Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

tisdag 31 juli 2012

En liten tanke bara...

Kollar in tv-tablån för kvällen. Kan bara konstatera en sak. Grattis till alla som är sport-intresserade, de har alltid något att se på tv:n. Fy sjutton vad tråkigt (för oss som inte är intresserade). Ibland önskar jag faktiskt att jag vore liiiiite liiiite intresserad. Men så är icke fallet.

Trötter

I morse skulle jag öppna på jobbet. Normalt sett har jag inte haft några öppningar på mitt schema, vilket innebär att jag inte är van att öppna. Jag har aldrig försovit mig, men ändå så tror jag alltid att jag ska göra det just när jag öppnar! Helt sjukt, men då ligger jag vaken och glor på klockan hundra gånger på natten. När klockan var halv tre i natt låg jag fortfarande vaken och kände mig pigg. I och för sig hade jag varit korkad igen och druckit en kopp kaffe på kvällen när Anja var här, men i alla fall, det brukar ändå vara så där de få gånger jag ska öppna. Nåja, i gengäld slutar man tidigt, så det är absolut inget som gör nåt, men just när man ligger där på natten och räknar timmarna tills klockan ska ringa så är det ganska irriterande.
Hur som helst var det kul att träffa Anja igår, som alltid. Hon hade med sig en fin inflyttningsblomma till mig!
Passade perfekt på bordet!

På lördag ska Lottis, jag och Helen gå ut. Helen hade vunnit biljetter till "Broöppning" som är på Logen (tror jag?), så vi ska dit. Jag ser jättemycket fram emot det, det har varit alldeles för lite sånt ett tag, så det ska bli kul! Synd bara med det vanliga standardproblemet varje gång man ska ta sig för att gå ut: Kläder! Vad ska man ha på sig? Och skor? Får skavsår av alla utom de fula. Nåja, det brukar lösa sig i slutändan, men jag måste nog börja fundera redan nu, eftersom jag har så enormt mycket att välja på i min stora dyrbara garderob....;-) Eller inte.... 

måndag 30 juli 2012

Dag ett

Första dagen på jobbet. Överlevde så klart! Blir dock lite segt när det är så få barn. Dock blev jag sysselsatt då inga telefoner eller datorer fungerade i huset. En förälder ringde på min privata telefon och talade om att det inte gick att ringa till förskolan. Tack Fanny! Det var mycket om och men för att få ordning på sakerna. När helpdesk sa att det var fixat så var det tydligen ändå inte fixat, så jag fick ringa igen sen. Nåja, det löste sig till slut.
På förmiddagen hällde regnet ner, men sen på eftermiddagen sken det upp och blev riktigt fint!
Nu har jag nyss ätit middag och väntar på att Anja ska komma på besök. Pratade nyss med Jonathan också som hade haft det "fett nice", det brukar innebära högsta betyg. Han hade fått några fiskar i alla fall och han lät så nöjd och belåten. Kul!
Den nya telefonen har inte kommit än, hoppas den kommer den här veckan, det är inte så kul att lägga ut bilder med en grön fläck i mitten....

söndag 29 juli 2012

Effektiv söndag

Idag kom äntligen Erik hit och hjälpte mig att sätta upp skenan i taket, alltså den som ska dela av mellan Edvins och mitt rum. Fick även hjälp att sätta upp lite andra saker som jag inte hade fått upp ännu, men nu så...känns det äntligen klart här! Sen på em har jag satt upp tyg där också, det blev vitt och det blev faktiskt bra! Känner mig mycket nöjd! Har burit ner datorn också så nu sitter jag vid mitt lilla skrivbord och skriver detta! Skönt att få bort den från köksbordet. Har även hunnit städa lite, i alla fall plocka i ordning och dammsugit. Thea har gått till Patric redan idag och Edvin till Erik, så de ska slippa kliva upp så tidigt i morgon bitti när jag ska upp och jobba. Börjar veckan med en stängning i morgon, så jag börjar inte förrän halv nio...Misstänker att jag inte kommer att kunna sova i natt, det brukar vara typiskt när man ska börja jobba efter en lång ledighet.
Jonathan verkar ha det bra hos mamma och Jerry, i morgon kommer han hem igen (fast till Erik då). Har pratat med mamma ett par gånger, och då har han varit ute och fiskat, han gillar verkligen det!
I morgon kväll ska Anja komma hit på visit, det ska bli kul, hon har inte varit hit sen jag flyttade.
Nej nu är det dags att göra kväller....
Bye bye semester 2012.

lördag 28 juli 2012

Sköna lördag

Nu är det bara i morgon kvar....sen börjar jag jobba! =(
Idag har Ann och jag varit på stan. Bara gått och strosat i affärer, det gör man nästan aldrig. När vi satt där på torg-cafét med var sin glass konstaterade vi att det är ganska otroligt att vi har så stora barn att vi kan göra såna saker utan att ha barnen med. Otroligt vad fort tiden går.
När jag kom hem låg jag på soffan och läste en stund, men trots att jag hade sovit ända till halv tio i morse så somnade jag till en stund.
Edvin och hans kompisar har lekt kurragömma med dunk hela dagen, tänk att den leken är modern igen...=) För en stund sen kom Lottis hit och vi gick bort och hämtade skrivbordet, så nu är det på plats! Blev perfekt, litet och lagomt! Kom dock på att jag inte har nån stol att ha där... Får väl ta ner en köksstol så länge, det funkar det med!
Nu ska jag ringa Jonathan och höra om han fått någon fisk?

Anns gudomliga bullar!

Igår kväll var vi bort till Ann en sväng. Vi satt ute på deras nybyggda fina altan. Fikade och drack nåt glas vin. Mysigt! Ann gör verkligen världens godaste bullar. När Thea åt en sa hon: "Du Ann, dina bullar är verkligen gudomligt goda!" Och hon har så rätt!
Grymt irriterande med den gröna fläcken!!!!!
I natt ska Thea sova hos Melanie, hon har längtat i flera dagar! Hon packade och cyklade dit direkt efter frukosten. Så nu är det bara jag och Edvin hemma tills i morgon. Får se vad vi hittar på, just nu är han hos Alex.

fredag 27 juli 2012

Fynd

Lottis var här på onsdag kväll och jag pratade om att jag skulle behöva ett skrivbord nere i det lilla "hallutrymmet" där jag kan ha min dator, så jag slipper ha den på köksbordet som jag har nu. Igår kväll skickade hon en länk på fb. Då hade hon hittat ett jättefint vitt skrivbord på Härnösandstorget för 100 kr. Till på köpet bor den som säljer det på Flöjtgatan! Så jag ringde nyss, och får hämta det i morgon kväll! Perfekt! Lottis kommer och hjälper mig att bära hem det. Eftersom det är så nära behöver jag inte krångla med nån som ska köra en släpvagn för att få hem det.
Sånt gillar jag!

Somliga går med trasiga skor...

De här skorna köpte Jonathan i maj- i år!!! Har ni någonsin sett skor som är så trasiga efter ca 2,5 månad?? Och det var inga billiga skor heller, tror de kostade 900. Det värsta är att det inte är skorna det är fel på, så vi kan inte åka tillbaka med dom. Det är Jonathans fötter- eller vad han gör med sina fötter. Hans skor ser ALLTID ut så där. Helt sjukt. Det är väl skateboard-åkningen som gör det, men inte ens de skor som kallas "skate-skor" håller för det. Alla Jonathans skor håller bara i några veckor, och det är grymt irriterande! Dessa fick han så lov att betala själv för då hade han nyss slitit ut ett par nya dyra skor som vi hade köpt åt honom innan. Vad gör man? Han får helt enkelt gå i trasiga skor. Kan säga att det går mycket pengar till skor på ett år åt honom! Varför kan man inte ha skor med stålhätta när man åker skateboard?? ;-) Nåja...

Idag hade jag väckarn på ringning. Skjutsade Jonta till bussen för han skulle åka till mamma och Jerry. Talade om för Edvin och Thea igår kväll att jag skulle det så de inte undrade när de vaknade och jag inte var hemma. Sa att jag passar på att handla också på en gång så de inte undrar om jag dröjer länge. Bussen gick 8.45, så när jag hade släppt av Jonta där åkte jag och handlade på Coop, för ovanlighetens skull. Handlar alltid på Ica, men de hade billig lax på Coop och jag hade lovat barnen att vi ska äta det nu när inte Jonathan är hemma (han gillar inte lax). Jag gillar inte Coop! För det första är jag ju ovan så jag hittar inget, så allt tar sån tid. Sen var ju allt mycket dyrare än på Ica upptäckte jag! Det är säkert olika på olika saker, men flera saker av de jag handlade var dyrare. Ok att de har nåt slags bonussystem som kanske gör att det jämnar ut sig i slutändan, men nej, jag håller mig till Ica i fortsättningen! Dessutom tog det hundra år för tanten som satt i kassan (som såg ut att vara minst 75 år ;-)), och när man skulle packa var det så trångt så man fick knappt plats. Nej, Coop är inget för mig!
Kom inte hem förrän kl tio eftersom allt tog sån tid. Döm om min förvåning när det var alldeles tyst i lägenheten! Både Edvin och Thea sov fortfarande!!!! Härligt! De hade inte ens märkt att jag hade åkt. Det är sommarlov det!

Nu ska jag ringa och kolla om Jonathan har kommit fram! Kul för honom att åka själv till mormor och Jerry. Hoppas att de får fint väder så de kan vara i stugan och fiska. Han kommer hem på måndag.

torsdag 26 juli 2012

Ännu en film på sniskan

Det är så sällan jag filmar så varje gång jag gör det så glömmer jag att man ska vrida på telefonen, så filmerna hamnar på snedden....! Jag vet, jag är hopplös... Hur som helst så spelar Jonta elgitarr. Kanske inte ett låtval i min smak, men jag är grymt imponerad av hur snabb han blivit i fingrarna, jag tycker han är grymt bra och jag är så stolt!

onsdag 25 juli 2012

En riktigt varm dag

Idag har det varit hett ute, fast ingen riktig sol ändå. Vi har inte gjort så mycket idag. Thea har haft sin gamla förskolekompis Lova här på besök, de lekte några timmar. Edvin har varit hos Alex och nu är de på bio och ser Ice Age 4. Jonathan är ute och skejtar som vanligt, men han har varit hemma en hel del idag. Han spelar och sjunger rätt mycket nu igen, det har varit lite stiltje ett tag, men kul att han tagit upp det igen. Nu i kväll har Thea och jag varit på Ok och ätit en glass... Jag har en hiskelig huvudvärk, undrar om det ska bli åska eller nåt? Tror i alla fall att jag ska mysa ner mig i soffan med Thea en stund.
På fredag ska Jonathan åka buss ner till mamma och Jerry. Hoppas de får fint väder så det blir fiske i stugan!

tisdag 24 juli 2012

Besök hos Sländan-kollega

Nu har det gått tre år sen Sländans förskola lades ner. Helt otroligt att det gått tre hela år. Det var verkligen en jobbig period då när man mot sin vilja "tvingades" att byta arbetsplats. Jag står fortfarande fast vid att det är den trivsammaste arbetsplats jag varit på i hela mitt liv. I början efter nedläggningen var vi duktiga på att träffas vi som jobbat ihop. Med tiden har vi blivit sämre på det, och nu var det jättelänge sen. Tur man har Thea i alla fall som påminner en om saker och ting. Hon tyckte idag att vi skulle ta en promenad och hälsa på Eva-Lill (en av de jag jobbade med). Bra idé! Vi fick tag i henne till sist, så vi tog en kvällsprommis till henne. Mycket trevligt att träffas, alltid har vi en massa att prata om! Hon bjöd på fika ute på altanen, och ett glas rosé. Det blev en riktigt skön sommarkväll! När vi gick hem ville Thea stanna till i lekparken vid Brännans förskola.
Irriternade med den gröna fläcken på bilden, men ändå smälte den in rätt bra på det här fotot där det var en gräsmatta bakom åtminstone... Den stör betydligt mer på andra bilder kan jag lova! 

Ibland glimmar det till!

Eftersom mobilkameran har gått sönder och jag känner mig minst sagt beroende av den (hur man nu kan bli det?), så kollade jag för skojs skull vad det skulle kosta mig att binda ett nytt abonnemang där jag får en ny telefon "på köpet". Jag var in på Telenors sida där jag redan har mitt tidigare abonnemang och kollade i telefondjungeln. Läste om olika telefoner och sen ringde jag upp Telenor och beskrev mina "krav" och att jag ville ha nåt bra erbjudande som inte blev så mkt dyrare än det jag redan har. Kraven jag vill ha är en bra kamera och att jag ska kunna sms:a och surfa mycket. Helst ska telefonen vara ganska lätt att förstå sig på också. Jag har haft Telenor i flera år och varit nöjd med det, så det gör mig inte något att jag måste binda abonnemanget på två år, för jag har ändå inga planer på att byta.
Det är inte alls dumt att ringa och kolla så där upptäckte jag! För månadskostnaden kommer att bli till och med aningen billigare för mig, fast jag "får" en ny telefon på köpet! Nu blir det en Iphone och jag hoppas att jag kommer att förstå mig på den! (Har aldrig blivit riktigt bra vän med min nuvarande telefon). Jag frågade tjejen i luren och hon sa att den är mycket lättare att förstå sig på än Htc som jag har nu, så jag hoppas att hon har rätt! Även Helen har en Iphone och hon säger samma sak, att den är enkel... (fast då är Helen teknisk av sig och det är ju inte jag så det behöver inte betyda att jag tycker den är enkel). Hur som helst tycker jag att det blev himla bra, att jag kommer att betala några kronor mindre varje månad och att jag får en ny telefon med en bra kamera! Gruvar mig dock för den första tiden när jag ska lära mig hur den fungerar, det brukar vara det värsta när man heter Catarina Hallgren. Helen: Förbered dig på att du får ha Iphone-jour! =)

23 grader varmt...

Idag är det riktigt varmt ute! Solen strålade när vi vaknade, men nu börjar molnen komma som vanligt. Vet inte vad vi ska hitta på idag? Thea tyckte att vi skulle hälsa på Eva-Lill (som jag jobbade med för några år sen), men jag har inte fått tag i henne. Kanske vi går till en lekpark eller nåt? Känns inte som att jag vill ligga på stranden heller nu när det börjar bli molnigt.
Nåja, nåt ska vi nog hitta på. Med idag är det sex dagar kvar innan det är dags att återgå till verkligheten. Ryyyser bara vid tanken.
Det kryllar av blomflugor här. Vilket är ert bästa effektivaste tips för att bli av med dom?? Dom retar gallfeber på oss alla här hemma!

måndag 23 juli 2012

Mens-info

Thea sitter och tittar i min handväska (av någon anledning). Hon fiskar upp en liten grön "Always-förpackning" = en binda ur väskan.
-Behöver du ha en blöja mamma? frågar hon.
Jag säger att jag inte behöver ha någon "blöja" just nu. Edvin tittar på oss som om vi vore dumma och säger:
-Vaddå, menar du att mamma behöver blöjor?
Lilla förståndiga Thea som är tre år yngre än sin tioårige bror förklarar klokt och redigt: "-Du förstår Edvin att vuxna tjejer behöver små blöjor ibland, fast det är ju ingen vanlig blöja. Det är för att de blöder ibland och om de har blöjan så kommer det inte blod i trosorna."

Haha, vilken diskussion. Edvin såg först lite skeptisk ut och sen såg han generad ut, och sen pratade vi om nåt annat. Det lät så himla roligt. Thea har minsann koll hon...

Den kortaste listan vinner!

Idag när jag skulle knäppa ett kort med mobilkameran upptäckte jag nåt som inte fanns där igår, en grön fläck mitt i synfältet. Alltså när jag fotar blir det en grön fläck mitt i. Så nu har förmodligen mobilkameran gått sönder- som jag använder dagligen. SKIT! Jag kunde inte låta bli att sätta mig ner och fundera över allt som hänt de sista månaderna. Vet att jag i april optimistiskt skrev här på bloggen: "Nu  har det vänt, jag känner det på mig!" och syftade på att jag haft så mycket otur innan. Efter det blev det ännu värre tror jag. Då hade jag precis varit sjukskriven på grund av stress och allt skit som det medförde. Jag skrev ner saker på en lapp som jag kom på i huvet som hänt sen dess. Det är ganska skrattretande.

* Fick bråka med försäkringskassan för att få några pengar efter sjukskrivningen. Det visade sig att arbetsgivarens sjukanmälan på mig inte gått fram till försäkringskassan, så jag fick vänta på pengar i hundra år!

* Personalkontoret som skulle hjälpa mig att hitta nåt "prova-på-jobb" gick bet, jag fick gå tillbaka till det jobb som gör mig stressad. Försökte söka andra jobb, men utan resultat.

* Bilen trasig på flera sätt (som om det inte räckte med grinden som blåste omkull på den i dec). Gick inte igenom besiktningen heller.

* Edvins cykel blev stulen= olycklig pojke och onödiga pengar för en ny.

* Flytten: Allt från att få ett inflyttningsdatum till skriva kontrakt och få nyckar. Allt strulade. Dessutom fick jag en nyckel som var fel så Jonathan blev utelåst och kom inte in en kväll.

* Fick städa den nya lägenheten själv, och det var betydligt mer än "slipdamm" som det lät som det skulle vara.

* Dropp i taket- trodde det var vattenskada, men det var "bara" kylskåpet som gått sönder tack o lov.

* Stopp i avloppet i badrummet. Fick ringa Härnösandshus två gånger men de lyckades inte fixa det så till slut fick de ringa hit en riktig rörmokare. Inte allt för kul när det flyter upp "bajsvatten" på badrumsgolvet.

* Tvättmaskinen-som precis skrivits över i min ägo-gick sönder och kostade onödiga pengar.

* Diskmaskinen gick sönder. Krävdes besök av olika gubbar två gånger för att få ordning på den.

* Faktura på en trasig dörr från förra lägenheten, 1500 kr (Hade blivit billigare om jag tänkt till innan och bytt den själv)

* Stopp i slasken i köket.

* P-böter, 500 kr för att jag stod på besökandeparkering för att inte Härnösandshus kunnat ge mig någon parkering. En massa onödigt bråk och tjafs runt det, men fick till sist rätt och slapp betala skiten!

* Ansökan om bostadsbidrag har krånglat och dröjt på tiden.

* Kaffebryggaren gick sönder.

* Blev så dunderförkyld att jag var tvungen att stanna hemma från jobbet i tre dagar = dyrt som fan.

* Fick komma på en arbetsintervju på skolkontoret till min stora glädje, men fick inte jobbet...=(

* Det senaste...mobilkameran...

Detta är alltså saker jag kommer på i huvet, jag kan ha glömt flera saker, men håll med om att det är rätt mycket på så kort tid? Och då hade det alltså varit en miljon saker innan också. Ibland har man otursperioder i livet, jag vet det, men den här perioden har ju varit så himla, himla lång! Jag tänkte skriva en positiv lista också, men sen insåg jag att den skulle bli så kort jämfört med denna så jag sammanfattar den i stället.

* Jag har världens bästa familj och släkt och jag har världens bästa vänner. Dom ställer upp i vått och torrt i alla lägen! Vi är friska och har inga allvarliga sjukdomar. 

Och när man ser båda dessa listor så ser man klart och tydligt i alla fall att det är den positiva listan som är den viktiga. Den listan som verkligen betyder nåt! Jag har tänkt ut att det kan inte vara så mycket mera materiella saker som kan tillkomma på oturslistan. I och för sig kan tv:n och datorn gå sönder också. Men vad gör väl det om bara den positiva listan få vara kvar och orörd som den är?

Jag är lite sur och irriterad över att oturslistan vill vinna hela tiden, men det ska den inte få göra!!! Jag är i alla fall en lyckligt lottad kvinna, trots allt! Så det så!


Maddes bil

Madde har köpt en sååå söt bil som jag bara måste visa!!!!
En fördel med den är att vi hittar den lätt när vi är tex i Birsta. Vi med vårt lokalsinne kan ju annars få leta bilen ett tag när vi ska hem...;-)
Haha, nä men helt allvarligt är den grymt fin!!!! Håller ni inte med?!?

Normala människor...och så jag...

Haha Thea är för rolig ibland. Hon satt och tittade på tv och frågade mig helt plötsligt: "Mamma, vad är singlar för något?" Jag svarade att "det är såna som jag, såna som bor själva". Då sa Thea: "Ja just ja, du är ju en singel du, men förut var även du en normal människa!"
Hahahahaha, herregud vad jag skrattade! =)

Instagram

                              



Har installerat appen Instagram på telefonen. Det går ju att få bilderna riktigt fina. Kul!

Thea ringde igår och ville komma en dag tidigare, så vi hade en riktig "tjejkväll" igår. Thea sov till och med nere med oss, så vi kunde ligga och prata. Det tyckte hon var jättemysigt! Idag har Madde åkt hem, Edvin har nyss kommit och Jonta kommer senare. Har inga större planer för dagen, ska åka och handla snart.

söndag 22 juli 2012

Stadsfest med regn

Självklart regnade det när vi väl tog oss till stadsfesten, trots att de inte hade visat nåt regn för hela dagen i fredags. Hämtade Lottis och Catrine hemma hos Lottis och sen kom även Madde. Vi åt kyckligtacos och drack lite vin innan vi åkte ner. Det var en trevlig kväll, men regnet förstörde lite, så Madde och jag åkte hem lite tidigare. Madde köpte en väldigt fin mask där inne. Det syns att vi är syskon va? ;-)
Igår var vi mest hemma och gjorde ingenting. Åkte upp till Jysk och kollade lite på fm, och på kvällen hyrde vi en film: "Jag saknar dig". Det var en riktigt bra film, vi satt här och stortjöt i var sitt soffhörn, så vi var alldeles svullen på ögonen och täppt i näsan sen... Men se den säger jag bara!
Idag har vi varit till Birsta en sväng. Madde skulle köpa bilmattor på Jula. Vi blev inte så långvariga i Birsta för ovanlighetens skull, några affärer och sen bjöd Madde på kina-mat. Mums!
Jag börjar känna stress och ren och skär PANIK över att jag bara har en veckas semester kvar. Usch och fy vad jobbigt det känns. Om man ändå hade fått sin sol-ranson, men det har jag inte fått på långa vägar. En penga-vinst och en resa vore fint!

fredag 20 juli 2012

På plats!

Så där ja, nu har jag "balanserat" och det gick bra, det var kanske inte så smalt ändå... Jag tycker att det blev jättefint!
Dock var det svårt att få den rak, man ser inte själv när man står så nära, så jag fick justera några gånger innan det dög. Men nu så! Det blev en fin färgklick och en billig "tavla".

Grönt Marimekko

Jag har en tom vägg bredvid trappen ner. Jag har klurat och klurat på vad jag ska ha på den väggen. En stor väggklocka? En massa fotografier? Men jag har inte kommit fram till nåt. Igår kväll var det en tjej som sålde en stuvbit Marimekko i grönt för en liten peng på fb. Då slog det mig! Det blir ju jättefint att ha på den där väggen! Så jag slog till på den. Kommer bli perfekt tror jag! Nu återstår det värsta och det är att jag måste balansera på den där lilla golvbiten mellan väggen och trappen för att få upp det... eller ja, den är väl tillräckligt bred för att man bör kunna stå där, men jag är för det första ännu bredare och dessutom har jag extremt dålig balans. Så det blir ett äventyr!

torsdag 19 juli 2012

Lat-dag i allra högsta grad!

Idag har jag verkligen, verkligen varit lat. Legat raklång på soffan och läst "Nära-tidningar" som jag fick av mams. Gillar den tidningen skarpt, jag som har såna där skumma intressen...;-) Helt plötsligt hade jag tydligen somnat där, för jag vaknade av att det ringde på mobilen! Det var diskmaskins-gubben som var på G, så jag fick skynda mig att kvickna till, och sen kom han hit, och förhoppningsvis fungerar maskinen nu då...Har inte provdiskat än.
Det är en strålande sommarkväll ute, kul för alla som är på stadsfesten. Jag hoppas att det blir lika bra väder i morgon när vi har tänkt gå ner. Madde kommer väl kanske vid fem-halv sex eller nåt. Lottis och hennes syrra kommer också hit och vi ska äta kycklingtacos innan vi går ner. Blir nog trevligt, hoppas hoppas som sagt att vädret kan få vara bra då med!
Nä, jag tror jag fortsätter kvällen ut med lat-temat, det var rätt skönt!

onsdag 18 juli 2012

Vardagslyx

Det är ju så förbannat tråkigt att laga mat/äta själv. Därför drar jag alltid ut på det tills jag är så hungrig att jag nästan skakar...Så var det även idag. När klockan var vid sju tänkte jag för mig själv att jag måste fixa nån mat, kanske korv med bröd eller nåt som går fort, för då var jag verkligen vrålhungrig. Precis då ringde Helen och frågade om jag hade ätit middag? Det hade jag ju inte, men blev ditbjuden på mat med "omedelbar verkan". Helt perfekt. God middag och jordbubbar med grädde! Det kallar jag vardagslyx så här på en onsdagskväll!

Lycka är...

när tonåringen kommer och ger mamman en bamsekram innan han ska gå ut, trots att han har två andra jämnåriga kompisar här... Blir alldeles varm inombords!

Fortsätter väl att städa....=/

Blev inte klar med städningen igår, hann bara nedre våningen. Eller hann och hann...Jag orkade bara nedre våningen kanske är bättre uttryckt.
Vid tolv träffade jag Pär och hans kompis nere på Kanal Cafét där vi åt lunch. Trevligt att träffas som vanligt och sen följde jag med dom ner till beach fotbollen där vi drack kaffe. De skulle spela match halv tre och jag hade bilen på stan till klockan två så då gick jag. Är ju som ni vet ingen fotbollstjej direkt...Men kul var det att träffas och surra en stund.
Nu är jag hemma och har nyss skurat badrummet och dammsugit. Då är det bara resten kvar då...=/ Träffade en "Härnösandshuskille" här utanför och han frågade om någon hade varit här och lagat diskmaskinen ännu? Nej det har inte varit någon här. Men han hade i alla fall ringt nån firma som skulle komma hit och fixa den åt mig. Bra, då vet man i alla fall att det är på gång, även om det kan ta sin tid.
Nu åter till skur-hinken!

Drömmar...

Alltså vart får man sina tokiga drömmar från när man sover? Idag kändes det rätt skönt när jag vaknade. I drömmen var jag på väg till Sveg i ös-regn! Jag cyklade på en jättestor trehjuling och Thea satt bak på flaket med packningen. Jag hade beräknat att det skulle ta tre och en halv timme, så jag måste ha haft en väldans fart på den där cykeln! ;-) När jag hade tagit av mot Birsta och cyklat en bra bit kom jag på att vi hade åkt fel och vände och skulle ta vägen genom Hudik i stället... I drömmen bodde Malin som jag jobbar med i Hudik, så jag stannade där och frågade om jag kunde få låna regnkläder och vantar för jag frös så hemskt. Men Malin sa nej, hon ville inte låna ut sina vantar i fall de skulle bli blöta! Madde ringde på mobilen och frågade när vi skulle komma fram, och jag minns att det bara rann vatten av telefonen när jag svarade för det regnade så hemskt! Hahahahaha.... Sen minns jag inte mer, men jag var tvungen att skratta för mig själv när jag vaknade, det kan bli så otroligt tokigt i drömmar, fast det känns helt verkligt när man är mitt i. Vaknade i alla fall till solsken, och Golfen står på parkeringen. Får väl hoppas att den är hel, så jag slipper cykla om vi ska nån stans...

tisdag 17 juli 2012

Min vän Kacko

Förra våren träffade jag Pär som jag gick med på högskolan för första gången på många, många år. Han kommer också från Söderhamn men bor i Östersund sen lång tid tillbaka. Det var lika roligt som förr i tiden. En sån person man skrattar hysteriskt med hela tiden! Idag såg jag att han skrivit på facebook att han är i Härnösand tillfälligt. Skrev några rader och i morgon ska vi ev gå och ta en fika på stan. Jag hoppas att det blir av för det vore jättekul. Vissa människor är precis som man minns dom oavsett hur många år det går.  Han är en sån kompis. Precis som "Koja" i Hudik, och Monika i Sandviken. Det kan gå evigheter mellan man pratar och ändå är det som igår när man väl ses eller hörs. Såna vänner gillar jag. Vad namnet Kacko kommer ifrån minns jag inte ens, men det var nåt vi hade jättekul åt då på högskoletiden, och det lever kvar fortfarande. Humorn är den samma, nu som då. =) Kan dock inte förstå att det är 15 år sen vi slutade på högskolan. Tur i alla fall att vi inte har blivit 15 år äldre! ;-)

Städa, städa...

Fy sjutton vad dammigt jag har! Men nu städas det för fullt, trots att solen för en gångs skull skiner, i alla fall lite. Har äntligen packat ur den sista flyttkartongen också...Konstigt det där, men det är alltid just en kartong som blir kvar när jag flyttar. En sån kartong med allt möjligt jox i som jag inte vet riktigt vart det hör hemma. Tur jag har många skåp att stoppa saker i....
Thea ringde förut. Hon berättade att de skulle åka till Edsele idag. Hon blir väldigt "berest" hon. Stockholm förrförra veckan, Sveg och Söderhamn förra veckan och Edsele nu...Kul för henne! Och så ska vi åka till pappa och Marie nån helg också ju, har dock inte bestämt vilken ännu.
På fredag kommer Madde hit. Om det blir hyfsat väder ska vi gå på stadsfesten. Vore ju trevligt om det inte regnar.
Nä, bäst att jag fortsätter städa innan jag slöar till för mycket.

måndag 16 juli 2012

Theas gädda



Det blir inte så bra skärpa när jag förstorar bilderna, men så här såg i alla fall Theas äckliga gädda ut! Som en grotesk mini-krokodil. Blääääh. Har fått bilderna från mamma o Jerrys kamera nu.

P-bötern makulerad

Fick ett mail av förvaltningschefen på Härnösandshus igen där det stod att han hade fått bekräftat av Securitas nu att de makulerar min p-böter. Tack o lov, hoppas det är slut på denna följetong nu. Däremot fungerade inte diskmaskinen trots att de var här och "lagade" den, så nu har jag fått skickat en ny felanmälan igen....suck...Det känns som att jag borde vara känd på Härnösandshus vid det här laget och att hela min semester har gått åt till att "tjafsa" med dom om allt möjligt. (och även innan semestern). Men nu borde det inte kunna bli nåt mer? Eller?
Håller på gör rent spisen ordentligt nu, eftersom den var så slarvigt rengjord när jag flyttade in. Hoppas den inte går sönder...;-)

Sommarvikarier?

Chansade och felanmälde diskmaskinen via webben till Härnösandshus (så jag slapp prata med dom), och sen messade Lottis och frågade om vi skulle ta en fika på stan. Sagt och gjort. Lottis hämtade mig och sen fikade vi på Hilmas. Berättade om diskmaskinen och att jag skulle åka på Ica sen och köpa ett diskställ. Lottis skulle titta om hon hade nåt hemma som jag kunde få. Efter fikat gick vi en kort sväng på stan och sen skjutsade hon hem mig. Direkt jag kom hem plingade det på dörren och två killar från Härnösandshus stod utanför dörren!!!! Så snabba har de ALDRIG varit!!! Så nu är maskinen fixad och jag behöver inte skaffa nåt diskställ! Jösses vad bra, och snabbt jobbat! Jag som inte hade förväntat mig nån hjälp förrän efter semestern tidigast. Lovely!
Jontas kompis Mikael har kommit idag. Kul! De gick bara i tvåan när Mikael flyttade till Stockholm, så jag tycker det är superkul att de håller kontakten.
Jonathan och Mikael

Så verkar diskmaskinen gjort sitt också...

Ska man skratta eller gråta? Vad tycker ni? Är det nån mening att ringa Härnösandshus? Nja...tror jag skiter i det. Jag åker och köper mig ett diskställ och handdiskar, det är nog lugnast så. I en vecka har det varit lugnt. Den veckan jag inte har varit hemma. Veckan innan var hyfsad också, förutom stoppet i köket. Hinner bara hem så börjas det igen med allt. Och så har jag silverfiskar i badrummet nere har jag sett. Nån enstaka då och då. Jag tror jag flyttar tillbaka till den gamla lägenheten igen, det var mycket lugnare där! Ibland undrar jag om det är nån som har gjort en woodo-docka och läst en förbannelse över den. "Det här är Catarina, ge henne otur, otur, otur för evigt!" ;-)
Nä nu ska jag åka på Maxi och köpa ett diskställ. Tjingeling.

Ibland brinner det även för Hallgren!

Gaaaah, vilken urladdning! Jag är så arg så jag skakar och kan knappt skriva. Ringde Härnösandshus och fick prata med "den sura". Jag började med att snällt berätta att jag fått en påminnelse på lappen hon skulle ordna att jag skulle slippa betala. Hon sa: "Ja, men han som handlägger sånt har semester!". Det var det enda som behövdes för att min bägare skulle rinna över! Jag sa: "Jag ska väl inte behöva få påminnelser och kanske inkassokrav för att nån har semester, det här får du ordna!" Då svarade hon med ett skratt: "Ja, ordna och ordna, vad ska jag göra då?" Då blev jag galen! "-Ända sen jag tog den här lägenheten har allt strulat med er och jag är så JÄVLA less nu, dessutom har du varit så fruktansvärt otrevlig att prata med sen dag ett, nu LÖSER du det här, för det har du lovat!" Då svarar hon: "Jasså har jag lovat det, det var ju *** som lovade det!" morr, morr morr... "-Ja, men han hänvisade till dig och när jag gav dig lappen skulle du ordna det samma dag!" Till sist sa hon: "Ja, jag vet inte hur vi ska lösa det, då måste du prata med förvaltningschefen då"  "-Ja tack, koppla mig DIREKT!" sa jag.
Förvaltningschefen är otroligt trevlig och tog fakturanummer och allt och skulle återkoppla till mig när han löst ärendet. Jag hade sån lust att spy ur mig till honom om hennes otrevliga sätt, men det fick räcka med att jag sa det till henne personligen, det kändes FÖRBANNAT bra, och jag är så nöjd med det. HUR kan man bete sig så där?!? Hon har ju aldrig varit trevlig eller tillmötesgående en endaste gång! ILLA! Ååååååh det är sällan, sällan jag blir så här ARG, kanske vart femte år eller nåt. Till och med Edvin och Thea reagerade: "Oj mamma vad arg du var!"
Gud vad skönt det känns. Även om hon är otrevlig fler gånger så känns det bra att säga vad man tycker. Förhoppningsvis kanske hon åtminstone får sig en tankeställare.

söndag 15 juli 2012

Veckans post

När vi kom hem gick jag igenom veckans post. Hade fått en påminnelse på parkeringsbötern (som Härnösandshus skulle fixa så jag inte skulle behöva betala!). I morgon när de öppnar är det KRIIIIG. Nu är jag LESS. Men vad annat kunde jag vänta när det var den otrevliga tanten som skulle fixa det? Suck. Ett betydligt roligare brev innehöll denna:
Hade vunnit en biljett till stadsfesten!!!! =)

Hemma!!!

Hemkommen efter nästan en vecka på resande fot! Åkte till Madde i måndags. Vi hade roligt som alltid! Av någon anledning glömde jag att fota då så jag har inga kort därifrån. En dag åkte vi till Los och hälsade på Maddes mamma och fikade på deras bageri. En dag var vi till Jenny och Torbjörn i LillHärdal på kräftskiva. Det var mycket trevligt och Edvin och Thea lärde sig att både skala och äta kräftor!
 På torsdagen åkte vi till mamma och Jerry och på fredagen vidare till stugan. Brorsan kom också dit, och Jon och Kia som också har köpt stuga på ön. (Jon är Jerrys son och Kia är hans fru). Vi grillade och hade en riktigt trevlig kväll. Till och med vädret var på vår sida så vi kunde sitta ute hela kvällen! Igår, lördag tog vi en promenad på ön bort till Jon och Kias stuga så jag fick se hur den såg ut, jättemysigt var det även där! På kvällen åkte Jon och Jerry ut med Thea och Edvin i båten så de fick fiska. Edvin fick två mindre fiskar och Thea fick en enorm gädda på 5,5 kg! Tyvärr hade jag inget batteri i telefonen då, så jag kan inte visa nåt foto på fisken! Men jag kan säga att hon var stolt, och att hon knappt orkade lyfta den! =) Idag åkte vi i land igen och då åkte vi och hälsade på Camilla och Thomas i Vallvik innan vi for hem till Härnösand igen. En rolig vecka! Här kommer några bilder! Dock inte i ordning.
Stugan sedd från sjön.
Här bodde min mormor och morfar när de levde. Härifrån åker vi med båten när vi ska till stugan.

På väg!
Thea älskar att åka båt!
Edvin vid stugan.
Thea nere vid sjön.
Thea hittade blåbär på ön!
Thea torkade bordet efter allt regnande...
Brorsan hittade mycket "smått och gott" i sin fiskeväska.
Gott med grillat!
Magnus och Thea och den glittrande sjön i bakgrunden!
Jon och Magnus trivdes!


















måndag 9 juli 2012

Mot Sherwoodskogen!

Idag bär det iväg. Jag, Edvin och Thea åker till Madde och Mathias i några dagar. Sen åker vi vidare till mamma och Jerry. Det blir inget besök hos pappa och Marie den här gången som det var tänkt, de skulle jobba, men vi ska åka dit en annan helg i stället. Jonathan blir kvar hemma. Det var meningen att hans kompis Mikael från Stockholm skulle komma, men det blev framskjutet en vecka, men Jonathan ville inte följa i alla fall. Han tyckte att det var för länge att vara hemifrån nästan en hel vecka. Och det kan jag väl förstå när man är i hans ålder. Han ska bo hos Erik mestadels och sova här någon natt, så det ordnar sig ändå. Ska i alla fall bli kul med en liten tripp, synd bara att det aldrig kan bli nåt riktigt sommarväder. Hittills har det varit TVÅ riktiga sommardagar på hela sommaren. Med riktiga sommardagar menar jag såna dagar då det är så varmt och soligt att man kan vara på stranden. Har inget minne av att det någonsin har varit en så dålig sommar i hela mitt liv. Och när man tittar på väderprognosen så blir man bara deprimerad. Inte en riktig sommardag så långt ögat kan nå. Men de har ju haft fel förr så man kan hoppas att de har fel nu också. Nu är klockan halv ett. Thea kommer hit vid klockan två och då åker vi direkt.
Nu tar jag semester även från bloggen i några dagar! Vi kommer hem senast söndag...
I´ll be back.

söndag 8 juli 2012

Dropbox is back!!!

Äntligen!!! Så här kommer lite bilder från min första härliga semestervecka! Recepten på mat och efterrätt från tjejmiddagen finns på www.tjejmiddag2009.blogspot.com 

Tjejmiddag på måndag! Receptet på potatissalladen kommer från början från Linda på jobbet, och receptet på  köttet från Theas farmor China. Har gjort om lite bara...

...med Citronmarängpaj till efterrätt!

Födelsedag på onsdag med paket....

...och tårta!

...och fina födelsedagsblommor till balkonglådan!

En nöjd tio-åring på torsdagen...

Två dagars strandväder

som resulterade i att jag brände mig! Här min röda axel...

Det har varit en härlig vecka, hoppas de övriga tre blir lika bra!

lördag 7 juli 2012

Du vet att du är från Söderhamn när...

 Herreguuud säger jag bara, men alltså... Jag gick med i en grupp på Facebook som heter "Du vet att du är från Söderhamn när...". I gruppen skriver man ner minnen man har från Söderhamn. De flesta skriver roliga saker man minns och kan skratta åt, så som det ska vara naturligtvis. Interna saker som såna som inte kommer från stan kanske känner till. Trevligt på alla vis, tills det blir personangrepp och tjafs i förbannelse! Hamnade i en "tråd" där två vuxna män rent ut sagt bråkade! De blev alltså ovänner och kallade varandra för fula saker, och dessutom var det ingen av dom två som hade startat tråden från början. Vad är det med folk?
Det var så trevligt att sitta och läsa trådarna i gruppen, blev alldeles nostalgisk och kunde knappt slita mig, men sånt här gör ju att man bara blir arg. Ingen av dom gav sig heller. Till slut var jag tvungen att lägga mig i. Jag var kanske lika barnslig jag, men jag skrev lite på skoj att de kunde starta en ny tråd som heter "Du vet att du är från Söderhamn när du tycker om att älta saker i en evighet". Vet inte om det var det eller nåt annat som gjorde susen, men sen tystnade diskussionen. =) Eller så kommer dom snart igång igen, de verkar leta saker att tjafsa om. Hoppas de ger upp, det är verkligen roligt att läsa allas minnen. Eftersom det är så olika åldrar på dom som skriver där så minns man så olika saker, men de som är i samma ålder som mig skriver ju saker som man minns, och även sånt man hade glömt, men blir påmind om. Riktigt roligt måste jag säga! När man inte bott i stan på 18 år, som jag otroligt nog inte har gjort, så glömmer man så mycket. Skrämmande mycket faktiskt. Tänk att jag faktiskt har bott i Härnösand nu lika många år som jag bodde i Söderhamn. Skumt.

En grå lördag

Vaknade till en grå himmel och faktiskt även några få regndroppar. Nu ser det ut som vädret inte riktigt vill bestämma sig. Det är ganska grått, men samtidigt ser man ljusa öppningar på himlen. HOPPAS det inte blir regn. Det är så tråkigt! Igår kväll var det verkligen helt underbart. Den första riktiga sommardagen, då det även var varmt på kvällen när solen försvann! Jag satt ute på balkongen ganska länge innan jag gick in. När jag gick och lade mig mellan elva och halv tolv var det fortfarande varmt ute när jag stängde balkongdörren! Mera såna dagar/kvällar tack!
Fick nyss ett sms av Jonathan: "Mamma, jag kommer till dig om ett litet tag och fixar till mig om det går bra? För pappa har inge vax, hårtork eller nåt!"
Oj vad det kan ändras på kort tid. För ett tag sen struntade han fullkomligt i håret, drog på sig mössan och gick bara...Men nu är det jätteviktigt att fixa håret, det märks på mina styling-produkter som försvinner dubbelt så fort....=/ Det är en rolig ålder att följa har jag märkt, det händer nåt nytt för varje gång han är här. Det händer så klart mycket med alla tre, men allt går i sånt tempo när man är 13, snart 14. Jonathans pappa har ju inget hår på huvet så det är inte så konstigt att han inte har nåt vax hemma kanske...;-) Jonathan har även en lärare på skolan som är helt kal på huvet. En väldigt bra och trevlig lärare. På en lektion hade Jonathan sagt till läraren: "Du...Nu MÅSTE jag få fråga en sak som jag har funderat på jättelänge, men inte frågat om...Men nu vill jag veta svaret....VAD använder du för hårgelé??
Hahaha, tur att det var en lärare med humor, han hade skrattat!
Nä, om man skulle hänga lite tvätt kanske? Min favoritsysselsättning....;-)
Från det ena till den andra kan jag konstatera att det inte är kul att ha en polkagrisrandig mage! Den är liksom vit i valk-vecken och brännande ill-röd på själva valkarna. Snyggt...Jääääkligt snyggt! Ont som f-n gör det också. Solskyddsfaktor 30 är tydligen inte nog på min blekvita hud.
Nåja...Vad är en bal på slottet?

fredag 6 juli 2012

Andra strand-dagen...

Två dagar i rad på stranden, wow!!! I morgon har de visat regn, hoppas de har fel. Nu vill jag att det ska fortsätta att vara sommar!!! Idag har det varit riktigt hett. Jag, Edvin, Ann och Alex åkte till Stallarna idag. Ljuvligt skönt!
Till veckan ska nog jag och barnen åka på en liten semestertripp ändå. Vi åker nog nån dag till Madde och nån dag till pappa, och sen kanske vi kikar in hos mamma och Jerry på vägen hem. Vi får se, tänker inte planera så noga, men planen är att åka ev redan på måndag el senast tisdag. Ska bli kul! Jonta sa idag att han nog inte kan följa dock, för hans gamla kompis Mikael som bor i Stockholm skulle komma upp just samtidigt! Men det får väl gå ändå, han får väl sova hos Erik då. Det ordnar sig. På tal om Jonta mätte jag honom igår. Jag har tyckt att det känns som att han är längre än mig nu ett tag, fast han var 1.72,5 i vintras hos skolsköterskan. Mycket riktigt. Nu var han 1.76. Två cm längre än mig! Vi var tvungen att mäta två gånger för att se så det verkligen stämde. Förra sommaren var han 1.66. Hur kan man växa 1 dm på ett år utan att ha ont i kroppen??? Det kan man tydligen...Helt otroligt!

torsdag 5 juli 2012

Edvin 10 år

Idag är det Edvins födelsedag! Och vilken dag sen! Första riktiga sommardagen, ääääntligen värme! Edvin kom hit vid elva och då fick han sin efterlängtade flygstation (Lego city). Han blev jätteglad! Sen packade vi väskan och for ut till Svartvik. Ann och Alex följde också med. Där solade vi och barnen badade också, trots att det var svinkallt i vattnet! Hade så klart fika med oss också. Åkte hem på eftermiddagen, åt "födelsedagsmiddag" med Edvin hemma hos Erik, och sen åkte vi hem hit igen. Gick förbi hos Ann på kvällen, och hon och jag åkte ut till Stigsjö och vattnade hos hennes föräldrar som är bortresta. Sen stannade vi på Mc Donalds där vi åt en glass och drack kaffe på hemvägen.
Jag har så klart bränt mig rejält idag, trots att jag var insmord med solskyddsfaktor från topp till tå. Både magen och axlarna är kräft-röda och svider. Tråååk. Men men...Det brukar gå över rätt fort! Edvin och jag har hjälpts åt att bygga ihop hans "flygstation" så nu är han så nöjd och belåten! Kollade nyss mailen och såg att min förskollärarlegitimation har kommit idag! =) Det är tur att man är behörig när man har jobbat som förskollärare i 15 år...;-). Nu ska Edvin och jag gå och sova. (Han ville sova här i natt). Thea ska åka till Stockholm med sin farmor och farfar i morgon. Hon var alldeles lyrisk och förväntansfull idag. Kul för henne!!!!
Snart har första semesterveckan gått och det har hittills varit en kanonvecka. Först tjejmiddag på måndag och sen Sundsvall på tisdag. Födelsedag med besök av vänner igår och idag kalas med strand och sol!!! Livet är bra härligt när man har semester!!!!

onsdag 4 juli 2012

Det är kul att fylla år!

På förmiddagen kom Thea och grattade mig. Hon hade två fina ljusstakar med tillhörande ljus med sig som jag fick av henne, gullungen! Tur att jag hade varit och köpt en liten "tårt-stubbe" så vi kunde fika! På kvällen kom Ann och både Alex och Edvin var också med för Edvin var hos dom! Fick en fin uteblomma och ett fint armband av henne! Strax efter kom Lottis och Helen också, och dom hade också med sig uteblommor till balkonglådan! Underbara vänner som visst snappar upp exakt vad man "behöver", Tack snälla ni!!!! Jag som har varit lite för snål (fattig!) för att köpa uteblommor i år, men nu är balkongen genast förvandlad till mera fin och trivsam!!!! Kul!
På eftermiddagen kom äntligen solen och det blev riktigt varmt, så vi kunde sitta ute och fika. Riktigt trevligt var det! Thea ska sova här i natt, för vi ska fira Edvin i morgon. Han kommer hit vid elvasnåret. Om det blir fint väder kanske vi åker till nån strand under dagen, eller till Nickebo eller nåt. Edvins present som jag skickade efter kom idag som tur var, jag började nästan bli orolig att den inte skulle hinna komma! Han kommer att bli jätteglad, det vet jag!
Nu ska jag slå in paketet, har varit och lånat paketpapper av Ann, för det hade jag glömt att köpa. Eller rättare sagt trodde jag att jag hade det hemma, men det hade jag inte.

36 år- Hur är det möjligt?


Jaha, grattis till mig idag då! 36 år, jag kan verkligen inte förstå att det är 6 år sen jag fyllde 30. De 6 åren har gått så vansinnigt fort! Det är konstigt det där, när man var liten trodde man att de vuxna skojade när de måste tänka till när man frågade hur många år de var? Det var så självklart att man visste det- och ja, det är så klart att man vet. Men åren går liksom in i varandra och ibland måste jag stanna upp och tänka till- Är jag 34 eller 35? Det är även sant det alla sa att åren verkligen går fortare ju äldre man blir!
En annan konstig sak med ålder är att jag upplever mig själv som mycket, mycket yngre, än jag upplevde tex mina föräldrar när de var i samma ålder. De kändes mer "vuxen" på nåt vis. Själv är jag ju bara en ungdom fortfarande! ;-) Nåja, det går inte att stoppa tiden, även om man vill!

Idag hade jag tänkt antingen ligga i solstolen på balkongen, eller åka ut till nån strand och ligga där hela dagen. Mina planer verkar spricka, eftersom det så klart inte är nån riktig sol ute. Det blåser och är molnigt. Skit-sommar!

Ska åka en sväng på affären och köpa nåt gott fika. Man vet aldrig om någon kommer. Thea kanske? Jag har ingen aning, men det är väl bäst att jag är förberedd i fall att!

Ha en skön onsdag och hoppas att solen kommer fram lite mer!!!

tisdag 3 juli 2012

En härlig dag

Solen har visat sig från sin bästa sida hela dagen och vi har haft det jättetrevligt i Sundsvall. Shopping, fika på Helens kontor (Hon jobbar i Sundsvall), och god mat på "Tant Alice och fröken Sara". Hade hört talas om det stället men aldrig varit där. Mycket gott och fint! En mjukglass i solen hann vi också med. Helt enkelt en trevlig dag!
Nu hoppas jag att morgondagen kan bjuda på lika fint väder. En lat dag i solen skulle jag må bra av!

Ps. Idag hade de varit här och fixat "stoppet" i diskhon, tack o lov!

Inflyttningspresent

Igår när Britta, Lottis och Helen kom hade de med sig en inflyttningspresent åt mig, en ny kaffebryggare!!!! Superbra... (och vi slapp dricka pulverkaffe igår kväll!). Tack kära vänner!!!
När jag fotar använder jag alltid mobilen. Jag har haft något som heter Dropbox installerat och då förs alla bilder automatiskt över till datorn. Superbra eftersom jag alltid tyckt att det är krångligt att föra över bilderna från telefonen till datorn (inte alls lika enkelt som från den vanliga kameran tycker jag!). Här om dagen fick jag hjälp att installera om min telefon eftersom den var så "seg". Tänkte inte på då att allt man har installerat försvinner, så även Dropbox! =( Så alla bilder jag fotade igår ligger kvar i telefonen, och jag orkar inte krångla med sladdar och jox för att få in bilderna i datorn just nu. Måste få hjälp att få tillbaka Dropbox! Därför får ni inte se några bilder på maten igår. Hur som helst åt vi Bruschetta med tomatröra till förrätt, Potatissallad och Fläskfilé på Italienskt vis till huvudrätt, och sist men inte minst Citronmarängpaj och vaniljglass. Gott var det!
Nu väntar jag på Helen och Lottis, vi ska åka till Sundsvall idag, misstänker att det blir en hel-dag! =) Kul ska det bli!

måndag 2 juli 2012

I väntan på tjejmiddag...

Huuuungrig...!!!! Klockan fem kommer "brudarna", det är dags för tjejmiddag, den första här på Flöjtgatan...
Har hållt på donat hela dagen med allt möjligt, det blir trerätters idag. Vad säger jag inte! =) Självklart mitt i allt stök blev det stopp i slasken och diskhon i köket. Alltså vattnet rinner inte ner. (Nej, jag skämtar inte!). Har märkt att det runnit ner långsamt, men tänkte inte så mycket mer på det, men nu så... Ringde felanmälan direkt igen då... men än har ingen kommit. "De kommer när de hinner" var svaret. Nåja, skit samma, jag bryr mig inte så mycket, blir liksom inte förvånad längre. Det största misstag jag har gjort den sista tiden var att ta på mig städningen av lägenheten själv. Jag har givetvis inte städat avlopp och sånt, för det trodde jag var gjort, men det verkar inte så eftersom det blir stopp överallt, och det är inte jag som slänger nåt olämpligt, utan det måste vara sen innan. Grymt irriterande, och äckligt. Vi får väl se när dom kommer, efter semestern kanske? ;-) På något märkligt vis börjar jag se det komiska i hela denna följetong. Det skulle kunna bli en bra komedi på film. Typ "Drömkåken" fast en nyare version och en lägenhet i stället för ett hus.
Nej nu är det dags att börja greja med förrätten. Hoppas de är hungriga när de kommer!

söndag 1 juli 2012

Fynd i skafferiet

Tänk vad som gömde sig i skafferiet... Hittade denna burk när jag letade nåt annat... Då behöver dom ju inte bli utan kaffe i morgon kväll! Pulverkaffe är bättre än inget kaffe! Jäkla kaffebryggare....

I morse var det strålande sol och rena rama sommarvärmen ute. Thea spelade fotbollsmatch på Myran och det blev 1-1.  På eftermiddagen mulnade det dock ihop och sen kom ösregnet igen... Är liiite less på det nu, så jag hoppas att det kan bli finare i veckan.

På tisdag ska jag åka till Sundsvall med Lottis och Helen. De ska på shoppingtur, och det kan vara kul att följa med även om jag inte ska shoppa nåt. Ser fram emot det. Det var väldigt länge sen jag var till Sundsvall.

Nu ska jag och barnen trotsa skitvädret och göra milk-shake! Vi leker att det är 25 grader varmt och sol!!!!

Min egen klantighet, men surt ändå...

Började dagen med att jag skulle brygga kaffe. (Fick ett gott smaksatt kaffe i present av en familj på jobbet innan sommaren). Vad händer? Jo, jag sätter i filtret och skopar i kaffet, och sen knäpper jag på. Inget händer...Oj, jag kom på att jag hade glömt att hälla i vatten!!!! Inte så smart kanske, men nu kommer det som var ännu mer osmart... Jag tar kannan och häller i vatten! Och då sprack kannan, eftersom den var het i botten!!!! MORR MORR MORR.... Ingen i familjen blev förvånad, inte jag själv heller. Jag skrattade till och med. Börjar bli van att saker och ting går sönder nu...fast nu var det åtminstone mitt eget fel. Jag som har tjejmiddag i morgon!!! De får vara utan kaffe helt enkelt. Får bli te till efterrätten. Ja jag säger då det. Så nu har jag alltså ingen kaffebryggare heller....
Nåja...
Sen har jag skjutsat Edvin till Solumshamn till hans kompis. Det är så grymt fint därute, vet att jag har sagt det förr, men det är verkligen helt underbart. När jag blir mångmiljonär ska jag köpa en stuga där ute. Eller bygga en kanske? ;-) (Undrar dock när det händer?)
Snart kommer hon som klippte mig här om dagen. Idag ska hon klippa Jonathan också....