Om mig

Välkommen till min alldeles egna sida! Här skriver jag om vardagen i mitt liv. Ibland händer det mycket, ibland inget... Jag skriver det jag känner för, och du väljer om du vill läsa.

tisdag 31 januari 2012

Dagens positiva

* Jag har så fina arbetskamrater som lyssnar och stöttar när man mår dåligt.
* Jag har fått en tid hos en kurator på Öbacka. Ska dit på torsdag. Nu ska det städas i mitt inre. Något jag borde gjort för länge sen.
* Edvin ringde och berättade att han hade varit med och åkt skridskor på idrotten- och han tyckte det var kul!!!!
* Det är fortfarande ganska ljust ute fast klockan är fyra på eftermiddagen! Det går mot ljusare tider.

Tur att jag inte ska skriva "Dagens negativa". Den listan skulle bli låååååååång....=( Därför försöker jag att inte tänka på den, men det är svårt...

Var till Biltema igår för att inhandla sakerna som behövs för att laga bilen. Tror ni sakerna fanns?? Så klart inte, de hade tagit slut dagen innan och kommer inte åter i lager förrän nästa torsdag, alltså om en och en halv vecka! Typiskt när jag äntligen skulle ta tag i eländet.

I morgon är det åtminstone två saker jag ser fram emot. Den ena är att jag ska till frissan, och den andra är att vi ska på tjejmiddag hos Britta i Kramfors på kvällen. Känns som hundra år sen sist.

måndag 30 januari 2012

=(

Idag är ingen bra dag. Jag är så glad att jag har vänner, syskon och en mamma som alltid finns där. Tack! Jag mår inte alls bra och jag mår ännu sämre av att jag orsakar att andra inte heller mår bra. Jag väljer vilka jag vill prata med, därför blottar jag mig inte helt här. Jag har i alla fall skrivit till Öbacka vårdcentral att jag vill komma och prata med nån utomstående. Tror att jag är på väg in i en depression. Ibland är livet svårt helt enkelt. Men det brukar alltid vända förr eller senare. Solen finns ju alltid där bakom molnen.

söndag 29 januari 2012

En trevlig helg

Madde kom på fredag eftermiddag. Hade ju inte sagt nåt till barnen. Hon plingade på dörren och Thea öppnade. Madde hade tagit på sig en ful mask så det syntes inte att det var hon. Hon pratade skånska också, så Thea såg ut som ett frågetecken och backade... Då kom Jonathan ut i hallen och tittade skeptiskt på henne. Han trodde på allvar att det var en psykopat som plingat på vår dörr så han tog fram arga rösten och röt: "Din JÄVLA slusk, stick här ifrån!!!!" Hahahaha, vi skrattade så vi höll på dö! Oj oj oj, vad roligt man kan ha! Madde hade med sig fina presenter från Thailand till oss alla. Hon hade köpt min favoritparfym DK new york, fresh blossom. Min var ju slut och det hade hon koll på... Vad glad jag blev!!! Edvin fick ju dessutom hennes gamla dator och han blev så klart jätteglad.
Vi har som vanligt haft väldigt roligt, och nu har hon nyss åkt hem. Det blir så tråkigt på en gång och jag känner att jag nog snart måste åka dit. Önskar att vi bodde närmare varandra! I morse gjorde vi ansiktsmask, så här snygga var vi då!

I morgon är det måndag igen, på onsdag är det tjejmiddag hos Britta i Kramfors. Det ska bli kul, känns så länge sen sist. Dessutom ska jag till frissan på onsdag, det ser jag också fram emot. Välbehövligt.

torsdag 26 januari 2012

Månadens värsta

Har nyss lagt in alla räkningar för betalning. Usch och fy, det är lika muntert varje månad! Och jag måste dessutom börja fixa till bilen denna månad om allt ska hinna fixas innan besiktningen. Blääh. Men men, det är mycket värt att ha en bil, så det får bli så.

I morgon kommer äntligen syster på visit. Som jag har längtat! Har inte träffat henne sen i oktober då jag var till Sveg sist. Känns som en evighet sen! Jag har inte sagt något till barnen, de kommer att bli överraskade när Madde ringer på dörren i morgon eftermiddag! =) Kul, kul! Dessutom ska hon ta med sig en dator som Edvin ska få. Han vet att han ska få den men inte när, så han kommer att bli hur glad som helst!

Ute har snön vräkt ner hela dagen lång. Inte kul alls... Edvins skridskor var förresten hos Erik, så han kom hit med dom igår. Edvin ville ändå inte åka, men han har lovat att han ska åka på idrotten på tisdag oavsett. Bra, stort framsteg där!!!!

Dagens positiva:
* Det har varit en bra dag, jag har varit på ovanligt bra humör!
* Vi var friska och på jobbet alla tre på avdelningen! Skönt när det är som vanligt!
* Det har inte varit så kallt ute.
* Det är snart fredag!

Nu ska jag hänga tvätt. Ååh vad roligt! (Jag har hört att om man intalar sig själv saker och ting så tror man på dom till sist! ;-))

onsdag 25 januari 2012

Skridskorna...

Självklart är de borta!!!! Edvins skridskor är försvunna. Jonathans och Theas finns, men inte Edvins, de viktigaste! Så nu har jag ringt och efterlyst dom hos Erik och jag hoppas att de är där, han skulle leta och ringa sen. Blir SÅ less. Vi som skulle åka idag...Nu blir det bara Thea som kan åka i alla fall....

Dagens positiva:
* Jag slutade tidigt idag
* Det var inte lika kallt ute som igår
* Jag fick lite bättre ordning i förrådet på grund av att jag letade skridskorna (som inte fanns dock)
* Thea är så glad för att vi ska ut och åka skridskor. NU.

tisdag 24 januari 2012

Tekniska klubben...=)

Jag har en diskpropp av denna modell. Alldeles nyss bevisade Jonathan ännu en gång att han ärvt sin mors tekniska ådra...
Han skulle tina bacon lite snabbt genom att lägga ett paket i varmt vatten i disk-hon.
- Mamma, hur får jag vattnet att stanna kvar i diskhon då?
- Ja du stoppar i disk-proppen som ligger där på bänken!

Nu till Jonathans fantastiska svar...
- Men det går ju inte, den är ju bredare än själva hålet!

HAHAHAHAHAHA!!!!!

Mamman hade i alla fall roligt och svarade att det går lättare om man vänder den åt andra hållet så piggen kommer neråt....;-)

Det är rätt skönt att det finns nån mer som är som jag. Det hade ju faktiskt lika gärna kunna varit jag som sagt nåt sånt! =) =)

Positivt med dagen

* Solen har visat sig.
* Det gick lätt att väcka barnen i morse och Edvin är så hjälpsam som hämtar Thea på eftermiddagen.
* En av mina arbetskamrater var tillbaka.
* Jag har inte behövt varit utomhus och frysa.
* Barnen gillade middagen.
* Edvin har gjort all sin läxa klar - utan protester, som ska vara inne först på fredag!
* Det är en dag närmare fredag.

En bra grej med att skriva/blogga är att man kan se ett mönster i sitt liv efter ett tag. Just nu har jag noterat att jag varit gnällig och negativ en lång period. Gillar inte mig själv när jag blir sådan, så nu ska jag försöka vända trenden, men då gäller det att hitta det positiva med varje dag. Det var svårt nu när jag satt och klurade, men det kanske går lättare och lättare...? För guds skull- säg åt mig när jag gnäller för mycket, jag tål att höra det!

Familjen som älskar alla sporter...

Jaha nu är det dags för eländet som jag väntat på. Skridskor och skidor på skolan. Edvin skulle åka skridskor på idrotten idag. Han hade värsta ångesten innan och talade om för mig att han minsann tänkte vägra. Och så var det verkligen. Hur jag än försökte lirka och locka med allt möjligt så vägrade han. Jag tyckte att vi kunde gå och träna när ingen såg på kvällarna eftersom det handlar om att han har dåligt självförtroende för att han inte kan. Men icke sa nicke. Det slutade med att jag fick skriva ett brev till fröknarna och förklara läget. Jag bad även dom att prata med Edvin om detta. Sagt och gjort. Han hade stått och tittat på när de andra åkte skridskor. Nu hade jag fått ett mejl från fröken där det stod att de pratat med Edvin och att han hade fått sett att det fanns fler som "inte kan så bra", och att han hade lovat att han skulle "träna" i veckan och vara med på tisdag.
Puuuh vilken pärs. Jag känner igen mig själv så mycket. Jag förstår honom verkligen och den där känslan är inte rolig. Samtidigt vill jag ju peppa honom att vara med, jag tror ändå att han skulle tycka att det var roligt om han väl försökte. Nåja, nu måste jag ner i förrådet och leta fram skridskorna åt honom så vi får ut och prova i morgon. Frågan är hur jag ska hitta nåt i mitt stökiga förråd??

måndag 23 januari 2012

Depp-dag

Usch idag har det inte varit nån rolig dag alls. Det var bara jag som var frisk på min avdelning av personalen, så då blev det vikarier. Det är inte samma sak även om det är bra sådana. En rätt jobbig dag måste jag säga. Jag har känt mig lite nere idag. Vissa dagar bara är så. Vad gör man för att komma fram till vad man vill göra med sitt liv? Jag menar då jobbmässigt. Varför kan jag inte komma fram till nåt jag vill göra och kämpa för det? Nu bara går jag omkring och är missnöjd med mig själv för att jag vill göra nåt annat. Och när man känner så hamnar man i en ond spiral till slut och kan inte tänka på nåt annat. Jag vill verkligen inte jobba med det här längre. Så är det bara. Jag vill hinna med nåt annat, jag vill kunna mer saker och framför allt så vill jag jobba med bara "vuxna" människor på dagarna. Jag känner ingen som helst glöd för mitt yrke. Varje dag bestämmer jag mig för att jag ska försöka bli mer positiv och anstränga mig, men det går liksom inte. Jag har fina arbetskamrater, en bra chef och fina barn så klart, men ändå är det nåt som är fel. Tror mycket handlar om ljudnivån. Orkar inte med några ljud alls nu för tiden. Ibland känns det som jatt jag skulle kunna göra vad som helst, bara det är nåt annat. Allt utom att städa. Bläh vad jag avskyr att känna så här. Hoppas det vänder snart när den här helvetesårstiden är över. Livet brukar kunna kännas lättare då. Har ju haft såna här "svackor" förr.

Hur som helst har jag ju själv världens bästa barn som ändå förgyllde min dag eftersom det är bästa måndagen. Jonta kom in  på jobbet och hämtade hemnyckeln och då berättade han att han hade fått beröm på SO:n att han hade ryckt upp sig där också...(Han fick en varning om åtgärdsprogram i SO:n tidigare). Härligt när det går åt rätt håll! Jag jobbade över lite idag eftersom vi hade ont om folk i huset och sen kunde jag gå hem i lugn och ro eftersom Jonathan hade hämtat sina syskon! Lagade mat och sen skjutsade jag Jonathan så han fick hämta gitarren. Härligt med lite musik från tonårsrummet igen! Det är i alla fall ett behagligt ljud!

Nu vill jag bara att det ska bli fredag så syster yster kommer. ÅÅH vad jag längtar! När vi umgås får jag verkligen energi-tanka, och det behöver jag nu!

söndag 22 januari 2012

Alla rätt på matteprovet!!!

Igår kväll när jag var hos Micke ringde Jonta och berättade att han hade haft alla rätt på matteprovet i veckan!!!! Åååh vad det värmer mitt mammahjärta!!! Jag vet hur jobbigt han har det med matten, och eftersom jag själv är likadan så förstår jag hur hemskt det är. Så då blir jag extra, extra glad!!!! Han har verkligen ryckt upp sig, och jag hoppas att det håller i sig! Han berättade även att de hade varit på hälsokontroll hos skolsköterskan och att han nu är 1.72,5 m lång.... Om en och en halv cm är han lika lång som mig!!!!! Fattar inte hur snabbt man kan växa.

Helgen har varit trevlig. Pontus fyller 6 år så det var kalas hela dagen lång igår! En mindre trevlig sak är att det har tok-snöat i helgen så det har kommit massor! Jag blir så deprimerad!

Madde har kommit hem från Thailand och till helgen ska hon komma hit! Gissa om jag längtar?!? =)
Nu ska här städas, vare sig jag vill eller inte!

torsdag 19 januari 2012

Stökigt

Usch vad stökigt jag har! Har inte haft ork till att städa på hela veckan, och uppenbarligen inte ork till att försöka hålla ordning heller. Det ser ut som en orkan dragit genom lägenheten. Vad gör man när man inte har någon som helst energi?? Känner mig helt utmattad och vill bara grina och ligga kvar i sängen på mornarna när klockan ringer! Usch och fy, tur att det snart är helg! Men städningen ja....usch säger jag bara! Fattar inte hur det förutom att bli stökigt kan bli så förbannat skitigt också? Alltså dammigt och bedrövligt. Badrummet ska vi inte tala om. Ändå är det värsta jag vet snuskiga badrum som är dammiga och äckliga. Det får mig att kväljas. Nu ser det ut så här också! Blääääh. I morgon måste jag nog göra en insats tror jag. Annars kommer jag inte stå ut själv. Fast det finns ju alltid dom som har det värre. Tänker på det där programmet "Rent hus" som gick på tv förut. Det kan man kalla äckligt! Jämfört med såna så har jag nog ganska rent och fräscht ändå....;-). En mystisk sak är att det bara har varit jag här hemma hela veckan... så min stora fråga är: Vem sjutton är det som har stökat till så hemskt??

onsdag 18 januari 2012

Lärarlegitimation och syster-längtan

Alla typer av lärare måste ansöka om lärarlegitimation innan sommaren. Om inte får man betala dyra pengar för den. Har haft hela hösten på mig att ta itu med det, men det har bara inte blivit av....Men nu, i kväll, har jag ÄÄÄÄNTLIGEN tagit mig i kragen och skickat in ansökan till skolverket. Grattis till mig, bättre sent än aldrig! Tänk att jag ska vara så seg med allt. Men nu är det gjort och det känns som en befrielse, ett ok som lättat från mina axlar. SÅ jobbigt och krångligt var det ju inte. Jag hade gruvat mig lite bara för att jag var tvungen att fixa e-legitimation först. Men det var ju en enkel match för så tekniska personer som mig! ;-) Jag kunde HELT själv....=)

Pratade med mamma i telefon tidigare i kväll. Jag berättade för henne att Madde kommer hem från Thailand på lördag och att jag längtar efter henne jättemycket. Vi är ju vana att prata på ett eller annat sätt nästan varje dag, då jag håller på längtar ihjäl mig tills hon kommer hem. En timme efter att jag hade pratat med mamma kom det ett sms från Madde. Det stod: "Jag har syster-abstinens!" Haha vad lustigt, vi tänkte lika!!! Då startade vi Skype så nu har vi precis pratat i en halvtimme! Jag är lika imponerad fortfarande av att det fungerar. Tänk att hon är så långt borta och det låter som vi pratar i en vanlig telefon, hur nära som helst. Och gratis är det dessutom! Hon ska komma hit nån helg snart när hon är ledig. Längtar!

tisdag 17 januari 2012

Stoltaste morsan i stada!!!

http://www.youtube.com/user/BlackCupOfT3a?blend=2&ob=video-mustangbase

Jag har ju berättat hur glad jag är över Jonathans intresse för gitarr. Nu har han och en kompis startat en "duo" och igår skrev de en alldeles egen låt som finns på youtube. Klicka på länken och kolla in vettja!!! Jag tycker att de är jätteduktiga! (Jonathan till vänster, Noah till höger). Klart man blir stolt!!!! De tränar för fullt för att delta i kommunens kulturvecka, kul!

måndag 16 januari 2012

Det Okända

Har precis sett ett bra avsnitt av "Det Okända". Känslosamt var det också, låg här i soffan och snörvlade som bara den....;-) Och när jag tittar på sånt där så kommer saknaden av mormor och morfar. Ååååh vad jag saknar dom. Så då grinar jag lite extra!
Min första dag med "socker-avvänjning" har gått bra. Men en dag i taget är det som gäller. Tänker inte sätta upp några jobbiga mål eller ha några förväntningar på mig själv. Men dagen har gått bra och jag har skött mig bra. Jobbade till fyra och sen var det personalmöte.
Nu blir det natti natti.

söndag 15 januari 2012

Dåligt uppdaterat

Något jag själv avskyr är bloggar som uppdateras för sällan.... Nu är jag där själv märker jag... Flera dagar mellan inläggen. Oacceptabelt! ;-) Ska skärpa till mig igen, vill ju att människor ska fortsätta läsa! Dagarna rullar på och det är söndag igen... Thea ska till P redan idag för de ska på julgransplundring. Kul för henne! Jag har funderat på det där med kursen i helgen och jag har bestämt mig för att jag ska hoppa av. Ska mejla kursansvarig i kväll har jag tänkt. Orkar helt enkelt inte just nu. Innehållet måste locka mig för att jag ska lägga ner energi på det, och så är inte fallet just nu. Hexametrar, dikter och annat är inte min grej. Det var roligare i början när vi skulle skriva noveller. Självklart förstår jag att det inte alltid kan vara roligt, men eftersom detta var nåt jag skulle gå för min egen skull för att hitta inspiration, så känner jag ingen mening att fortsätta när det blir motsatt verkan. Att det ligger som ett ok över mig och det känns bara jobbigt. Men lite inspiration har jag fått ändå. Min handledare tyckte att jag skulle fortsätta på en av berättelserna utanför kursen, som en bok. Det blev jag glad över! Men vi får väl se hur jag gör.
Till veckan ska jag försöka ha lite sockeravvänjning för min egen del. Är totalt omotiverad till att ta itu med vikten fast jag skulle behöva, men jag måste försöka dra ner på sockret. Vet ju att det är den största boven till att man går upp hela tiden. Jag ska alltså försöka dra ner på det i veckan som kommer, men jag tänker inte väga mig och kolla om jag går ner. Det gör mig bara stressad när jag inte är motiverad. Eftersom jag är galen i mackor är det min största fälla. Så....inte lika mycket mackor i veckan...! Vi får väl se hur det går... Jag är såååå trött och less på denna eviga vikt-kamp som förföljer mig troligtvis hela livet. Lite mer motion vore också på sin plats.

torsdag 12 januari 2012

Fotvård och en isprinsessa

Igår em var jag på fotvård. Kom iväg till slut tack vare mina hjälpsamma barn som klarar sig själva stundvis. Guld värt! Fotvård ska väl vara skönt, men nja, jag vet inte om det var skönt den här gången. Har så grymt ont i ena stortån idag så jag tror hon ställt till så jag får nageltrång. Aj aj...=( Hoppas det går över snart! Men för övrigt är fötterna lena och mjuka som bebisstjärtar!!!! =)
När jag kom hem var det dags att bege sig ut till skridskoplan med lilltroll eftersom jag hade lovat. Det gick över förväntan bra, hon är ju en riktig isprinsessa!!!! Nog för att det blev några vurpor men i det stora hela gick det jättebra för att vara första gången! Hon åkte runt banan flera varv!
Hon tyckte att det var jätteroligt och vill åka fler gånger!!! Kul! (Jag menar...roligt att hon blivit lika sportintresserad som sin mamma...;-))
Idag har jag jobbat som vanligt och sen på eftermiddagen har vi varit till Ann och fikat och pratat en stund. Nu är det snart natti natti.

tisdag 10 januari 2012

Samtal till Thailand

Idag har jag pratat med Madde i Thailand via Skype. Det är helt otroligt att det funkar. Såg att hon var online så jag "ringde" upp henne. Jättekul att prata!!! Jag såg henne dessutom eftersom hon har webcam så hon visade mig runt lite i huset. Helt otroligt som sagt var!!! Där var klockan tolv på natten, och här var klockan sex på kvällen. Teknikens under är verkligen just under....! =) Kul var det i alla fall!

Jag funderar på att hoppa av min skrivkurs. Jag tycker att det är skitsvårt nu och det blir svårare och svårare för varje uppgiftsblad. När det blir för svårt tycker jag att det blir tråkigt och då blir jag omotiverad. Just nu vill jag bara spy på hela kursen. I början var det roliga uppgifter men när det bara blir en massa dikter och versskrivning och en massa annat så är det inte alls kul. Jag har mejlat kursansvarig om mina funderingar, så nu ska jag bara komma från fundering till beslut. Har inte bestämt mig ännu. Måste klura lite till.

I morgon ska jag på fotvård. Det hade jag totalt glömt att det var i morgon när jag lovade Thea skridskoåkning, så vi får åka i mörkret ändå sen när jag kommer hem. Lovat är ju lovat. Jag trodde att jag hade bokat fotvård en vecka när jag inte hade barnen, men det hade jag tydligen inte, så jag vet inte var jag ska göra av dom...Typiskt. Nåja, det ordnar sig alltid... Det kanske går att ändra tiden....

måndag 9 januari 2012

Hon blev glad! =)

När Thea kom hem idag låg det ett paket på hennes skrivbord från Edvin. Hon blev precis så glad som vi trodde att hon skulle bli! Go-trollen!!!!!
På jobbet har vi haft planeringsdag. Kul att träffa alla arbetskamrater som har varit lediga hela julen. I morgon kör allvaret igång, då börjar även skolan för barnen igen. Idag har det varit kallt ute så nu är isen spolad på plan. Det innebär att om kylan håller i sig har jag lovat Thea att vi ska gå dit på onsdag när vi slutat så hon får prova sina skridskor som hon fick i julklapp! Hon längtar.

söndag 8 januari 2012

Finaste Edvin

Idag när vi var på Ica sa Edvin att han ville köpa en present till Thea för sina egna pengar, för han längtade efter henne!!!! =) Blir man glad eller blir man glad?? Underbara unge! Han köpte en pysselbok a´la Prinsessan och grodan för 39 kr (nästan hela veckopengen!) som han har slagit in i ett paket som hon ska få i morgon när hon kommer hit! Gissa om hon kommer att bli förvånad och glad??!! Mammahjärtat slår volter!

Mitt märkliga missbruk

Jag och Micke har suttit och tittat på ett program som heter "Mitt märkliga missbruk". Nog för att jag visste att det finns märkliga människor, men alltså, så här illa visste jag nog inte att det kunde vara. En kvinna kunde inte sluta äta toalettpapper.... En man levde med en docka och hade den som sin fru, han var gift med henne och hade till och med köpt vigselringar... En kvinna kunde inte sova utan att ha hårtorken på i sängen. Och ytterligare en kunde inte sluta sola utan solade fyra gånger om dagen. En käkade rengöringsmedel...ja listan kan göras lång, men man undrar hur det står till med en del...Hur kommer man liksom på tanken att börja äta toalettpapper?? Sjukt som bara den! Nåja... Vid tolvtiden idag kom Edvin hit för Jonta och Erik skulle till Sundsvall o Edvin ville inte följa med. Jag fick då några bonustimmar med bara Edvin. Vi har suttit och pratat och varit på Ica och handlat. Edvin tyckte att vi skulle passa på att äta lax och potatis nu  när inte Jonta var med, så det gjorde vi. Lax är nog Edvins absoluta favoritmat om han själv får bestämma. Nu är vi mätta och belåtna och Edvin ska åka tillbaka till Erik och vara där i morgon när jag har planeringsdag på jobbet. Minns för ett par år sen.. då tog jag barnen, en och en och åkte iväg en helg var med dom. Bara jag och Edvin en helg, bara jag och Jonta en, och bara jag och Thea en...åkte till mamma bara så det var inget märkvärdigt, men så betydelsefullt att göra nåt med bara en i taget. Det tror jag att jag ska återuppta framöver. Om jag lånar barnen på deras "pappahelger" om det passar nån gång. Vore kul att göra så igen, annars är jag alltid med alla tre, men det är mysigt att bara vara med en ibland och få den tiden. Det får bli ett projekt för våren...;-)

fredag 6 januari 2012

Vinterpromenad i solsken

Idag har det varit kallt och SOL.... Me like!!!! Det var inte igår den visade sig sist direkt. Härligt! Jag o Micke tog en liten promenad i finvädret. För övrigt har det varit en lat-dag i soffan mest. Ska snart äta Kina-mat. Mums! Känns verkligen som lördag idag fast det är bara fredag. Underbart med en bonus-dag på helgen! Varför firar man trettondagen förresten?? Satt och funderade på det där tidigare idag. Har ingen aning... Har det också nåt med Jesus att göra tro?? Nån som vet?

torsdag 5 januari 2012

Vädret igen...

Känner mig tråkig som ältar väder och vind, men man blir ju inte klok på det här vädret! Idag vaknade jag av att en traktor var utanför och SKOTTADE....Jaha så nu är det vinterväder igen då... det går upp och det går ner må jag säga! =/ Hur konstigt det än låter så mår jag bra mycket bättre av att vakna till ösregn och plusgrader än till detta. Nu kommer den där känslan i kroppen då jag bara vill ligga kvar i sängen och grina. Hur påverkad av vädret kan man bli egentligen? Finns det något man kan göra åt det?? Om någon sitter inne med ett bra tips så kom med det tack! Lyckliga Madde som är i Thailand nu säger jag bara! Nåja. Ska snart gå till jobbet, börjar inte förrän halv nio idag. Slutar tre, och då är det helg igen!!!! Underbart skönt! Känns bra med en mjukstartsvecka! På måndag har vi planeringsdag på jobbet, men sen börjar allvaret igen. Det är rätt ok det med när allt rullar på som vanligt.

onsdag 4 januari 2012

På tal om att tiden går fort...

Kom just på att i år är det 20 år sen jag slutade nian. Tjugo år. Hur sjukt låter inte det?? Undrar om det blir nåt "jubileum" till sommaren, nån slags återträff? Det vore ju så klart kul, men det känns ändå ofattbart att det är tjugo år sen!!!! Tur att jag inte känner mig så gammal som det låter!!!!! Tänk om tjugo år till, då är jag en tant. Usch så hemskt....;-)

Regn och rusk

Jag gillar verkligen inte vinter som alla vet... Men jag gillar inte heller när det är blank-is och ösregn ute hela tiden! Fy så tråkigt det är! Och alldeles grått dessutom. Man blir nästan deprimerad! Mystisk vinter må jag säga.
Jobbade kort-dag idag, det är lugnt som bara den på jobbet. Nu är det bara i morgon kvar och sen är det helg igen. Känns helt ok! Om det fortsätter att gå i den här takten så är det ju snart vår på riktigt! =) Längtar längtar längtar! Idag hade jag tänkt sätta mig med en massa uppgifter till kursen som ska vara inne på måndag. Det var flera dikter den här gången igen, i olika former. Fattar inte varför de ska envisas med det?? Gillar inte att skriva dikter över huvud taget, inte att läsa dom heller. Bläh. Vet inte hur jag ska bära mig åt för att ta mig i kragen och göra det?? Har ingen lust alls. =(

tisdag 3 januari 2012

Bilder från nyårsafton

Dukat för nyårsmiddag!



Favoriten av alla förrätter: Räkbakelse med krossade ostkrokar!
Har ingen bild på huvudrätten, men den bestod av nötstek, potatisgratäng och rödvinssås. Efterrätten: Även denna min absoluta favorit: Fruktsallad med varm vit chokladsås....mmmmmmmm....

Och som vi inte var mätta nog så åt vi ost och kex också.....



Är klockan tolv snart??
Rosa bubbel till barnen....
SKÅL!!!!! 2012 är här!
Vi hade en mycket trevlig nyårsafton, jag, barnen och Micke. Åt så magarna stod rätt ut. Gott och mysigt... och raketer klockan tolv...

måndag 2 januari 2012

Hej då julen...

Slutade kvart över tre idag, första jobb-dagen efter ledigheten! Direkt jag kom hem rev jag ner julgardiner, ljusstakar och annat juligt. Nu är det borta för den här gången!!!! Inte en grej kvar. SÅ skönt, då är det hopp om våren! Ute har det spöregnat hela dagen och varit glashalt. Nu har eländet övergått i snö, får se vad det blir av det! Det var segt att jobba idag. Tiden går så långsamt. Det blir bättre om nån vecka när allt återgår till det normala med barnantal och personal. Igår kom jag på nåt positivt dock. Att det är röd dag på fredag!!! Det hade jag totalt "tappat bort" på nåt sätt och inte alls tänkt på, så det känns fin-fint att börja första veckan med en fyra-dagars. Synd att jag inte har mer ledighet att ta ut!!! Är bara liiite avis på syster yster som åkte till Thailand i lördags och kommer hem den 21:a...;-) Sen måste vi ses när de kommer hem. Har inte träffat henne sen i oktober och det är lääänge sen nu för tiden när vi faktiskt brukar träffas ganska ofta! Nu kurrar det i min mage, är hungrig som en liten gris. Dags att äta snart.