer att behöva använda den där krispärmen, får rysningar bara jag ser den! Men det är viktigt så klart att den finns. Nåja.
Solen har skinit även idag, nu tror jag det måste vara rekord i sol flera dagar i rad! Underbart hur som helst! Sen jag kom hem har jag bara latat mig, bortsett från en kort promenad bort till Thea med hennes ridsaker. Skulle behöva ta itu med tvätt och andra "måste-saker" men jag har verkligen ingen lust. Jag har mer lust att fortsätta lata mig här i soffan, så det får bli så.
I morgon ska jag träna för första gången på några veckor. Har som sagt inte tagit mig iväg sen bilen gick sönder. Men i morgon har jag min sedan länge inbokade uppföljningstid med instruktör. Ska få lära mig lite fler maskiner. Så i morgon är det bara till att pallra sig i väg till badhuset, promenerandes, vare sig jag vill eller inte. Det är bra att jag får en spark i baken! Fast mest av allt hoppas jag så klart att jag snart får ordning på bileländet så jag kan komma igång på riktigt igen, utan att bekymra mig över hur jag ska ta mig dit.
Usch vad jag har blivit beroende av bil sen jag skaffade den för snart två år sen. Innan gick det såå bra att vara utan, nu känns det som en katastrof. Men jag har inte för en sekund ångrat att jag skaffade den.

söndag 10 mars 2013

Familjepizza

Idag blev det ett nytt lchf-pizzabottenrecept från Åses kokbok. Får högsta betyg av mig. Och barnen tyckte också om. Blir så glad när jag hittar nya saker som smakar gott. Nog för att jag har ett pizzarecept som funkar sen tidigare, men det är alltid kul med variation.

Edvin har kommit hem från sin Göteborgsvecka. Han har haft det bra och hade lite bilder i telefonen som han visade. Mest på djur från Universeum. Kul. Han hann bara innanför dörren så ringde Alex, som precis kommit hem från fjällen. Tror att de kanske hade saknat varandra lite för han kom hit på studs! Det har varit en härlig helg, hoppas solen fortsätter skina till veckan!

Motion och go'-kaka

Thea och jag tog en promenad i solskenet! Hon orkar ganska bra med sina små ben! Blev åtminstone 5,5 km. Jättehärligt väder verkligen! När vi kom hem blev det rester av gårdagens kaka. Och så har vi lyssnat på Robins vinnarlåt på Spotify ca 1000 gånger känns det som! :-) Thea sa att hon nog är "lite kär" i Robin! Haha...







Solrosbröd fr www.bakasockerfritt.se

Det har verkligen blivit en favoritfrukost. På helgen känns det lyxigt med nybakat bröd. I receptet står det att det blir 5 frallor av en sats, men det får jag inte ihop riktigt. Jag dubblar satsen och får då ut 4 frallor (normalstora). Vetekli byter jag ut mot kruskakli (för det har jag hemma). Brukar strö över solrosfrön eller vallmofrön. Det är minst sagt svårt att hitta ett mjukt lchf-bröd som är gott, men detta är verkligen gott på riktigt. Till och med barnen tycker det! Nu ska vi hugga in på dessa! Det står 175 grader i receptet. (Ser att det fallit bort).



lördag 9 mars 2013

Älskade hatade melodifestivalen

Så där ja! Vilken hysteri det är kring melodifestivalen! Varje år ska jag titta, varje program... Gärna med tillhörande gnäll över hur dåligt det är! Konstiga vanor man har! I år fanns ingen självklar favorit, ingen stack ut mer än någon annan tyckte jag. De sista dagarna har jag pendlat mellan att tycka att State of Drama skulle vinna, till att Robin skulle vinna! Robins låt blir bättre och bättre, och Thea och jag har lyssnat på den många gånger idag. Nu vann den, och då kändes det rätt! Jag tror dessutom att han själv inte hade förväntat sig det så jag tyckte att han var en värdig vinnare, som blev glad på riktigt. Kul.
Nu blir det väl snart gå o sova. Fast jag är faktiskt ovanligt pigg för en gångs skull! Men jag har en trött liten gumma i hörnet bredvid...

Mello-final och snusksås

Jag och Thea sitter och väntar på att finalen i melodifestivalen ska börja. Jonta är ute och Edvin är ju fortfarande i Göteborg och kommer hem i morgon.
Idag har vi inte gjort så mycket. Handlat och sen mest varit hemma och latat oss, trots solsken ute! Idag skulle jag göra Gorgonzolakyckling för första gången i mitt liv. Är inget fan av mögelost, men har ätit en maträtt med gorgonzola en gång och då tyckte jag att det var gott. Detta blev illa. Riktigt illa.... Hela såsen for i soporna innan den ens hamnat på tallriken. För det första luktade det så vidrigt så jag trodde allvarligt att jag skulle kräkas när den där snuskosten smälte ner i såsen. Tänkte att det nog skulle bli gott ändå. Det luktade så illa att jag fick räkna till tre innan jag vågade smaka! Ok, det var liiiite godare än det luktade, men om jag skulle kunna äta det där skulle jag bli tvungen att hålla för näsan under hela måltiden. Fy bubblan. Sura strumpor luktar till och med godare! Nä det blev som sagt soppåsen och sen blev det en hederlig "sambalsås" till kycklingen i stället, så det blev gott ändå! Jag tänker aldrig mer i hela mitt liv köpa en mögelost igen. Usch! Jag tycker att jag brukar kunna äta allt, även om jag inte är överförtjust, men detta gick bara inte. Har bakat en tryffelkaka till melodifestivalen. Det ska bli gott!
Tur att jag inte hade hunnit stoppa ner kycklingen i ostsåsen, så den gick att rädda med en  "sambalsås", den är svår att misslyckas med! Mums!

fredag 8 mars 2013

Thea...jag säger bara det!

Kom nyss hem från seansen-som tyvärr var en stor besvikelse! Däremot blev jag minst sagt imponerad när jag kom hem! Thea hade ritat av Jonathan när han satt och spelade gitarr. Det är alldeles vansinnigt likt honom! Thea har inte ens fyllt 8 år än! Vad ska det bli? Otroligt bra tecknat!



Fredag och stråålande soool

Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Solen gör mig glaaaad! Tidig fredag, seans i kväll. Och så har jag världens finaste barn, vad mer kan man begära?!? Kan ni göra så här med era ögon? Det kan definitivt inte jag! Vilken galenpanna! ;-)

torsdag 7 mars 2013

Sooooool

Vad glad man blir av lite sol! Även om det blåst de sista dagarna så blir jag sååå glad bara av att se solen! Den har inte visat sig så mycket sista året. I morgon har jag kortfredag! Ska följa Thea på ridskolan. Och sen på kvällen ska jag och en arbetskamrat på seans m Jörgen Gustavsson! Kul att det kommer nåt känt medium till stan! Det ser jag så klart fram emot jättemycket! Just nu ligger Thea och jag i soffan med magarna fulla av köttfärsbiffar! "Delikat!" Var Theas kommentar...Som alltid när hon tycker att nåt är gott, haha... Och visst är det gott med vanliga hederliga köttfärsbiffar, det tycker jag med. Åt pepparsås o sallad till. Och potatis till Thea.
Nu saknar jag min bil, som har varit trasig ett tag. Har inte tränat en enda gång sen den gick sönder heller, tar så lång tid om jag ska gå till o från badhuset så det blir inte av. Tråkigt. Men till veckan kan jag förhoppningsvis få lämna in den till Jocke. Undrar vad det är för fel egentligen? Det var inte det som han först misstänkte tyvärr.