Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

fredag 31 augusti 2012

Regn och rusk

Ösregn dagen lång. Slutade tidigt och var till ridskolan med Thea sen. Vädret har varit som gjort för soffmys, så där har jag befunnit mig resten av kvällen. Läst, pratat i telefon och bara varit. Om det inte regnar när jag vaknar ska jag ta en promenad det första jag gör! Har lagt träningskläderna på sängkanten för att påminna mig själv när jag vaknar! Natti natti.

torsdag 30 augusti 2012

I did it, I did it!!!!

Yes!!! Jag gick runt nattviken, drygt en timmes promenad, helt själv!!! Duktigt, duktigt! Bra tempo hade jag också. Nöjd. Nu dricka vatten och ta en dusch!

En latmask i soffan

Sitter i soffan och ser ut genom fönstret och är inte alls sugen på promenad nu heller! Hm... Jag borde så klart ta mig i kragen i alla fall. Datautbildningen idag gav mig inte mycket alls tyvärr. Fick sitta rakt upp och ner och lyssna och titta i tre timmar. Jag lär mig inte sånt där om jag inte får prova samtidigt, men det fanns inga datorer i salen så det gick inte. Tror ingen av oss som gick var så jätte-imponerad. Sen var det bara att bege sig till jobbet och jobba den halvan av dagen som var kvar. I morgon har jag en riktigt perfekt dag, 7.30-12.30. Kan inte bli så mycket bättre!!! Då ska jag hämta lillgumman och gå med henne till ridskolan.

Att vakna av sig själv

Vad skönt det är när man vaknar av sig själv några minuter innan klockan ska ringa... Känner mig utsövd och pigg! Har dess värre ont i ett öga, så som jag kan få när det är en ettrig vagel eller en ögonfluss på gång. Ibland ger det med sig, jag hoppas det inte blir nåt. Nu ska jag kliva upp och skutta in i duschen, för att sen bege mig till biblioteket på utbildning! Ha en fin-fin dag!

onsdag 29 augusti 2012

Soffhäng...

Ja det fungerade uppenbarligen att blogga från telefonen, så då kan jag ju ligga kvar här i soffan under min filt och skriva... Jag borde egentligen vara ute och promenera nu, det hade jag lovat mig själv. Men jag har legat som ett slakt på soffan sen jag kom hem. Orkar ingenting. Har dåligt samvete för det. Men jag får förlåta mig själv och rikta in mig på i morgon kväll i stället. I morgon fm ska jag vara på biblioteket på nån datautbildning m jobbet. Får lite sovmorgon tack vare det, nice... Tänk att det är torsdag redan i morgon, veckan har liksom bara försvunnit. I dag blir det kväller tidigt. God natt.

Test

Testar ett blogginlägg från mobilen... Funkar det tro? Coolt, fasen vad teknisk jag börjar bli!!! ;-)

tisdag 28 augusti 2012

Gamla kokböcker...

Har några riktigt gamla kokböcker från 1930-talet som gamla släktingar har haft, riktigt fina. Här om dagen fick jag för mig att jag skulle bläddra lite i dom bara för skojs skull....Det fanns ett och annat märkligt namn på vissa kaksorter... Tänk om det skulle stå så här i dagens kokböcker, vilket ramaskri det skulle bli!!!!!

De är i alla fall roliga att ha kvar, dessa gamla böcker!

En hektisk men positiv dag

Öppnade på jobbet idag. Hade inskolning, första dagen. Alla som jobbar i förskola vet vad inskolning innebär... Det spelar ingen roll om det är världens trevligaste familj, världens lättsammaste barn, allt funkar klockrent...så är det ändå  jobbigt med inskolning. Det blir så klart extra mycket att tänka på , saker man ska komma ihåg att informera om och man vill att allt ska bli så bra som möjligt. Man blir trött helt enkelt. Så när man slutar för dagen vill men helst bara hem och sova. När jag slutade hämtade jag Thea på skolan och sen gick vi hem. Jag trodde att mattgubben skulle vara här, för de hade ju hämtat min nyckel på jobbet och vi skulle höras på telefonen om de försvann, men...när vi kom hem var det låst och där stod vi utan nyckel! Jag ringde mattgubben som tack och lov bara var och hämtade nån list och var tillbaka på en fisblink, så vi behövde bara vänta några minuter i trappen... Kom in och fick se det nya fina golvet! Lika som de lagt i alla andra rum på övre plan. Mycket fint och jag är supernöjd! Förmodligen måste det ha gått till så att golvet tog slut när de lade in i övriga rum innan sommaren, och det var beställningsvara med fördröjning eller nåt sånt...Skit samma, bra blev det!
Klockan tre skulle jag vara hos tandläkaren för undersökning. Gruvsamt som attan, men hör och häpna...Inga hål, och mindre tandsten än vanligt. Slutnota på 860 kronor, endast! Det var mycket bättre än väntat, jag hade ställt in mig på mycket tandsten, för det brukar jag ha, och så trodde jag att jag skulle ha nåt hål också, så jag trodde att jag skulle få gå dit i omgångar och bli ruinerad på köpet. Så jag skuttade därifrån på lätta moln och kände ett enormt lyckorus när hon sa de magiska orden: "Då kallar vi dig om ett år igen". Underbart skönt!
Sen var jag och uträttade ärenden för ett lotteri som vi har på jobbet, och sen åkte vi hem. Gav Thea korv med bröd och själv åt jag lite yoghurt med nötter som "middag", hade lite bråttom för klockan fem skulle jag vara på personalmöte på jobbet och Thea skulle till Patric och Anneli igen.

Köket före nya golvet
Så nu har jag varit hemma i lite över en timme och det närmar sig läggdags! Är rätt trött, men nöjd med dagen!
Det nedersta kortet är taget idag, med nya telefonens kamera! (Nej, jag har fortfarande inte fått till dropbox, men det var inte så svårt att föra över bilderna till datorn med sladd heller...) Men visst kan ett golv göra emorm skillnad?
Köket efter nya golvet!!!

måndag 27 augusti 2012

En glad överraskning

Idag när jag gick på lunchrast gick jag som vanligt och kollade mobilen. Hade fått ett meddelande på telefonsvararen från ett mobilnummer jag inte kände igen. Det var en kille från MP golv som ville att jag skulle ringa upp honom så vi kunde boka en tid då han skulle komma och "fixa golvet i mitt kök". Jag blev väldigt förvånad och ringde upp honom och sa att han måste ha ringt fel, att jag inte har beställt nåt golv. Då frågade han om det inte är Catarina Hallgren på Flöjtgatan 45? Jo det är det ju..."Jag har fått en arbetsorder från Härnösandshus att vi ska lägga nytt golv i ditt kök, när passar det att vi kommer?"
Ja mycket ska man väl vara med om! Jag undrade lite när jag flyttade in hur de kunde vara så snåla att kosta på nya golv i alla rum på övre plan, men INTE köket? I köket ligger en gråmurrig korkmatta som är väldigt sliten och ful, men men, jag var nöjd över allt nytt jag fick och ifrågasatte inte det. Förmodligen bestämdes det redan då, men det har kanske varit nån fördröjning på just det golvet? Vad vet jag, men ingen har då meddelat mig att jag ska få nytt golv i köket! Jag berättade att jag jobbar, men det var då inga problem, killen kommer till mitt jobb och hämtar nyckeln i morgon fm! Himla kul nyhet bara så där!!! Undrar hur golvet ser ut? Jag har ingen aning! Spännande att komma hem i morgon till nytt köksgolv!
Idag har jag ringt och bokat en "instruktörs-tid" på Actic åt mig och Lottis nästa tisdag. Det ni!!!! Japp, nu jäklar känner jag mig på G för första gången på länge, nu ska börja tränas! Jag ser dessutom fram emot det! Känns så skönt nu när jag kommit igång med promenader, blir mer motiverad att göra nåt annat! Ja ja, jag vet att jag är en sån som alltid ledsnar på allt efter ett tag, men det gäller att passa på så länge lusten varar!
I morgon ska jag göra nåt jag inte alls ser fram emot...Jag ska till tandläkaren, ve och fasa!!! Skulle egentligen dit på undersökning i mars, men sen har jag skjutit på det och skjutit på det för att jag inte har haft råd helt enkelt...men nu känner jag att jag MÅSTE, vare sig jag vill eller inte, har råd eller inte...bara att gå dit och gapa och öppna plånboken...Huuuua, önska mig lycka till! Sen är det personalmöte på jobbet efter det...
Jag har Thea här  på "bonusdagar" idag och i morgon, P är bortrest m jobbet. Vi for på Dollarstore efter jobbet idag och sen var vi och handlade. Sen har vi latat oss för hela slanten. Skönt det med!

söndag 26 augusti 2012

Tekniken

Jo jag har varit jätteduktig och fixat med nya telefonen som sagt...men jag går bet på Dropbox. Och det stör mig enormt!!! Jag vill ju ha in bilderna på datorn automatiskt!!! Har försökt att installera flera gånger, men hur jag än gör så fungerar det uppenbarligen inte och jag håller på blir vansinnig! Hjälp mig någon!!! Runkeeper vill inte heller fungera som det ska tydligen. Nåja. Ingen kan påstå att jag inte har försökt i alla fall!
Thea och jag har målat med akvarell i kväll. Det var länge sen sist jag gjorde det! Kul ibland även om det bara blir kladd. Har även hunnit med att baka fler såna där ostbröd som jag skrev om här om dagen. Nu ska jag betala räkningar! Alltid lika uppmuntrande...=/ Fick låna Eriks bankdosa.
Natti natti.

Svisch så var helgen slut!

Jaha då var det söndag igen då! Helgen bara försvann som vanligt! Igår var det "Maxiloppet" på Ica. Alla barn mellan 4-12 år fick springa ett lopp på 7oo meter tror jag det var. Edvin och Thea var med, och många, många andra barn! Alla som deltog fick en "goodiebag" som innehöll allt möjligt, det var strumpor, vattenflaska, godis, bananfodral, banan, flingor, mjölk, reflex...ja mycket saker var det! Sen hade de utlottning på nummerlappen, och då vann Thea en gummibåt! Kul! Det var mycket folk och det var jätteroligt! Varmt och skönt var det också!
Efter loppet tjatade Thea om att åka och bada. Det var bara hon som ville det, och till sist gav jag med mig och skjutsade ut henne till Smitingen. Där var det så klart kallt, men hon badade i alla fall. Själv satt jag i en stol med kläderna på och läste en tidning och tittade på den fina utsikten. Smitingen är verkligen ett fint ställe, den saken är klar! Det var inte så många andra där, några enstaka bara.
På kvällen kom Lottis på besök och efter det var det natti natti.
Idag har jag och Thea varit ute och gått i en timme! Hon är duktig med sina små ben må jag säga! Nu är hon med Melanies familj ute i Solum, och Edvin är på kalas hos Nicklas. Jonta skejtar som vanligt. Själv skulle jag betala räkningar, men batteriet i dosan är helslut så jag kunde inte ens logga in. Slipper man då eller?? ;-)

fredag 24 augusti 2012

Trött, tröttare, tröttast

Den här veckan har jag varit helt vansinnigt trött, har knappt orkat skriva nåt på kvällarna, och det gör jag inte nu heller. Klockan är tjugo i tio, det är fredag kväll och ja, nu är det natti natti... SÅÅ trött. Har slappat i soffan hela kvällen med barnen. I morgon ska vi till Ica Maxi, barnen ska springa "maxiloppet" där man kan vinna fina priser. Kul!
Nä, mot sängen...Good night!

torsdag 23 augusti 2012

Skolstart

Idag började skolan. Helt plötsligt har jag en förstaklassare, en fjärdeklassare och en åttondeklassare. Hur är det möjligt tro?? Ja inte vet jag. Jag tror att alla tre tyckte att det var ganska ok. Till och med Jonta lät mer positiv när han väl hade varit där...Skönt!
Har jobbat som vanligt. Har stökigt och dammigt här hemma, men har liksom ingen riktig "ork" att ta tag i det. Blir irriterad på mig själv och irriterad på att det ser ut som det gör! Nåja, jag ska, jag ska...
Pillrar på med nya luren och det går riktigt bra. Den är nog verkligen så lättanvänd som folk säger att den är...(fast jag påstår inte att jag kan allt) Dropbox tex får jag inte till hur jag än försöker, och det retar gallfeber på mig! Det är ju såå smidigt när bilderna förs över till datorn med automatik.
Thea ska egentligen ha fotbollsträning om tio minuter, men hon vill inte gå idag. Jag försökte övertala henne, men icke. Hon sa till och med helt plötsligt att hon nog vill ta en "paus" från fotbollen, men jag bad henne fundera lite till först, hon har ju tyckt att det har varit så himla kul. Vi får väl se hur det blir. I morgon börjar ridningen igen också. Jag jobbar till fyra så jag kan inte följa med. Som tur är kan Anneli gå med henne. Nästa fredag när hon är hos dom så kan inte dom i stället, så då går jag med henne då... Tur man kan hjälpas åt när det krisar!
Nu måste jag nog åka och handla lite, det börjar bli tomt i skåpen igen...

tisdag 21 augusti 2012

Äntligen!

Äntligen kan jag börja använda min nya telefon! Fast det är ju inte helt enkelt när man heter Catarina Hallgren förstås... Fast jag är ändå rätt stolt, jag har redan kommit en bra bit på väg, har installerat det nya sim-kortet alldeles själv, har gjort andra installationer på telefonen också...Men nu har jag fastnat i det som förmodligen är det enklaste på hela telefonen, men som jag inte hittar hur man gör...Måste kanske ringa Helen eller nån om jag inte kommer på det själv, ska klura lite till först...
Idag har jag klippt mig också. Frida som klippte mig innan sommaren kom hit och klippte mig igen, så himla smidigt att få klippa sig i sitt eget hem.
Nä, nu ska jag fortsätta i min privata iPhone-skola...;-)

söndag 19 augusti 2012

Enkla mackor...

Har bakat Lchf-ostbröd. Himla enkla att göra, himla goda! (Men de blir pyttesmå om man gör enl receptet, så man kan göra flerdubbla satser och göra dom lite större!)

Ostbröd

1 dl mandelmjöl
2 dl riven stark ost
2 ägg
1 tsk bakpulver.
vallmofrön

Blanda allt till en smet (utom fröna) Klicka ut smeten på en plåt, strö över fröna och grädda i 225 grader ca 10-12 minuter.

Spontan kväll

 Det blev utgång igår kväll, men inget blev som det var tänkt... Fick ett sms av Lottis att hon hade migrän igen, stackarn! Så det blev ingen utgång... Jag tänkte att det skulle bli en hemmakväll i stället då. Satte mig på  balkongen en stund... sen slog det mig att kanske Malin på jobbet hade kommit hem från utlandet och kanske ville gå ut? Messade och frågade om de kommit hem. Fick till svar att hon var hemma, att hon och Björn skulle ut och att jag kunde hänga med. I samma ögonblick ringde hon. "Hej, vi bjuder på mat, jag hämtar dig om 20 minuter, packa en väska så kan du duscha här!" Och så blev det. Snabba ryck. Det bjöds på jättegod tacogratäng med tillbehör, och en massa goda drinkar! =) Sen blev det Hamnkrogen och det var kul. Nobbe jobbade på Bittens, så jag tiggde skjuts av honom hem sen. Är pigg och mår bra idag, ska ut och gå i kväll!

Mumsigt!

Malin och Björn

lördag 18 augusti 2012

Hett i stan, kallt på stranden...

Sov ända till nio i morse! Härligt! Började dagen med att gå "bingorundan" med Lottis i gassande solsken. Det var verkligen smällhett ute! Hurtigt av oss att ändå ge oss ut på promenad. Eftersom det var så hett bestämde vi oss för att åka ut på stranden sen. Sagt och gjort, vi åkte till Svartvik. Väl där blåste det jättekallt, satt med kläderna på större delen av tiden vi var där...inte alls så varmt som i stan... Typiskt. Träffade mitt lilla gotroll där, som var där med sin "andra" familj. =) Hon badade och visade sina simkunskaper, hon är riktigt duktig på att simma nu, skönt!
Vi blev inte så långvariga på stranden, vi frös för mycket. Hur som helst ska vi gå ut på Hamnkrogen i kväll, och det ska bli kul!

fredag 17 augusti 2012

Min nya telefon

Så kom den äntligen till sist, nästan 4 veckor efter min "första" beställning! Öppnade paketet, kände mig duktig och tänkte att jag minsann åtminstone borde klara att flytta över sim-kortet själv. Vilket jag också nästan gjorde... Jag fick ut det ur den "gamla" telefonen, och jag fick upp luckan där det skulle sitta i den nya... Det var bara ett problem (så klart). Tjejen som tog emot beställningen hade glömt att berätta en liten viktig detalj... Att ett vanligt simkort inte passar i en iPhone, så jag skulle ha fått ett nytt simkort med i paketet. Men det hade hon alltså glömt att säga, och jag visste inte det, så jag frågade så klart inte heller. Ringde Telenor och fick prata med en trevlig och tillmötesgående kille som skulle skicka det nya simkortet på studs, så jag ska ha det senast på tisdag. Han ursäktade sig och beklagade allt trassel och sa "ja vad konstigt, hon måste ju ha sett här vad du hade för telefon innan också". Men ja...jag tror nästan han var mer förvånad än vad jag själv var. Men jag sitter inte i sjön, så det är inte hela världen att jag får vänta några dagar till. Jag är ganska bra på att vänta vid det här laget.
Det har varit en otrooooligt seg dag idag, trodde faktiskt aldrig att den skulle ta slut. Men det har varit strålande sol och smällhett ute. Åkte ner på bolaget efter jobbet och skulle köpa vin åt mig och Lottis i fall vi skulle gå ut i kväll. Det blev ingen utgång. Lottis fick huvudvärk och faktiskt även jag fick lite ont i huvet, tror jag hade druckit för lite idag i värmen. Så det får bli en annan gång. Hur som helst fick jag visa leg när jag skulle betala, och det var ju lite roligt! =) Inte första gången det händer, men nu var det några gånger sen sist faktiskt. Tur man ser så ung ut! ;-)
Telefonen åkte ner i kartongen igen, får se om det funkar på tisdag...;-)



torsdag 16 augusti 2012

Tjejmiddag- Bland det bästa jag vet!

 Var duktig och lämnade bilen hemma och promenerade till biblioteket när vi skulle på utbildningen. Den var bra! Sen promenerade jag vidare till Lottis, där det bjöds på helt gudomligt god thaimat, och en lika gudomlig efterrätt, riktigt smaskens, se själva!
Färgglatt och fint var det dessutom!
Hallon, krossad turkisk peppar-godis, citron-kesella, grädde och maränger...mmmmmm
Vi hade riktigt trevligt och skrattade som bara den i kväll. Först hade vi en väldigt givande diskussion om en viss godis, ser den ut som en döskalle eller är den oval? Viktiga diskussioner som ni hör...;-) Vi har planerat in en helg i Sundsvall med utgång och övernattning på Helens kontor. Vi har även planerat in nästa tjejmiddag... Kul, kul, saker att se fram emot! Blev erbjuden skjuts hem, men valde att gå. Inte för att det är långt, men ändå...duktigt för att vara jag! Lottis o jag funderar på en sväng på Hamnkrogen i morgon kväll, men vi bestämde inget, får se hur det känns i morgon. 
Poff sa det, så var den här dagen också slut!
I morgon är det underbara, älskade fredag igen! Natti natti!

onsdag 15 augusti 2012

En hurtig del av mig mitt i allt det vanliga!

Jobbade till halv fem idag. For direkt och handlade lite, sen hem...degade i soffan en stund, men sen ryckte jag upp mig och ringde Ann och frågade om hon skulle med på promenad. Gick ut till Gånsvikshamn och vände, det tar lite drygt en timme. Hurtigt va? Så nu är jag färdigpromenerad, nyduschad och kan med gott samvete sitta här och skriva. Positiv känsla. I morgon blir det ingen långpromenad. Då blir det nämligen tjejmiddag hos Lottis, alltså så långt ifrån hurtiga långpromenader man kan komma! Men det ser jag verkligen fram emot, det är lika roligt varje gång, och nu känns det länge sen! I morgon är jag bara halva dagen på vanliga jobbet, sen ska jag på biblioteket på utbildning den andra halvan. Kul med nåt annat än det vanliga! Vill ju förstås helst alltid göra nåt annat än "det vanliga", är trött på allt vanligt faktiskt. Inte bara jobbet. Jag är trött på min "vanliga" frisyr, mina "vanliga" kläder, den "vanliga" maten man alltid äter, allt "vanligt" jag gör och hur "vanligt" det ser ut hemma. Vill att det ska hända nya saker, helst nu, eller nyss allra helst. Ibland får jag såna där perioder. Jag har tänkt på att de perioderna alltid kommer när det är en ny årstid på ingående. Förändringar liksom. Jag ska alltid börja ett nytt liv då också, bli mera hurtig och hälsosam... Lustigt hur man fungerar. Helst av allt vill jag vara med i "Gör om mig-special" och ta hem en heminredare som vänder upp och ner på hela mitt hem och gör nytt! Fast sånt har jag ju inte råd med så klart. (Det kanske är tur det! ;-)) För det mesta är det väldigt skönt att vara vanlig, för jag är ju trots allt en väldigt vanlig person. Alldaglig och kanske rent av lite tråkig. Men ibland...som just nu...vill jag vända upp och ner på hela världen, göra om allt och bli lite ovanlig för en liten liten stund....=)
Ok, att jag drar på mig "gå-skorna" och motionerar frivilligt är ju en del i den där  "o-vanligheten" förstås...;-)

tisdag 14 augusti 2012

En helt vanlig tisdag

Eller förresten, inte heeelt vanlig när jag tänker efter. Solen har visat sig- Hela dagen dessutom! Underbart. Igår kväll var jag ute och gick en dryg timmes promenad med Helen och Lottis. Kändes hurtigt. Jobbade kortdag idag och sen var jag till Ann och hälsade på en stund. Har inte gjort nåt speciellt sen jag kom hem. Skrivit ett personligt brev och skickat in en ansökan till ett jobb som jag knappt vet vad det innebär. "Utbildningssamordnare" på skolförvaltningen, enda "kravet" var att man har en pedagogisk utbildning. Söka skadar ju inte, om man skulle ha tur att få komma på intervju får de väl berätta mer om jobbet då, det stod inte så mycket i annonsen. Har försökt ringa, men får inte något svar, så nu fick det bli en ren chansning. Jag VILL ju fortfarande helst av allt hitta ett nytt jobb, så är det faktiskt. Men tyvärr finns det inte så mycket att söka.=( Men förr eller senare kommer förändringarnas tid, det är jag övertygad om. Det känns som att positiva energier intar mitt liv igen, det är på tiden. Låt de stanna!!!! Kan inte sätta ord på varför det känns så, det bara gör det! Är ju bra så länge det känns så, oavsett om det är en dag, en vecka eller längre tid.

måndag 13 augusti 2012

En härlig helg

Kom fram till pappa och Marie på fredag eftermiddag. Det gick bra att köra, men det var en hiskelig trafik. Antar att många var på väg hem från sina semestrar...Hur som helst hade vi en mysig helg, hyfsat väder också...Åtminstone inte regn. På lördagen for jag, Thea och Marie till Los och handlade och under tiden for Jonathan och Edvin och fiskade med pappa. Vi har ätit god mat och bara umgåtts hela helgen, precis som det ska vara!
På söndagen for vi en sväng till Sveg och hälsade på Madde innan vi åkte hemåt igen. Kom hem vid fem-snåret igår em, nöjda och belåtna med helgen.
Idag har jag jobbat som vanligt, och barnen har åkt till sina pappor.
Thea och Edvin matade fiskarna i dammen med korv, tillsammans med morfar.

torsdag 9 augusti 2012

Vill ha, vill ha...


Har spanat på dessa hjärtskålar från http://www.dromhuset.se/ hur länge som helst, tycker de är sååå fina!!! Nu hade de fått in exakt likadana på Åhlens för 29 kr st i olika färger...Det fanns även större formar, i "gratängstorlek" som såg lika ut. Tycker som sagt de är helt underbara!!! Håller ni inte med?!?

Som ni märker går det trögt med packningen, hittar en massa annat som är roligare, typ inredningssidor och sånt...Jag är dö-trött och vill helst av allt gå och sova, men väntar på tvättmaskinen som vanligt, den tar ju sån tiiiid på sig så man blir galen! Men men...måste ju packa klart så jag slipper det före halv sju i morgon bitti. Vill åka på direkten när jag slutar jobba!
Nä, nu måste jag göra nån nytta, så är det bara. Tror jag kommer sova som en liten gris i natt.

Och regnet det bara öser ner...

Alltså, vad säger man`? Ösregn, i stort sett heeela dagen. Bläh. När jag gick hem från jobbet vräkte det ner så fruktansvärt att jag fick byta kläder från topp till tå när jag kom in, trots att jag hade paraply! Skorna kunde man vrida ur, de ligger på tork nu, undrar om de torkar i år? Nåja.
Sen jag kom hem har jag varit på Maxi och handlat lite "färd-mutor" tills vi åker i morgon. Godisklubbor och sånt...Jag vet, varken superpedagogiskt eller hälsosamt, men ack så bra att ta till när det blir bråk i baksätet! Sen har jag varit och tankat också så det är klart tills i morgon. Nu håller jag på tvättar och packar och sånt. Thea har vikt ett helt berg med ren tvätt, älskade unge!!! Det är verkligen supertråkigt, tycker jag! I morgon åker vi alltså till pappa och Marie. Det ska bli roligt!

onsdag 8 augusti 2012

Promenad i ösregn

Idag hade jag stängning på jobbet. Sen var Lottis och jag ute och gick i över en timme. Hurtigt, har inte rört mig på evigheter, så det känns bra! Dock började det ÖS-regna när vi gått en liten bit, så vi blev rätt blöta! Men sen lugnade det ner sig så vi fortsatte i alla fall. Nöjd och belåten känner jag mig nu.
Skönt att barnen är så stora att de klarar en stund hemma ensamma. Nu ska jag läsa saga för dom och sen skutta in i duschen.

tisdag 7 augusti 2012

Fina gardiner!

Har många gånger fått berättat för mig både av mamma och även mormor när hon levde, att jag brukade påpeka hur folks gardiner såg ut redan när jag var jätteliten. Tydligen fanns det ett ställe i Ljusne där vi brukade åka förbi då jag brukade säga "Fina gardiner" när vi åkte förbi. Gardinintresset har alltid funnits där och gör väl fortfarande, även om det inte är på samma vis längre. När jag flyttade hemifrån tyckte jag det var så kul så jag bytte gardiner hur ofta som helst. Sen sydde jag gardiner för jag tyckte det var så roligt med nya. På senare år har det kommit så många färdigsydda fina så jag skulle vägra att sy egna gardiner. Dessutom har jag inte samma "behov" av att byta stup i kvarten. Om jag har ett par som jag är nöjd med så kan de få sitta hur länge som helst nästan....eller ja, jag byter åtminstone inte oftare än 2-3 gånger om året. Minns när jag bodde hemma, när vi bodde i Askers, hur mamma och jag brukade spana in grannarnas gardiner och tycka både det ena och det andra...haha...
Igår när Thea och jag gick hem från jobbet sa hon helt utan vidare när vi gick förbi hyreshusen: "Mamma, jag har tänkt på en sak... det är verkligen inte fint med såna där gardiner när man har en stång mitt på fönstret, usch vad fult, så ska jag aldrig ha!" Sen talade hon om vad hon tyckte var fint och inte när det gäller gardiner medan hon tittade på folks fönster hur det såg ut.
Vad olika man är. Jonathan skulle aldrig ens märka om jag har bytt gardiner, han ser inte sånt alls, medan både Thea och Edvin ser direkt. Edvin sa en gång när han var kanske 4-5 år: "Men mamma, vilka fina köksgardiner du har köpt. Alex mamma har precis likadana fast en annan färg!" Och så var det! Hur som helst, oavsett hur intresserad jag är av gardiner nu för tiden eller inte, så tycker jag att det är roligt när det är fint i fönstren. Det ska vara "fina gardiner"!

Blir man förvånad??

Idag har det gått prick två veckor sen jag beställde min nya telefon. Eftersom tjejen jag då pratade med sa att det skulle ta några dagar för telefonen att komma, så fick jag idag nog och ringde och frågade vad det sitter i...(eftersom den inte har kommit än). Tjejen jag pratade med idag lät frågande och bad mig dröja lite... Sen kom hon tillbaka och sa att det inte finns någon beställning över huvud taget!!! Så då var det inte så konstigt att jag inte har fått nån telefon... Grämer mig att jag inte tog ett namn på människan som tog emot beställningen...=/ Hur som helst, denna jag pratade med idag ville inte alls ge mig samma pris, det var enligt henne helt omöjligt....Det lägsta enl henne var ytterligare 50 kr över det vi hade kommit överens om. Jag gav mig inte och sa att då skiter jag i alltihop och ringer nån annan operatör, och då ordnade det sig visst....!!!! Herreguuuud.... så nu ska jag allstå börja om med att vänta på den nya telefonen...suck! Det skulle ta 1-2 veckor och det kunde inte tjejen jag pratade med påverka, vilket jag givetvis förstår, men irriterande i alla fall så klart!!!!! Hur som helst skrev jag upp namnet på denna person, och hon gjorde även en inspelning på vårt samtal, så det inte ska hända igen.
Ja, varför blir jag inte förvånad, egentligen??

måndag 6 augusti 2012

Go´fisarna är hemma

Thea ringde och ville komma redan igår kväll och sova över, vilket innebar att hon fick kliva upp tidigt med mig i morse... Det värsta av allt var att hon vaknade kl tre i natt och hade drömt att hon bilvit stucken av en geting, så hon grät och var jätteledsen och ville sova med mig. Både hon och jag klev upp och kissade då, och då är det ju kört sen, varken hon eller jag kunde somna.... När klockan var fem var vi fortfarande vakna, och jag skulle upp vid 6...så vi var rätt så sega. Efter jobbet gick vi hem och då var Edvin och Jonta redan hemma, så då blev det kramkalas när alla var här igen... Thea hade ritat ett kort till Edvin där det stod "Jag elskar dej", gulligt! Jag tror att han blev lite rörd när han fick det kortet direkt vi kom hem! Sen for vi och handlade för veckan. Ringde pappa och kollade så att allt är grönt inför helgen och det var det, så nu äntligen ska det bli av! Har ju så underbara arbetskamrater också som utan tvekan lade schemat så jag får sluta tidigt på fredag när vi ska i väg! Toppen! Är ju bra om man kan spara in på några timmar när vi bara träffar pappa ungefär en gång om året...och det tar ju dessutom några timmar att åka dit!
Efter handlingen cyklade Edvin till en kompis och Jonta gick till William. Thea och jag har suttit i soffan och myst. Nu sover hon gott, och Edvin har också lagt sig. De vill följa mig till jobbet i morgon, trots att jag börjar 6.30... och då kom de faktiskt på själva att det är bra att lägga sig tidigt om man ska orka... Jag kanske också ska vara så klok för en gång skull?

Natti natti

söndag 5 augusti 2012

Superkul kväll!

Det blev en riktigt rolig kväll igår, precis som jag trodde att det skulle bli! Vi hade förväntat oss att det skulle vara mest yngre på "Broöppning", men eftersom Helen hade vunnit biljetter så gick vi dit och gav det en chans. Det var mest yngre, men några få i vår ålder också. Nästan direkt vi kom in blev vi fotade på "vimmelbild" till Yippie...hahahaha.... så nu blir vi väl kändisar också! ;-) Vi kollade på ett av banden som spelade, Deportees, de var riktigt bra måste jag säga, lyssnar på dom på Spotify nu...=)
Efter en stund kände vi oss lite mättade på att känna oss som "föräldrar på stan", så då gick vi ner på Hamnkrogen, där Nitro Express spelade. De är superbra, det var dom som spelade på Anns 40-årsfest för ett par år sen också. Det blev riktigt drag där med bra musik och dans! Kul kul! Klockan gick jättefort och vips var klockan två och dom stängde. Fick skjuts hem av Helens Patrik. Kan säga att jag har varit minst sagt seg idag. Tog på mig kläder för en halvtimme sen, halv sex...har gått i morgonrock hela dagen och ätit Ipren. Men men, det kostar att ligga på topp, eller hur är det man brukar säga? Går ju inte ut så ofta, då det var det värt. En riktigt kul kväll!
Mina glada väninnor!
Idag har jag då inte gjort så mycket vettigt. Thea ringde och ville hälsa på en stund så det gjorde hon. Ringde och grattade min mamma idag som fyller 56 år. Grattis min finaste, bästaste mamma!!!! =) När Thea ringde henne skojade hon dock till det och sa "Grattis på 65-årsdagen mormor!". Vi kastade om siffrorna lite...busigt va?? ;-)
Nu ska jag förflytta mig tillbaka till soffan... Nu har jag ju suttit här en stund, som omväxling på denna händelserika dag....;-)
I morgon är det jobb igen!

lördag 4 augusti 2012

Partyförberedelser....

Nu är Partylistan på Spotify igång, håller på sminkar mig och fixar...Var på stan och fixade kläder tills i kväll också....Blir hämtad strax innan halv sex, då ska vi till Lottis och göra hemmagjord pizza innan vi ska ner på stan på galej! Har på känn att det blir en kul kväll!
Adjöken för idag!

fredag 3 augusti 2012

Birsta

Idag efter jobbet tänkte jag åka ner på stan. Sagt och gjort. Åkte till stan och precis när jag skulle parkera kom det ett sms. Parkerade klart innan jag läste. Det var Lottis som undrade om jag ville följa med till Birsta. Det ville jag så klart hellre än gå på stan, så jag åkte hem igen och blev upphämtad en liten stund senare. Har gått där i stort sett hela dagen, men ändå hittade jag inget alls. Inte för att jag skulle ha så mycket, hade tänkt köpt nån topp av nåt slag att ha på mig i morgon kväll, men icke! Alltid när det känns som att man måste ha nåt, så hittar man inget. Får väl svänga ner på stan i morgon och i ett nödläge får jag väl ta nån gammal trasa från min fantastiska garderob...;-) Nåja, det var kul i alla fall att gå och titta!
Nu tror jag minsann att det blir en soff-kväll. Längtar tills i morgon kväll!

torsdag 2 augusti 2012

Ernst-älskad och hatad

I kväll hamnade jag av en slump framför Ernst på tv:n. Det är då sannerligen en omtalad man. Antingen älskar man honom- eller så avskyr man honom. Jag är inget fan av Ernst, men jag avskyr väl honom inte heller. Däremot kan jag tycka att han blir lite för mycket ibland när "alla naturmaterial gifter sig med varandra, och gardinerna är poesi"... ;-) Jag kan liksom få lite rysningar så där....usch... Men det jag ville komma fram till är....att han gör då väldigt fina saker! Undrar om det mesta han gör är hans egna ideér på riktigt? Jag vill också ha sån fantasi- och få till det lika fint! Nåja...
Idag hade jag stängning på jobbet, dagen kändes evighetslång, men i morgon har jag öppning och kort-dag, och dessutom är det ju fredag! *Lycka*.
Nu ska jag faktiskt lägga mig, fast klockan bara är tjugo över nio. Tänkte läsa lite och hoppas på att jag blir sov-trött lite fortare, är ju så pigg på kvällarna nu för tiden!
Finns det nåt han inte kan, denna man? Han bygger, syr, bakar, lagar mat, intreder... Jag tror inte att såna perfekta människor finns på riktigt. ;-)

onsdag 1 augusti 2012

Skumt, skummare, skummast, mest skumt...

Alltså nu tror jag väl!!!!! Jag fick för mig att jag skulle fota i lägenheten nu när jag känner att det äntligen är helt klart. Tanken var att jag skulle lägga ut bilderna här så dom som inte varit här ännu får se hur vi har det. Tex mamma och dom där hemma.... Sagt och gjort. Fotade, och satt sen och tittade igenom bilderna här på datorn alldeles nyss. Upptäcker ni samma konstiga som jag med bilderna??? Titta noga och tänk efter...jag har samma telefon/kamera som tidigare....Just det!!!! Den gröna fläcken är försvunnen!!!!! HUR är det möjligt? Den har varit där i en och halv vecka eller nåt sånt, och nu bara helt plötsligt, är den borta!?!?!?! Jag fattar ingenting! Jag fotade så sent som igår med den och då var den gröna fläcken där!
matplats

kök

hall

Theas rum

Jonathans rum

Min lilla dator-hörna-omöjligt att få till en bra bild där för det är så mörkt.

Edvins rum

Edvins rum, och bakom hyllan min "tygvägg" mot mitt "rum".

Mitt lilla sov-kryp-in

Vardagsrum

Trappen ner...

Ser ni nån grön fläck?? Den har rymt! Herregud vad konstigt, är det nån som fattar hur det är möjligt så tala om det för mig! Mycket konstigt ska man vara med om. Nåja... Jag har inte gjort nåt annorlunda med telefonen/kameran heller, jag lovar. Igår eller när det var, lade jag ut en bild på inflyttningsblomman jag fick av Anja, då var fläcken där....
.

Augusti

Tänk att det är augusti månad redan! Som alltid rusar tiden iväg! Var grymt trött i morse när klockan ringde, och lika trött när jag kom hem från jobbet. Somnade på soffan... Herregud, det är ingen ordning! ;-) Det värsta av allt är att jag skulle kunna somna på studs om jag lade mig nu, igen. Värsta pensionärsvarningen! Men det kanske tar några dagar/veckor innan man är inne i rutinerna igen, har ju sovit som en liten gris hela semestern, till bortåt halv tio minst varje dag.
Igår försökte jag och syster ystrar planera in en träff för oss alla tre (mig, Madde och Camilla). Det var svårt att få till, både Madde och Camilla jobbar helger, och dessutom ska det helst vara en helg när jag inte har barnen, så det blev inte förrän i mitten av oktober vi hittade en helg som passade. Men nu ska vi ställa in oss på den och hoppas på att inget kommer i vägen, det vore jättekul. Då kommer dom hit. Kul att ha nåt att se fram emot!
Får se om jag och barnen åker till pappa och Marie nästa helg, då skulle de troligen vara lediga, så vi har preliminärbokat den helgen. Det värsta är att jag inte har nåt schema för just den veckan, så jag vet inte hur jag kommer att jobba på fredagen. Vi skulle göra schemat på måndagen nästa vecka när några fler börjar jobba. Om jag slutar allt för sent den fredagen känns det liksom inte som nån mening att åka, för det tar ändå  några timmar att åka dit. Men jag hoppas att det blir av, vi har ju pratat om det hela sommaren och även innan sommaren, så det vore på tiden. Det har bara varit så svårt att få till, även det. Ibland liksom krockar allt när man försöker planera nåt.