Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

måndag 30 april 2012

Konstigt...

Är det nån som vet vad man kan ha för "fel" när man är jätte-öm i handflatorna och på fotsulorna? Får så himla ont ibland och det kan sitta i några dagar. Sen går det över och så kommer det tillbaka...Det gör till och med ont när jag går för de blir så ömma. ( Det har inget med promenader/träningsvärk att göra för det kan komma när som helst...)
Himla konstigt tycker jag att det är, och hittar inget speciellt när jag googlar på det. Nån som vet?? Nåja...

Idag är det sista april och jag ska snart gå till jobbet... Skönt att man är ledig i morgon igen! På tjejmiddagen igår kväll var det trevligt som alltid. Åt gott kött och en mumsig sallad, och en jättegod efterrätt! Längtar redan till nästa gång! Måste säga att vi har varit duktiga att "hålla i" våra middagar. Vi har haft våra tjejmiddagar i hur många år som helst! Vet faktiskt inte när vi började men det måste vara mer än tio år sen åtminstone! Kul!


söndag 29 april 2012

Ljuvliga värme

Helt underbart skönt ute idag! Vaknade halv sju, pigg som en mört... Vid halv nio messade jag Ann och frågade om hon ville ta en promenad, så det gjorde vi. Vi gick åtta km och det var ljuvligt skönt ute! Äntligen är det lite värme i luften! Härliga tider! Bara solen hittar till min balkong ska jag sätta mig ute och njuta en stund. I kväll är det tjejmiddag hos Helen, det ser jag fram emot!
Helt otroligt att det är sista april i morgon. Fattar inte vart tiden tar vägen? Grabbarna åker till Umeå med Erik idag och kommer hem på tisdag, så det blir bara Thea och jag i morgon kväll, men vi ska gå till Ann och Mats, så vi blir inte helt ensamma... En sväng till brasan blir det så klart också, det hör liksom till!


lördag 28 april 2012

En solig och rolig dag!

Åkte ner till Birsta till de öppnade och träffade Veronica. Vi började med att gå och fika och surra en stund, sen gå runt i affärer och sen mat. Det kändes precis som vanligt, fast vi inte setts på så länge. Väldigt roligt var det och dagen bara rusade iväg! Solen skiner och jag känner mig mycket nöjd med dagen! Nu ska jag åka och hälsa på Lottis en stund.

fredag 27 april 2012

Tur det är fredag!

Idag känns det skönt att det är fredag! Det gör det i och för sig varje fredag... I förrgår när jag var och besiktigade bilen fick jag sån hiskelig huvudvärk, och sen efter promenaden på kvällen small det bara till och jag blev dyng-förkyld. Känner mig alldeles matt i hela kroppen, så det ska bli skönt med två dagars ledighet. I morgon vill jag dock vara pigg, för då ska jag ju till Birsta och träffa Veronica. Det ser jag verkligen fram emot, känns som vi kommer ha massor att prata om! Kul! Och på söndag ska jag till Helen på tjejmiddag. Har helt enkelt inte tid med nån förkylning! Nu är det snart dags att gå och jobba. Solen tittar fram idag, det känns skönt för igår regnade det i stort sett hela dagen!

torsdag 26 april 2012

Promenad

Kände mig så pigg och energisk igår kväll efter flera positiva nyheter att jag gick en långpromenad med Ann. Så skönt det var, och som vanligt försvann tiden när vi gick och pratade! Hoppas vi kan komma igång med våra promenader igen, vi var ju så duktig för ett par år sen! När jag kom hem pratade jag med syster i telefonen, och sen gick jag och lade mig ganska tidigt för en gångs skull! Har blivit sena kvällar på sistone. Vaknade till ösregn nu på morgonen och jag hoppas att det slutar. Jobbar till halv fem och sen personalmöte till halv åtta...Blir en lång dag den här torsdagen också...=/

onsdag 25 april 2012

Nu har det vänt!

Nu har oturen vänt och det börjar gå åt rätt håll, jag känner det på mig! =)
Först detta med lägenheten som av en slump bara löste sig. Sen besiktningen idag som i mitt tycke gick oväntat bra... och så nu, sist men inte minst....Håll i er nu! Jag har äntligen fått sjukskrivningen beviljad och får mina pengar från försäkringskassan I MORGON!!!!! Fantastiskt, vad snabbt det gick bara det ordnade sig så sjukanmälan kom in från arbetsgivaren. Jag trodde att jag skulle få vänta minst de där 30 handläggningsdagarna! Så nu har en STOR; STOR sten släppt och jag kan andas igen, så skönt!
Och solen skiner!

Spindelled

Det var en spindelled som behöver bytas på bilen. Och en positionslampa. Har redan varit och köpt delarna och det var inte så farligt dyrt. Lampan kostade tio kronor och den satte Erik dit direkt åt mig. Spindelleden kostade drygt 300 kr så det överlevde jag också. Och snälla Jocke ska byta den åt mig som vanligt. Värre än så blev det inte! Känner mig mycket nöjd med det! Det hade ju kunnat vara hundra gånger värre än så! Jag tror till och med att jag kommer att våga åka ensam till ombesiktningen sen, för det var inte alls krångligt och svårt som jag hade trott. Man knappade in registreringsnumret på en dator, och sen satt man i bilen och väntade tills registreringsnumret kom upp på en skylt, och då körde man in. Tänk att jag alltid föreställer mig att allt ska vara så svårt fast det inte är det!

Jag och goffe...

På lördag är det prick ett år sen jag köpte min bil. Mitt livs första bil. Idag tjugo i tre ska den besiktigas. Gruvar mig jättemycket för att de ska hitta en massa fel som kostar pengar och måste åtgärdas! Hur som helst är jag SÅ glad att jag tog det där beslutet för ett år sen. Minns precis i vilket ögonblick jag bestämde mig också. Jag hade åkt buss och handlat. Klev av ute vid vägen med två tunga kassar och skulle gå hem. Då gick handtagen på båda kassarna sönder. (Härnöhallens kassar var värdelösa!) Jag kunde inte bära hem kassarna utan fick ringa Jonathan som fick komma och möta mig så fick vi hjälpas åt att bära. I den stunden tänkte jag "aldrig mer", sen gick jag hem och kollade på Blocket efter en bil, och just när jag gjorde det ringde Ann och frågade vad jag gjorde, och när jag berättade så tipsade hon om denna golf som var till salu. Sen gick allt fort som blixten, jag gick dit och pratade med han som skulle sälja och sen körde jag en sväng och sen hade jag bestämt mig! Det är nog bland det bästa jag har gjort. Det har varit några fel på den under året, men inte så extremt dyra saker, och det har varit värt varenda krona det har kostat att laga den. Jag har fått ett helt nytt liv sen jag skaffade den. För det första har jag övervunnit stora delar av min "rädsla" jag hade för att köra själv (även om jag har en del kvar att tampas med), och för det andra har jag kunnat gjort så många roliga saker som jag annars inte hade gjort, åkt och hälsat på både Madde, pappa och andra.
Sen har jag ju världens bästa vänner som hjälper mig med sånt jag inte kan själv. Både syrrans kille och brorsan har hjälpt mig med däckbyten, brorsan har även hjälpt mig med att tvätta bilen! Jerry har hjälpt mig att kolla oljan ett par gånger (även fast jag tror att jag har lärt mig det själv nu! ;-)) Erik har hjälpt mig flera gånger med att hitta rätt saker på skroten och Biltema, och hans kompis Jocke har hjälpt mig att laga det som varit trasigt... Uppskattar verkligen sån hjälp när jag själv är totalt okunnig på sånt!

Som sagt, min lilla golf är guld värd och har blivit en sann vän! Hoppas den sköter sig på besiktingen nu!!!

tisdag 24 april 2012

Theas kalas


Har ju glömt att berätta att kalaset gick jättebra i söndags! Det märks att småtjejerna börjar bli större och det är inte alls samma som att ha kalas när de är yngre. Av de inbjudna var det fyra tjejer som kom, så de var sammanlagt fem st. Ganska lagom skara om jag får säga det själv! Jag hade inte orkat baka en endaste kaka, så det blev köp-fika för hela slanten i år och det funkade alldeles utmärkt det med! Thea spelade pajas som vanligt och det blev mycket fniss och skratt runt bordet!

Solen skiner!

Idag skiner solen, tänk vad det påverkar mig, känner mig mycket gladare direkt, underbart! Idag har Jocke fixat det sista på bilen så nu har jag hämtat den och i morgon är det dags för mitt livs första bilbesiktning. Jag har mer eller mindre "tvingat" Erik att följa med. Blir så nervös för sånt där som jag aldrig har gjort nån gång! Nu är det bara att hoppas att det inte är några mer stora fel på bilen! Men nåt är det säkert...Den är ju trots allt gammal, lilla goffe! ;-) Känns i alla fall skönt att det man vet behövs är fixat åtminstone.
Har ringt och sagt att jag ska ha lägenheten idag och att jag har en önskan om inflytt månadsskiftet maj-juni. Hon skulle kolla upp det och återkomma när hon visste hur lång tid renoveringen tar och sånt. Hoppas hon ringer i morgon så jag vet. Sen måste jag försöka hitta nån jag kan låna flyttkartonger av så jag kan börja packa sånt som inte används.
Idag har jag sökt ett jobb, som administratör på skolkontoret. Låter som ett perfekt jobb för mig. Tråkigt nog är det bara ett vikariat, plus att det är bara halvtid...=( Men söka kan man ju alltid och se om det kanske går att kombinera på nåt vis med mitt nuvarande jobb. Tänk om det kunde dyka upp nåt liknande fast en tillsvidare- heltidstjänst!

måndag 23 april 2012

Flytt

Idag har jag tittat på lägenheten. Jag tänker ringa i morgon och säga att vi ska ha den! Det var slitet och så, men jag skulle få ommålat i alla rum och nya skåpluckor i köket i så fall! Det blir lite klurigt att få till möbleringen, men det får gå. Min tanke var ju att Jonathan skulle få hela rummet nere, men det är bara att glömma. Det rummet är vinklat och måste göras till två rum, i det här fallet blir det mitt och Edvins, men han får ändå ett jättestort rum, så det går ingen nöd på honom, och även jag får faktiskt lite större än jag har nu... Anledningen till detta är att trappen slukar sån stor del av vardagsrummet så jag inte får plats med soffan och matsalsbordet som jag har nu. Det innebär även att jag troligtvis får göra mig av med mitt stora bord som jag har nu och skaffa ett mindre köksbord så jag kan ha det där jag har min "sovdel" nu. Jonathan och Thea får då var sitt sovrum uppe. Jag har varit där två gånger och tittat och jag har funderat och tänkt, mätt och grubblat hit och dit. Men det här måste bli den enda vettiga lösningen. Finns förresten ingen annan lösning om inte jag själv ska sova på soffan, och det vill jag inte! Men hur som helst så kommer det att bli bättre, när alla får var sitt rum, och vi får mer ytor över huvudtaget, en stor del under trappen där jag kan göra en liten dator-hörna, fler garderober och en klädkammare, plus ett badrum extra. Tror det blir bra bara jag får till det med köksbordet. Måste nog även skaffa en lite mindre tv-bänk än den jag har nu om jag ska kunna ha tv:n i rätt vinkel från soffan. Jäkla trappa och ta plats! Något annat som var väldigt positivt var att jag får ta med mig tvättmaskinen! (det fanns ingen i den lägenheten) Dessutom får jag den. Hon som visade lägenheten förklarade att Härnösandshus ska sluta med att ha tvättmaskiner i lägenheterna, så de som har maskiner i sina lägenheter får skriva sig som ägare på maskinerna, men då får man även kosta på själva om de går sönder. Helt otroligt ju! Jag var tvungen att fråga en extra gång om hon inte menade att man fick köpa maskinen i så fall, men nej, man fick den! Maskinen i  min lägenhet kan inte vara gammal, den är fräsch och jättefin och såg alldeles ny ut när jag flyttade in. Vilken bonus!

lördag 21 april 2012

Är det julafton idag??

Man kan tro att det är jul när man tittar ut, alldeles vitt och stora julaftonsflingor som dalar....=( Nåja, det försvinner väl lika fort...
Tänker och funderar och möblerar inne i hjärnan... vill verkligen ha den där lägenheten! Och jag har på känn att det kommer att bli så! =)
Idag loggade jag i alla fall in på försäkringskassan med e-legitimation och såg att sjukanmälan äntligen hade kommit in, så då kunde jag fylla i det där papperet som de skulle skicka, direkt på nätet! Skönt, så nu är det också gjort, nu jäklar ska de väl inte kunna skylla på nåt mer, nu måste allt vara gjort som går att göra! Det hade ju blivit nåt fel, för Karin kollade upp det igen åt mig och arbetsgivaren (Härnösands kommun) HADE gjort en sjukanmälan, men det hade inte funkat, så den hade hur som helst inte kommit in till f-kassan. Härnösands kommun beklagade verkligen det som hade hänt och hade meddelat att det inte är första gången nåt sånt här händer...men vad hjälper det mig? Spelar ingen roll hur mkt de beklagar sig. Suck.
Igår kväll skrev Thea ett eget recept som hon ville att jag skulle "lägga ut på internet"...haha...Det är mycket avancerat! ;-)

fredag 20 april 2012

Undrar om vi ska flytta??

Ibland svänger det! En arbetskamrat tipsade mig igår om att den enda 4-rumslägenheten i hela detta bostadsområde är ledig och ligger ute på nätet för uthyrning! Jag har ju vetat ända sen jag flyttade in att det bara finns en enda fyra, och har inte ens hoppats på att den skulle bli ledig nån gång! (De har byggt ihop en etta och en trea till en fyra). Jag kastade mig på luren i morse och ringde och mycket riktigt, den var ledig, men någon skulle kolla på den som inte hade kommit, så Härnösandshus måsta checka av med denne person först. De skulle återkomma till mig nästa vecka. Det gick en liten stund bara så ringde de mig och sa att den andra personen inte skulle titta på den, så jag kan få komma och titta på den på måndag kvart över ett! Tjoho!!! Ringde f-kassan och kollade upp vad jag skulle kunna få i bostadsbidrag och den summan täcker mellanskillnaden, så jag hamnar på samma summa som jag betalar nu!!! Så nu hoppas jag att lägenheten ser ok ut, och i så fall tar vi den! Då får ju Edvin och Thea var sitt rum och det är ju min önskan. Jag trivs ju verkligen med att bo i detta område, så det känns väldigt motigt att behöva flytta nån annanstans. Har ju funderat på det och tänkt att förr eller senare måste jag ju, och funderat över vart i så fall...vill ju fortfarande att barnen ska ha nära till skolan. Så nu ser jag fram emot måndag och hoppas på det bästa! Gruvar mig dock för en eventuell flytt. Flyttandet i sig är väl hyfsat ok, bara man får bär-hjälp, men flyttstädningen däremot skulle jag kunna göra vad som helst för att slippa! Härnösandshus är dessutom av de allra petigaste slaget har jag fått erfara många gånger när man flyttat förut, de blir aldrig nöjda! Usch!
Hur som helst skulle det bli kanon för oss! Den lägenheten är på två plan och då skulle Jonta ev kunna få sitt rum på nedre plan där det bara är ett rum och badrum. Då får han liksom vara lite för sig själv där nere, det kan ju vara skönt när man är tonåring! Något annat positivt är att vi får både en lika stor balkong som vi har nu, plus en uteplats nere.
Spännande må jag säga... Hoppas!

onsdag 18 april 2012

Plats 34 i kön...

Hm...sitter för tillfället i telefonkö till försäkringskassan. Tänkte fråga när de har tänkt att jag förhoppningsvis ska få några pengar...Börjar bli less på det här nu. Står bara som nr 34 i kön, det är ju lindrigt, sist jag ringde var jag på plats 234 eller liknande... men den gången kunde jag knappa in numret och bli uppringd, men inte denna gång...

Det har varit en vanlig dag på jobbet. Skulle aldrig ha skrivit här om dagen att jag hade missat galonperioden...idag var det ju dags igen, värsta slasket, efter flera cm snö som kommit igår och i natt. Men men, det överlever jag, nu vet man ändå att det egentligen är vår!

Nu kom jag äntligen fram till f-kassan. Vilka jäkla idioter rent ut sagt. Sitter och storgrinar nu!!!! Har nog tur om jag får mina pengar före semestern...Självklart säger alla olika. F-kassan säger att min arbetsgivare inte har gjort nån sjukanmälan på mig, och arbetsgivaren säger att det är gjort. ÅÅÅÅH vad jävla irriterande!!!!! =( När f-kassan får in denna sjukanmälan som skulle vara gjord för länge sen, ska de skicka ett papper som ska fyllas i och skickas in och sen har de 30 dagars handläggningstid... Jag som trodde att den 30 dagars handläggningstiden snart var förbi. Vad i hela fridens dagar tror de att man ska leva av??? Luft och vatten?? Om man hoppas på att man ska må bättre efter en sjukskrivning så är så icke fallet, det blir ju bara ännu värre. LESS.


tisdag 17 april 2012

Vänliga människor

Jag blir så glad! Thea och jag gick ju runt och stoppade kalasinbjudningar i brevlådorna till de inbjudna igår kväll. Ett kort var till hennes kompis Lina. Nyss ringde det en främmande människa och talade om att hon fått en kalasinbjudan som det stod Lina på, men att den måste ha kommit fel, så hon ville ringa och kolla vart den egentligen skulle, eftersom vi bara hade skrivit namnet på inbjudan... Vi hade alltså av misstag stoppat kortet i fel brevlåda. Jag tackade för att hon ringde och sa att jag givetvis kan komma och hämta kortet och gå med det själv till rätt postlåda... Men kvinnan i luren sa att hon bodde så nära så det skulle hon fixa! "Man vet ju hur viktigt det är med kalas, så det klart det måste bli rätt!" sa hon. Vilken vänlig människa!

Snöoväder

Idag har det snöat hela dagen! Behöver knappast beskriva hur det känns? Hoppas i alla fall att det slutar snart, för det här klarar jag mig utan!
Madde ska troligen komma hit 11 maj. Bra att ha nåt att se fram emot. Längtar och kom fram till att det snart bara är tre veckor kvar till dess! =) Först hade vi bestämt 25 maj, men sen bytte hon jobbhelg så då blev det två veckor tidigare. Kul! Fattar inte att det faktiskt snart är maj månad! Härligt!
Känns som att jag inte har nåt att skriva om just nu, så jag lägger ner för den här gången....Blir nog till att lata mig på soffan med Edvin en stund.

måndag 16 april 2012

Tillbaka till verkligheten

Så var första dagen efter sjukskrivningen avklarad. Det var som vanligt. Varken bättre eller sämre. Försökte i alla fall tänka positivt. Det var kul att träffa arbetskamrater och barn. När man är borta så där så märker man verkligen hur mycket små barn förändras på bara en enda månad!!! De börjar prata mer, de blir långa och får andra frisyrer och utvecklas i en rasande fart, som man annars kanske inte alltid ser. Något annat positivt som slog mig när vi gick ut var att jag har missat i stort sett hela "galon-perioden". När jag gick hem för en månad sen var det snö, och nu är det bart och torrt. Tack och lov att vi går rätt årstid till mötes!
När vi kom hem från jobb och skola blev det köttfärssås och spagetti och sen satte jag och Thea oss och skrev kalasinbjudningar till söndagens tillställning! När vi ändå var igång tog vi en promenad/cykelrunda och delade ut korten, så nu har vi nyss kommit hem. Solen skiner men det blåser jättekallt ute, höll på frysa öronen av mig! Klockan går så fort och nu är det snart läggdags för Thea. Grabbarna är ute...Jonta på Kackela och skejtar och Edvin hos Alex och hoppar studsmatta!

söndag 15 april 2012

Fullt upp

Den här helgen har det varit fullt upp med allt möjligt, och nu är det söndag och "börja-jobba-ångesten" är här...Hur som helst var Edvin här hela dagen igår och sov kvar tills idag, för E skulle jobba. Jag och Edvin var på Dollar en sväng igår fm och sen var vi och handlade. Som vanligt när det bara är han och jag beställde han lax och potatis! När vi kom hem ringde Lottis och undrade om vi ville ta en fika på stan, så då for vi igen och gick på Hilmas och fikade go-fika. Sen hem och städa... och sen kom Lottis på kvällen och vi tittade på tv och tog det lugnt.
Idag har vi gjort nåt som inte hör till vanligheterna kan jag lova... Jag, Lottis och Helen har varit "modell för en dag" på parken... Blev uppringd av något som hette Modellab där de berättade att de åkte runt på nån slags turmé där de erbjöd att man kunde bli sminkad av makeup-artister och fotad, helt kostnadsfritt om  man inte ville köpa några bilder. En rolig grej för väninnor att göra nåt man inte brukar eller skulle göra i vanliga fall. Vi bokade in oss på det så vi har varit där i stort sett hela dagen, eller åtminstone i nästan fem timmar! Haha, ja det var faktiskt riktigt roligt måste jag säga och det tyckte vi allihopa! Först blev vi alltså sminkade och det var ju kul, även om jag blev lite besviken på den delen. Jag hade förväntat mig att man skulle få lite tips och att de skulle berätta lite vad de gjorde, men det gick snabbt som ögat så var det klart och sen fick vi vänta en stund på själva fotograferingen... Och den var ju en upplevelse att minnas... som sagt så är det nåt man aldrig, aldrig skulle göra i vanliga fall, så vi skrattade en hel del åt alla "poser" och sånt vi skulle ha för oss, det är man inte direkt van... När allt var klart fick vi sitta och titta på alla bilder på datorer, och faktiskt blev det riktigt bra bilder, de var jätteduktiga, även om det kändes fånigt! Det var hur som helst en rolig grej som vi troligen inte kommer att glömma! När jag kom hem var det dock skönt att tvätta bort sminket, för så där mycket brukar jag inte sminka mig i vanliga fall, så jag kände mig lite "utspökad"! Hann vara hemma i en timme, sen var det dags att åka på informations-föräldramöte om fotboll för 05:or eftersom Thea är sugen på att börja spela. Kände mig som väntat malplacerad där bland "sport-föräldrar", men nu är det ju inte jag som ska spela, utan det är lilltroll... Inget blev bestämt utan det var mest för att kolla av intresset. De ska mejla när de vet vilka dagar och tider det blir, så får man väl ta ställning då hur det passar.
Den här helgen har verkligen bara försvunnit, och i morgon är det dags för att återgå till de vanliga rutinerna med hjärtklappning, ångest, trötthet, huvudvärk, irritation och depp... Nä nu lät jag inte så munter... Jag ska i alla fall försöka göra det bästa av situationen och jobba på, och försöka se fram emot semestern! Jag ska dessutom försöka komma igång med mindfullnesövningar och meditation, det tipsade Anna-beteendevetaren om att jag skulle göra.

fredag 13 april 2012

Biltema

Idag har jag "tvingat med" Erik på Biltema för att hjälpa mig så jag köpte rätt saker till bilen. Det var en abs-givare och bromsbelägg fram jag skulle ha, och det ska Jocke fixa innan besiktningen. Så nu är åtminstone sakerna inhandlade. Känns skönt. Det är det sista som ska åtgärdas, sen hoppas jag att det inte blir tusen saker till efter besiktningen! Förutom det har jag inte gjort så mycket idag. Både Edvin och Thea har varit här. Har varit och handlat lite på Maxi och nu ska det bli soffan och "Big Daddy" på tv.

Morgon och solsken!

Vakande till blå himmel och solsken idag, det känns skönt efter några tråkiga dagar. Lillgummans håltagning gick bra igår. Hon var inte det minsta rädd och tyckte inte att det gjorde så ont. Hon valde fina rosa blommor, och de ska sitta i 6 veckor. Hon var så lycklig efteråt att hon hade tårar i ögonen, vilket gjorde att jag också
fick tårar i ögonen! ;-)


På eftermiddagen följde jag med och tittade när hon red. Hon är så modig! De fick trava och rida "damsadel". Sen när vi kom hem planerade vi för hennes barnkalas. Idag när hon kommer ska vi åka och fixa inbjudningskort tänkte jag. 
Igår kväll var jag så vansinnigt trött efter min 3-timmarsnatt så jag gick och lade mig jättetidigt och somnade på stört och sov hela natten. Skönt. Försöker ringa IT-enheten för mitt fc-konto har låst sig, så jag kommer inte in på mailen. Men det går inte att komma fram där...=( Tänkte jag ska ringa Previa också och höra om provsvaren har kommit, det har ju gått två veckor nu!



torsdag 12 april 2012

Sömnen...

04.27 var jag fortfarande vaken. Hade alltså inte somnat över huvud taget. SÅ fruktansvärt irriterande! Klockan ringde  7.45 eftersom Thea skulle komma hit. Känner mig heeelt död! Som vanligt låg jag och funderade på varför jag inte kunde somna, och som vanligt var den enda anledningen jag kunde komma på var att jag hade druckit kaffe på kalaset. Begriper inte varför det ska påverka mig så mycket. Och då tog jag bara en liten kopp. Hädanefter får det bli nåt annat om det ska fikas på kvällar. Det går ju inte det här. Nu kommer jag vara en zombie hela dagen. Ska titta på Thea när hon rider kl tre...Men först är det så klart hål i öronen-dags! Hon håller på flinar runt nu och är minst sagt förväntansfull!

onsdag 11 april 2012

Namnlös rubrik...

Satt och funderade på en rubrik till inlägget, men just nu kommer jag inte på nån... så den får inget namn! Mitt på dagen när Thea hade gått till P gick jag till Ann och hälsade på en stund. Sen nu i kväll har jag och grabbarna varit på Theas kalas och fikat en massa gott. Har hunnit surrat med Madde i luren en stund och nu är jag lite småseg. Blir nog tidig kväller. Undrar när jag ska få reda på provsvaren från Previa? Doktorn skulle ringa mig, men det har hon inte gjort ännu.
Igår pratade jag med "Koja" i telefonen. Vi har äntligen bestämt att vi ska ses, den 27:e i Birsta. Det ser jag verkligen fram emot, det var som sagt inte igår! Pratade en lång stund igår och skrattade åt gamla minnen från forna tider...=) Kul!
Nä nu ska jag wordfeuda lite innan det är sov-tajm. I morgon bitti kommer Thea att vara alldeles till sig eftersom det är dags för öronhåltagningen!!!! Natti!

Thea 7 år

 Så är då dagen kommen, som hon väntat så länge på! Hon kom överlycklig hit i morse strax efter åtta och berättade att hon hade fått en ny cykel av Patric o Anneli! Sen fick hon öppna paketen från mig och brorsorna... en armbandsklocka, en Barbie-film och sist men inte minst... Ett presentkort med en tid för att ta hål i öronen!!! Som ni ser säger minen på bilden vad hon tyckte om den presenten! Dessutom är tiden bokad så det är dags redan i morgon!!! Hon är alldeles salig av lycka!

Självklart åkte vi och köpte en bit tårta sen, även fast vi ska fika hos Patric o Anneli i kväll. Thea ville som alltid ha prinsesstårta. Det fanns "stubb-modellen" som kändes lagom, men den hade ingen ros, och rosen är ju livsviktig. På de större tårtorna fanns ros, men de kändes onödigt stora så jag försökte övertala Thea att vi fick köpa en stubbe utan ros. Som tur var så känner vi ju "bagare Kjellberg" som precis jobbade och frågade om vi skulle köpa tårta... Jag berättade om vår lilla diskussion, och då fixade han problemet på studs. "Köp en stubbe ni så fixar jag en ros" sa han och gav Thea en rosa fin ros i handen! Så snällt, hon
blev jätteglad!  

Förstår inte vart tiden har tagit vägen. Det är mitt yngsta barn som faktiskt fyller 7 år. Helt otroligt! Grattis mitt lilla troll!!!!

tisdag 10 april 2012

Garderobsrensning

Igår rensade jag i både Edvins och Theas garderob. Jösses vilken skillnad det blev! Tre kassar med bara sopor och tre kassar med "bortskänkeskläder". Blev genast mycket bättre plats kan jag lova! Edvin ville sova här en extra natt och då ville Thea också göra det. Sen ville Edvin ha en kompis här på övenattning så det blev så. Så nu har jag tre hungriga barn här som är sugen på frukost! Ute är det riktigt surväder,  hoppas det blir bättre i morgon när lillgumman fyller hela 7 år! Hon är så förväntansfull och kom in och väckte mig vråltidigt i morse och viskade "I morgon fyller jag år!!!" Som tur var somnade vi om en stund.
Thea ska vara hos mig några timmar om dagen hela veckan. P och A jobbar så jag tyckte det passade bra att hon är här så hon slipper gå på fritids när de flesta ändå har påsklov. Tur att jag är hemma denna veckan också. På måndag börjar jag jobba igen. Gruvar mig jättemycket, men hoppas att det snart nog dyker upp nåt annat. Personalkontoret har verkligen försökt få fram nåt annat, men just nu finns det inget ställe. Ingen vill heller ta emot mig på en "prova-på-tjänst". Tråkigt, men samtidigt förstår jag. Ibland är det jobbigt när det kommer en "extra" person som man ska lära upp på jobbet och jag antar att det är lika på alla arbetsplatser. Men jag känner mig i alla fall mer hoppfull nu när jag vet att en "förflyttningsprocess" är påbörjad.
Nu är det frukostdags!

måndag 9 april 2012

En kylig påsk och en ren bil


Så var påsken över och vi har kommit hem från Höljebro. Vi har haft det bra, men det har varit jättekallt ute! Har så klart ätit en massa gott och sett en massa blåsippor. Blåsipporna är det bästa med att åka "hem" på våren. Jag är ju uppvuxen i den lilla byn och jag har aldrig sett så mycket blåsippor någonstans i hela mitt liv som där, och så har det alltid varit. Det är som stora blå hav överallt! Eftersom jag nästan aldrig ser blåsippor här uppe så tycker jag att det är så speciellt och jag fullkomligt älskar dessa små vårblommor! Vi såg även tussilago och vitsippor, men det är blåsipporna som är vår för mig! Thea plockade så klart blommor till mormor!
På påskafton for mamma och jag, Thea och Edvin in till Barnens Hus. Thea fick vara med och välja en födelsedagspresent av mormor. Det blev en "monster-docka" som hon har velat haft en tid. Så hon var nöjd när vi for hem. Edvin hade med sig egna pengar och handlade ett lego-bygge för ovanlighetens skull...;-) Jerry for med Jonathan till en skejt-park i Söderhamn, så han var också nöjd och belåten!

Igår tog vi en promenad genom byn, till badstranden och ner till båthamnen. Har nog inte gått där sen jag var liten, så det var mysigt, trots kylan! Sen kom Magnus och skulle byta däck på min bil, vilket han gjorde. När han hade bytt däcken tog han bilen och for in till stan för att kolla lufttrycket. Han tog en hiskelig tid på dig, så jag började fundera på om han hade snott min bil och dragit iväg nånstans! ;-) Men mer än två timmar senare kom han farandes och då kände jag knappt igen bilen! Han hade tvättat hela bilen och storstädat den inuti!!! Lilla älskade lillebror! Han skällde lite på mig för att han tyckte bilen såg ut som en soptipp! Haha, vi är så olika han och jag! Han har kaos när det gäller mycket i sitt liv, men är pedant och har ordning och reda i sitt hem och i sin bil. Jag har ordning och reda på det mesta i huvet, men är totalt o-pedantisk och har inte alls välstädat vare sig hemma eller i bilen!!! =)
När jag öppnade dörren till bilen så luktade det gott och fräscht! "Åh vad det luktar gott, har du köpt en ny doftgran till mig?" undrade jag.
"Ja jag har slängt dina äckliga jordgubbsgranar!" svarade han. "Jaha, och vad heter den här lukten då?" undrade jag. "Den heter new car" blev svaret. ¨
Och det var ju just vad jag fick. En ny bil. Tack så mycket snälla gulliga brorsan!!!!!

torsdag 5 april 2012

Ändrade påskplaner

Eftersom jag har världens bästa mamma och världens bästa "plastpappa" så är våra påskplaner ändrade, så jag och barnen åker ner till dom i morgon! Det ska bli kul och jag ser fram emot det! Dessutom har jag pratat med bästaste brorsan som har lovat att han ska lägga om mina däck om jag tar dom med mig! Om jag är riktigt snäll kanske han städar/tvättar bilen åt mig också, vad vet man? ;-) Han brukar gilla sånt!
Glad Påsk!

Finaste tuppen i världen

Thea hade målat en tupp på skolan som jag tycker är sååå fin!!!! Jag vill ha en ram till den och sätta upp den! Jag tror den måste få bli en "året-runt-tupp", och inte bara ett påsk-pynt!

Min vän "Koja"

I natt somnade jag inte förrän runt halv fyra igen! Usch vad irriterande när man inte kan sova! Som tur var kunde jag somna när barnen hade gått till skolan så jag har sovit ett par timmar. Skönt. Känns overkligt att det är skärtorsdag och april. Snart, snart är det sommar!
Igår hade Veronica skrivit en kommentar i ett inlägg här i bloggen som jag blev så glad över! Veronica och jag lärde känna varandra under högskoletiden och var riktiga "bästisar". Vi fortsatte att umgås efter högskolan och vi flyttade samtidigt till Göteborg. Sen flyttade ju jag tillbaka till Härnösand och hon tillbaka till Hudik. Hon är gudmor åt både Jonathan och Edvin och jag är gudmor åt hennes Maya. När Jonathan var liten kunde han inte säga Veronica, utan det blev "Koja" och sen dess har hon hetat Koja för oss! Någon gång när vi båda var mitt i småbarnslivet blev kontakten mindre och mindre och vi hörs inte alls så ofta. Men de gånger vi hörs säger vi att "vi måste ses snart", men sen blir inget av. Träffade henne en gång  förra året när vi åkte tåg samtidigt och då kändes det ändå precis som vanligt, som att vi hade setts igår! Hon är en av de människor jag har haft mest roligt med i mina dagar, och jag saknar henne jättemycket! Efter hennes kommentar igår bestämde vi på sms att vi ska höras på måndag el tisdag och bestämma nåt! Det ser jag verkligen fram emot!!!

Glad Påsk

Då var det dags för avfärd och kvast-motorn verkar funka galant...=) Glad Påsk till er alla!

onsdag 4 april 2012

Förberedelser för Blåkulla...

Det gick jättebra hos tandläkaren för Thea, inga hål och fina tänder! Sån skön känsla varje gång man får veta sånt! Efteråt gick vi in på Döhäftigt och köpte kvast och lösnäsa tills i morgon då lilla damen ska flyga till Blåkulla! Hon var hur nöjd som helst!
Tidigare idag var jag och Ann på Mormor Hilma och åt lunch. Det var gott och sen gick vi en kort sväng på stan innan hennes lunch var slut. Ute är det svinkallt och blåser, inte alls skönt! =(
Skönt att det snart är påsk så barnen får lite ledighet, tycker mig märka att det behövs nu!

Tandläkaren

Idag ska Thea på kontroll hos tandläkaren. Thea är inte lik mig på den fronten, för hon längtar nämligen efter att få gå dit! I flera veckor nu har hon tjatat och undrat när det är dags?? Och nu är hon överlycklig för att dagen är här....Ja, mycket udda, det tycker jag också...men bra så länge det är så! Hoppas att det går bra och att hon inte har några tandtroll!
Snart ska jag äta lunch på Mormor Hilmas med Ann, det blir nog gott hoppas jag!
Vitt på backen och kallt när vi vaknade idag också... Nu vill jag ha värme!
Dags att göra sig klar...

tisdag 3 april 2012

En snäll tant på Ica...

Jag och Jonathan har varit på stan idag. Efter stan for vi på Ica för jag skulle handla det sista inför påsken... Det var bara "gottat" kvar så vi hade mest godis och påskägg, samt dricka i korgen... När vi var klar ställde vi oss i kön bland alla andra påskhandlare, och framför oss stod en äldre dam med en lite större korg med varor. Hon såg på vår korg och sade vänligt att vi kunde gå före henne för hon hade inte bråttom... Jonathan svarade henne innan jag hann svara: "Men vi har inte heller bråttom, gå du först". Men hon envisades med att hon hade all tid i världen...Hon var ju pensionär och skulle dessutom ringa senior-taxi sedan talade hon om. Till sist gav vi med oss och gick före henne i kön. Före oss stod en kvinna och före henne stod ett barn som höll på med nån slags växling av pengar i kassan. ( Flera plastpåsar med mynt...) Denna växling tog hundra år kändes det som. Den äldre damen bakom oss började sucka och beklaga sig: "Herregud, måste man hålla på med sånt där en sån här dag när det är så mycket folk på affären?" Jag vände mig mot henne och sa att "ja men gå före du ändå om du känner att det tar tid." Men icke... Nej nej nej, hon hade så mycket tid så det var klart att vi skulle gå först... Hon verkade verkligen jättesnäll tanten, så jag tänkte för mig själv att hon påminde mig om min mormor... När barnet äntligen efter mycket om och men var klar med sin "växling" sa Jonathan lite lågt till mig: "Men grattis, jag trodde det skulle hinna bli år 2013..." Men det hörde tanten och hon skrattade gott åt det!!!! =) Medan kvinnan framför betalade började den äldre damen bakom att beklaga sig över att påsarna var så besvärliga att dra av, de satt så hårt och hon hade besvär med sina händer. Jag erbjöd mig att hjälpa henne och hon ville ha tre påsar. Hon tackade så hjärtligt och sa att jag var sååå gullig som hjälpte henne!
När Jonathan och jag gick ut ur affären sa Jonathan: "Guud vilken snäll tant, hon fick mig att tänka på gammelmormor!" Vi skrattade åt att vi hade tänkt så lika, och sen tillade Jonathan: "Fast sa hon verkligen att du var såå mullig??"
Hahahaha, nä tack och lov var det gullig hon hade sagt, annars vet jag inte om jag hade tyckt att hon var lika snäll....;-)

måndag 2 april 2012

Kaffe-pigg

Tänk att det är hopplöst att dricka kaffe på kvällen för min del! Var ju på tjejmiddag igår kväll med god mat och efterrätt - och kaffe...
Kaffe på kvällen innebär sen sömn för min del och det är jag medveten om men tänker ibland att det inte gör så mycket. I natt var det extremt. När klockan var halv fyra hade jag fortfarande inte somnat och klockan ringde sju, för jag skulle upp och iväg på provtagning. Jag var minst sagt trött när klockan ringde. Kände mig som en zombie. Trots detta var jag duktig och lämnade bilen hemma och promenerade ner till Previa och sen hem. Solen skiner, men i natt har det kommit snö igen. Men den försvinner nog under dagen får jag hoppas. Ska iväg och handla för veckan för idag kommer mina go-troll hem. I alla fall grabbarna. Thea ville stanna hos Patric en natt till, så hon kommer i morgon... - om hon inte har ändrat sig idag igen förstås. Måste sätta mig och göra veckomatsedel. Är så less på att det så ofta blir samma och samma. Har ingen fantasi. Ge mig era bästa vardagsmats-middagstips, tack!

söndag 1 april 2012

Sovmorgon

Idag blev jag minst sagt förvånad när jag slog upp ögonen kl 9.41!!!!! Så länge brukar jag aldrig sova, så det kändes skönt! Dess värre snöade det som bara den ute, men för tillfället verkar det ha slutat. Hoppas det inte kommer nåt mer nu...
Hade en trevlig kväll hos Ann och Mats. Såg på tv och drack lite vin och pratade.
I kväll är det tjejmiddags-dags äntligen, hos Lottis denna gång. Det ser jag fram emot! I morgon bitti ska jag till Previa för provtagning.